Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sholl


Tulpinile de canabis autoflorant sunt minunate. Cresc rapid și ușor, putând fi cultivate aproape oriunde, datorită dimensiunii lor compacte. Deși autoflorantele sunt excelente pentru cultivarea în interior, le poți valorifica potențialul la maxim cu puțină dragoste din partea Mamei Natură.

Acum câțiva ani, mulți cultivatori nu luau în serios autoflorantele. Erau considerate soiuri pentru începători, deoarece primele soiuri autoflorante nu erau capabile să egaleze cu adevărat randamentul, aroma și potența soiurilor fotoperiodice. Dar acest lucru s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Autoflorantele moderne au randamente mari, iar mugurii lor sunt de o calitate care rivalizează cu soiurile fotoperiodice. Drept urmare, este logic ca aceste soiuri să fie cultivate în aer liber, pentru a profita la maxim de caracteristicile lor cheie. Iată câteva beneficii ale cultivării autoflorantelor în aer liber:

  • Lumina soarelui oferă randamente mai mari și muguri mai grași
  • Poți avea mai multe recolte într-un singur sezon de creștere
  • Le poți cultiva în aer liber în orice moment al anului (în funcție de vreme)
  • Sunt mai puțin predispuse la dăunători, datorită creșterii mai rapide
  • Potrivite pentru spațiile mici, cum ar fi balconul, terasa sau grădina
  • Sunt ideale pentru culturile ascunse/culturile de gherilă, datorită dimensiunilor lor mici

Înainte de a începe - Planifică cum vei cultiva autoflorante în aer liber

Unul dintre avantajele autoflorantelor îl reprezintă creșterea lor rapidă. Unele soiuri autoflorante au un timp de creștere uimitor de scurt, de 50 - 55 de zile din momentul în care îți plantezi sămânța. Deși creșterea lor foarte rapidă reprezintă un avantaj, greșelile pe care le vei comite vor avea repercusiuni mai grave, deoarece nu vei avea timp să corectezi lucrurile așa cum ai face-o cu tulpinile fotoperiodice. De asemenea, în cazul în care apar probleme majore pe parcursul vieții lor scurte, de la boli și udare excesivă, la dăunători și altele, acest lucru îți va diminua considerabil randamentul.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să planifici cu atenție cum îți vei cultiva autoflorantele în aer liber, astfel încât plantele tale să își atingă potențialul maxim în scurtul timp pe care îl au la dispoziție. Înainte de toate, ia în considerare viabilitatea locației tale.

Cum este clima? Intenționezi să plantezi semințele direct într-un strat de grădină sau în ghivece? Ce tip de nutrienți vei folosi? Vor primi plantele tale suficientă lumină solară? Vei putea să ai grijă de plantele tale sau vei cultiva într-o locație îndepărtată, unde nu vei avea acces foarte des?

De exemplu, dacă se întâmplă să locuiești într-un climat mai rece și mai ploios, ar trebui să alegi o tulpină autoflorantă care nu este deranjată de temperaturile mai scăzute și care este și rezistentă la mucegai. Chiar și aceste aspecte simple pot fi suficiente pentru a te ajuta să îți optimizezi cultura și să eviți dezastrele.

Video id: 484519466

Când să plantezi tulpini autoflorante în aer liber

Canabisul fotoperiodic se bazează pe orele de lumină naturală pentru fazele sale de vegetație și înflorire. În mod normal, plantezi semințele la sfârșitul primăverii, acestea vor vegeta până la sfârșitul verii, când orele mai scurte de lumină le forțează să înflorească. La sfârșitul verii/începutul toamnei, acestea vor fi pregătite pentru recoltare.

Frumusețea autoflorantelor constă în faptul că nu se bazează pe ciclurile de lumină naturală, ceea ce înseamnă că poți planta și recolta autoflorante oricând dorești. Dacă locuiești într-un climat în care temperaturile nu scad la nivel de îngheț, cum ar fi în zona mediteraneană, poți cultiva autoflorante pe tot parcursul anului.

Dar, din nou, canabisul, inclusiv cel autoflorant, se dezvoltă într-un mod optim atunci când beneficiază de cel puțin 10 - 12 ore de lumină solară. Ca atare, este indicat să plantezi semințele primăvara, undeva de la sfârșitul lui aprilie până la începutul lui mai în Europa, deoarece zilele sunt deja mai lungi, lucru benefic pentru dezvoltarea plantelor tale. Mai apoi, poți recolta la sfârșitul lunii iulie și să semeni o altă cultură la începutul lunii august, care va putea fi recoltată în luna octombrie. Dacă se întâmplă să locuiești într-un climat cald, fără îngheț, te poți bucura de până la patru recolte într-un singur an!

Dacă locuiești mai la nord, ar trebui să eviți lunile reci și ploioase ale anului. În aceste climate, poți planta autoflorantele la sfârșitul primăverii, când știi că nu există pericol de îngheț. Momentul exact depinde de locul în care locuiești și ar putea varia din luna aprilie până la începutul lunii iunie. Vara scurtă într-un climat mai rece este un factor pe care trebuie să îl iei în considerare. Nu ar trebui să semeni prea târziu, deoarece nu vrei ca plantele tale de canabis să înflorească în sezonul ploios. Dacă locuiești într-un loc unde toamna este ploioasă, ar fi indicat să plantezi la începutul lunii iunie, astfel încât să poți recolta la sfârșitul lunii august. În acest fel, vei fi înaintea vremii urâte, iar mugurii tăi nu vor cădea victimele mucegaiului.

Concluzie: Cel mai bun moment pentru a planta va depinde de climatul în care cultivi. Asigură-te că plantele tale pot primi multă lumină solară și că eviți înghețul și ploile extinse.

Xylem

Cum să cultivi autoflorante în aer liber

În ziua de azi, vei găsi multe soiuri excelente de canabis autoflorant. Vezi Royal AK Automatic, Amnesia Haze Automatic, Northern Light Automatic și multe alte soiuri autoflorante de la Royal Queen Seeds. Odată ce ai găsit o tulpină care îți place - una care va avea condițiile optime de creștere în climatul tău - poți începe să cultivi în aer liber.

1.Germinarea semințelor autoflorante

Germinate

Poți germina semințele de canabis autoflorant asemenea semințelor fotoperiodice. Unii cultivatori preferă să germineze folosind „metoda prosopului de hârtie” sau punând semințele într-un pahar cu apă. Dar poți și să-ți plantezi semințele direct în recipientul lor final. Să știi că nu se recomandă transplantarea canabisului autoflorant, deoarece transferul dintr-un ghiveci mai mic într-unul mai mare îi poate încetini creșterea. Pentru că timpul de creștere al autoflorantelor este deja limitat, ar trebui eviți acest lucru, sau vei risca să ai un randament scăzut.

Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm Starter Kit Autoflowering. Acest kit are toate cele necesare pentru a oferi plantei tale de canabis cel mai bun start în viață.

2.Pregătește ghiveciul sau locul de creștere

Planting containers

Dacă cultivi autoflorante în ghivece, asigură-te că alegi unele suficient de mari. Deși autoflorantele se pot dezvolta și în ghivece mai mici, comparativ cu unele tulpini fotoperiodice mai mari, nu îți dorești să limitezi creșterea plantelor. Un ghiveci cu o capacitate de 7 - 15 litri este suficient. Din nou, nu uita că ghiveciul ales va fi și ghiveciul final.

Dacă nu folosești ghivece și vrei să plantezi direct în pământ, să știi că există riscul ca solul ales să nu fie unul optim. Solul natural nu va avea probabil suficienți nutrienți și s-ar putea să aibă un drenaj prost și/sau să conțină microorganisme dăunătoare, care vor afecta într-un mod negativ dezvoltarea plantei tale. Din aceste motive, persoanele care cultivă în aer liber sapă mai întâi gropi pentru plantele lor, pe care le umplu cu un substrat adecvat, înainte de a planta semințele.

3.Udarea și nutrienții pentru autoflorantele cultivate în aer liber

Watering

Deoarece autoflorantele au o dimensiune mai mică, nu vor avea nevoie de atât de multă apă precum o sativa fotoperiodică, dar tot trebuie să te asiguri că plantele tale au suficientă apă. Cantitatea și periodicitatea vor depinde de climatul tău și de nevoile plantei tale. La fel ca în cazul oricărui alt tip de cultură de canabis, trebuie să eviți udarea excesivă, deși nici udarea insuficientă nu este ideală.

În ceea ce privește nutrienții, va trebui să ai grijă ce cantitate administrezi. Poți începe întotdeauna cu doze de ½ sau ¾ din doza recomandată pentru a te asigura că nu îți supraîncarci plantele. De asemenea, poți lua în considerare nutrienții cu eliberare lentă. Aceștia pot fi ideali atunci când cultivi în aer liber, într-o locație pe care nu o poți vizita des. Atunci când adaugi în substratul tău nutrienți cu eliberare lentă, planta ta va primi tot ce are nevoie și nu va trebui să o hrănești. Tot ce trebuie să faci este să o uzi.

4.Recoltarea culturii

Harvesting

Unele autoflorante pot fi recoltate în numai 50 - 60 de zile, dar există și tulpini care au nevoie de mai mult timp, până la 80 de zile. La fel ca în cazul soiurilor fotoperiodice, vei ști că se aproprie momentul recoltei atunci când pistilurile inițial albe încep să devină maro. Pentru a vedea cu adevărat când a venit momentul să recoltezi, ar trebui să examinezi tricomii plantei de canabis. Tricomii sunt excrescențe mici, în formă de ciuperci, de pe mugurii și frunzele plantei tale. La începutul creșterii, tricomii sunt cristalini. Mai târziu în etapa înfloririi, tricomii capătă o culoare lăptoasă, apoi, când perioada recoltei se apropie, se transformă din alb în culoarea chihlimbarului. Nu poți vedea tricomii cu ochiul liber, așa că folosește o lupă de bijutier. Cultivatorii recoltează adesea atunci când un anumit procent din micile „capete în formă de bule” ale tricomilor încep să aibă culoarea chihlimbarului. În acest moment, frunzele plantei tale vor începe să se îngălbenească.

Când momentul recoltei a sosit, taie rapid ramurile cu muguri și nu pierde timpul atrăgând ochii curioșilor. După ce ai ajuns acasă cu recolta ta, poți tăia mugurii. O altă variantă ar fi să atârni la uscat ramurile cu mugurii încă atașați.


Cultivarea în aer liber poate avea propriile probleme. Descoperirea nedorită a culturii tale în sălbăticie este una dintre ele, dar există și riscul ca animalele și insectele să atenteze la cultura ta. Iată ce poți face în această privință.

🐞DĂUNĂTORI
Din fericire, soiurile de canabis autoflorante sunt oarecum mai puțin predispuse la dăunători și infestări cu insecte. De fapt, unele soiuri autoflorante sunt create pentru a avea o rezistență deosebit de puternică împotriva mucegaiului și dăunătorilor. De asemenea, din cauza ciclului scurt de viață al autoflorantelor, deseori insectele nu au timpul necesar pentru a deveni o problemă serioasă. Totuși, dacă observi o infestare cu insecte, cum ar fi afidele sau musculițele albe, nu este nevoie să folosești substanțe chimice: săpunul insecticid și uleiul de neem pot face față celor mai obișnuiți dăunători ai canabisului într-un mod sigur și natural.
🐦ANIMALE PASIONATE DE CULTURA TA
În cazul în care cultivi în aer liber, sunt șanse ca plantele tale să atragă atenția animalelor precum păsările, pisicile sau căprioarele. Dacă vei cultiva într-un loc unde sunt animale iubitoare de canabis, poate vei dori să îți protejezi plantele cu niște cuști făcute din sârmă pentru țarcuri de pui sau țepușe de bambus.
🕵️DESCOPERIREA RECOLTEI TALE DE CĂTRE ALTE PERSOANE
Plantația ta prețioasă poate fi, de asemenea, în pericol dacă este descoperită de alte persoane. Cineva îți poate smulge plantele sau poți avea probleme din cauza cultivării canabisului. Dimensiunea mai mică a autoflorantelor ajută oricum la reducerea riscului unei descoperiri accidentale. Pentru a reduce și mai mult riscul, alege un loc de cultivare îndepărtat, aflat la o distanță mai mare de poteci și alte locuri publice, unde este puțin probabil să apară cineva. Folosind soiurile autoflorante cu miros redus, poți diminua și mai mult riscul de descoperire. Când plantezi iarba de canabis împreună cu **plante însoțitoare, cum ar fi ierburi, flori sau legume, nu doar că îți camuflezi cultura și o păstrezi ascunsă, dar mai și împiedici atacul dăunătorilor, îmbunătățind și solul din jur.

Cu ajutorul acestor sfaturi, vei avea o recoltă generoasă de la canabisul tău autoflorant, cultivat în aer liber.

Spor la cultivat!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews