Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser


Noua tendință de micro-cultivare a canabisului schimbă regulile referitoare la spațiul necesar pentru a cultiva canabis grozav acasă.

Datorită echipamentelor de cultivare noi și îmbunătățite (în special lămpi de creștere) și a cunoștințelor sporite cu privire la planta de canabis, micro-cultivatorii sunt capabili să producă recolte excelente în spații extrem de mici.

În acest articol, îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre micro-cultivare și te vom pregăti să cultivi iarbă grozavă în (aproape) orice spațiu.

Elementele de bază ale micro-cultivării

Micro-cultivarea este o cultivare obișnuită la interior, dar la scară mai mică. Ideea este să produci muguri de top care să includă toată savoarea, aroma și puterea pe care ți le dorești, dar în spații restrânse (cum ar fi corturi mici de bricolaj, dulapuri, frigidere mici sau chiar carcase de computer desktop). Alternativ, unii cultivatori aleg să cumpere cutii de cultivare discrete gata făcute.

Spațiul minim de care vei avea nevoie pentru a cultiva iarbă într-o configurație micro este de 35 × 35 × 75 cm. Pentru a face față lipsei de spațiu dintr-o micro-cultură, va trebui să faci ajustări minore la iluminare și ventilație, tulpinile pe care alegi să le cultivi, mediul de creștere și programul de udare/hrănire.

Folosirea cantității potrivite de sol

Micro-cultivarea se face de obicei folosind pământ, deoarece amenajarea unui sistem fără sol sau hidroponic într-un spațiu mic cât un mini-frigider poate fi foarte dificilă. Așadar, pentru a face față lipsei de spațiu caracteristic unei micro-culturi, va trebui să folosești mai puțin sol pentru a preveni creșterea exagerată plantelor tale, care ar putea astfel să depășească micul spațiu sau cortul în care se află.

Sistemul radicular este o parte esențială a plantei, iar dimensiunea acestuia are o mare influență asupra înălțimii finale a plantei. Majoritatea plantelor tind să ocupe la fel de mult spațiu atât sub pământ, cât și deasupra. Într-o micro-cultură, putem folosi această corelație între dimensiunea sistemului radicular (deci, cantitatea de mediu de creștere) și dimensiunea plantei pentru a controla creșterea plantelor de canabis și a o potrivi cu limitările noastre de spațiu.

Mai jos vei vedea modul în care dimensiunile diverse de ghivece vor afecta înălțimea plantelor tale de canabis:

  • Ghivece de 12 l: ~1–1,5 m
  • Ghivece de 5 l: ~60 cm
  • Ghivece de 2–3 l: ~24 cm
  • Ghivece de 500 ml: ~13 cm

Reține că aceste cifre sunt doar estimări, iar dimensiunea exactă a plantelor tale de canabis va varia în funcție de genetica lor. De asemenea, reține că plantele crescute în recipiente mici vor trebui hrănite și udate mai frecvent decât plantele crescute în recipiente mai mari, cu acces la mai mult sol.

Pentru micro-cultivare, îți recomandăm în general să alegi ghivece de 3 l. Cu toate acestea, am văzut unii cultivatori care lucrează cu spații puțin mai mari folosind ghivece de până la 9 l. Mărimea ghivecelor alese depinde de tine; reține doar că utilizarea ghivecelor mai mari va restricționa probabil numărul de plante pe care le poți crește (totuși, mai multe plante nu înseamnă neapărat o productivitate mai mare în cazul unei micro-culturi).

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Găsirea unei lămpi de creștere potrivite

În primul rând, va fi necesar să apelezi la LED-uri pentru micro-culturi. Luminile HPS și HPI pur și simplu nu sunt potrivite pentru aceste culturi mici, deoarece produc prea multă căldură.

Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să utilizezi panouri LED. Un panou de 15 W este capabil să producă până la 3000 de lumeni, nu produce aproape deloc căldură și nu ocupă practic spațiu (panoul măsoară doar 130 × 110 mm).

Alternativ, îți recomandăm să utilizezi orice panou LED mic de 60 W pentru micro-cultură. În funcție de cât de mic este spațiul în care cultivi, probabil că nu va trebui niciodată să menții panoul să funcționeze la 100% capacitate. Îți recomandăm să îl menții la 25–50% pentru a ajuta la controlul alungirii plantei în timpul etapei vegetative, apoi să crești la 50–75% în timpul înfloririi, în funcție de alungirea plantei. De asemenea, poți controla programul de iluminare al panoului folosind un controler, care este acționat prin aplicație.

Poziționarea corectă a lămpilor de creștere

O întrebare comună cu care se confruntă micro-cultivatorii este aceasta: unde așez lămpile de creștere?

Configurațiile tradiționale de cultivare la interior plasează lumina principală de creștere direct deasupra coronamentului. Însă, deoarece micro-cultivatorii lucrează adesea cu spații extrem de mici, această configurație ar putea să nu fie mereu cea mai bună opțiune.

În spații verticale mici (cum ar fi o cutie de creștere, un dulap mic, o piesă de mobilier sau o unitate de computer), de obicei, va fi mai bine să așezi luminile principale de creștere de-a lungul uneia sau mai multor laturi ale plantei. Acest demers îți va permite să obții un coronament mai mare, să îmbunătățești pătrunderea luminii prin coronament și să împiedici plantele să se întindă spre partea de sus a spațiului de creștere.

Pentru și mai mult control, poate dorești să iei în considerare construirea a două cutii de creștere separate; una pentru etapa vegetativă și alta pentru înflorire. În cutia pentru etapa vegetativă, este posibil să reușești să așezi lumina de creștere chiar deasupra plantei, deoarece pătrunderea luminii nu este o problemă atât de mare în timpul acestei etape cât este în timpul înfloririi. Nu uita să ții cont de viteza cu care cresc plantele și încearcă să găsești tulpini care cresc la o viteză care se potrivește cu dimensiunea spațiului tău.

Dacă alegi să instalezi lumina pentru etapa vegetativă deasupra plantelor, nu uita să o menții la distanța și intensitatea potrivite. Dacă lumina de creștere este prea aproape sau prea puternică, este posibil ca plantele să dezvolte internoduri foarte scurte și ar putea prezenta semne de stres ușor. Dacă, pe de altă parte, lumina se află prea departe sau e prea slabă pentru plantele tale, acestea se vor întinde și vor dezvolta internoduri lungi.

Totuși, în cutia de înflorire, îți recomandăm să plasezi lumina de creștere de-a lungul părților laterale ale plantelor. Această configurație va oferi cea mai bună penetrare a luminii și îți va permite să obții un coronament vertical mai lung cu muguri. De asemenea, sfatul nostru e să folosești o plasă verticală pentru a menține plantele centrate. În plus, poți folosi această plasă pentru a forma ușor plantele și pentru a le controla creșterea după cum crezi de cuviință, având în vedere spațiul disponibil.

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Cum să gestionezi ventilația și mirosul într-o micro-cultură de canabis

Deși ar putea părea un detaliu banal, ventilarea corectă a micro-culturii de canabis este o necesitate. Când lucrezi cu un spațiu atât de mic, aerul poate stagna rapid și poate începe să creeze o mulțime de probleme plantelor. Acest lucru se datorează faptului că plantele consumă CO₂ din mediul lor pentru fotosinteză. Când cresc în spații atât de mici, plantele tale au acces limitat la aer proaspăt, bogat în CO₂, ceea ce face ca ventilația adecvată să fie o necesitate pentru a avea plante sănătoase.

Din fericire, ventilarea unui spațiu de micro-cultură a canabisului este simplă.

Dacă decizi să îți construiești propria configurație de micro-cultură, tot ce ai nevoie pentru a-ți menține spațiul ventilat este un mic ventilator de evacuare, cum ar fi această suflantă centrifugă fără perii de 24 V. Deși pare un lucru neînsemnat, acest ventilator mic va acționa perfect prin îndepărtarea aerului vechi și stagnant din spațiul de cultivare. Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să îl instalezi direct deasupra plantelor tale.

Dacă ai suficient spațiu, poate dorești chiar să te gândești să păstrezi un mic ventilator de mână în interior pentru a face aerul să circule corect în jurul plantelor tale.

Pentru o ventilație și o circulație mai bună a aerului, îți recomandăm să instalezi un mic ventilator de admisie în partea de jos a configurației tale de micro-cultură. Un ventilator de răcire de mare viteză, de exemplu, va aduce un flux constant de aer proaspăt în acest spațiu.

Deoarece micro-culturile îți oferă de obicei spațiu doar pentru a crește o plantă mică (sau două), nu ar trebui să fie nevoie să utilizezi filtre de carbon pentru a gestiona mirosul. Cu toate acestea, dacă dorești să îți asiguri un plus de siguranță, este simplu să instalezi un filtru de carbon la ventilatorul de evacuare pe care l-am menționat mai sus. Filtrul trebuie instalat în fața ventilatorului tău de evacuare și, prin urmare, te poate priva de ceva spațiu în interiorul mini-camerei/cutiei de cultivare.

Cum să uzi plantele de canabis într-o micro-cultură

Udarea plantelor de canabis într-o micro configurație de la interior poate fi dificilă din cauza lipsei de spațiu. Dacă îți construiești propria micro-configurație, ia în considerare acest aspect și încearcă să lași suficient spațiu în jurul bazei plantelor astfel încât să le poți uda confortabil. Reține că apa care stropește frunzișul și mugurii plantelor poate provoca probleme fungice, așa că e bine să eviți asta cu orice preț.

În cazul în care cultivi într-un spațiu foarte mic - unul în care nu poți să te plimbi sau să ai o poziție bună deasupra plantelor tale - asigură-te că poți lua plantele pentru a le uda, astfel încât să nu faci mizerie în spațiul de creștere.

Având în vedere scara mică a unei micro-culturi, în general, nu credem că se poate garanta instalarea unor sisteme automate de udare. Doar trebuie să ai răbdarea să uzi manual plantele folosind o stropitoare mică sau o sticlă.

Cum să utilizezi tehnicile de formare într-o configurație de micro-cultură de canabis

Micro-culturile necesită de obicei plante mai mici și mai stufoase. Pentru a obține acest tip de structură și pentru a produce recolte decente în spații atât de mici, va fi necesar să folosești câteva tehnici de formare, cum ar fi LST, HST sau ScrOG și Desfrunzirea. Mai jos, vom împărtăși câteva sfaturi de bază despre cum să adaptezi aceste tehnici la o configurație de micro-cultură.

LST

LST este cu siguranță una dintre tehnicile noastre preferate de formare și poate fi utilă atunci când crești în spații mici. Singurul mod în care tehnica LST poate varia atunci când ai o micro-cultură este în modul în care direcționezi creșterea plantei. Reține, scopul tehnicii LST este de a-ți deschide planta și de a îmbunătăți penetrarea luminii. Gândește-te cum vei realiza acest lucru, având în vedere iluminarea din camera ta de micro-cultură.

LST

HST (Tăierea vârfurilor, Formarea cu stres ridicat, FIM, etc.)

Tehnicile cu stres ridicat pot fi puțin mai dificil de aplicat la o micro-cultură. Tăierea vârfurilor sau fimming, de exemplu, creează mai multe ciorchine de flori dominante, care nu sunt chiar ideale în grădinile interioare verticale mici și înguste.

În cazul în care crești într-un spațiu scund, dar lat (cum ar fi un raft, de exemplu), poate vei dori să utilizezi formarea cu stres ridicat sau tehnica fimming mai devreme pentru a crea un coronament scund, plin de mănunchiuri de flori stufoase. De fapt, formarea cu stres ridicat poate fi utilă în ambele cazuri, deoarece îți întărește planta la timp pentru înflorire și, așa cum face LST, poate direcționa creșterea în direcția corectă pentru a profita mai bine de lumini.

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

ScrOG

Ecranul de verde este o altă tehnică de formare preferată de noi și vei fi bucuros să știi că poți profita de ea chiar și în grădinile mici de canabis. Dacă lucrezi cu un spațiu vertical îngust cu lumini laterale, de exemplu, utilizarea unui ecran vertical poate fi una dintre cele mai bune modalități de a crea un coronament mare care primește multă lumină.

Pe de altă parte, într-un dulap de micro-cultură scund, așezat orizontal, poți folosi metoda ScrOG așa cum ai face într-o grădină interioară obișnuită pentru a obține un coronament stufos, uniform, care, la momentul recoltării, va fi încărcat cu muguri lipicioși.

ScrOG

Desfrunzirea

Desfrunzirea este esențială pentru micro-cultură. Într-o cameră de cultivare îngustă, verticală, cu lumini laterale, desfrunzirea te va ajuta să cureți frunzișul inutil și să te asiguri că toate părțile plantei primesc suficientă lumină pentru a dezvolta muguri mari și denși.

Defoliación

Când să treci la etapa de înflorire în camera de micro-cultură

În general, îți recomandăm să treci de la etapa vegetativă a canabisului la cea de înflorire odată ce plantele au crescut la jumătate din înălțimea cutiei de micro-cultură. Acest demers va asigura că au încă suficient spațiu pentru a le facilita alungirea înainte de înflorire, fără să se apropie prea mult de partea de sus a cutiei/spațiului.

Reține că ritmul în care care cresc plantele tale este direct legat de cantitatea de lumină pe care o primesc. Mai multă lumină va avea ca rezultat internoduri mai scurte, iar plantele crescute cu mai puțină lumină se vor alungi, rezultând spații mai mari între fiecare nod. S-ar putea să fie nevoie să experimentezi cu iluminarea din camera ta de micro-cultură pentru a găsi metoda ideală pentru fiecare dintre tulpinile tale de canabis.

Micro-cultura de canabis: așteaptă-te la rezultate realiste

Ca în cazul oricărei culturi de canabis, este important să-ți stabilești niște așteptări realiste cu privire la dimensiunea și calitatea recoltei, precum și la timpul necesar pentru a trece de la sămânță la recoltare.

În general, când crești într-un spațiu mic de 35 × 35 × 75 cm, folosind în medie aproximativ 30 W de lumină pe toată suprafața, te poți aștepta să recoltezi între 25 și 45 g, în funcție de tulpină, rutina de hrănire, tehnici de formare și abilități. De obicei, vei putea trece de la sămânță la recoltare în 3-4 luni, în funcție (evident) de ciclul de lumină și de genetica plantelor.

Costul amenajării cutiei/camerei de micro-cultură va varia foarte mult. Dacă alegi să îți construiești propriul spațiu de micro-cultură, este posibil să te coste relativ puțin (reține că panoul LED va fi cel mai mare cost inițial).

Alegerea unei tulpini potrivite

Când vine vorba de micro-cultură, alegerea tulpinii potrivite este foarte importantă datorită spațiului limitat disponibil. Unul dintre aspectele de care trebuie să ții seama este înălțimea tulpinii tale de canabis. Tulpinile sativa cresc mai înalte și mai subțiri decât cele indica, care tind să fie scunde și stufoase.

În plus, în timpul etapei de înflorire, tulpinile sativa cresc în înălțime cu 200-300%, în timp ce tulpinile indica cresc doar cu 50-100%, ceea ce ne arată că tulpinile indica sunt mai compatibile cu o micro-cultură.

O altă opțiune rezonabilă ar fi tulpinile autoflorante. Indiferent de condiții, tulpinile autoflorante rămân mici datorită geneticii lor (multe din ele chiar mai mici decât indica) și nu depind de regimul de lumină, ceea ce înseamnă că se vor recolta mai repede.

3 Tulpini grozave pentru micro-cultură

Desigur, unele specii sunt mai potrivite pentru micro-cultură decât altele, iar următoarele trei sunt exemple de alegeri calitative. Vei observa că toate aceste tulpini au ceva în comun: sunt autoflorante.

ROYAL DWARF

Royal Dwarf este cu adevărat un exemplar de canabis în miniatură care poate rămâne la dimensiuni mici de 40 cm înălțime atunci când este format în modurile menționate mai sus. Această plantă a fost creată dintr-un singur motiv și doar pentru un singur motiv: discreție. Cultivatorii pot cultiva cu ușurință mai multe plante Royal Dwarf în casa lor, fără să existe nicio suspiciune. Ea poate fi crescută cu ușurință în dulapuri de bucătărie, șifoniere, cutii și unități de computer modificate. Luminile LED mici pot fi, de asemenea, folosite în aceste spații micuțe pentru a evita degajarea unei cantități prea mari de căldură. Royal Dwarf este în esență versiunea autoflorantă a legendarei Skunk și a fost creată folosind o tulpină Skunk împreună cu un soi specific ruderalis. Ea oferă high-uri sativa stimulatoare și subtile, cu ajutorul unei cantități de THC de 13%. Prin urmare, poate fi fumată toată ziua, permițând în același timp utilizatorului să fie performant și să nu fie cuprins de un high prea puternic. Florile ei mici, dar compacte, oferă arome dulci și de citrice.

Royal Dwarf va fi gata de recoltare la doar 8-9 săptămâni după ce semințele au fost germinate. Plantele cultivate în interior vor da recolte de până la 200 g/m² și nu vor depăși 70 cm înălțime. Plantele cultivate în aer liber în paturi de grădină sau în locurile de creștere tip gherilă vor produce recolte de 30–80 g/plantă și vor atinge înălțimi între 50–90 cm.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Săptămâni
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 săptămâni după germinare
22_Effect_1 Creativ, Motivant

Cumpără Royal Dwarf

EASY BUD

Nu este nevoie să fii geniu pentru a-ți da seama cum și-a primit numele această tulpină. Easy Bud este tulpina perfectă pentru începători și chiar și mai bună pentru cei care doresc să înceapă discret, reușind să nu atragă atenția. Această tulpină trece de cele mai multe ori neobservată oriunde este crescută, atingând o înălțime medie de 50 cm. Acest aspect face posibilă cultivarea sa în spații joase de mansardă, dulapuri goale și colțuri ascunse din grădină. Easy Bud are în primul rând moștenire indica și oferă un efect foarte subtil și delicat, care relaxează utilizatorii și stimulează apetitul. Un nivel de THC de 12% face ca Easy Bud să fie și mai potrivită pentru începători. Florile sale sunt încărcate cu arome de citrice și ierburi, fiind o completare grozavă pentru unele produse comestibile cu intensitate scăzută.

Formată din tulpinile părinte White Indica și ruderalis, Easy Bud este capabilă să producă recolte semnificative, importante, dacă ținem seama de statura sa mică. Plantele de interior oferă o productivitate de până la 325 g/m² și ating înălțimi între 50-60 cm. Plantele cultivate în aer liber oferă o productivitate de 30–80 g/plantă și cresc la înălțimi de 60–110 cm. Easy Bud va fi gata de încercat după doar 8-9 săptămâni de la plantarea semințelor în sol.

Easy Bud

Easy Bud
23_genetic background_1 White Indica x Ruderalis
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 7 Săptămâni
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 9-10 săptămâni după germinare
22_Effect_1 Relaxant fizic

Cumpără Easy Bud

QUICK ONE

Quick One este o altă tulpină compactă de canabis care poate fi cultivată cu o deplină confidențialitate. Majoritatea soiurilor autoflorante au un timp de înflorire rapid, dar Quick One are o adevărată poftă pentru viteză. Acest urmaș al lui Lowryder 1 și Old School Indica este capabil să se transforme într-un exemplar complet matur la doar 8 săptămâni după germinare. Dacă vrei o recoltă rapidă a florilor cu dominanță indica, atunci aceasta este tulpina potrivită. Un conținut de THC de 13% oferă un high relaxant pentru corp, fiind grozav pentru relaxare seara, fără a fi puternic euforică. Aceste efecte plăcute merg mână în mână cu arome dulci și de citrice.

Nu lăsa ca dimensiunea lui Quick One să te păcălească; este mai mult decât capabilă să îți ofere destui muguri pentru uz personal o perioadă de timp. Plantele cultivate la interior furnizează 275–325 g/m² și cresc până la înălțimi de 50–60 cm. Plantele cultivate în aer liber, ținute ascunse ușor cu ajutorul altor specii de plante, oferă 100–150 g de flori fructate per plantă.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 Săptămâni
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 săptămâni după germinare
22_Effect_1 Relaxant fizic

Cumpără Quick One

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Subiecte Ghid de Cultivare

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews