SOG & SCROG - Tehnici De Cultivare A Canabisului Pentru Randamente Mai Mari

Sea of green este o tehnică de manipulare a creșterii canabisului

SĂNĂTATEA PLANTEI E PE PRIMUL LOC

Orice tehnică, combinată cu orice metodă de creștere sau substrat pleacă de la premisa unor plante fericite și prospere. Integrarea celor mai bune practici de îngrijire înseamnă plante viguroase și puternice în fiecare etapă a creșterii. Există o varietate de tehnici de cultivare care pot fi folosite ca să maximizeze eficiența spațiului pe perioada creșterii, și să suplimenteze recoltele. Însă nici o tehnică nu va fi de ajutor dacă plantele nu sunt de la bun început pline de viață.

Menținerea unor plante sănătoase înseamnă că mediul de creștere trebuie să fie ideal pentru cultura canabisului. Asta include mediul de creștere și dimensiunea ghiveciului, tipul și puterea luminii, PH-ul apei, nutrienții și programul de hrănire, temperatura și umiditatea. O dată ce ai pus la punct toți acești factori, poți fi sigur că vei avea plante sănătoase. Există numeroase tehnici de cultivare cu stres redus (LST), folosite pentru a îmbunătăți randamentele.

Tehnicile LST sunt folositoare mai ales când cultivi la interior, atunci când de cele mai multe ori nu există spațiu prea mult. Lumina artificială are o putere slabă de penetrare, iar puterea luminii este invers proporțională cu pătratul distanței până la coronament. Metodele LST maximizează randamentul pe metrul pătrat prin eficientizarea folosirii luminii.

Două metode populare de creștere în condiții de stres redus, care cresc randamentul sunt “sea of green” (SOG), și “screen of green (ScrOG). Fiecare metodă poate fi folosită cu succes pentru îmbunătățirea randamentului pe metrul pătrat. Oricare variantă o alegi, plantele iubesc atât SOG-ul, cât și ScrOG-ul.

SOG

Sea of green este o tehnică de manipulare a creșterii canabisului care utilizează un număr mare de plante în ghivece mici, pentru fiecare metru pătrat de spațiu. Avantajul acestei metode e că plantele au nevoie de mai puțin timp în perioada de vegetație și produc aceeași cantitate de muguri în volumul de spațiu disponibil. Când se folosește SOG, mugurii sunt gata mai devreme, ceea ce poate duce la o recoltă în plus în fiecare an.

SCROG

Screen of green este o tehnică cu scopuri similare cu ale SOG - să îmbunătățească randamentul pe metrul pătrat cultivat, pe cât posibil. Ghivece mai mari sunt folosite ca să pună la dispoziție spațiu mai mult pentru rădăcini, pentru plante mai mari. Zonele cu flori sunt încurajate prin dirijarea la orizontală a porțiunilor care cresc. Distribuirea în mod egal a luminii peste o cultură screen of screen va produce mai puține plante, dar care au din abundență flori, distribuite uniform.

SOG SCROG

SCROG sau SOG?

SOG: Plantele cu puține ramuri laterale sunt încurajate să dezvolte o singură tulpină principală. Acestea nu au nevoie de asistență și necesită doar puțină atenție în afară de mentenanța de bază. Se petrece mai puțin timp săptămânal cu îngrijirea - spre deosebire de plantele mai mari - cu rezultate finale similare.

ScrOG: Această metodă implică o sită cu ochiuri destul de mari cât să lase frunzele și ramurile de canabis să treacă. Sita se poate realiza din panouri de gard disponibile în comerț, dintr-un panou de plastic, sau sau pur și simplu din sârmă prinsă pe un cadru. Scopul acestei site este acela de a dirija plantele în direcția potrivită și forma dorită. Ceea ce ar fi fost ramuri laterale sub-dezvoltate, cu muguri abia vizibili, devin ramuri sănătoase și puternice, cu suficientă expunere la lumină și o densitate bună de flori.

FOLOSIREA EFICIENTĂ A SPAȚIULUI

SOG și ScrOG sunt ideale pentru cultivatorii care dispun de un spațiu restrâns, întrucât necesită o înălțime minimă iar fiecare centimetru pătrat de suprafață e folosit eficient. Nu e nevoie de la fel de mult spațiu ca în cazul în care nu asistăm plantele, pentru obținerea aceluiași randament. SOG produce muguri individuali mari, fără flori slab dezvoltate datorate lipsei de lumină.

În general, tehnica SOG încurajează creșterea apicală pentru a face grupurile de flori mai mari și mai puternice. Metoda ScrOG, în schimb, descurajează creșterea apicală, și conduce la grupuri de flori cu dimensiuni similare.

Space

SELECTAREA SOIULUI

Selectarea soiului joacă un rol important în eficientizarea spațiului disponibil.

SOG: Sunt adesea folosite soiurile care au tendința naturală de a produce o tulpină centrală cu puține ramuri laterale. Soiurile indica și hibrizii dominați de indica au această caracteristică ca parte a morfologiei lor. O dată ce plantele au ajuns la o anumită înălțime, de obicei 20-30 de cm, se trece la ciclul 12-12, pentru a determina înflorirea. Plantele se dezvoltă aproape în întregime cu o singură tulpină, iar ramurile laterale sunt reduse la simpli muguri. Unii cultivatori vor iniția întreaga recoltă cu ciclul 12-12 de la bun început, obținând doar plante mici.

ScrOG: Soiurile care produc în mod natural mulți muguri se împacă bine cu această tehnică. Soiurile sativa sau predominat sativa care au mulți noduli au această caracteristică ca parte a morfologiei lor. Aceste soiuri care sunt de obicei înalte și cu multe ramuri, ai căror muguri mai joși s-ar putea să nu se dezvolte optim dacă sunt lăsați neasistați, primesc astfel expunere la lumină pe toată suprafața, lucru care încurajează dezvoltarea unor muguri mai mari. Nu e absolut necesar să cultivăm soiurile sativa în acest fel, iar cele indica răspund la fel de bine.

IA ÎN CONSIDERARE GHIVECIUL

Folosirea ghivecelor potrivite pentru grădina ta SOG sau ScrOG este foarte importantă pentru a putea avea plante sănătoase, care îți oferă cele mai bune randamente posibile. Ca regulă generală, să nu folosești niciodată ghivece mai mici de 3 - 4 litri, dar continuă să citești pentru a afla mai multe detalii cu privire la ce ghivece trebuie să alegi pentru o grădină SOG și SCROG.

SOG: nu uita că atunci când folosești metoda SOG, vei crește între 9–12 plante per m². Pentru cele mai bune rezultate, va trebui să te asiguri că fiecare dintre aceste plante are suficient sol pentru a dezvolta un sistem de rădăcini sănătoase, lucru care va împiedica răsturnarea plantei odată ce va crește.

Când crești 9–12 plante per m², va trebui să folosești ghivece cu un diametru cuprins între 20-30 cm, care de obicei au o capacitate de 7-11 litri. Este în regulă să folosești ghivece de această dimensiune, dar ia în considerare faptul că perioada de vegetație a clonelor tale nu trebuie să depășească 8 săptămâni, în caz contrar vor deveni stresate din cauza lipsei de spațiu. Dacă vrei ca plantele tale să aibă o perioadă de vegetație mai lungă, va trebui să investești în ghivece mai mari.

Unii cultivatori cresc până la 25 de plante per m² folosind SOG. În acest proces, ei reduc timpul de vegetație al plantelor, lucru ce însemnă că vor putea recolta mai repede roadele muncii lor. Cu toate acestea, pentru un număr așa de mare de plante va trebui să folosești ghivece mai mici, de aproximativ 5 litri.

SCROG: Când cultivi folosind metoda ScrOG, ai ceva mai multă flexibilitate în ceea ce privește numărul de plante. Dacă vrei să crești o singură plantă într-un m², va trebui să folosești un ghiveci de cel puțin 20 l. Dacă vrei să reduci timpul până la recoltare, poți crește 4 plante per m², fiecare plantă într-un ghiveci de 10 l.

Cu ScrOG, nu există o regulă precisă cu privire la câte plante poți crește într-un m². Depinde doar de obiectivele, bugetul și de timpul pe care ești dispus să îl dedici fiecărei recolte. Nu uita, indiferent de metoda de creștere pe care o alegi, oferă-le întotdeauna plantelor tale cât mai mult spațiu de creștere.

Space Pots

TĂIEREA / TUNDEREA

SOG: Soiurilor viguroase, cu multe ramuri, cum este sativa și hibrizii de sativa, ale căror ramuri laterale ar putea aglomera prea tare spațiul, le sunt tăiate ramurile din partea de jos pentru a încuraja o tulpină principală mai viguroasă și mai bine dezvoltată, și pentru a spori expunerea la lumină pe toată suprafața. Asta încurajează de asemenea și o circulație mai bună a aerului printre plante și deasupra mediului de creștere.

ScrOG: Plantele sunt tunse devreme pentru a încuraja creșterea ramurilor, și sunt îndreptate în direcțiile potrivite pentru a umple uniform suprafața. Creșterea este încurajată doar deasupra sitei, toate ramurile care cresc sub aceasta fiind tunse, întrucât acestea nu vor beneficia de lumină prea multă. În acest fel, dedesubtul plasei se asigură o bună circulație a aerului pe întreaga suprafață de creștere.

În ambele cazuri, umezeala emisă de frunze și care se evaporă de la suprafața solului este un factor demn de luat în considerare când vorbim de sănătatea plantelor.

TOTUL E BINE CÂND SE TERMINĂ CU BINE

Ambele metode de cultivare în condiții de stres redus s-au dovedit a fi de succes atât pentru cultivatori de canabis casnici, cât și pentru cei care cresc în scop comercial. Fiecare dintre ele are propriile avantaje și fructifică la maxim spațiul de cultură pus la dispoziție. Experimentarea cu ambele metode te va ajuta să decizi care este cea mai potrivită pentru tine.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produce unele dintre cele mai bune semințe de canabis din europa, asigurându-ne că pasionații de pretutindeni au acces la cele mai bune tulpini de marijuana existente.

Buy at RQS

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.