Fitochimicalele prezente în canabisul brut sunt foarte diferite de cele găsite în fum după ce ai aprins mugurii atunci când fumezi. Dacă ți-am spune că, mâncând o pungă cu flori crude de canabis, nu vei avea parte de high, ne-ai crede?

Adevărul este că acest canabis brut nu conține molecule psihotrope; sau, mai degrabă, conține niveluri extrem de mici. În schimb, mugurii proaspeți și lipicioși sunt bogați în substanțe chimice precursoare, cunoscute sub numele de acizi canabinoizi. Este nevoie de o reacție moleculară obținută prin căldură—cunoscută sub numele de decarboxilare—pentru a transforma acizii canabinoizi non-psihotropi în canabinoizii pe care îi cunoaștem și pe care îi iubim.

De ce e așa de importantă decarboxilarea canabisului

Continuă să citești pentru a afla totul despre decarboxilare. Vei descoperi mecanismul exact implicat, cum să-ți decarboxilezi propriile flori și de ce ar trebui să decarboxilezi și tulpinile bogate în CBD.

Decarboxilarea: ce este aceasta?

Cuvântul decarboxilare sună ca un termen complex pe care probabil l-ai uitat de la ora de chimie. În ciuda felului în care sună, acesta descrie de fapt un proces chimic foarte simplu care stă la baza experienței cu canabis.

Dragostea pentru canabis reînvie deseori dragostea pentru știință la mulți fumători și cultivatori. Valorifică-ți pasiunea pentru iarbă și pregătește-te să afli exact ce se întâmplă atunci când expui la flacără mugurii produși de tine.

  • Ce sunt acizii canabinoizi?

Când te-ai uitat mai atent la mugurii tăi, ai observat probabil un strat cu structuri mici, cristaline. Aceste glande - cunoscute sub numele de tricomi - lucrează foarte mult pentru a pompa o rășină plină cu acizi canabinoizi precum THCA și CBDA.

Pe măsură ce știința despre canabis continuă să progreseze, cercetătorii constată că aceste molecule se laudă cu propriile lor efecte unice. Cu toate acestea, THCA nu produce efecte psihotrope și nu este prea util celor care urmăresc high-ul.

Când expui capătul unui joint la o flacără sau apeși butonul de la vaporizator, expui aceste molecule la temperaturi ridicate. Această căldură determină apoi eliminarea unei grupări carboxil, un proces scurt cunoscut și sub numele de decarboxilare. Aceasta transformă THCA, CBDA și alți acizi canabinoizi în canabinoizii lor corespunzători (adică THC, CBD etc.), oferindu-ne efectele bine-cunoscute.

  • La ce temperatură apare decarboxilarea?

Decarboxilarea are loc în general la aceeași temperatură atât pentru CBDA, cât și pentru THCA. Când sunt expuși la temperaturi de 110° C în mod constant timp de 30–45 de minute, cei doi compuși sunt transformați în CBD și, respectiv THC. Cu toate acestea, această temperatură este suficient de mică pentru a menține intacte terpenele aromatice și alte fitochimicale utile.

What Are Cannabinoid Acids?
  • Avantajele decarboxilării

Decarboxilarea are numeroase beneficii. Deși fumatul transformă instantaneu THCA în THC, există beneficii în decarboxilarea canabisului chiar înainte de a-l fuma.

Activarea canabinoizilor

Decarboxilarea activează elementele psihotrope din canabis (THC), precum și elementele holistice (CBD etc.). În timp ce decarboxilarea este obligatorie la fumat și vapare, produsele alimentare necesită o pregătire puțin mai amplă pentru a fi eficiente.

Previne agenții patogeni

Decarboxilarea oferă și efecte protectoare. Deși florile de canabis sunt, în general, mult mai sigure la sfârșitul ciclului de creștere, agenții patogeni pot totuși ataca mugurii în timp ce sunt depozitați. Decarboxilarea ajută la îndepărtarea umezelii din florile de canabis, reducând șansele ca agenții patogeni microbieni să-ți strice recolta.

  • De ce trebuie să decarboxilezi tulpinile bogate în CBD

Așa cum trebuie să decarboxilezi iarba cu un conținut ridicat de THC pentru a-i simți efectele, vei simți beneficii și dacă faci același lucru cu florile bogate în CBD. În timpul procesului de decarboxilare, CBDA se transformă în CBD. Deși CBDA prezintă unele efecte interesante, CBD oferă beneficii mult mai bine înțelese. Înainte de a prepara produse comestibile, tincturi sau uleiuri folosind mugurii bogați în CBD, asigură-te că aplici decarboxilarea pentru a avea cele mai bune rezultate.

Temperatura de decarboxilare pentru THC și CBD

Temperaturile de decarboxilare sunt în mare parte aceleași pentru majoritatea canabinoizilor principali. După cum am menționat, o temperatură de 110° C, menținută timp de 30–45 de minute, este perfectă pentru asta.

Puncte de fierbere ale canabinoizilor, terpenelor și flavonoidelor

Mulți fumători de canabis confundă decarboxilarea cu vaporizarea (punctul de fierbere). Deși decarboxilarea are loc în mod natural la vapare, punctul de fierbere al diferiților canabinoizi, terpene și flavonoide poate diferi foarte mult, în funcție de volatilitatea fitochimicalei în cauză.

Consultă mai jos setările de temperatură recomandate atunci când ai chef să vapezi canabis.

  • Canabinoizi

Canabinoizii se evaporă la diferite temperaturi, ceea ce înseamnă că dispozitivele de vapare cu setări precise pot viza canabinoizi specifici. Modifică temperatura în funcție de tipul tulpinii pe care o fumezi - vei descoperi că diferite setări funcționează mai bine pentru mugurii cu conținut ridicat de THC vs. cu conținut ridicat de CBD.

THC 157°C
CBD 160–180°C
  • Terpene

Terpenele stau la baza aromelor delicioase și unice ale fiecărei tulpini de canabis. În plus, aceste molecule se asociază cu canabinoizii pentru a-și amplifica efectele.

Caryophyllene 119°C
Myrcene 166–168°C
Cineole 176°C
Limonene 177°C
Linalool 198°C
Terpineol 218°C
  • Flavonoide

Flavonoidele completează și ele fitochimia complexă a canabisului. Aceste molecule sunt asociate cu efecte antioxidante, printre altele. Unele dintre ele apar în întregul regat al plantelor, în timp ce altele sunt unice pentru canabis.

Apigenin 178°C
Cannflavin A 182°C
Quercetin 250°C

Decarboxilarea cristalelor și a concentratelor de canabis

Pentru a asigura o putere maximă, îți recomandăm să utilizezi aceeași procedură detaliată mai sus pentru a decarboxila mugurii / cristalele de canabis înainte de a prepara aceste produse.

Cum să decarboxilezi canabisul

Pentru fumători și cei ce vapează, decarboxilarea are loc în mod natural ca urmare a procesului de fumat. Deși mult mai puțin rafinat decât metodele de mai jos, aprinderea ierbii cu o flacără decarboxilează canabinoizii și terpenele imediat, permițându-ți să inspiri rapid și să beneficiezi de efecte. Cu toate acestea, căldura excesivă produsă prin această metodă este cunoscută că „distruge” unele dintre aceste molecule volatile. Vaporizarea este ceva mai controlată; dispozitivele sunt încălzite pentru a activa THC și alți canabinoizi și terpene chiar în jurul punctelor lor de fierbere, ceea ce permite o doză aproape completă din fiecare compus.

Cum să decarboxilezi canabisul
  • Metoda cuptorului

Cea mai obișnuită metodă de decarboxilare a canabisului, în special atunci când se prepară produse comestibile, este pur și simplu „coacerea” acestuia în cuptor. Există câțiva pași implicați în această metodă:

  1. Macină canabisul până când este suficient de uniform pentru a-l răspândi frumos pe o suprafață subțire.
  2. Tapetează o tavă de copt cu o foaie de pergament sau hârtie de copt.
  3. Toarnă canabisul măcinat peste foaie, asigurându-te că îl întinzi uniform.
  4. Preîncălzește cuptorul la 115℃ și așază tava înăuntru timp de aproximativ 45 de minute, amestecând canabisul la jumătatea timpului.
Metoda cuptorului

Este important să fii atent la temperatura cuptorului în timpul acestui proces. Coacerea mugurilor la o temperatură mai ridicată poate părea că va face treaba mai repede, dar cel mai probabil doar va degrada canabinoizii și terpenele, făcându-le potențial inutilizabile. Coacerea la o temperatură mai scăzută pentru o perioadă mai lungă de timp este considerată în general a fi cea mai sigură și mai eficientă metodă de decarboxilare a canabisului.

Deși aceasta este metoda cea mai frecvent utilizată (și mulți ar spune cea mai ușoară), există alte câteva modalități de decarboxilare a marijuanei.

  • Metoda cuptorului cu microunde

Dacă nu dispui de 45 de minute să coci iarba la cuptor, această metodă este perfectă. Pe lângă faptul că este și ceva mai practic, poți folosi vechiul tău cuptor cu microunde de încredere pentru a-ți decarboxila canabisul în doar câteva minute. Iată cum:

  1. La fel ca la metodele anterioare, macină iarba la o consistență medie. Pune-o apoi într-un castron sau tavă pentru microunde.
  2. Setează cuptorul la temperatura cea mai înaltă pentru aproximativ 90 de secunde.
  3. Scoate iarba și miroase-o. Ar trebui să miroasă înțepător, dar nu a ars. Dacă nu este încă așa, amestec-o puțin și pune-o înapoi în cuptorul cu microunde pentru încă 60–90 de secunde.
Metoda cuptorului cu microunde

Coacerea canabisului la microunde este puțin mai complicată decât utilizarea unui cuptor, deoarece nu ai niciun control asupra temperaturii. În plus, cuptoarele cu microunde variază foarte mult, așa că va trebui să faci lucrurile după ureche, în funcție de marca și modelul pe care îl ai acasă.

Dacă ești îngrijorat să nu arzi iarba folosind această metodă, ia în considerare utilizarea unei setări mai mici de temperatură la cuptorul cu microunde și coacerea mugurilor puțin mai mult. Fii mereu cu ochii pe muguri pentru a te asigura că nu se ard și folosește-ți mirosul pentru a vedea dacă au fost decarboxilați în mod corespunzător.

Indiferent de modul în care alegi să decarboxilezi canabisul, ține minte: la temperaturi scăzute și lent. Utilizarea temperaturilor ridicate pentru încălzirea rapidă a canabisului aduce cu sine riscul arderii atât pentru canabinoizi, cât și pentru terpene, ceea ce va distruge puterea și aroma canabisului. Folosește temperaturi mai scăzute și asigură-ți destul timp și vei obține un canabis perfect activat, gata de utilizare în oricare dintre rețetele tale preferate.

  • Metoda sub vid

Această metodă este, fără îndoială, a doua noastră metodă preferată pentru decarboxilarea canabisului după metoda cuptorului. Deoarece apa fierbe la 100℃, este literalmente imposibil să arzi canabisul folosind această metodă. În plus, deoarece vei folosi un termometru, vei avea, de asemenea, un control foarte mare asupra temperaturii, pentru a te asigura că activezi toți canabinoizii din mugurii tăi.

Iată cum să decarboxilezi canabisul folosind metoda sub vid:

  1. Macină mugurii la o consistență medie, pune-i într-o pungă sub-vid și sigilează.
  2. Dacă ai un vas de gătit de precizie sub vid, setează-l pentru gătit la 95℃. Pune pachetul cu canabis în vas și gătește timp de aproximativ 1 oră. Dacă nu ai un vas sub vid, umple o cratiță cu apă și adu la fierbere la foc mare.
  3. Când a fiert, redu căldura și folosește un termometru pentru a menține temperatura apei la 95–100℃.
  4. Așază punga cu iarbă sigilată sub vid în apă și las-o pe foc timp de aproximativ 60 de minute.

Când folosești tehnica sub vid, răbdarea este esențială. Această metodă durează în mod semnificativ mai mult decât celelalte de pe această listă, dar rezultatele sunt într-adevăr substanțiale.

  • Metoda naturală

Merită să menționăm faptul că iarba de canabis se decarboxilează în mod natural în timp, dacă este lăsată în pace. Expunerea sa la condiții naturale este suficientă pentru a transforma treptat THCA în THC, și apoi THC în canabinoidul CBN. Totuși, acest proces este incredibil de lung, așadar căldura va fi aproape sigur necesară pentru a grăbi procesul. Indiferent de metoda aleasă, decarboxilarea este esențială pentru „deblocarea” puterii psihotrope a celebrului nostru THC.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.