Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Învață cum să crești canabis autoflorant.

Plantele de canabis autoflorante sunt rezistente, rapide și ușor de cultivat în spații închise. Cum să nu le iubești? Învață cum să le îngrijești săptămână de săptămână.

ÎN CÂT TIMP AJUNG TULPINILE AUTOFLOWER DE LA SEMINȚE LA RECOLTĂ?

Tulpinile autoflower trec de obicei de la semințe la recoltare în 8-10 săptămâni. Există însă soiuri care au nevoie de 12 săptămâni pentru a se maturiza complet. Tulpini precum Bubble Kush Automatic și Quick One se poziționează spre extrema mai rapidă a spectrului, în timp ce soiurile precum Royal Creamatic și Royal Haze Automatic necesită câteva săptămâni în plus pentru a-și pregăti mugurii pentru recoltare.

Mulți cultivatori aleg să cultive tulpinile autoflower datorită ritmului lor rapid de creștere. Având o genetică rezistentă și o natură tolerantă, acestea sunt mai ușor de crescut și, prin urmare, recomandate începătorilor.

Rezistența lor impresionantă la agenți patogeni și dăunători le permite să reziste provocărilor creșterii în aer liber.

Cu toate acestea, producțiile lor nu sunt la fel de spectaculoase ca cele obținute de la giganții fotoperiodici, dar majoritatea crescătorilor sunt de acord să compromită acest lucru pentru o viteză rapidă de creștere.

Video id: 527684146

PROGRAMUL DE LUMINĂ PENTRU TULPINI AUTOFLOWER

După cum sugerează și numele, tulpinile autoflower nu necesită o schimbare a ciclului de lumină pentru a intra în stadiul de înflorire. Mulți cultivatori aleg să-și mențină tulpinile autoflower pe un program de lumină de 18 ore cu lumina aprinsă și 6 ore cu lumina stinsă, pe parcursul întregului ciclu de creștere. Alți cultivatori aleg să păstreze luminile aprinse non-stop, în speranța de a maximiza fotosinteza și rata de creștere. Acest lucru însă se poate dovedi a fi destul de scump.

Datorită acestei caracteristici unice, cultivatorii în aer liber pot obține recolte multiple într-un singur sezon de creștere. Prin germinarea semințelor săptămână după săptămână la începutul primăverii, teoretic, te poți bucura de prima recoltă după ~ 8 săptămâni, cu recolte săptămânale ulterioare, atunci când crești tulpini rapide.

O NOTĂ DESPRE PH

Valoarea pH-ului solului tău va determina cât de bine vor putea accesa plantele tale substanțele nutritive din interior. Dacă pH-ul devine prea ridicat (alcalin) sau prea scăzut (acid), vor fi blocați nutrienții și vor apărea deficiențe. Plantele de canabis prosperă într-un pH al solului între 6,0 și 6,5. Folosește un tester de pH** pentru a urmări pH-ul pe tot parcursul cultivării.

GHID DE CREȘTERE TULPINI AUTOFLOWER: CUM SĂ CREȘTI TULPINI AUTOFLOWER SĂPTĂMÂNĂ DE SĂPTĂMÂNĂ

Urmează ghidul de creștere săptămânal de mai jos pentru un program rapid și ușor de recoltare. Acoperim toți parametrii și variabilele pe care trebuie să le iei în considerare - la momentul corect - pentru a te asigura că plantele tale rămân sănătoase, viguroase și productive.

SĂPTĂMÂNA 1: GERMINARE ȘI FAZA TIMPURIE A RĂSADULUI

Germinarea durează de obicei 1-3 zile. În această perioadă, semințele tale se vor activa și vor trimite o rădăcină în sol și un lăstar la suprafață. Pentru a începe procesul de germinare, va trebui să pregătești un amestec de sol adecvat. Tulpinile autoflorante nu au nevoie de atât de mulți nutrienți ca soiurile fotoperiodice și preferă un sol ușor și aerisit.

Îți poți pregăti propriul amestec de pământ folosind următoarea formulă:

 • 3 părți mușchi de turbă
 • 3 părți compost
 • 2 părți perlit, umezit
 • 1 parte vermicultură, umezită

După ce ai pregătit amestecul, adăugă niște Easy Boost Organic Nutrition în mix. Aceste granule vor elibera încet niveluri adecvate de nutriție în sol, furnizând elementele și minerale fundamentale pentru întregul ciclu de creștere. Adaugă și niște micorize în sol, pentru a ajuta plantele să înflorească și mai târziu. Aceste ciuperci simbiotice se vor lega de sistemul radicular și îți vor ajuta plantele să preia nutrienții mai eficient.

Apoi, fă o gaură de 10-15 mm în ghiveciul cu amestec de pământ. Seamănă semințele direct în ghiveciul final, pentru a evita stresul de a le transfera mai târziu. Transplantarea cauzează șocul plantelor, iar tulpinile autoflower cresc atât de repede încât le va fi greu să își revină. Pune o sămânță în gaură și acoper-o ușor cu sol. Vei vedea un răsad în următoarele zile.

Factorii de mediu joacă un rol cheie în germinarea optimă. Stabilește-ți ca obiectiv următoarele valori, pentru a-ți crește rata de succes:

 • 70–90% umiditate relativă (RH)
 • 22–25°C temperatura aerului

SĂPTĂMÂNA 2: FAZA TÂRZIE A RĂSADULUI

Răsadul tău a apărut la suprafață și procesul de fotosinteză a început. Un bec LED de 250 W va oferi suficientă energie pentru a alimenta o creștere în interior. Folosind această configurație, vei putea să crești o plantă mare pe metru pătrat. Totuși, dacă folosești o tehnică de cultivare cu nivel redus de stres, vei putea cultiva patru plante sub o lumină de această intensitate.

LED-urile sunt eficiente din punct de vedere energetic, produc mai puțină căldură și permit utilizatorilor să comute între spectrele de lumină. Comută lumina la setarea albastră în timpul fazei vegetative și setează temporizatorul să funcționeze conform programului de lumină ales.

Acum ar trebui să începi să aplici formule nutritive special concepute pentru răsaduri și faze vegetative. Tabletele Easy Grow Booster oferă tot ce au nevoie plantele pentru a-și optimiza creșterea vegetativă și completează perfect Easy Boost Organic Nutrition. Deoarece tulpinile autoflower nu au nevoie de atât de mulți nutrienți ca fotoperiodicele, va trebui să utilizezi doar ¼ – ½ din doza normală. Pur și simplu adaugă o jumătate de tabletă în 3-5 litri de apă și administrează soluția de două ori pe săptămână.

Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 3: ARE LOC FAZA DE VEGETAȚIE

Săptămâna 3 va include aplicarea tehnicilor de cultivare cu stres redus și menținerea condițiilor optime. În acest moment, tulpina ta autoflorantă se va afla în faza vegetativă. Vei observa formarea de noi frunze evantai, care vor spori fotosinteza. În timpul săptămânii 3, stabilește-ți ca obiective următorii factori de mediu:

 • 50% umiditate relativă
 • 20°C temperatura aerului
 • 2 x hrănire cu Easy Grow (jumătate de tabletă la 3–5 litri de apă)

Planta ta va avea o înălțime de aproximativ 15 cm în acest moment. Repoziționează lumina astfel încât să atârne la aproximativ 1 m de vârful coronamentului. Acest lucru va permite o fotosinteză optimă fără a risca stresul unui flux luminos puternic. Plantei tale îi va fi suficient de sete încât să bea în jur de 0,5 l de apă în fiecare zi. Cu toate acestea, ud-o numai după ce stratul superior al solului s-a uscat.

Când cultivi în interior, aplică tehnici de cultivare cu stres redus în timpul săptămânii 3, pentru a crește productivitatea în faza de înflorire. Leagă pur și simplu o bucată de sârmă moale de grădină la jumătatea tijei principale, iar apoi îndoaie ușor tija paralel cu solul și fixeaz-o în poziție, atașând celălalt capăt al sârmei la marginea ghiveciului. Acest lucru va aplatiza coronamentul și va expune mai mulți muguri la sursa de lumină.

Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 4: FAZA VEGETATIVĂ TÂRZIE

În timpul săptămânii 4, planta ta se va apropia de începutul fazei de înflorire. Săptămâna aceasta va consta în efectuarea unor ajustări minore de creștere și pregătire pentru înflorire. Stabilește-ți următoarele condiții de mediu pentru o creștere optimă:

 • 45% umiditate relativă
 • 20°C temperatura aerului
 • Lumina la o distanță de 70 cm de coronament
 • 0,5 l apă la 24 de ore
 • 2 x hrănire cu Easy Grow (jumătate de tabletă la 3–5 litri de apă)

Este posibil să începi să observi câteva pre-flori care se formează la nodurile plantei tale. Cu faza de înflorire chiar după colț, va trebui să finalizezi orice tehnică de formare, pentru a evita stresarea plantei în timpul înfloririi. Utilizează cleme de grădină pentru a fixa orice creștere suplimentară, cu scopul de a aplatiza coronamentul și de a menține mugurii viitori la același nivel.

Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 5: ÎNCEPE ÎNFLORIREA

A început înflorirea! În timpul săptămânii 5, vei începe să vezi saci mici acoperiți cu fire de păr, care apar la noduri. Aceștia se vor transforma treptat în muguri lipicioși și rășinoși. În această săptămână, va trebui să continui să ajustezi condițiile de mediu și să reglezi iluminatul. Planta ta va avea o înălțime de aproximativ 30 cm în acest moment. Stabilește-ți următorii parametri dacă vrei să crești tulpina în interior:

 • 45% umiditate relativă
 • 23°C temperatura aerului
 • Lumina la o distanță de 65 cm de coronament
 • 1 l de apă la 24 ore
 • 2 x hrănire cu Easy Bloom (jumătate de tabletă la 3–5 litri de apă)

Modifică setările becului LED din albastru în roșu. Acest spectru de lumină încurajează procesul de înmugurire și ajută plantele să se întindă și să se extindă în faza de înflorire timpurie.

Plantele tale vor necesita modificări ale nutriției în timpul fazei de înflorire. Cererile mai mari de fosfor, potasiu, calciu și magneziu și nevoia redusă de azot sunt satisfăcute de tabletele Easy Bloom Booster. Pur și simplu dizolvă ½ de tabletă în 3-5 litri de apă și administrează amestecul atunci când uzi plantele.

Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 6: ÎNCEPE SĂ SE SIMTĂ PARFUMUL

Florile vor prolifera acum la fiecare mugur. Vei observa că formarea începe să dea roade, deoarece coronamentul uniform creează o răspândire consistentă de muguri de dimensiuni egale. În timpul săptămânii 6, redu ușor umiditatea pentru a minimiza riscul apariției mucegaiului. Stabilește-ți următorii parametri:

 • 40% umiditate relativă
 • 24°C temperatura aerului
 • Lumina la o distanță de 45 cm de coronament
 • 1,5 l de apă la 24 ore
 • 3 x hrănire cu Easy Bloom (jumătate de tabletă la 3–5 litri de apă)

Fii cu ochii pe orice structuri ciudate de tip banană care ies din muguri. Acest lucru semnalează că planta ta este hermafrodită și încearcă să se polenizeze singură. Îndepărtează-le din spațiul de creștere pentru a opri polenizarea plantelor din apropiere. Din fericire, hermafroditele sunt rare, dar va trebui totuși să fii atent.

Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 7: VERIFICĂRILE DE RUTINĂ SUNT ESENȚIALE

Obiectivul săptămânii șapte: întreținere. Concentrează-ți timpul și energia pe menținerea unei camere de creștere echilibrate. Încearcă, mai ales, să nu lași umiditatea să crească prea mult, deoarece acest lucru poate cauza probleme cu mucegaiul. Efectuează controale de rutină cu o lupă pentru a căuta dăunători precum tripși și acarieni păianjen. Continuă să verifici frunzele pentru semne de deficit de nutrienți (cauzat probabil de probleme cu pH-ul). Încearcă să menții următoarele condiții:

 • 40% umiditate relativă
 • 24°C temperatura aerului
 • Lumina la o distanță de 45 cm de coronament
 • 1,5 l apă la 24 de ore
 • 3 x hrănire cu Easy Bloom (jumătate de tabletă la 3–5 litri de apă)
Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 8: SPALĂ ȘI DEFOLIAZĂ

În acest moment, mugurii tăi vor fi groși și rășinoși. Majoritatea tulpinilor autoflower vor fi gata de recoltat în curând. Dacă planta ta pare să rămână în urmă, nu te îngrijora! Pur și simplu trateaz-o ca și cum s-ar afla încă în săptămâna 7 și continuă după ce mugurii s-au mai mărit.
Condiții de mediu pentru săptămâna 8:

 • 40% umiditate relativă
 • 25°C temperatura aerului
 • Lumina la o distanță de 45 cm de coronament
 • 1,5 l de apă la 24 de ore

La începutul săptămânii 8, îți recomandăm să începi spălarea plantei tale. În primul rând, nu îți mai hrăni planta cu Easy Bloom în această etapă. Apoi, pur și simplu inundă solul cu câtă apă poate absorbi și așteaptă să se golească. Repetă acest proces de mai multe ori în următoarele două săptămâni. Spălarea îndepărtează excesul de substanțe nutritive și oferă un gust fin mugurilor.

Acum, pune mâna pe trimmere și începe defolierea. Această metodă funcționează foarte bine alături de tehnica de cultivare cu stres redus, pentru a spori și mai mult producția. Taie frunzele evantai mici de la nodurile inferioare, iar frunzele evantai mai rare lasă-le în apropierea vârfului coronamentului. Acest lucru va ajuta la creșterea expunerii la lumină și la reducerea riscului de mucegai.

Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 9: SE APROPIE LINIA DE SOSIRE

Mai ai puțin! Munca și dedicația ta te vor răsplăti în curând cu muguri rășinoși suculenți. Cu toate acestea, mai sunt încă câteva lucruri de făcut înainte de a ajunge la acest moment memorabil. Trebuie să depui eforturi pentru a menține un echilibru al acestor factori de mediu, pentru a evita orice infestare finală sau alte probleme:

 • 40% umiditate relativă
 • 25°C temperatura aerului
 • Lumina la o distanță de 45 cm de coronament
 • 1,5 l de apă la 24 de ore

De asemenea, vei observa și că frunzele evantai încep să se decoloreze și chiar să cadă. Nu te îngrijora! Acest lucru înseamnă că ți-ai spălat cu succes plantele și că ești la un pas de momentul recoltării.

Învață cum să cultivi tulpini autoflower: Ghid săptămânal

SĂPTĂMÂNA 10: RECOLTA!

Ești pregătit să culegi roadele muncii tale? Multe tulpini autoflower vor fi gata de recoltat în săptămâna 10! Vei ști că mugurii tăi sunt pregătiți să fie tăiați atunci când majoritatea tricomilor au o culoare lăptoasă, iar pistilurile au o nuanță roșiatică/maro.

Dacă observi că unii dintre mugurii tăi sunt copți, iar alții nu, încearcă o recoltă progresivă. Cel mai probabil vei observa că mugurii situați mai aproape de partea superioară a finisajului coronamentului se vor coace primii. Chiar dacă ți-ai format planta, unii muguri vor sta în mod natural mai aproape de lumină decât alții.

De asemenea, nu te îngrijora dacă planta ta pare că a rămas în urmă sau este prea avansată, în acest moment. Unele tulpini autoflower cresc mai repede decât altele. Tulpinile cu creștere mai lentă, cum ar fi Amnesia Haze Automatic, ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a se maturiza, în timp ce altele este posibil să fie deja gata de recoltat.

După recoltarea mugurilor, începe procesul de uscare și conservare, pentru a asigura o rezervă gustoasă, de cea mai bună calitate.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews