Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds


By Max Sargent


Planta ta de canabis este prea înaltă? Plantele alungite și subțiri pot fi o pacoste din mai multe motive. De la căderea până la arderea acestora pe instalația de iluminat, plantele cu creștere necontrolată nu sunt ceva ce ți-ai putea dori.

O plantă mai înaltă nu înseamnă neapărat o recoltă mai mare. De fapt, plantele înalte de canabis pot fi un semn că sunt nemulțumite – în special, că nu au suficientă lumină. Pe lângă faptul că provoacă alungirea plantelor, lipsa luminii va avea un impact negativ asupra dimensiunii și calității culturii finale.

Așadar, cum împiedici plantele de canabis să crească prea înalte? Există multe opțiuni la dispoziție, iar unele te vor ajuta și la mărirea recoltei!

De ce ar trebui să oprești o plantă de canabis ca să nu crească prea înaltă?

Există o mulțime de motive bune pentru a opri plantele de canabis să crească prea înalte. Fie că este vorba de a maximiza potențialul unui spațiu de cultivare sau de a menține discreția unei culturi, trebuie să te asiguri că plantele tale nu cresc fără măsură.

Iată câteva motive pentru a controla creșterea unei plante de marijuana:

Discreție și securitate

plantele mari vor atrage mai multă atenție, atât prin dimensiune, cât și prin miros.

Alungirea în timpul înfloririi

Unele plante își pot dubla dimensiunea în timpul etapei timpurii de înflorire. Dacă nu te-ai pregătit pentru asta, s-ar putea să descoperi că nu ai suficient loc în spațiul tău de creștere.

Distribuție uniformă a luminii

plantele mai înalte vor primi multă lumină în zona coronamentului, dar foarte puțină lângă bază. Aceasta înseamnă că mugurii inferiori se vor dezvolta cu greu, reducând potențialul de productivitate.

Obține lumină pentru plantele mai mici

în cazul în care cultivi mai multe tulpini, unele vor fi mai mici decât altele. Dacă nu controlezi înălțimea celor mai înalte, acestea vor împiedica plantele mai mici să primească suficientă lumină.

Poți preveni arderea de la lumini

dacă plantele tale cresc prea înalte și se apropie prea mult de lămpi, acestea se vor arde. Acest aspect poate împiedica creșterea generală și va distruge chiorchinele de flori principale din partea de sus..

De ce crește planta mea de canabis înaltă și subțire?

Dacă plantele tale de canabis devin prea înalte, unul din primii pași de făcut este să identifici de ce se întâmplă acest lucru. În caz contrar, este posibil să folosești o soluție incorectă, care va avea un impact negativ asupra culturii.

¿Por qué mi marihuana crece demasiado alta y flacucha?

Motivele pentru care plantele tale de canabis ar putea crește prea înalte includ:

Distanța incorectă față de lumini

dacă lămpile sunt prea departe de plante, acestea se vor întinde în încercarea de a se apropia. Acesta este un comportament natural născut din încercarea de a crește deasupra plantelor concurente.

Lumină slabă

dacă lămpile tale nu sunt suficient de puternice, plantele se vor întinde până la ele, indiferent cât de sus sau de jos sunt plasate – ele vor căuta lumină până când sunt mulțumite.

Spectrul de lumină cu predominanță roșie

În natură, plantele de canabis cresc în timpul primăverii și verii. În aceste perioade, când lumina soarelui este cea mai puternică, plantele sunt supuse spectrelor de lumină albastră și albă. În timpul toamnei, lumina soarelui slăbește și intră într-un spectru roșu. Pentru a oferi plantelor tale energia necesară, ai grijă să utilizezi spectrul de lumină potrivit pentru etapa respectivă de dezvoltare.

Le-ai ținut prea mult timp în etapa vegetativă

plantele de canabis fotoperiodice ținute în stadiu vegetativ vor continua să crească. Așadar, dacă le lași să vegeteze prea mult timp și nu le controlezi, acestea vor crește foarte mari și greu de manevrat.

Moștenirea genetică

unor tulpini de canabis le place să crească înalte și subțiri - de exemplu, tulpinile de sativa locale. Deși acestea pot fi controlate, în cazul în care ai restricții la înălțime, sunt mai potrivite soiurile indica.

Cum să controlezi înălțimea unei plante de canabis în etapa vegetativă

Etapa vegetativă este, în general, cea mai bună etapă în care să controlezi creșterea plantei tale. Acest lucru se datorează faptului că îți poți permite să-i provoci daune și ea se va recupera înainte de a începe să înflorească. Totuși, în timpul etapei de înflorire, deteriorarea poate duce doar la o recoltă redusă. Așa că nu aștepta să acționezi!

 • Îndoirea sau formarea cu stres scăzut

Formarea cu stres scăzut (LST) și îndoirea sunt metode excelente de a menține alungirea plantelor sub control. De fapt, sunt chiar un exemplu de bună practică. Nu numai că vor menține plantele mai jos spre sol, dar vor spori și pătrunderea luminii în toate zonele cu muguri, rezultând recolte mai mari.

Prin legarea tulpinii principale în jos într-o parte, partea laterală a plantei devine coronamentul. Acest pas oferă o suprafață totală mult mai mare expusă la lumină puternică. Astfel, îndoirea controlează în primul rând creșterea, și permite, în al doilea rând, o dezvoltare mai mare și mai uniformă a mugurilor la nivelul întregii plante.

Este o metodă folosită cel mai bine încă de la început. Pentru plantele autoflorante este deosebit de bună, deoarece acestea nu suportă bine tehnicile cu stres ridicat.

Entrenamiento de bajo estrés o doblar las plantas
 • Tăierea vârfurilor

Aceasta este o metodă de formare mai agresivă. Tăierea vârfurilor implică, literalmente, tunderea vârfului plantei, acolo unde mănunchiul principal de flori ar începe să crească. Procedând astfel, planta își va reveni și va avea nu una, ci două noi mănunchiuri de flori principale. Acestea tind să crească spre exterior, mai degrabă decât în sus. Așadar, încă o dată, nu numai că vei controla înălțimea plantei, dar vei obține și mai mulți muguri!

Doar ai grijă să faci asta în timpul etapei vegetative, deoarece altfel doar vei elimina mugurul principal!

Topping
 • ScrOG

Metoda ecranului de verde (ScrOG) implică creșterea plantelor printr-un ecran de plasă și legarea lor în jos. Prin urmare, în loc să crească în sus, acestea încep să crească spre exterior. Încă o dată, această tehnică expune suprafața maximă la lumină.

ScrOG
 • Tunderea înainte de înflorire

Lăsarea plantelor să crească neatinse în timpul etapei vegetative, apoi tunderea vârfurilor chiar înainte de înflorire reprezintă, de asemenea, o metodă de control al înălțimii. Când plantele tale sunt pe cale să intre în stadiul de înflorire, tunde vârfurile tuturor ramurilor. Această metodă are ca efect controlarea alungirii de la înflorire; în loc să-și concentreze energia pe alungire, plantele vor fi îndemnate să producă flori noi.

Ocazional, tunderea vârfurilor înainte de înflorire trebuie să fie o tundere completă înainte de înflorire. Dacă plantele tale umplu spațiul de creștere în timpul etapei vegetative, nu există nicio modalitate de a avea loc suficient pentru înflorire. Este timpul să fim drastici. Tunde plantele la jumătate din dimensiunea lor și schimbă ciclul de iluminare la unul cu 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric.

Nu-ți face griji, canabisul este foarte rezistent și poate chiar să-și revină după ce a fost redus la o tulpină cu doar una sau două frunze rămase. Încearcă să nu te critici din cauza pierderii de timp și a recoltelor finale reduse. Toate lecțiile sunt bune pentru a deveni un expert în creșterea canabisului.

Topping previo a la floración
 • Mută plantele înalte spre margini

Dacă este prea târziu și unele dintre plantele tale s-au alungit, s-ar putea să fie mai bine să le muți pentru a evita arsurile de la lumini. Intensitatea luminii este cea mai puternică la mijloc și, prin urmare, mutând plantele în lateral, vor fi mai puțin predispuse să se ardă. În plus, plantele mai mici vor primi mai multă lumină, ducând la o probabilitate mai mică de alungire.

Totuși, un lucru de care trebuie să ții seama este că, dacă plantele mai înalte se alungesc deja, îndepărtarea lor de lumina cea mai intensă ar putea agrava problema.

Acest lucru se poate face fie în etapa vegetativă, fie în cea de înflorire.

Cum să controlezi înălțimea în timpul etapei de înflorire

În mod ideal, vei observa că planta ta de canabis este prea înaltă în timpul etapei vegetative și vei lua măsuri atunci. Dar viața nu este întotdeauna ideală! Așa cum am menționat, unele tulpini își pot dubla dimensiunea în timpul etapei timpurii de înflorire, în timp ce altele nu se schimbă nici pe departe la fel de mult. Dacă nu ai cultivat niciodată o anumită tulpină înainte, probabil că nu știi cât de predispusă este la alungire în timpul înfloririi. În consecință, s-ar putea să descoperi că spațiul tău de creștere este brusc copleșit și are nevoie de un remediu.

 • Deplasează luminile de creștere cât mai sus posibil

În acest stadiu, opțiunile tale sunt limitate și sperăm că această creștere ascendentă se va termina în curând. Având în vedere acest lucru, una dintre cele mai bune opțiuni ar putea fi să deplasezi luminile mai sus și să încerci doar să eviți arderea din cauza luminilor. Plantele nu se vor alungi pe tot parcursul etapei de înflorire.

Totuși, în funcție de spațiul tău de creștere, acest pas ar putea să nu fie posibil.

Eleva las luces de cultivo lo máximo posible
 • Redu numărul de ore de lumină pe zi

Plantele au nevoie de lumină pentru a crește (probabil știi asta). Prin urmare, reducerea aportului de lumină le va reduce capacitatea de a crește. Nu trebuie să o reduci prea mult, deoarece astfel îți vei strica recolta. Însă o reducere până la 11 sau chiar 10 ore pe zi ar trebui, probabil, să minimizeze alungirea în acest moment.

 • Desfrunzește plantele cu metoda lollipop

Desfrunzirea lollipop este una dintre puținele metode de formare concepute pentru a fi utilizate în timpul etapei de înflorire. Nu numai că îți poate împiedica planta să crească prea înaltă, dar va reduce umiditatea și șansa de mucegai și poate că va crește și productivitatea. Reține că, dacă utilizezi metoda pentru a controla creșterea, trebuie să o faci înainte de alungire. Nu o poate remedia după ce aceasta a avut loc.

Pentru desfrunzirea lollipop, îndepărtează tot frunzișul inferior al plantei. Deși ai putea crede că totul la plantă este prețios, frunzele și mugurii din partea de jos nu vor primi aproape deloc lumină, însă vor consuma destul din energia plantei. De fapt, plantele de canabis vor pierde în mod natural frunzele inferioare care folosesc mai multă energie decât produc. Această metodă doar accelerează procesul.

Haz lollipopping a tus plantas
 • Recoltarea progresivă

Dacă plantele tale sunt prea înalte și se ard, cel mai bine este să recoltezi mugurii superiori cât mai curând posibil. Odată ce tricomii lor încep să devină lăptoși, taie-i. Poate că nu este ideal, dar este probabil cea mai bună opțiune. Făcând acest lucru, mănunchiurile de flori inferioare vor primi mai multă lumină și probabil vor produce muguri de calitate superioară.

Cosecha progresivamente
 • Redu intensitatea luminii

Dacă nu ai opțiunea de a-ți muta luminile mai sus, iar plantele tale s-au alungit deja, una dintre singurele opțiuni rămase poate fi reducerea intensității luminilor pentru a diminua arderea de la lămpi. Dacă ajungi în această etapă, trebuie să accepți o posibilă ardere sau o reducere a productivității.

Însă, fă un efort să echilibrezi reducerea luminii și înălțimea plantelor și ar trebui să poți trece de asta fără prea multe pagube.

 • Formarea cu stres ridicat în timpul înfloririi

Aceasta este o măsură extremă care ar trebui pusă în aplicare doar ca o ultimă posibilitate. Implică îndoirea drastică a celei mai înalte ramuri a plantei tale în timpul fazei de înflorire.

Planta ta va consuma energie pentru a recupera acea parte, astfel că poate fi dăunătoare per total.

Oricum, dacă se ajunge în această etapă, este vorba despre controlul daunelor. Este posibil ca, dacă le-ai fi lăsat așa, planta s-ar fi ars - așa că nu te supăra pentru ceva ce nu se putea întâmpla!

Dacă faci acest pas suficient de devreme, ramurile și mugurii din zona inferioară vor crește mai înalte și mai mari și, probabil, se vor dezvolta într-un fel pentru a compensa pierderea.

Supercropping durante la floración

Plante de canabis prea înalte: învață din greșeli

Fiecare cultură reprezintă o experiență uriașă de învățare și, atâta timp cât ții cont de ceea ce a mers prost, nu este rău deloc să mai dai greș. De fapt, atâta timp cât avem grijă, nu există niciun eșec. Având în vedere asta, cum putem să prevenim alungirea și plantele inutil de înalte data viitoare?

 • Utilizează ghivece mai mici

Dimensiunea ghiveciului determină parțial dimensiunea maximă posibilă a unei plante. Cu cât o plantă crește mai mare, cu atât va fi mai mare sistemul radicular. Așadar, dacă ultima ta recoltă a crescut prea înaltă, redu dimensiunea recipientelor data viitoare – această măsură ar trebui să le limiteze creșterea. Cea mai bună parte a acestei opțiuni este că nu necesită intervenție în timpul creșterii și nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea plantelor tale (atâta timp cât ghivecele nu sunt extrem de mici).

 • Menține lămpile de creștere la o distanță optimă

Menținerea lămpilor de creștere la o distanță perfectă față de cultura ta le va împiedica să se alungească, mai ales în timpul etapei vegetative. Trebuie să le ții poziționate cât mai aproape, însă fără să riști să le arzi. Doar ai grijă să muți luminile mai sus pe măsură ce plantele cresc!

 • Ține seama de tipul de lumină

Diferite tipuri de lumină oferă mai multă sau mai puțină putere și se încadrează în spectre diferite. Utilizarea puterii și a spectrului de lumină potrivite va ajuta plantele să crească groase și puternice, mai degrabă decât să se ridice în sus în căutarea luminii.

Ten en cuenta el tipo de luz
 • Studiază-ți tulpinile

În cazul în care cumperi o sămânță de canabis comercială sau știi ce fel de tulpină cultivi, vei avea informații disponibile despre înălțimea medie, atât în interior, cât și în exterior. Astfel vei ști cât de înaltă va ajunge o plantă dacă este cultivată în condiții optime.

Dacă înălțimea medie a unei plante pare să fie prea mult pentru ce îți dorești, ia în considerare alegerea unei specii mai mici pentru a oferi puțin spațiu în cazul alungirii. În general, speciile indica cresc joase și stufoase, iar speciile sativa cresc înalte și subțiri.

 • Nu aștepta prea mult până la înflorire

După cum am spus, cu cât lași planta mai mult în etapa vegetativă, cu atât ea va crește mai înaltă. Așadar, schimbă etapa la momentul potrivit. Dacă se face prea mare, tunde vârfurile, las-o să se redreseze și apoi treci la etapa de înflorire. Ai multe posibilități de experimentare cât ești încă în stadiul vegetativ.

Deoarece plantele își pot dubla dimensiunea în timpul înfloririi timpurii, verifică înălțimea maximă listată pentru tulpină și apoi treci la înflorire când are jumătate din această dimensiune. Poate crește și sub această limită, în funcție de tulpină, dar este puțin probabil să crească mult mai mare de atât.

 • Ține seama să cultivi într-un spațiu de creștere mai înalt

Acesta este un lux pe care mulți pur și simplu nu și-l permit. Totuși, dacă recolta ta a fost prea mare pentru spațiul de creștere data trecută, la următoarea cultură ia în considerare utilizarea unui spațiu mai mare. Mai mult spațiu nu va permite doar o alungire suplimentară, dar va ajuta și la ventilație, sporind probabilitatea unei recolte și mai sănătoase.

Aspecte importante pentru plantele de canabis înalte de la interior

Când plantele se fac înalte în interior, există două aspecte majore la care trebuie să fii atent.

 • Umiditatea

Canabisul transpiră o cantitate substanțială de apă. Marijuana preferă o umiditate relativă (RH) de 50–65%. Când cresc prea mari, umiditatea poate deveni o problemă, deoarece plantele eliberează în mod constant vapori de apă în aer. Apa se adună apoi pe frunze și pe alte suprafețe din camera de cultivare, provocând probabil mucegai și alte probleme.

Dacă umiditatea devine o problemă, un dezumidificator sau creșterea puterii ventilatorului de evacuare pot fi de ajutor. Desfrunzirea poate crește și ea fluxul de aer pentru a controla umiditatea. Îndepărtează numai frunzele evantai de la nivel inferior și mijlociu. Această metodă are avantajul suplimentar de a crește penetrarea luminii la ramurile inferioare cu flori.

 • Temperatura

Ca și în cazul umidității, atunci când plantele cresc prea mari, temperatura din camera de cultivare poate crește. Fluxul de aer redus și înălțimea excesivă pot crește temperatura și pot poziționa plantele prea aproape de lămpile de creștere. Canabisul prosperă atunci când temperatura este în jur de 25°C. Când temperaturile depășesc acest nivel, plantele sunt mai predispuse la alungire. Temperaturile ridicate pot afecta, de asemenea, formațiunile de frunze și flori, precum și aroma și puterea mugurilor finali.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews