Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Nu lăsa garda jos după recoltare - învață cum să-ți protejezi mugurii de mucegai pe parcursul etapelor finale ale procesului de creștere.


De ce mucegăiesc mugurii de canabis?

Mucegaiul care se dezvoltă pe florile de canabis, numit de către cultivatori „mucegai de muguri”, este cauzat de Botrytis cinerea, o ciupercă neectotrofă care crește și pe struguri, căpșuni, roșii și alte fructe și legume.

Botrytis prosperă în climatele calde și umede, și atacă celulele vii ale plantelor sau fructelor, în timp ce se hrănește cu materia moartă. Se dezvoltă pe tulpinile plantelor de canabis sau pe florile recoltate, și crește încet spre exterior, motiv pentru care este foarte greu de depistat. De obicei, în momentul în care depistezi botrytis pe suprafața unui mugure, această ciupercă a distrus deja interiorul aproape în întregime, oferindu-i o consistență umedă, vâscoasă și urât mirositoare.

Cum să previi mucegaiul după recoltare

În camera de creștere, principiile de prevenire a mucegaiului sunt menținerea unei temperaturi și a unei umidități relative optime, precum și o circulație adecvată a aerului. După recoltare, va trebui să urmezi exact aceleași principii pentru a evita să-ți pierzi mugurii câștigați cu greu din cauza mucegaiului.

Uscarea

Florile de canabis au un conținut ridicat de apă atunci când sunt recoltate. Prin urmare, înainte de a fuma mugurii, trebuie să ai răbdare și să îi lași să se usuce, până când conținutul de apă scade la aproximativ 10 - 15%.

Tot ce trebuie să faci pentru a-ți usca mugurii este să îi atârni cu capul în jos de o bucată de sfoară sau de o frânghie de rufe. Locul unde îi vei atârna va depinde în totalitate de tine, doar asigură-te că sunt într-un loc uscat și întunecat, unde există un flux constant de aer. De obicei, cultivatorii își usucă mugurii într-o cameră dedicată special acestui scop sau într-un dulap/șifonier. Dacă nu ai prea mult spațiu, poți chiar să-ți atârni mugurii în interiorul unei cutii de carton; asigură-te doar că faci câteva găuri în cutie pentru ca aerul să poată circula.

Crearea unui mediu de uscare perfect

În mod ideal, mugurii ar trebui uscați la o temperatură cuprinsă între 18 - 20°C și o umiditate relativă de 50 - 60%. Unii cultivatori preferă o temperatură mai ridicată în primele 3 zile pentru a-și usca mugurii mai repede, iar mai apoi la o temperatură mai scăzută pentru a încetini procesul. Vei știi că mugurii tăi sunt uscați atunci când tulpinile lor se rup ușor. Acest lucru poate dura până la 2 săptămâni, dar va varia în funcție de temperaturile și nivelurile de umiditate la care îți usuci florile.

Dacă este cald, îți recomandăm să îți usuci mugurii într-o cameră cu aer condiționat, pornit pe o treaptă joasă. De asemenea, poți folosi aerul condiționat pentru a reduce umiditatea dacă locuiești într-o zonă deosebit de umedă. Nu în ultimul rând, nu uita să folosești ventilatoare pentru ca aerul să poată circula în jurul mugurilor tăi, pentru o uscare uniformă și pentru a preveni și mai mult formarea mucegaiului.

Cómo prevenir el moho después de la cosecha

Conservarea

Odată ce mugurii tăi sunt uscați, va trebui să îi conservi în borcane etanșe timp de cel puțin 2-3 săptămâni (sau mai mult, dacă ai răbdare).

Pe măsură ce mugurii se conservă, ei vor pierde din umiditate, dar într-un ritm mult mai lent. Această eliberare lentă a umidității ajută la scoaterea în evidență a aromelor și gusturilor din florile tale și, de asemenea, curăță orice impurități. Din păcate, acumularea de umiditate în interiorul borcanelor de conservare poate crea condițiile perfecte pentru dezvoltarea sporilor de botrytis.

Tunde curat, ca un expert

Înainte de a-ți conserva mugurii, trebuie să te asiguri că au fost tunși la perfecție. Frunzișul vechi, precum frunzele și tulpinile, pot reține umiditate și pot crea un mediu ideal pentru mucegai. Indiferent dacă preferi să tai mugurii umezi sau uscați, asigură-te că florile recoltate nu conțin materie vegetală inutilă înainte de a le depozita în borcanele pentru conservare.

Un alt pas cheie pentru a preveni mucegaiul atunci când conservi iarba îl reprezintă curățenia. Asigură-te că borcanele tale sunt sterile și uscate înainte de a începe să le umpli cu flori. De asemenea, umple borcanele doar până la 3/4 din capacitatea lor. Așază borcanele într-un loc răcoros, uscat și întunecat (lumina degradează THC-ul și poate scădea potența mugurilor tăi).

Arta de a aerisi

Pentru a preveni și mai mult apariția mucegaiului în procesul de conservare a ierbii, îți recomandăm să deschizi (sau să aerisești) borcanele de 2 - 4 ori pe zi pentru a elimina și înlocui aerul vechi și umed. După aproximativ 1 săptămână, poți începe să aerisești borcanele mai rar (de 1 - 2 ori pe zi), deoarece florile vor fi mai uscate și vor elibera mai puțină umiditate.

Dacă îți faci griji că vei uita să aerisești borcanele (sau dacă ești suficient de norocos/norocoasă să ai o recoltă uriașă), poți folosi pachete pentru umiditate pentru a controla nivelul de umiditate din interiorul borcanelor. Pentru conservarea canabisului, îți recomandăm să folosești pachete care ajută la menținerea unei umidități de 62%.

Fii cu ochii în patru

La urma urmei, cea mai bună protecție împotriva mucegaiului este atenția. Asigură-te că îți inspectezi periodic mugurii în timpul procesului de maturare. Dacă suspectezi că unii muguri dezvoltă mucegai, separă-i de restul cât mai repede posibil pentru a evita răspândirea ciupercii.

Depozitarea

După ce ți-ai conservat mugurii timp de cel puțin 2 - 3 săptămâni, aceștia sunt în mod oficial pregătiți pentru a fi fumați. Poți continua să-ți depozitezi florile în borcanele de conservare, folosind pachete pentru umiditate pentru a evita uscarea excesivă a acestora și pentru a menține umiditatea din interiorul borcanelor la un nivel optim. Nu uita că mugurii tăi vor continua să se conserve, iar aromele lor ar trebui să se intensifice pe măsură ce se maturizează, așa că nu-ți fuma prea repede toată rezerva!

Vídeo aneu: 441346585

Cum să ții mucegaiul la distanță - concluzie

Este vital să nu te grăbești în ultimele etape ale procesului de creștere. Deși știm că aștepți cu nerăbdare să guști mugurii cultivați de tine, dacă îți tai, usuci și conservi florile în mod corespunzător, acestea vor atinge un nivel superior în ceea ce privește gustul, aroma și potența, păstrându-le în același timp la adăpost de mucegai.

Iar dacă găsești muguri afectați de temuta ciupercă, asigură-te că îi îndepărtezi și că inspectezi atent restul mugurilor, deoarece iarba mucegăită poate reprezenta un pericol pentru organismul tău!

Pachetele pentru umezeală protejează împotriva mucegaiului

Pachetele pentru umezeală reprezintă instrumente mici și simple, care absorb umezeala din mediul înconjurător. Atunci când nivelul de umiditate începe să crească, acestea vor absorbi particulele de apă care altfel ar servi drept teren de reproducere pentru mucegai.

Moisture Fighters oferă un control bidirecțional

La Royal Queen Seeds, am conceput propriul nostru pachet pentru umiditate special pentru conservarea mugurilor de canabis. Moisture Fighters posedă un mecanism de control bidirecțional, care îi permite atât absorbția cât și eliberarea de umiditate. Acest lucru îi permite să absoarbă excesul de umiditate, împiedicând în același timp uscarea excesivă a florilor tale.

Un produs pe bază de plante, fără conservanți

Produsul Moisture Fighters a fost conceput cu gândul la mediul înconjurător și la mugurii tăi. Fiecare pachet este creat în întregime din materiale pe bază de plante și nu conține deloc conservanți. Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la substanțele chimice nedorite, care se infiltrează și îți contaminează florile organice.

Indicatorii de umiditate te țin la curent

Moisture Fighters elimină orice presupunere din procesul de conservare. Fiecare pachet conține un card cu un indicator de umiditate. Această piesă reutilizabilă te va anunța când trebuie să schimbi Moisture Fighters. Știind exact când trebuie să faci acest lucru înseamnă că vei menține mediul de maturare perfect pe parcursul întregului proces.

Cum să utilizezi Moisture Fighters

Moisture Fighters este extrem de ușor de utilizat. Bucură-te de flori suculente și bogate în terpene folosind pașii de mai jos.

  1. Scoate Moisture Fighters din ambalaj, asigurându-te că nu deschizi Fighter-ul în sine.
  2. Așează un Moisture Fighter și indicatorul de umiditate lângă mugurii tăi, în borcanul de conservare.
  3. Lasă Fighter să-și facă treaba. Când punctul de pe cardul de umiditate începe să aibă culoarea albastră, în loc de roz, schimbă Humidity Fighter cu unul nou.
  4. Resetează indicatorul reutilizabil înapoi la setarea roz pentru a ține evidența noului Fighter.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews