By Luke Sumpter


Crescătorii moderni de canabis au de unde alege. Niciodată nu au fost atât de multe tulpini pe piață, iar mulți crescătorii s-au atașat de noua și îmbunătățita selecție de autoflorante.

Genetica autoflower are multe de oferit. Există varietăți bogate în CBD, bogate în THC și soiuri în care ambii compuși se află în echilibru. Ca să nu mai menționăm incredibila diversitate a profilurilor de terpene.

Dar nu totul merge ca pe roate. Tulpinile autoflower se bucură de numeroase avantaje, dar au și dezavantaje, care îi descurajează pe unii crescători.

Video id: 527684146

CE ESTE CANABISUL AUTOFLOWER?

Cu ce este canabisul autoflorant diferit față de celelalte tipuri? Ei bine, diferența esențială se ascunde în denumirea sa. Pe scurt, aceste tulpini înfloresc automat.

Există două faze principale ale ciclului de creștere a canabisului: faza vegetativă și faza de înflorire. Un alt tip de canabis - cunoscut sub numele de canabis fotoperiodic - necesită o schimbare a ciclului luminii pentru a declanșa înflorirea. Tulpinile autoflower elimină acest inconvenient. Acestea nu se bazează pe indicii externe pentru a începe să producă muguri rășinoși. În schimb, înfloresc după ce a trecut o anumită perioadă de timp.

Trăsătura autoflorantă nu a luat naștere întâmplător. A apărut ca o adaptare la condițiile de mediu. Probabil ai auzit de Cannabis indica și sativa. Ei bine, gena autoflorantă a apărut în Cannabis ruderalis.

Subspecia ruderalis s-a adaptat mediilor reci și deseori aspre din Asia Centrală, Europa de Est și Rusia. Aceste regiuni prezintă un sezon de creștere considerabil mai scurt și temperaturi mai scăzute.

Din acest motiv, ruderalis a abandonat strategia așteptării schimbării anotimpurilor pentru a declanșa înflorirea. În schimb, subspeciile au dezvoltat o genă autoflorantă pentru a asigura reproducerea înainte ca temperatura să scadă.

Datorită acestei adaptări, cultivatorii se bucură acum de creșterea rapidă a geneticii autoflorante!

Avantajele și dezavantajele tulpinilor autoflower de canabis

AUTOFLOWER VS. FEMINIZAT

Ai văzut probabil termenul „feminizat” folosit frecvent în timp ce căutai pe internet informații despre semințele de canabis. Atât tulpinile autoflower, cât și cele fotoperiodice pot fi feminizate. Acest lucru înseamnă că un crescător a modificat o anumită tulpină pentru a produce doar plante femele. Din punct de vedere tehnic, șansele apariției unei femele sunt de 99,9%, ceea ce este destul de impresionant!

Crescătorii produc semințe feminizate prin diferite tehnici, care vor fi discutate în detaliu aici. Ce trebuie să reții tu este că atunci când cumperi un pachet de semințe feminizate, nu vei obține nimic altceva în afară de muguri!

Avantaje

Tulpinile autoflorante au o listă lungă de avantaje față de soiurile fotoperiodice. Ciclul lor scurt de viață îi atrage pe cultivatori care caută rezultate rapide, iar natura lor rezistentă le face ideale atât pentru crescătorii începători, cât și pentru veterani.

 • CICLU DE VIAȚĂ MAI RAPID

Soiurile de canabis autoflower sunt regine ale vitezei. Această trăsătură este un alt rezultat al capacității lor de adaptare. Cele mai multe tulpini autoflorante finalizează întregul ciclu de creștere într-un interval de timp care, pentru tulpinile fotoperiodice, este suficient doar pentru finalizarea fazei de înflorire - în jur de 7-10 săptămâni. Ciclul lor de viață rapid este rezultatul unei faze vegetative scurte și al unei etape rapide de înflorire.

Crescătorii cultivă rareori tulpini ruderalis pure în afara operațiunilor de reproducere, deoarece aceste soiuri au randament foarte scăzut. Cu toate acestea, reproducând tulpini fotoperiodice de succes cu genetică ruderalis, crescătorii pot crea versiuni autoflorante și, prin urmare, versiuni mai rapide ale varietăților legendare.

De exemplu, genetica Haze este cunoscută pentru efectele sale sativa minunate, dar perioada lungă de înflorire poate fi descurajantă. Combinarea geneticii Haze și ruderalis le-a oferit crescătorilor acces la aceste efecte sativa în mult mai puțin timp.

Viteza tulpinilor autoflorante atrage crescătorii care își doresc să obțină rezultate aproape instantanee. Așteptarea coacerii unei culturi poate fi, în cel mai bun caz, o tachinare și, în cel mai rău caz, chinuitoare. Dacă te știi mai nerăbdător, tulpinile autoflorante sunt cea mai bună alegere.

Concizia soiurilor autoflower atrage și crescătorii care cresc canabis sub presiune. Acestea pot susține o cifră de afaceri mai rapidă pentru operațiunile comerciale, permițând recolte perpetue în interior.

Din nou, majoritatea tulpinilor autoflower vor ajunge de la sămânță la recoltare în aproximativ 7-10 săptămâni, astfel încât crescătorii să poată cronometra următorul val de răsaduri în raport cu recolta precedentă.

De asemenea, crescătorii pot să maximizeze randamentele utilizând tehnica mării de verde (SOG). Această metodă implică plantarea a numeroase tulpini autoflower una lângă cealaltă și manipularea acestora pentru a obține un coronament mare, productiv.

Iată câteva dintre cele mai rapide tulpini autoflower:

QUICK ONE

Ciclu de viață: 8–9 săptămâni
Timp de înflorire: 
5–6 săptămâni

EASY BUD

Ciclu de viață: 8–9 săptămâni
Timp de înflorire: 5–7 săptămâni

ROYAL COOKIES AUTO

Ciclu de viață: 8–10 săptămâni
Timp de înflorire: 5–7 săptămâni

 • PLANTE DISCRETE

Soiurile autoflower ating de obicei o înălțime cuprinsă între 60–100 cm. Mărimea lor compactă și viteza impresionantă permit crescătorilor clandestini să-și configureze și să-și demonteze operațiunea în cel mai scurt timp posibil.

Poți cultiva cu ușurință soiuri autoflower în balcoane și locuri ascunse din grădina ta. Acestea sunt populare și printre cultivatorii de gherilă - cultivatori care cultivă canabis în locații publice sau sălbatice ascunse. Această metodă ajută la păstrarea recoltelor departe de privirile curioșilor și hoți.

Dacă ești în căutarea celui mai discret mod posibil de a crește canabis, încearcă micro-creșterea. Scopul acesteia este de a menține plantele cât mai mici, obținând însă un randament rezonabil. Este de la sine înțeles că soiurile autoflorante sunt perfecte pentru această metodă.

Exemple mai extreme de micro-creștere includ cultivarea de plante mici în turnuri de computer modificate, găleți și cutii. Cultivatorii folosesc adesea tehnica de formare cu nivel redus de stres pentru a menține plantele mici și sub control.

Iată câteva dintre cele mai discrete tulpini autoflower disponibile:

ROYAL DWARF

În interior: 40–70cm
În aer liber: 50–90cm

ROYAL BLUEMATIC

În interior: 60–75cm
În aer liber: 70–100cm 

ROYAL CREAMATIC

În interior: 60–80cm
În aer liber: 80–100cm

 • PRETENȚII SIMPLE ÎN PRIVINȚA LUMINII

Crescătorii de tulpini autoflorante aleg de obicei să utilizeze un program simplu de lumină, cu 18 ore lumină aprinsă și 6 ore lumină stinsă, pe întreaga durată a ciclului de viață. Un astfel de program oferă plantelor o cantitate adecvată de lumină în timp ce economisește energie.

Cerințele simple de iluminare ale tulpinilor autoflorante sunt un alt avantaj. După cum am menționat mai sus, acestea nu necesită o schimbare a programului de lumină pentru a începe înflorirea. Această trăsătură permite cultivatorilor să fie extrem de flexibili în ceea ce privește iluminatul.

Crescătorii care nu sunt deranjați de costuri mai mari pot alege să păstreze luminile aprinse timp de 24 de ore. Unii cultivatori raportează o creștere vegetativă mai explozivă și randamente sporite folosind această metodă. Alții susțin că un program de 24 de ore ar putea priva plantele de perioada lor naturală de odihnă. Un program de 12 ore de lumină pornită și 12 ore de lumină stinsă ocupă celălalt capăt al spectrului. Este cea mai bună opțiune pentru cultivatorii care doresc să economisească bani, dar randamentele nu vor fi la fel de impresionante.

Indiferent de program, cerințele de iluminare ale tulpinilor autoflorante sunt mai ușor de îndeplinit decât cele ale omologilor lor fotoperiodici.

 • PLANTE REZISTENTE

Plantele autoflower se laudă cu o genetică puternică, robustă și rezistentă. Cannabis ruderalis nu a supraviețuit întâmplător latitudinilor nordice. Subspecia este bine echipată pentru a face față temperaturilor extreme și vremii aspre.

Chiar numele său „ruderalis” provine din cuvântul latin „rudus”, adică moloz. Subspecia apare în medii urbane care prosperă în pavaje sparte, în apropierea clădirilor demolate și în șanțurile de pe marginea drumului.

Majoritatea tulpinilor autoflower se descurcă pe cont propriu. Râd în fața infestărilor cu dăunători și se apără de mucegaiul care le poate distruge randamentul.

Datorită rezistenței lor impresionante, acestea sunt ideale pentru crescătorii începători, pentru că le iartă cu ușurință greșelile.

 • NU SUNT AFECTATE DE POLUARE LUMINOASĂ

Creșterea tulpinilor autoflorante înseamnă că poți fi mult mai relaxat când vine vorba de poluarea luminoasă. De fapt, acest lucru nu este deloc o problemă.

Poluarea luminoasă are potențialul de a distruge complet o operație de creștere a fotoperiodicelor. Luminile stradale puternice pot împiedica plantele crescute în aer liber să inițieze înflorirea.

De asemenea, și crescătorii de interior se confruntă cu acest inconvenient. Aceștia trebuie să se asigure că plantele lor fotoperiodice cresc în absența luminii inutile. Un cort de creștere cu scurgeri este suficient pentru a-ți da peste cap programul de lumină.

Din fericire, plantele autoflorante nu cad pradă acestei probleme deranjante. Nu se lasă influențate de indicii de iluminare externă – văzându-și de treaba lor, în ritmul stabilit de ele.

 • AU NEVOIE DE MAI PUȚINI NUTRIENȚI

Tulpinile autoflorante prosperă într-un sol mai puțin hrănitor. Creșterea lor rapidă și statura mică înseamnă că nu necesită prea mult îngrășământ.

Tulpinile autoflorante nu sunt la fel de flămânde ca omologii lor fotoperiodici - un alt rezultat al naturii lor rezistente. În timp ce tulpinile fotoperiodice necesită o strategie nutrițională complexă, care se schimbă pe tot parcursul ciclului de creștere, soiurile autoflower se pot descurca cu minimul necesar.

Iată o rețetă simplă pentru un amestec de sol bun pentru tulpinile autoflower:

3 părți mușchi de turbă 3 părți compost
2 părți perlit, umezite 1 parte vermiculit, umezită

 • PROCENTAJ MAI MARE DE CBD 

Tulpinile autoflower tind să ofere niveluri mai ridicate de CBD. În timp ce unii consumatori de canabis apreciază doar THC-ul, mulți alții preferă concentrații egale sau mai mari de CBD.

Canabinoidul non-psihotrop oferă un efect recreativ plăcut caracterizat printr-un sentiment de luciditate și limpezime a minții.

De asemenea, mulți consumatori în scopuri medicinale beneficiază de pe urma nivelurilor mai ridicate de CBD. Canabinoidul oferă efecte care ajută la ameliorarea multor afecțiuni.

Crescătorii au reușit să crească nivelurile de CBD ale multor hibrizi renumiți, infuzându-i cu genetică Cannabis ruderalis.

Iată câteva tulpini autoflorante cu niveluri mari de CBD:

SOLOMATIC CBD

CBD: 21%
THC: 1%

FAST EDDY

CBD: High
THC: 9%

STRESS KILLER AUTO

CBD: High
THC: 11%

Dezavantaje

Adevărul este că nimic nu e perfect. În ciuda tuturor acestor calități impresionante, genetica autoflower nu face excepție de la această regulă a realității.

 • RANDAMENTE MAI MICI

Mărimea mică și ciclul scurt de viață al tulpinilor autoflower vin cu un compromis: recolte mai mici. Statura lor compactă înseamnă că nu pot produce la fel de mulți muguri precum o plantă fotoperiodică mai înaltă. Randamentele plantelor crescute în aer liber se ridică de obicei la aproximativ 80-180 g/plantă.

Unii giganți fotoperiodici sativa se dezvoltă într-atât încât arată ca niște copaci, în timp ce indica creează coronamente incredibil de dense și fructuoase. Majoritatea tulpinilor autoflorante nu au înălțimi mai mari de 1 m, iar coronamentelor lor creează mai puțini muguri.

În plus, tulpina autoflower are o capacitate limitată de a dezvolta muguri într-o perioadă de înflorire atât de scurtă. Tulpinile fotoperiodice au timp să se maturizeze în exemplare extrem de productive. Soiurile autoflower, pe de altă parte, trebuie să se grăbească să își ofere producția înainte ca ciclul lor de viață scurt să se încheie.

 • COSTUL ILUMINATULUI

Vei economisi bani pe nutrienți, dar probabil vei ajunge să cheltuiești mai mult pe iluminat. Acest aspect nu îi va deranja însă pe unii crescători care își tratează tulpinile autoflower cu un ciclu de lumină permanent de 24 de ore.

Alți crescători își propun să cheltuiască cât mai puțin pe iluminat. Tulpinile autoflorante necesită minimum 12 ore de lumină pornită și 12 ore de lumină stinsă. În timp ce cultivatorii pot economisi bani făcând acest lucru, prețul plătit de aceștia va lua forma unor producții mai mici.

În schimb, tulpinile fotoperiodice extrem de productive necesită doar un program de 12 ore de lumină pornită și 12 ore de lumină stinsă pentru a declanșa înflorirea. Producătorii trebuie să respecte acest program pe parcursul întregii faze de înflorire, ceea ce înseamnă că vor economisi bani și, în același timp, vor produce randamente mai mari.

 • UN CONȚINUT DE THC MAI MIC

Unii cultivatori sunt dezamăgiți de creșterea tulpinilor autoflower din cauza nivelurilor lor scăzute de THC. Este adevărat; soiurile autoflorante vechi au avut probleme când au încercat să concureze cu tulpini fotoperiodice foarte psihoactive.

Cu toate acestea, Royal Queen Seeds a lansat o nouă generație de genetică autoflorantă. Aceste tulpini mai noi produc niveluri de THC care rivalizează cu mulți dintre omologii lor fotoperiodici.

Aruncă o privire la aceste tulpini autoflower cu conținut ridicat de THC:

HULKBERRY AUTO

THC: 21%

GREEN GELATO AUTO

THC: 24%

FAT BANANA AUTO

THC: 22%

 • CLONE DE CALITATE SLABĂ 

Din păcate, tulpinile autoflower nu produc clone de calitate bună. Deoarece clonele sunt o copie exactă a plantei mamă din care provin, acestea moștenesc chiar și aceeași vârstă!

Să presupunem că un crescător a colectat un butaș de la o plantă mamă cu o vârstă de două săptămâni. Acest lucru înseamnă că clona va trebui să vegeteze, să înflorească și să se maturizeze în aproximativ 5-6 săptămâni.

Rezultatul final va fi o plantă subdezvoltată, care nu a ajuns nici măcar la sfârșitul fazei de înflorire - sau a obținut o dimensiune sau un randament bun - înainte ca ciclul de viață să se încheie.

 • NU EXISTĂ TIMP PENTRU RECUPERARE

Tulpinile autoflower cresc într-un mod rapid și liniar. Trăsăturile lor rapide le fac extrem de convenabile, dar cresc și riscurile asociate cu experimentarea. Ciclul lor scurt de viață nu le oferă prea mult timp pentru recuperare de pe urma unor erori majore.

Crescătorii de plante fotoperiodice pot tăia, forma și defolia după bunul plac. În cazul în care comit erori mari, pot pur și simplu să mențină planta în regim vegetativ și să aștepte recuperarea acesteia.

Tulpinile autoflower nu se comportă în acest fel. Deși le poți forma, acest lucru este însoțit de riscuri. Dacă tai prea adânc sau deteriorezi accidental o ramură mare sau un mugur, acesta nu va avea la dispoziție decât foarte puțin timp de recuperare. Va înceta să vegeteze când va considera de cuviință.

Prin urmare, trebuie să formezi și să gestionezi tulpinile autoflower cu precizie. Taie cu grijă pentru că nu vei avea timp să îți repari greșeala.

 • ESTE RECOMANDAT CA ÎNCEPĂTORII SĂ ÎNCEAPĂ CU TULPINI AUTOFLOWER DE CANABIS?

Soiurile autoflower oferă cu siguranță o experiență de creștere mai ușoară. Ca începător, evitarea complicațiilor și bucuria adusă de procesul de cultivare te vor ajuta să îți dezvolți mai repedele abilitățile de crescător. Nu numai că tulpinile autoflorante sunt mai discrete și mai rezistente la dăunători și boli, ci îți vor oferi și o recoltă mult mai rapidă.

Dezavantajul? Mai puțini muguri și THC. În plus, crescătorii pot opta pentru menținerea tulpinilor fotoperiodice în faza vegetativă atât timp cât doresc. Acest lucru le permite să dezvolte plante mari și productive. Deși este posibil pentru începători să crească sative falnice, sunt multe lucruri care pot merge prost în timpul procesului.

Dacă vrei să pășești pe urmele multor începători care sunt acum crescători de succes, cumpără câteva semințe și consultă ghidul nostru de creștere pentru tulpini autoflorante.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.