Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

Cum să Cultivi Canabis

Cum să Cultivi Canabis

Deci vrei să crești canabis acasă, dar nu știi de unde să începi. Nu te teme! Ghidul nostru despre cultivarea canabisului îți va explica toate elementele esențiale. Învață să crești ca și profesioniștii!

AFLĂ UNDE GĂSEȘTI GHIDURI ȘI RESURSE PENTRU CREȘTERE

Dacă vrei să îți crești propriul canabis, ai făcut deja primul pas important citind acest ghid pentru creștere. Chiar dacă te vei lovi de termeni tehnici pe care nu îi înțelegi încă, familiarizarea cu procesul general de creștere a canabisului acasă te va ajuta atunci când va veni momentul să pui totul în practică.

Ca orice metodă de exploatare, aceasta este o formă de artă care are nevoie de practică. Pe lângă acest ghid, blogul despre canabis al Royal Queen Seeds este plin de informații utile, sfaturi și trucuri care abordează tot felul de întrebări legate de creștere. De asemenea, poți citi și articolele de mai jos pentru a descoperi mai multe resurse care te pot ajuta cu procesul de creștere:

• 7 Canale de YouTube pe care Fiecare Stoner ar Trebui să le Urmărească
• 10 Aplicații pe care Fiecare Stoner ar Trebui să le Aibă
• Top 10 Cărți Despre Canabis

Dacă vrei să interacționezi și să înveți de la alți crescători, accesează forumurile populare pentru creștere. Aici, poți vorbi deopotrivă cu cultivatori începători și cu experiență, oferind și primind sfaturi. Desigur, este important să tratezi cu scepticism informațiile de pe aceste forumuri, deoarece nu au neapărat o baza verificabilă.

Însă, la urma urmei, punerea în practică a teoriei vine întotdeauna cu unele obstacole neașteptate. Așa că fă-ți o favoare și familiarizează-te cu factorii esențiali de mai jos!

ALEGE SEMINȚELE DE CANABIS POTRIVITE

Evident, plantele de canabis nu cresc din nimic, ceea ce înseamnă că trebuie mai întâi să procurăm câteva semințe. Din fericire, poți cumpăra semințe de canabis de calitate din catalogul RQS, a căror calitate este testată și au unele dintre cele mai bune rate de germinare de pe piață.

Acum, partea cea mai dificilă: alegerea tulpinilor. Cheia este să nu lași oferta de gene existente pe piață să se copleșească sau să te zăpăcească. Pentru a parcurge cu succes multitudinea de opțiuni, trebuie mai întâi să vedem care sunt diferențele de bază dintre tulpinile indica și sativa

INDICA

Plantele indica sunt îndesate și au tulpini late și frunze largi. Perioada lor de înflorire este relativ scurtă și sunt cunoscute pentru faptul că produc muguri mai mari și mai denși. Plantele indica sunt ceea ce stonerii numesc tulpini „de seară”, deoarece oferă, de cele mai multe ori, un efect relaxant și moleșitor.

Alte efecte asociate frecvent cu plantele indica includ:

- Imobilizare pe canapea
- Sedare
- Poftă de mâncare
- High fizic
- Relaxare profundă

Câteva dintre cele mai cunoscute tulpini indica pe care le avem sunt: ICENorthern LightBlue MysticO.G. Kush.

 

 • Indica leaf INDICA / caratteristiche
 • Couch-lock
 • Chilling
 • Appetite
 • Body High
 • Deep relaxation
 • Sleep Aid
 • Pain + Nausea Relief
 • Stress + Anxiety Relief
 • Sativa leaf SATIVA
 • Energy
 • Stimulating
 • Head High
 • Uplifting
 • Creativity
 • Fight Depression

SATIVA

Spre deosebire de plantele indica, sativele tind să crească destul de înalte, cu frunze mai subțiri, tulpini mai lungi și au nevoie de mai mult timp pentru a înflori. Mai mult decât atât, tind să aibă efecte mai mult energice, decât sedative.

Alte efecte asociate frecvent cu plantele sativa includ:

- Stimularea cerebrală
- Energie fizică
- Creativitate
- Euforie

Câteva dintre cele mai faimoase tulpini sativa pe care le avem sunt: Power FlowerAmnesia HazeHaze BerryRoyal Moby.

Astăzi, foarte puține tulpini de canabis sunt 100% indica sau 100% sativa. Majoritatea soiurilor pe care le vei găsi sunt hibrizi, un amestec genetic de gene sativa și indica. Hibrizii pot fi dominanți indica sau sativa, sau pot avea o proporție de 50/50. Ca atare, morfologia și efectele hibrizilor vor varia foarte mult în funcție de factorii genetici și de mediu. Acestea fiind spuse, poți folosi trăsăturile comune ale plantelor indica și sativa pentru a te ghida în direcția corectă.

Deși nu există o opțiune "perfectă" atunci când vine vorba de alegerea tulpinilor, începătorii aleg, de obicei, exemplare indica sau dominante indica, deoarece sunt mai ușor de controlat și au nevoie de mai puțin timp pentru a ajunge la maturitate.

AUTOFLORANTE

Autoflorantele elimină unele dintre majorele complicații care apar atunci când crești iarbă. Aceste tulpini sunt hibrizi indica și sativa, dar conțin și un al treilea tip de canabis, cunoscut sub numele de ruderalis. Aceste gene permit plantelor autoflorante să înflorească în funcție de vârstă, și nu de ciclul de lumină, spre deosebire de soiurile fotoperiodice tradiționale. În mod normal, plantele autoflorante cresc mai mici decât soiurile fotoperiodice, lucru ce poate reprezenta un avantaj dacă nu dispui de prea mult spațiu. Dacă vrei să afli mai multe despre creșterea autoflorantelor, poți consulta ghidul nostru Cum Să Crești Canabis Autoflorant. În ghidul de față, vom continua să discutăm despre canabisului tradițional (fotoperiodic feminizat).

MEDIUL DE CREȘTERE

Odată ce ai ales semințele, va trebui să faci rost de recipiente adecvate pentru sol. De obicei, ghivecele de 7-11 litri sunt perfecte pentru început. Asigură-te că recipientele au găuri în partea inferioară, pentru a permite scurgerea apei. Canabisului nu-i place umiditatea stagnantă.

Ce tip de sol ar trebui să cumperi? În principiu, cam orice tip de sol universal, deși amestecurile ieftine nu sunt întotdeauna optime pentru plantele de canabis. Unele tipuri de sol nu conțin suficiente substanțe nutritive și/sau nu sunt suficient de aerisite. Solul bine aerat este important pentru dezvoltarea optimă a rădăcinilor. Dacă ai un sol bun, îl poți îmbunătăți adăugând perlit, sticlă vulcanică amorfă, ce se găsește sub forma unor pietre mici și albe. Acestea ajută la aerisirea solului, pentru o drenare mai bună.

În ziua de azi poți găsi și amestecuri de sol create special pentru cultivarea canabisului, care ar trebui să fie direct optimizate. Aceste amestecuri conțin suficienți nutrienți pentru a susține faza de creștere (vegetativă) a plantelor tale, astfel încât nu va mai trebui să adaugi nutrienți în primele săptămâni. Majoritatea solurilor de înaltă calitate vor conține și perlit.

Ceea ce nu ar trebui să faci cu siguranță: să iei pământ din grădina ta și să îl folosești pe post de sol pentru plantele tale. Nu numai că acesta nu va conține nutrienții potriviți, ci va fi contaminat și cu insecte, ciuperci și alte impurități pe care nu ți le dorești în camera de creștere.

MEDIUL DE CREȘTERE

LUMINA

Canabisul are nevoie de lumină pentru a crește și de și mai multă lumină pentru a înflori. Configurația luminii va face diferența.

TIPURI DE LUMINĂ

În magazinele de creștere și online, vei găsi tot felul de lumini pentru creștere - unele pentru faza vegetativă, altele pentru cea de înflorire, altele pentru ambele. Pentru a nu complica lucrurile, alege o lumină potrivită pentru toate fazele de creștere. În ultimii ani, luminile pentru creștere cu LED au devenit destul de accesibile. Acestea pot fi o alternativă pentru a economisi energie, spre deosebire de luminile HID. Cumpără o lumină „cu spectru complet” sau una care îți permite să schimbi spectrul, de la vegetație la înflorire, cu ajutorul unui comutator. Dacă ai nevoie doar de puțină lumină pentru răsaduri sau plante tinere, poți folosi și becuri fluorescente.

PUTEREA LUMINII

Puterea luminii este un factor important de luat în considerare în camera de creștere. Pentru producții rezonabile, de bună calitate, ar trebui să cumperi o lampă de sodiu cu o putere de cel puțin 400-600 W sau o lumină LED echivalentă. Desigur, poți găsi lămpi mai puternice, precum cele de 1000 și 2000 W, sau mai puțin puternice, de 150–250 W, dar o lumină de 400–600 W reprezintă o cale de mijloc optimă, astfel încât să obții un randament decent, fără prea mult consum de energie.

Un bec de sodiu de 400 W poate produce aproximativ 200 de grame de muguri per m², în timp ce o lumină de 600 W poate ajunge la 300 de grame. Evident, acestea sunt doar estimări. Dacă obții mai mult, consideră-te norocos/norocoasă. Experții în domeniu pot obține, în circumstanțe optime, până la 300 g/m² de la o lumină de 400 W și 400 g/m² de la o lumină de 600 W.

Atunci când cumperi o lumină pentru creștere, citește specificațiile producătorului. Și ține minte că producătorii de lumini LED foarte ieftine supraestimează caracteristicile produselor lor. Dacă nu te poți hotărî ce lumină să cumperi, poți cere oricând sfaturi pe forumurile de creștere.

PROGRAME DE LUMINĂ

Cu excepția cazului în care crești autoflorante (pe care le poți lăsa sub 18–24 ore de lumină, din stadiul de sămânță la cel de recoltare), va trebui să îți păstrezi plantele sub un ciclu luminos specific, în funcție de stadiul lor.

Etapa vegetativă: 18-6

Etapa vegetativă a plantelor tale poate, în principiu, să dureze atât timp cât dorești. Însă, în mod normal, cultivatorii mențin plantele în faza vegetativă pentru cel puțin 3-4 săptămâni, sau până când planta atinge înălțimea dorită. Un program tipic de lumină pentru această etapă este de 18 ore de lumină, 6 ore de repaus.

Etapa de înflorire: 12-12

Pentru înflorire, plantele tale au nevoie de un ciclu 12-12. Asigură-te că „ciclul de noapte“ nu este întrerupt, deoarece acest lucru poate împiedica înflorirea plantelor.

Poți menține cu ușurință aceste programe, dacă îți conectezi lumina la un cronometru.

FLUXUL DE AER ȘI VENTILAȚIA

Dacă crești în interior, va trebui să asiguri un flux de aer adecvat pentru ca plantele tale să fie sănătoase.

FLUXUL DE AER ȘI VENTILAȚIA

EXTRACTOARE

Deși s-ar putea să nu ți se pară la fel de vital ca și luminile pentru creștere, un ventilator pentru evacuare și un extractor de aer (cu filtru de carbon) pot face o diferență imensă pentru cultura ta. Plantele de canabis au nevoie de dioxid de carbon (CO₂) pentru a se dezvolta, pe care-l absorb din aerul din jurul lor.

Dacă crești în interior și nu ai un flux de aer corespunzător, planta ta va consuma, mai devreme sau mai târziu, tot dioxidul de carbon disponibil. Odată ce acest lucru se va întâmpla, creșterea va încetini și planta ta este predispusă la îmbolnăvire. Un extractor aspiră aerul secat de CO₂, înlocuindu-l, în mod automat, cu aer proaspăt, plin de CO₂.

Un bonus suplimentar atunci când folosești un extractor de aer cu filtru de carbon este că acesta va neutraliza și mirosul de canabis, care apare în timpul înfloririi. Acest lucru te poate ajuta să cultivi într-un mod discret. Filtrele de carbon conțin un tub de carbon simplu, pe care îl conectezi la sistemul tău de evacuare. Totuși, filtrele de carbon nu își vor face treaba la nesfârșit. De cele mai multe ori, va trebui să schimbi filtrul după aproximativ 5 recoltări.

CIRCULAȚIA AERULUI

Pentru a te asigura că aerul proaspăt din spațiul de creștere este dispersat uniform, vei avea nevoie de unul, sau mai multe, ventilatoare. Prin circularea aerului, ventilatorul asigură că dioxidul de carbon, căldura și umiditatea sunt răspândite uniform în întreaga încăpere. Acest lucru te poate ajuta să dispersezi căldura emanată de luminile pentru creștere și să reduci riscul de mucegai.

De asemenea, poți instala niște ventilatoare care să sufle o briză ușoară spre plantele tale, determinându-le să dezvolte tulpini mai groase și mai puternice, pentru a susține mai bine randamentele mari.

NUTRIȚIA

Plantele de canabis nu pot trăi doar cu lumină și dragoste; trebuie să le administrăm substanțe nutritive pentru a putea crește.

În funcție de stadiul în care se află, canabisul are nevoi diferite. În timpul creșterii, plantele au nevoie de concentrații ridicate de azot și potasiu și un aport mediu de fosfor. Pentru înflorire, concentrația de azot este redusă, se adaugă mai mult fosfor, iar concentrațiile de potasiu sunt aproape aceleași. Din această cauză, nutrienții pentru canabis se găsesc, în mod normal în (cel puțin) două sticle - una pentru faza vegetativă, iar cealaltă pentru înflorire.

Din nou, nu trebuie să complici lucrurile. Dacă crești în interior, îți menții plantele în faza vegetativă timp de patru săptămâni și folosești un sol care conține un spectru de nutrienți pentru canabis, nu va mai trebui să administrezi substanțe nutritive plantelor tale pe parcursul fazei vegetative. Poți începe pe parcursul perioadei de înflorire, atunci când nevoile plantei se schimbă.

NITROGEN, FOSFOR ȘI POTASIU (NPK)

Îngrășămintele și soluțiile nutritive au la bază trei macronutrienți: azot, fosfor și potasiu. De asemenea, conțin micronutrienți, precum fierul și calciul. Raportul dintre cantitatea de azot, fosfor și potasiu pe care o conține o soluție nutritivă este adesea afișat sub forma a trei numere, precum 3-1-6 sau 0-4-5. Acesta indică concentrațiile de N-P-K (azot, fosfor și potasiu). Așa cum am mai menționat, azotul și potasiul sunt cruciale pentru creșterea vegetativă, în timp ce cantități mai mari de fosfor sunt utile în timpul înfloririi.

Ține minte că răsadurile și plantele tinere vor avea nevoi nutritive diferite, spre deosebire de plantele mari și viguroase. Răsadurile, spre exemplu, vor avea nevoie de foarte puțini nutrienți (poate chiar deloc). Supraalimentarea plantelor de canabis este printre cele mai frecvente greșeli comise de începători. Cel mai mare dezavantaj este că simptomele unei plante bolnave, supraalimentate, pot arăta precum cele ale unei plante care nu are suficiente substanțe nutritive, cum ar fi frunzele îngălbenite. Dacă întâmpini probleme, cel mai bine este să le "speli" (vezi mai jos) și să începi din nou cu concentrațiile recomandate de nutrienți.

NITROGEN, FOSFOR ȘI POTASIU (NPK)

PH-ul

Nivelul de PH al soluției de apă/nutrienți este esențial pentru o absorbție adecvată a nutrienților. Nutrienții modifică într-o anumită măsură PH-ul apei și solului (diferind de la caz la caz). Atunci când crești în sol, nivelul PH-ului trebuie să fie cuprins între 6,0 și 7,0. Dacă PH-ul este dezechilibrat, poate determina planta să nu absoarbă nutrienții, chiar și atunci când aceștia sunt prezenți, ceea ce conduce la așa-numita blocare a nutrienților. Acest lucru poate provoca apariția bolilor sau stagnarea plantelor, așa că ar trebui să fii întotdeauna atent/ă la PH-ul culturii tale și să optimizezi soluția de apă/nutrienți în mod corespunzător.

APA

Udarea necorespunzătoare este o altă greșeală comună, întâlnită în rândul începătorilor. De multe ori, cultivatorii au tendința de a uda prea mult plantele, lucru care cauzează tot felul de probleme, precum apariția ciupercilor sau infestarea cu dăunători.

Dar o udare corespunzătoare este destul de simplă: Întotdeauna este mai bine să uzi mai rar, decât prea des. Lasă solul din ghivece să se usuce puțin între udări. Cum vei ști când acest lucru se întâmplă? Există câteva metode. Una dintre ele este să îți bagi degetul cel puțin 3 cm în sol. Dacă este uscat, probabil că e timpul să uzi planta. O altă metodă este să te folosești de greutatea ghivecelor pentru a-ți da seama când solul este uscat și când este saturat. În cazul în care recipientul tău este ceva mai ușor, vei știi că este timpul să uzi din nou. Ține minte că plantele tale rezistă mai bine la mai puțină apă, decât la prea multă.

SPĂLAREA

Spălarea are loc atunci când le administrezi plantelor tale apă simplă, cu PH-ul ajustat. Există două motive principale pentru care cultivatorii aleg să își spele plantele:

Spălarea plantelor din cauză că sunt bolnave

Atunci când administrezi plantelor de canabis nutrienți minerali, în timp, vor apărea acumulări de săruri. Acest lucru poate dezechilibra PH-ul și poate transforma solul într-un mediu prea acid. Drept urmare, plantele tale se vor îmbolnăvi, deoarece nu pot absorbi nutrienți. Pentru a elimina sărurile, vei avea nevoie de dublul capacității ghiveciului tău, de apă simplă, cu PH-ul ajustat pentru a uda solul. După ce ai făcut asta, așteaptă până când solul se usucă din nou și administrează plantelor tale nutrienții necesari. Îți ținem pumnii ca planta ta să se recupereze!

Spălare înainte de recoltare

Mulți crescători preferă să-și spele plantele înainte de recoltare. Spălarea îndepărtează sărurile minerale rămase din sol, determinând plantele să-și folosească nutrienții depozitați în frunze. Ideea este că acest proces va îmbunătăți gustul canabisului tău. Pentru a spăla plantele înainte de recoltare, administrează-le în ultimele 1,5-2 săptămâni doar apă cu PH-ul ajustat, fără a le mai hrăni cu substanțe suplimentare.

CONCLUZIE

Toate aceste informații pot părea copleșitoare atunci când ești nou/nouă în lumea creșterii canabisului. Dar nu îți face griji, odată ce îți dai seama cum funcționează lucrurile, nu va mai părea atât de complicat! Nu uita că toată lumea a fost la un moment dat începătoare. Greșelile pot apărea întotdeauna și nu ar trebui să te lași descurajat/ă. De fapt, fiecare greșeală este o oportunitate de a învăța mai multe. Nu îți face griji, în scurt timp vei crește canabis precum experții!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

Categorii
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews