Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser Reviewed by: Mr José

Momentul recoltării reprezintă fără îndoială data preferată din calendar a fiecărui cultivator. Dar, deoarece momentul recoltării poate avea un impact semnificativ asupra puterii și efectelor canabisului tău, este esențial să recoltezi mugurii la momentul potrivit.


Cum poți spune că plantele de canabis sunt gata de recoltare

Băncile de semințe oferă deseori estimări aproximative ale datei de recoltare pentru tulpini, care pot servi ca o estimare a momentului în care te poți aștepta ca plantele tale să fie gata de recoltare. Genetica unei tulpini îți poate oferi, de asemenea, o idee cu privire la cât timp va dura pentru ca plantele tale să ajungă la maturitate.

De obicei, tulpinile sativa au nevoie de mai mult timp pentru a înflori, spre deosebire de cele indica, probabil din cauza faptului că provin din regiuni calde cu veri lungi. Shining Silver Haze, de exemplu, are un timp de înflorire de aproximativ 11 săptămâni (care este încă considerat scurt pentru un soi Haze), în timp ce Special Kush 1 are nevoie de doar 7-8 săptămâni pentru a înflori.

Cel mai bun mod, totuși, pentru a-ți da seama dacă plantele tale sunt gata de recoltare este pur și simplu să le privești. Plantele mature de canabis dezvoltă o serie de semne, printre care:

1. Îngălbenirea frunzelor

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Îngălbenirea frunzelor este de obicei un semn al unei deficiențe de nutrienți sau al unei probleme legate de patogeni/dăunători în timpul etapei vegetative. Cu toate acestea, în timpul fazei de înflorire, este normal ca plantele de canabis să dezvolte frunze îngălbenite. Această modificare începe de obicei la frunzele evantai (adică frunzele mari și late de sub muguri și noduri) și se răspândește treptat la frunzele mai mici, aflate mai aproape de flori, pe măsură ce plantele tale folosesc nutrienții stocați în frunzișul mai vechi și își concentrează toată energia pentru a dezvolta muguri mai mari și mai puternici.

La plantele de canabis sănătoase și maturizate, vei vedea că frunzele mai vechi din partea de jos a coronamentului încep să se îngălbenească primele. Pe măsură ce plantele continuă să se maturizeze, frunzele mai vechi din mijlocul și vârful plantei vor urma exemplul și vor începe să se îngălbenească. Lăsate în voia lor, plantele de canabis pot, în cele din urmă, să dezvolte și frunze de zahăr galbene și muguri, pe măsură ce se apropie încet de sfârșitul ciclului lor de viață. Evident, îți vei dori să eviți asta și să recoltezi plantele cât timp florile sunt încă vibrante și verzi.

Notă: În funcție de speciile cu care lucrezi, este posibil să vezi și cum plantele tale vor dezvolta nuanțe de roz, violet și chiar negru profund pe măsură ce se maturizează. Aceste modificări sunt determinate în mare măsură de genetică și de condițiile de mediu (temperaturile mai scăzute în timpul înfloririi pot încuraja plantele să dezvolte flori violet).

2. Pistiluri portocalii

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Îți amintești de firișoarele subțiri albe care au început să apară din florile plantelor tale când au început să înflorească? Acestea sunt pistilurile și sunt de fapt organele sexuale ale plantelor femele de canabis, concepute pentru a capta polenul eliberat în aer de plantele masculine. Pe măsură ce florile se maturizează, aceste pistiluri își vor schimba culoarea, transformându-se din alb pal în portocaliu/chihlimbar. Majoritatea cultivatorilor își recoltează florile atunci când aproximativ 90% din pistilurile unei plante sunt deja portocalii, deoarece concentrația de THC este considerată a fi cea mai mare în acest moment.

3. Calicii mari

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Caliciile sunt bulbii care adăpostesc pistilurile unei plante femele de canabis. Sunt partea cu cea mai multă rășină a unei plante de canabis și, pe lângă faptul că formează structura florilor de canabis, acestea pot fi un bun indicator al maturității unei plante. În general, caliciile la canabis devin mari pe măsură ce florile se maturizează și rămân nefertilizate pentru perioade prelungite de timp.

Pe măsură ce plantele tale de canabis încep să înflorească, ar trebui să observi cum caliciile devin considerabil „mai rotunjoare” în timp. Atunci când vor deveni frumoase și rotunde și vei vedea cum ies în afară pistilurile de culoare portocaliu aprins, este timpul să studiezi de aproape cu un microscop și să inspectezi tricomii plantei pentru a da un verdict final dacă a sosit într-adevăr momentul pentru recoltare.

4. Tricomi alb lăptos/de culoarea chihlimbarului/transparenți

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Cel mai bun mod de a afla dacă plantele tale de canabis sunt gata de recoltare este să le studiezi tricomii folosind un microscop sau lupă de bijutier. Tricomii sunt glande de rășină și alcătuiesc învelișul cu aspect de gheață și lipicios găsit pe florile de canabis. Izolați și sub microscop, tricomii arată ca niște mici ciuperci de sticlă, mărgele sau fire de păr. Pe măsură ce florile de canabis se maturizează, tricomii lor se transformă din transparent în alb lăptos și, în final, se fac de culoarea chihlimbarului.

Majoritatea cultivatorilor aleg să-și culeagă florile atunci când aproximativ 70% dintre tricomi sunt lăptoși sau tulburi, semnalând o producție maximă de THC. 15% ar trebui să rămână transparenți, în timp ce 15% ar trebui să treacă de la lăptos la chihlimbar.

Recoltate în acest moment, se consideră că florile produc un high cerebral mai puternic, în timp ce florile culese mai târziu sunt considerate a fi mai bogate în CBN (canabinol) și, prin urmare, produc un high mai mult la nivel fizic, relaxant. Se crede că mugurii cu tricomi transparenți sunt mai puțin puternici și au efecte care te vor lăsa cu mintea limpede.

Ttichomes Colours

Cum să recoltezi plantele de marijuana

După ce ai primit confirmarea că plantele tale de canabis sunt coapte, este timpul să recoltezi! Deși majoritatea cultivatorilor au propriile modalități de recoltare care pot varia ușor, elementele de bază ale recoltării canabisului implică doar următoarele:

  1. Tăierea plantelor vii.
  2. Tunderea frunzelor mari și a celor de zahăr de pe flori (tundere umedă). Poți sări peste acest pas dacă preferi să tunzi plantele după uscare.
  3. Agățarea plantelor întregi sau a ramurilor separate pentru a se usuca într-o cameră întunecată și uscată.
  4. Tăierea frunzelor evantai și a frunzelor de zahăr (poți sări peste acest pas dacă ai tăiat plantele înainte de uscare). Află mai multe despre diferențele și beneficiile tunderii umede vs. uscate aici.
  5. Conservarea florilor în borcane de sticlă pentru a le spori aroma și puterea.
Vídeo aneu: 540076385

Cel mai bun moment pentru a recolta plantele de canabis

Știind modul în care momentul recoltării afectează puterea și efectele florilor tale, vei ști exact când să tai plantele pentru a te asigura că mugurii tăi au efectele pe care le dorești cel mai mult. Ține minte că, în general, cu cât recoltezi mai târziu mugurii, cu atât efectele acestora vor fi mai relaxante. Pentru o discuție mai detaliată despre recoltarea mugurilor mai devreme sau mai târziu, dă clic aici.

Poți să recoltezi canabisul afectat de făinare?

Făinarea este o ciupercă care afectează de obicei canabisul și alte plante. După cum sugerează și numele, se formează o pulbere albă, asemănătoare făinii, pe frunzele și mugurii de canabis. Deși poate fi tratată atunci când este detectată pe plantele în stare de vegetație, orice flori de canabis cu mucegai alb trebuie aruncate, deoarece conțin spori fungici care pot fi extrem de dăunători pentru oameni dacă planta este consumată.

Dacă observi făinarea în timpul etapei vegetative, tratează repede plantele cu o combinație de săpun insecticid și ulei de neem sau fungicid Propolix. Consultă ghidul nostru pentru prevenirea și tratarea infecțiilor cu mucegai la canabis pentru o prezentare detaliată a modului de combatere a mucegaiului alb și a altor mucegaiuri de canabis. Reține că majoritatea mucegaiurilor de canabis sunt extrem de eficiente în producerea de spori, așa că va trebui să urmezi instrucțiunile din articolul nostru în mod exact pentru a minimiza daunele pe care le provoacă.

Dacă, pe de altă parte, observi făinarea pe plante de canabis înflorite, nu mai poți face altceva decât să elimini plantele infectate pentru a evita răspândirea ciupercii. Deși unii cultivatori încearcă să salveze acei muguri care nu sunt vizibil afectați de ciupercă, noi nu recomandăm acest procedeu, deoarece chiar și mugurii neafectați conțin probabil spori fungici.

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Când să recoltezi semințele de canabis

Deși cultivarea canabisului sinsemilla (fără semințe) a revoluționat cultivarea florilor de canabis pentru uz recreațional și medical, nu toate plantele de canabis sunt cultivate pentru mugurii lor. Crescătorii, băncile de semințe și producătorii de semințe de cânepă au nevoie ca plantele lor femele să fie polenizate pentru reușita afacerii lor. Și la fel ca în cazul florilor nepolenizate, plantele de canabis care sunt cultivate pentru semințe trebuie, de asemenea, să fie recoltate la momentul potrivit pentru a asigura semințe de cea mai înaltă calitate.

Reține că florile de canabis polenizate au nevoie de mai mult timp până la maturitate decât florile nepolenizate. De asemenea, există mai mult loc de eroare atunci când recoltezi semințe de canabis, deoarece recoltarea semințelor înainte ca acestea să fie coapte le poate afecta rata de germinare. În general, cel mai bun mod de a testa dacă o plantă femelă de canabis polenizată este gata de recoltare se realizează inspectând una dintre semințele acesteia. Semințele mature vor avea o formă mare, plină și o nuanță maro mai închisă cu dungi negre tigrate. Semințele premature, pe de altă parte, vor părea mai mici și vor avea o nuanță de verde pal sau bej, fără dungi.

Cum să recoltezi polenul la canabis

În timp ce majoritatea cultivatorilor pasionați vor sacrifica plante de sex masculin sau hermafrodite, crescătorii profesioniști de canabis le prețuiesc pentru polenul lor, care poate conține genele necesare pentru hibrizi puternici și rezistenți. Pentru a te asigura că polenul pe care îl recoltezi este de cea mai bună calitate, este important să îl colectezi imediat ce o plantă de sex masculin își deschide sacii de polen. Acest pas are loc de obicei la câteva săptămâni după ce plantele de sex masculin încep să înflorească. Cea mai ușoară modalitate de a recolta polen este să îndepărtezi florile masculine întregi și să le usuci într-un recipient sigilat timp de câteva zile. Apoi florile uscate pot fi scuturate peste o sită fină pentru a separa polenul de materia vegetală. Pentru a depozita polenul, pentru a-l conserva și pentru a-l proteja în special împotriva umezelii, mulți crescători amestecă polenul cu făină.

Ce se întâmplă dacă nu recoltezi canabisul?

Dacă plantele de canabis sunt lăsate nerecoltate, de obicei își vor finaliza ciclul de viață și se vor ofili. În natură, atunci când se întâmplă acest lucru, semințele unei plante femele polenizate vor fi eliberate în aer și pe pământ, deschizând calea viitoarei generații de plante de canabis. În plus, plantele de canabis au o dorință înnăscută de a se reproduce. Atunci când nu primesc fertilizare de la polenul masculin, anumite plante experimentează niveluri ridicate de stres, ceea ce poate duce la hermafroditism - caz în care plantele produc flori de sex masculin într-un efort disperat de a se autopoleniza. Dacă acest demers se dovedește a fi reușit, duce la formarea de muguri inferiori care conțin un număr mare de semințe. Acest proces este cunoscut sub numele de „rodelizare”.

Ai grijă de recoltă!

Acum că știi cum să recoltezi în mod eficient florile, semințele și polenul de canabis, este timpul să te întorci în grădină. Ai grijă să păstrezi acest articol la îndemână pentru a ajuta la identificarea florilor mature de canabis și pentru a recolta mugurii la momentul potrivit, ca să te asiguri că au puterea și efectele pe care le dorești. În plus, nu uita să pui un semn la blogul nostru pentru mai multe sfaturi de cultivare a canabisului.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37746 reviews