Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Cu excepția cazului în care folosești butași, cultivarea canabisului începe cu germinarea semințelor. Dacă semințele tale nu germinează, indiferent care este motivul, procesul de cultivare se va încheia înainte de a avea șansa de a începe. Dar dacă cunoști motivele care stau la baza problemelor de germinare, ai șanse foarte mari de a avea o cultură de succes!


De ce nu germinează semințele tale de canabis

Există o mulțime de lucruri care pot împiedica semințele de canabis să germineze. Iată câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care semințele tale nu răsar:

1. Metoda ta de germinație este greșită

Există multiple moduri de a germina semințele de canabis și diferiți cultivatori au preferințele lor. În general, nu-ți recomandăm să schimbi metoda de germinare dacă este una pe care o utilizezi cu succes de ceva timp, deoarece etapele de germinare și răsad sunt foarte sensibile.

Dacă, totuși, ai probleme cu germinarea semințelor de canabis, este în regulă să îți revizuiești puțin metoda folosită. La RQS îți recomandăm să germinezi semințele în unul din aceste două moduri:

  • Între prosoape de hârtie umede într-o locație sau o cameră întunecată
  • Direct în sol steril, umed – așa cum a dorit natura

Alte metode de germinare (cum ar fi înmuierea semințelor în apă) sunt destul de populare, dar, cel puțin din experiența noastră, ele nu oferă cele mai bune rate de germinare.

Germination

2. Nu ai echipamentul necesar

Uneori, echipamentul potrivit poate face diferența între succes și eșec. Deoarece etapa de germinare poate fi atât de dificilă pentru cultivatorii începători, am creat o linie de produse special concepute pentru a simplifica procesul cât mai mult posibil. Așadar, dacă te chinui să germinezi semințele, ia în considerare următoarele produse:

  • Dopuri de sol: Fabricate din mușchi de turbă și fibră de cocos de calitate superioară, dopurile de sol RQS sunt concepute pentru a reține umiditatea, oferind în același timp semințelor tale spațiul și aerul de care au nevoie pentru a germina eficient. În plus, fac transplantarea foarte ușoară și sunt potrivite pentru semințele autoflorante, deoarece le poți planta direct în ghivecele finale.
  • Easy Start: Cu pământ sterilizat îmbogățit cu bacterii benefice, mediile noastre de cultură Easy Start creează locașul perfect pentru semințele tale, maximizând și ratele de germinare. Pur și simplu dizolvă pachetul Bacto inclus (încărcat cu bacterii benefice) în apă, înmoaie Easy Start în amestec timp de 10 secunde și plantează semințele!
  • Starter Kit: Starter Kit este un pachet complet, care conține medii de cultură Easy Start, semințe autoflorante sau feminizate, un Propagator Pro cu perlit și becuri LED cu lumină rece, de intensitate redusă. În timp ce mediile Easy Start oferă solul de pornire ideal pentru semințe, Propagator Pro ajută la crearea mediului perfect pentru germinarea și creșterea semințelor.

3. Semințe de proastă calitate

Ai primit o pungă de „semințe misterioase” de la sursa ta locală sau ai cumpărat semințe la un preț de nimic de la un vânzător necunoscut de pe internet? Dacă da, sunt șanse ca acestea să nu germineze. Băncile de semințe renumite, cum ar fi Royal Queen Seeds, vor testa întotdeauna semințele pentru calitate și rata de germinare.

Pentru ca cultura ta să aibă parte un start excelent, achiziționarea de semințe de canabis de calitateeste cel mai bun lucru pe care îl poți face. Nu numai că rata de germinare va fi mai bună, dar plantele tale vor crește mai sănătoase și vor avea randamente mai bune la momentul recoltării.

Vídeo aneu: 484382081

4. Depozitarea necorespunzătoare

La fel ca alimentele, semințele sunt organisme vii care trebuie depozitate în mod corespunzător, altfel se vor degrada, vor muri sau nu vor germina. Atunci când depozitezi semințele, ține-le departe de lumină, temperaturi extreme și umiditate. Un dulap întunecat, cu temperaturi stabile, este suficient. Pentru depozitarea pe termen lung, pune semințele într-un recipient sigilat și păstrează-le în frigider.

Pentru mai multe informații despre cum să îți depozitezi corect semințele de canabis, consultă articolul nostru despre Cum să conservi semințele.

Vídeo aneu: 747962506

5. Gestionarea semințelor cu mâinile goale

Gestionarea semințelor de canabis cu mâinile goale le poate contamina cu tot felul de reziduuri, cum ar fi bacteriile și ciupercile. Din păcate, semințele și răsadurile sunt deosebit de vulnerabile la acești agenți patogeni dăunători.

Pentru a preveni deteriorarea semințelor, evită gestionarea inutilă. Folosește mănuși curate și pensete dezinfectate, sau un echipament similar. Acest lucru va minimiza foarte mult riscul de contaminare a semințelor tale.

MANEJAR LAS SEMILLAS DIRECTAMENTE CON LAS MANOS

6. Semințe îngropate insuficient sau prea adânc

Atunci când plantezi direct în sol, nu îngropa semințele prea adânc. Dacă sunt prea adânc îngropate, nu vor avea suficient oxigen, iar umiditatea din sol le poate copleși, cauzând putrezirea acestora.

De asemenea, dacă semințele tale sunt prea aproape de suprafață, există riscul ca acestea să se usuce înainte de a încolți, sau sămânța va ieși la suprafață, dar nu-și va putea desprinde ]nvelișul. Soluția optimă este să așezi semințele la o adâncime de aproximativ 0,5 - 1,0 cm și să le acoperi ușor cu pământ.

Not Too Shallow Nor Too Deep

7. Nu folosești pământ și ghivece noi sau sterilizate

Unul dintre cei mai importanți factori care inhibă germinarea semințelor este ciuperca. Pământul vechi, reutilizat, care nu este sterilizat, poate conține mucegai și alte organisme dăunătoare, cum ar fi bacteriile și insectele.

Este posibil ca semințele tale să nu încolțească deloc sau să moară la câteva zile după ce au răsărit. Răsadurile se pot încovoia brusc și vor deveni maronii din cauza unei boli cunoscute sub numele de „cădere”. Udarea excesivă, drenajul slab și lipsa de aerisire vor favoriza apariția acestei boli.

Soluție: Plantează semințele doar într-un sol sterilizat (adică nou), deoarece acesta nu va conține aceste organisme dăunătoare. Dar substratul nu este singurul lucru la care trebuie să fii atent/ă. Trebuie să te asiguri și că recipientele sunt curate, deoarece și acestea pot conține mucegai și alți agenți patogeni dăunători. Dacă întâmpini probleme privind ciupercile atunci când germinezi, cel mai bine este să scapi de semințele și de mediul de creștere contaminate și să o iei de la capăt.

8. Prea multă umezeală

Dacă substratul tău nu este drenat în mod corespunzător, excesul de apă din sol va împiedica accesul la oxigen al seminței și va stimula dezvoltarea de ciuperci. Poți îmbunătăți drenajul apei din sol adăugând niște perlit. De asemenea, asigură-te că ghivecele tale au orificii care permit scurgerea apei.

Dacă utilizezi un capac pentru a menține umezeala, asigură-te că are găuri. Ridică-l frecvent pentru a permite circulația aerului. Îndepărtează capacul de îndată ce răsadul și-a pierdut învelișul.

9. Umezeală insuficientă

Ținând cont de cele de mai sus, semințele au nevoie de umezeală pentru a germina. Solul trebuie să fie umed, dar nu înecat. Cel mai bine ar fi să folosești un pulverizator manual cu o setare de ceață fină. Utilizează un capac transparent pentru germinare sau folie alimentară pentru a împiedica uscarea solului.

10. Semințe înecate

Unii cultivatori preferă să-și germineze semințele într-un pahar cu apă. Deși această metodă este viabilă din punct de vedere tehnic, există și riscul ca semințele să se înece dacă sunt lăsate prea mult timp în apă. La urma urmei, semințele au nevoie de o cantitate suficientă de oxigen pentru a crește.

Ca alternativă, îți poți germina semințele direct în sol, sau poți folosi kit-ul Starter Kit de la Royal Queen Seeds.

Vídeo aneu: 356435387

11. Lași semințele să germineze prea mult timp

Dacă lași semințele să germineze prea mult timp, transplantarea lor în siguranță va deveni dificilă. Cu cât rădăcinile sunt expuse mai mult timp la aer și lumină, cu atât este mai probabil ca acestea să fie deteriorate. Mai mult decât atât, cu cât rădăcina pivotantă este mai lungă, cu atât este mai mare riscul de deteriorare accidentală la transplantare.

Urmărește-ți semințele și transplantează atunci când rădăcina pivotantă măsoară cel mult 1 - 2 cm.

12. Apă de o calitate inferioară

Deși apa de la robinet este suficientă pentru plantele de canabis mai mature, poate fi o problemă pentru semințe și răsaduri. Apa de la robinet conține clor, fluor și săruri care pot fi dăunătoare creșterii sănătoase și pot împiedica încolțirea semințelor.

Folosește apă îmbuteliată pentru germinare. Dacă trebuie să folosești apă de la robinet, umple o găleată cu apă fierbinte și las-o deoparte timp de o zi. Acest lucru permite evaporarea clorului, astfel încât apa să fie mai sigură de utilizat pentru germinare.

13. Temperaturi prea ridicate

Temperaturile excesiv de ridicate din mediul tău de germinare pot cauza o creștere lentă și încetinită, și pot provoca uscarea solului. Temperatura optimă pentru germinarea semințelor este cuprinsă în intervalul 20 - 25°C.

Dacă germinezi în interior și temperaturile sunt prea ridicate, încearcă să răcorești mediul cu ajutorul unor ventilatoare sau deschizând ferestrele. Dacă acest lucru nu funcționează, ia în considerare un aparat de aer condiționat pentru camera ta de creștere, astfel încât să poți ține temperaturile sub control.

-15 °C ⚠️ Danger Zone
17 °C Ideal Night Temperature
23 °C Ideal Day Temperature
+25 °C ⚠️ Danger Zone

14. Temperaturi prea scăzute

De asemenea, temperaturile scăzute pot cauza o mulțime de probleme, inclusiv inhibarea germinării semințelor. Temperaturile mai scăzute cresc, de asemenea, riscul apariției bolilor. Ce poți face în această privință? Dacă dorești să crești în aer liber, nu muta plantele afară prea devreme. În schimb, germinează în interior și permite răsadurilor să crească timp de câteva săptămâni.

Fă tot ce-ți stă în putință și verifică temperaturile locale pentru a vedea când îți poți muta plantele afară. De obicei, merită să aștepți câteva săptămâni pentru temperaturile calde de primăvară!

TEMPERATURA DEMASIADO BAJA

15. Prea multă lumină

Semințele nu au nevoie de lumină pentru a germina. De fapt, prea multă lumină le poate scădea probabilitatea de germina. Trebuie să-ți faci griji cu privire la sursa de lumină doar odată ce răsadurile au ieșit efectiv din sol. Dar asigură-te că începi cu o intensitate scăzută, pe care o mărești treptat în timp.

16. Dăunători, păsări, insecte...

Fie că îți vine să crezi sau nu, semințele de cânepă reprezintă o componentă majoră în multe tipuri de semințe pentru păsări! Exact; păsările le iubesc la fel de mult ca și tine. Dar păsările nu sunt singurele creaturi încântate să-ți mănânce semințele.

Printre aceste creaturi se numără și furnicile, care sunt dornice să mănânce rădăcinile pivotante ale semințelor încolțite. Pentru siguranța semințelor tale, folosește plase pentru păsări, capcane pentru furnici și alte măsuri preventive, cum ar fi uleiul de neem sau capcanele pentru melci. Verifică semințele des, astfel încât să poți observa infestările și să acționezi înainte ca acestea să devină o problemă.

17. Sol prea tare

Dacă solul este prea tare, acest lucru poate împiedica germinarea semințelor. Solul compact privează semințele de oxigen, iar drenajul slab va crește riscul de îmbolnăvire și mucegai. Cu ajutorul mâinilor (curate), acoperă semințele cu un strat ușor de pământ.

18. Sol prea afânat

Când solul este prea afânat, prea mult aer înconjoară sămânța și, prin urmare, nu poate absorbi umezeala în mod corespunzător. După ce ai așezat semințele în sol, tamponează ușor solul cu degetele. Când adaugi perlit pentru a aerisi solul, aproximativ 10 - 20% este suficient.

Soil

19. Sol prea „fierbinte”

Un sol „prea fierbinte” are o concentrație prea mare de nutrienți. Acest lucru este deosebit de important pentru semințe și răsaduri, deoarece acestea nu au nevoie deloc de nutrienți. Din acest motiv, este indicat să nu le hrănești în primele săptămâni de creștere.

Multe soluri comerciale sunt „prea fierbinți” pentru germinare, deoarece conțin concentrații de nutrienți potrivite pentru canabisul matur. Folosește soluri „ușoare” sau nefertilizate pentru răsaduri atunci când germinezi.

20. Ghivece aglomerate

După germinarea semințelor, rădăcinile plantei tale de canabis vor dori spațiu pentru a crește, așa că trebuie să folosești ghivece de dimensiuni adecvate. Pe de altă parte, cultivă doar o sămânță în fiecare ghiveci, astfel încât să nu concureze pentru lumina disponibilă sau nutrienții din sol.

Dacă spațiul sau resursele tale sunt limitate, este indicat să cultivi mai puține plante, decât prea multe într-o zonă aglomerată.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews