Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Miguel Ángel Garcia


După cum sugerează și numele, hidroponia este o metodă de cultivare a canabisului fără sol, folosind apa ca mediu primar. În cadrul unei configurații hidroponice, plantele de canabis sunt cultivate în găleți sau coșuri umplute cu un mediu de creștere inert și sunt suspendate deasupra unui rezervor plin cu apă.Apa este îmbogățită cu toți nutrienții necesari plantelor pentru a supraviețui și a prospera, iar pietrele de aer sunt folosite pentru a aera rezervorul. Acest model de bază se manifestă în multe forme și sisteme diferite, fiecare crescător având propriile sale preferințe. Există multe avantaje în cultivarea hidroponică, toate acestea fiind prezentate în acest articol. Dar, mai întâi, hai să discutăm un pic despre istoria acestei fascinante forme de artă.

ISTORIA HIDROPONIEI

Cultivarea hidroponică ar putea părea inițial rezultatul progreselor moderne în tehnologie. Dar nimic nu este mai departe de adevăr. Originea creșterii plantelor în apă datează de acum mii de ani. Celebrele grădini suspendate din Babilon, create în 600 î.e.n., sunt teoretizate că ar fi folosit principii hidroponice. Regiunea situată lângă Eufrat era natural uscată și aridă. Se crede că toate culturile din grădină au fost hrănite folosind un sistem de scurgere care era alimentat de un râu.

Dacă înaintăm în istorie, în timpul secolelor al X-lea și al XI-lea, vom descoperi că și civilizația aztecă era cunoscută ca utilizând hidroponia pentru a oferi hrană societății sale. După ce au fost forțați să își părăsească teritoriile, aceștia s-au stabilit la Lacul Tenochtitlan. Au început să construiască bancuri plutitoare acoperite cu sol, pentru a permite culturilor să crească prin stratul superior și să-și întindă rădăcinile în apele de dedesubt.

Exemple mai recente, dar încă destul de îndepărtate, de creștere hidroponică îl implică pe omul de știință englez John Woodward, în 1699. Lucrarea sa a presupus cultivarea plantelor de mentă în apă. Acesta a descoperit că speciile de plante au crescut mai repede într-o sursă de apă amestecată cu sol.

Istoria hidroponiei a arătat cât de eficientă poate fi această metodă în multe situații și scenarii diferite, cultivarea canabisului nefiind o excepție. Hai să descoperim avantajele acestei metode interesante și modul de aplicare corespunzător pentru creșterea ierbii.

The History of Hydroponics

AVANTAJELE CULTIVĂRII HIDROPONICE

Dacă vei discuta cu un crescător care are experiență în cultivarea hidroponică, unul dintre primele lucruri pe care probabil ți-l va spune este că plantele lui hidroponice cresc mult, mult mai repede decât cele din sol. Acesta este un avantaj principal al acestei metode de cultivare - plantele hidroponice cresc de obicei cu 30-50% mai repede și, de multe ori, oferă randamente mai mari. Unul dintre motivele din spatele succesului metodei de cultivare hidroponică este că substanțele nutritive dintr-un sistem hidroponic sunt mult mai ușor de accesat de plante. Substanțele nutritive sunt suspendate în apă și intră direct în sistemul radicular, deoarece nu există sol prin care să navigheze. În schimb, plantele care cresc în sol trebuie să caute prin mediu pentru a prelua nutrienți de dedesubt. Accesul facil la nutrienți permite plantelor să își păstreze energia, care este apoi dirijată spre eforturile de creștere.

COSTUL CULTIVĂRII HIDROPONICE

Când te gândești la hidroponie, este posibil să îți imaginezi o configurație de înaltă tehnologie: comutatoare automate, lumini intermitente, temporizatoare. Cu toate acestea, costul unui sistem hidroponic depinde de câți bani ești dispus să investești. Cheltuielile variază de la o găleată simplă de plastic până la sistemele de auto-drenare și inundație. Pentru a economisi timp, investește într-un kit de pornire hidroponic ieftin. Acesta include toate materialele de care ai nevoie pentru a obține de la semințe până la recoltă. Poți achiziționa unul pentru aproximativ 1200 RON (235-250 EUR).

MATERIALELE NECESARE PENTRU CREAREA UNUI SISTEM HIDROPONIC PE CONT PROPRIU

Dacă alegi să îți construiești singur sistemul hidroponic, ghidul de mai jos se va dovedi a fi foarte util. Lista include toate echipamentele de care ai nevoie pentru a construi o configurație de bază de interior. Trebuie doar să găsești produsul preferat pentru fiecare articol din listă. Cumpărarea echipamentului pe cont propriu îți permite să investești mai mult în articole importante, precum iluminatul, reducând în același timp costurile în alte zone.

Iată de ce ai nevoie:

a) <Iluminat (LED sau HPS)

b) Agățători pentru iluminat

c) Cort de creștere

d) Rezervor hidroponic și tavă

e) Pietre de aer și pompă

f) Mediu de creștere (ex.: fibră de nucă de cocos)

g) Ghivece de plantare din plasă

h) Semințe

i) Ventilator pentru ventilație și conducte

j) Filtru de carbon

k) Ventilator oscilant

l) Nutrienți hidroponici

m) Aparate de măsurat pH și PPM

n) Higrometru

Hydroponics

1. ALEGE UN MEDIU DE CREȘTERE PENTRU A PUNE LUCRURILE ÎN MIȘCARE

Acum, că am discutat despre istoria și beneficiile creșterii hidroponice, este timpul să ne apucăm de treabă. Pentru început, va trebui să alegi un mediu de creștere - o substanță care va fixa intersecția dintre tulpină și rădăcini. Din această locație, rădăcinile vor crește în apă în căutarea nutrienților. Mediul inert permite și un acces bun la aer, în partea de sus a rădăcinilor. Există o listă imensă de diferite medii utilizate de cultivatori, cele de mai jos fiind cele mai frecvente. Fiecare mediu are propriile sale avantaje unice, iar unele funcționează mai bine cu diferite sisteme. Pentru început, va trebui să încerci diferite medii pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cu ce ai tu nevoie.

 • PIETRICELE DE LUT
  Clay Pebbles

  Fiind una dintre cele mai populare opțiuni, pietricelele de lut sunt excelente pentru aerarea sistemelor radiculare. Pietricelele de lut necesită uneori ca crescătorii să modifice pH-ul pentru a asigura un mediu de creștere optim, însă vei putea cumpăra și pietricele pre-modificate. Va trebui să pui pietricele de lut într-un coș hidroponic din plastic, care să aibă spații pentru creșterea rădăcinilor.

  • VATĂ MINERALĂ
   Vata minerală este o altă alegere populară, aceasta fiind o substanță creată folosind roci vulcanice cu o textură de lână. Vata minerală are o capacitate extraordinară de a reține apa, ceea ce permite o bună hidratare a sistemului radicular superior. Aceasta poate fi pusă într-un coș hidroponic, dar poate fi și introdusă direct în partea superioară a unei găleți sau a capacului rezervorului.
   • PERLIT
    Perlite

    Perlitul este o sticlă vulcanică care se extinde atunci când este expusă la temperaturi ridicate. Este adesea folosit în soluri de grădină pentru a oferi aerare. Acesta este motivul principal pentru care este recomandat pentru utilizarea ca mediu de creștere hidroponică pentru canabis.

    • FIBRĂ DE NUCĂ DE COCOS
     Coco Coir
     Fibra de nucă de cocos este o opțiune bună și durabilă pentru un mediu de creștere. Fibra de nucă de cocos permite o bună aerare și reținerea umezelii. Fibrele de nucă de cocos sunt, de asemenea, cunoscute și pentru că protejează rădăcinile de infecții, datorită prezenței hormonilor care stimulează plantele.

     2. ALEGE O CONFIGURAȚIE DE CREȘTERE HIDROPONICĂ PENTRU PLANTE SĂNĂTOASE

     După ce ai ales un mediu de creștere, este timpul să selectezi tipul de configurație hidroponică pe care îl vei utiliza. Toate sistemele sunt similare în sensul că utilizează o soluție de apă îmbogățită cu nutrienți. Cu toate acestea, configurațiile pot varia foarte mult în funcție de factori precum expunerea și circulația apei. Majoritatea sistemelor următoare pot fi achiziționate, dar cei pricepuți le-ar putea construi cu ușurință pe cont propriu, folosind găleți, burghie, pompe și pietre de aer.

     • CULTURA PE APĂ

     Cultura pe apă este un punct de pornire bun pentru începători și este probabil cea mai ieftină opțiune. Plantele sunt puse în găleți umplute cu o soluție nutritivă, iar o pompă de aer asigură un aport constant de oxigen.

     Deep Water Culture
     • INUNDARE ȘI DRENARE

     Un sistem de inundare și drenare (cunoscut și ca un sistem cu flux și reflux) se bazează pe inundarea cu apă și scurgerea acesteia. Aceste sisteme includ mai multe găleți suspendate deasupra unei tăvi de creștere, care are o intrare și o ieșire pentru apă. Ambele căi sunt conectate la un rezervor extern, care conține substanțe nutritive, o piatră de aer pentru a aera alimentarea cu apă și o pompă pentru a muta apa în tava de creștere. Rădăcinile din aceste sisteme nu sunt scufundate continuu în apă. În schimb, apa inundă periodic tava de creștere cu oxigen proaspăt și nutrienți. Odată ce ciclul pompei se încheie, toată apa se scurge înapoi în rezervorul extern.

     Acest sistem permite hrănirea periodică. Momentul în care tava de creștere este goală permite crescătorilor să aibă grijă cu ușurință de rădăcinile plantei și să recolteze plantele.

     Ebb and Flow

     SISTEMUL PRIN PICURARE

     Un sistem de picurare în hidroponie este foarte similar cu un sistem de irigare prin picurare pentru creșterea în sol. Acest sistem constă dintr-o tavă mare umplută cu mediu de creștere, cum ar fi pietricele de lut. Plantele sunt plasate direct în mediu, iar fiecare are propria țeavă de picurare în apropiere. Un rezervor de apă extern cu o pompă și pietre de aer furnizează alimentarea cu apă prin picurare deasupra fiecărei plante. Rădăcinile acestor plante sunt expuse constant aerului, iar excesul de apă se scurge în mediu și înapoi în rezervorul extern.

     Drip System

     SISTEMUL PE FILM NUTRITIV

     Dacă sistemul culturii pe apă este echivalentul creșterii plantelor de canabis într-un iaz, atunci tehnica filmului nutritiv este echivalentul creșterii ierbii deasupra unui râu. Acest sistem implică punerea plantelor într-un tub unghiular, astfel încât apa să poată pătrunde pe o parte și să iasă pe cealaltă, folosindu-se de gravitație. Rădăcinile cresc în tub, unde sunt expuse apei curgătoare. Apa intră dintr-un rezervor cu o piatră de aer și pompă și se întoarce înapoi, odată ce ciclul este finalizat.

     Nutrient Film Technique

     SISTEMUL CU FITILURI

     Un sistem cu fitiluri (sistem Wick) este un sistem hidroponic de bază, care folosește o tavă de creștere similară cu cea din sistemul prin picurare, umplută cu pietricele de lut. Sub tavă este un rezervor de apă, din care ies mai multe fitiluri și intră în mediul de creștere. Apa circulă în sus pe fitiluri și hidratează pasiv mediul. Nu este necesară nici o pompă pentru acest sistem.

     Wick System

     AEROPONIE

     Aeroponia este probabil cea mai futuristă versiune a creșterii hidroponice. Aceasta pulverizează apă în aer pentru a optimiza aerarea și hidratarea. Plantele sunt plasate în partea superioară a unui rezervor mare de apă, care umple 25% din partea inferioară. Sub apă este o pompă care pulverizează apă sub sistemele radiculare. Această ceață fină îmbibă în mod constant rădăcinile, permițând plantelor să primească simultan cantități masive de aer și apă.

     Aeroponics

     3. PREGĂTEȘTE-ȚI SISTEMUL PENTRU A ASIGURA O CREȘTERE REUȘITĂ

     După alegerea sistemului, este important să îl pregătești bine pentru a preveni orice situație dăunătoare. Natura umedă și întunecată a rezervoarelor de apă este un mediu de creștere ideal pentru o serie de agenți patogeni. Înainte de a rula sistemul, va trebui să sterilizezi echipamentul pentru a reduce șansele de contaminare. Șterge toate gălețile, tăvile, conductele și rezervoarele cu alcool, apă fierbinte și peroxid. Odată ce sistemul este sterilizat, urmează instrucțiunile pentru a îl configura corect.

     • VA TREBUI SĂ ÎȚI ÎNTREȚII REGULAT SISTEMUL

     Fiecare sistem hidroponic necesită întreținere frecventă pentru a asigura un mediu de creștere optim. Mai jos sunt toți factorii majori pe care trebuie să îi iei în considerare:

     A) MONITORIZEAZĂ REGULAT PH-UL

     Va trebui să testezi constant pH-ul apei pentru a asigura un mediu de creștere optim. Nutrienții pot fi accesați mai ușor de plante atunci când mediul este puțin mai acid. Prin urmare, este necesar un pH de 5,5-5,8. Folosește un kit de testare a pH-ului pentru a efectua citiri regulate și asigură-te că schimbi soluția săptămânal pentru a menține acest interval. În timpul înfloririi, este recomandat un pH 6.

     How PH Affects Plant Nutrient Uptake
     How PH Affects Plant Nutrient Uptake

     B) ÎNCEARCĂ SĂ MENȚII TEMPERATURA APEI ÎN JUR DE 20°C

     Canabisul hidroponic are o temperatură ideală de 20°C. Acest factor poate fi monitorizat cu ajutorul unui termometru de apă și modificat cu ajutorul unui încălzitor de apă, dacă temperaturile sunt prea scăzute.

     C) ASIGURĂ CANTITATEA CORECTĂ DE NUTRIENȚI

     Plantele hidroponice necesită aceiași nutrienți ca și omologii lor crescuți în sol. Cea mai ușoară cale de a-ți hrăni plantele este prin achiziționarea de soluții nutritive hidroponice care conțin toate substanțele necesare atât pentru perioada de vegetație, cât și pentru înflorire. Produsele vor descrie, de asemenea, cât de des trebuie adăugate substanțe nutritive înapoi în sistemul tău și cât de multă diluție este necesară.

     D) PĂSTREAZĂ ECHIPAMENTUL CURAT PENTRU A EVITA CONTAMINAREA

     Atât tăvile de creștere, cât și rezervoarele necesită golire și curățare la fiecare două săptămâni. Acest proces va proteja rădăcinile plantelor împotriva agenților patogeni și bolilor. Repetă același proces menționat mai sus, referitor la pregătirea inițială a sistemului.

     E) SELECTEAZĂ O TULPINĂ PENTRU CREȘTEREA HIDROPONICĂ

     Selectarea tulpinii este un factor important al creșterii hidroponice. Plantele cultivate în cadrul acestor sisteme sunt libere să preia substanțele nutritive extrem de repede, ceea ce duce adesea la o creștere explozivă și rapidă. Din acest motiv, selectarea unei varietăți de sativa mare, falnică, nu va fi cea mai bună alegere, mai ales dacă sistemul tău se află într-un cort de creștere în interior.

     Tulpinile mai mici și mai compacte sunt ideale pentru sistemele hidroponice de interior. Începerea cu o tulpină mai mică este un lucru avantajos din mai multe motive. În primul rând, îți va permite să cultivi mai multe plante într-un spațiu mai mic, permițând mai multă diversitate și producții potențial mai mari. În plus, dacă plantele tale trec printr-o fază de creștere bruscă, vei avea loc să faci față acestor creșteri în înălțime.

     Mai jos, vei descoperi două tulpini pe care le recomandăm pentru creșterea hidroponică.

     WHITE WIDOW

     White Widow este o tulpină hibridă perfect echilibrată, care prezintă 50% genetică indica și 50% genetică sativa. Aceasta a fost creată folosind tulpina mamă White Widow S1 și oferă un high echilibrat, care stimulează și excită mintea în timp ce relaxează și moleșește corpul. Un nivel de THC de 19% asigură o experiență psihoactivă intensă, care durează câteva ore. Aceste flori conțin un profil de terpene care emană arome pământoase și miros de pământ și pin.

     White Widow va atinge o înălțime de 60–100 cm atunci când este cultivată în interior, fiind un candidat ideal pentru cerințele spațiale ale unei operațiuni de creștere hidroponică. Te poți aștepta la producții bune de 450-500 g/m² după o perioadă de înflorire de 8-9 săptămâni.

     White Widow

     White Widow
     23_genetic background_1 White Widow S1
     33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
     31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
     25_flowering time_1 8 - 10 Săptămâni
     29_THC_1 THC: 19%
     28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
     34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
     32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
     27_harvest period_1 Începutul lunii octombrie
     22_Effect_1 Moleșitor, Puternic

     Cumpără White Widow

     ROYAL DWARF

     Royal Dwarf este o altă opțiune logică pentru o configurație hidroponică de interior. Această tulpină combină Skunk și ruderalis cu scopul de a crea o plantă compactă, capabilă de randamente bune și potență moderată. Royal Dwarf este dominată de sativa și oferă un high cerebral motivant și plin de inspirație, alimentat de un nivel de THC de 13%. Fiecare fum din această tulpină este infuzat cu arome de dulceață completate de note de citrice.

     Plantele de interior pot atinge o înălțime discretă de 40-70 cm, vor produce randamente de până la 200 g/m² și se grăbesc să ajungă de la semințe la stadiul de recoltare în doar 8 săptămâni.

     Royal Dwarf

     Royal Dwarf
     23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
     33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
     31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
     25_flowering time_1 6 - 7 Săptămâni
     29_THC_1 THC: 13%
     28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
     34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
     32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
     27_harvest period_1 9-10 săptămâni după germinare
     22_Effect_1 Creativ, Motivant

     Cumpără Royal Dwarf

     HIDROPONIA POATE FI INTIMIDANTĂ, DAR RECOMPENSELE OFERITE MERITĂ EFORTUL

     Hidroponia poate părea dezarmantă și complicată pentru observatorul din exterior. Toate părțile, sistemele și metodele diferite fac ca subiectul să pară foarte complex. Cheia este să începi simplu, să alegi o tulpină adecvată și să fii atent mereu la nevoile de mediu ale plantelor tale. Creșterea într-o configurație hidroponică este foarte plină de satisfacții, iar munca dă roade cu perioade de creștere mici și producții mari.

     Gândul de a începe cultivarea hidroponică pare a fi intimidant, dar această metodă de creștere poate fi potrivită pentru tine. De fapt, este mult mai ușoară decât pare. Sperăm că acest ghid îți va fi de ajutor în configurarea și întreținerea sistemului tău hidroponic.

     Ai împlinit 18 ani?

     Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

     Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

     Dacă apeși INTRĂ, confirmi
     că ai împlinit
     18 ani.

     Grow Guide Topic Finder

     eKomi silver seal
     4.7 out of 5
     from 37823 reviews