SOG & SCROG - Tehnici De Cultivare A Canabisului Pentru Randamente Mai Mari

Sea of green este o tehnică de manipulare a creșterii canabisului

Există o serie de tehnici care pot fi utilizate pentru a exploata la maxim eficiența spațiului în timpul creșterii și pentru a spori recoltele. Două dintre cele mai populare sunt tehnicile marea de verde (SOG) și ecranul de verde (ScrOG). Fiecare poate fi utilizată pentru a maximiza randamentele pentru o anumită zonă de creștere. Poate că sistemul de auto-corectare a cuvintelor nu prea le înțelege, dar plantele de canabis adoră SOG și ScrOG.

SĂNĂTATEA PLANTEI PE PRIMUL LOC

Indiferent ce tehnică alegi dintre cele două menționate mai sus, este important ca plantele tale să fie vibrante și pline de viață de la bun început. Acest lucru presupune amplasarea lor într-un mediu ideal pentru creșterea canabisului. Va trebui să alegi mediul de creștere potrivit și dimensiunea corectă a ghiveciului și va trebui să iei în considerare iluminatul, pH-ul apei, nutrienții, temperatura și umiditatea, printre alte variabile.

De exemplu, atât planta mamă din care iei clone, cât și lăstarii tăiați trebuie să fie sănătoși și fericiți. Odată ce fiecare dintre acești factori este respectat, plantele tale vor fi sănătoase și pregătite pentru etapele ce urmează.

  • SOG

Marea de verde este o tehnică de cultivare a canabisului care se adresează plantelor mici crescute la distanțe foarte mici una de cealaltă pe metru pătrat. Avantajul creșterii cu această metodă este că plantele petrec mai puțin timp în faza vegetativă, producând însă tot atâția muguri per volumul spațiului. Dacă vei folosi tehnica SOG, mugurii se coc mai repede, rezultând în posibile recolte suplimentare în decursul unui an.

SOG se realizează de obicei folosind clone. Acest lucru asigură că toate plantele prezintă aceleași trăsături (viteză de creștere, înălțime etc.), astfel că SOG-ul tău va dezvolta un coronament uniform. Poți crește și din semințe, dar este important să folosești semințe din aceeași tulpină. În mod ideal, evită sativele lungi. Ideea este să păstrezi plantele la același nivel sub luminile de creștere, pentru a asigura o creștere uniformă.

  • SCROG

Ecranul de verde este o metodă de formare a plantelor cu aceleași obiective ca SOG - de a crește randamentul pe metru pătrat la momentul recoltării. Cu toate acestea, se vor cultiva mult mai puține plante, iar pentru zonele radiculare mai mari ale plantelor mai mari vei folosi ghivece de dimensiuni corespunzătoare. Distribuția uniformă a luminii pe un ecran literal de verde ajută la dezvoltarea unei abundențe de flori de dimensiuni egale din doar câteva plante.

SCROG & LST

Cultivatorii combină adesea tehnica ScrOG cu tehnica de formare cu stres redus (LST) - o metodă care poate îmbunătăți și mai mult randamentele. Într-adevăr, tehnica ScrOG este doar o formă mai elevată a LST-ului, care implică un grilaj sau un ecran fix, spre deosebire de legarea manuală a lăstarilor.

LST este deosebit de avantajoasă atunci când crești plantele în interior, în condiții de spațiu limitat. Lumina artificială are o penetrare slabă în comparație cu soarele, iar intensitatea luminii se reduce odată cu pătratul invers al distanței față de coronament. LST maximizează randamentul pe metru pătrat prin utilizarea eficientă a iluminatului. Dacă LST este utilizată împreună cu un ScrOG, te poți aștepta rapid la producții maxime!

SOG SCROG

SCROG sau SOG?

SOG: Plantele cu puține ramuri laterale sunt încurajate să dezvolte o singură tulpină principală. Acestea nu au nevoie de asistență și necesită doar puțină atenție în afară de mentenanța de bază. Se petrece mai puțin timp săptămânal cu îngrijirea - spre deosebire de plantele mai mari - cu rezultate finale similare.

ScrOG: Această metodă implică o sită cu ochiuri destul de mari cât să lase frunzele și ramurile de canabis să treacă. Sita se poate realiza din panouri de gard disponibile în comerț, dintr-un panou de plastic, sau sau pur și simplu din sârmă prinsă pe un cadru. Scopul acestei site este acela de a dirija plantele în direcția potrivită și forma dorită. Ceea ce ar fi fost ramuri laterale sub-dezvoltate, cu muguri abia vizibili, devin ramuri sănătoase și puternice, cu suficientă expunere la lumină și o densitate bună de flori.

FOLOSIREA EFICIENTĂ A SPAȚIULUI

SOG și ScrOG sunt ideale pentru cultivatorii care dispun de un spațiu restrâns, întrucât necesită o înălțime minimă iar fiecare centimetru pătrat de suprafață e folosit eficient. Nu e nevoie de la fel de mult spațiu ca în cazul în care nu asistăm plantele, pentru obținerea aceluiași randament. SOG produce muguri individuali mari, fără flori slab dezvoltate datorate lipsei de lumină.

În general, tehnica SOG încurajează creșterea apicală pentru a face grupurile de flori mai mari și mai puternice. Metoda ScrOG, în schimb, descurajează creșterea apicală, și conduce la grupuri de flori cu dimensiuni similare.

Scrog grow

SELECTAREA SOIULUI

Selectarea soiului joacă un rol important în eficientizarea spațiului disponibil.

SOG: Sunt adesea folosite soiurile care au tendința naturală de a produce o tulpină centrală cu puține ramuri laterale. Soiurile indica și hibrizii dominați de indica au această caracteristică ca parte a morfologiei lor. O dată ce plantele au ajuns la o anumită înălțime, de obicei 20-30 de cm, se trece la ciclul 12-12, pentru a determina înflorirea. Plantele se dezvoltă aproape în întregime cu o singură tulpină, iar ramurile laterale sunt reduse la simpli muguri. Unii cultivatori vor iniția întreaga recoltă cu ciclul 12-12 de la bun început, obținând doar plante mici.

ScrOG: Soiurile care produc în mod natural mulți muguri se împacă bine cu această tehnică. Soiurile sativa sau predominat sativa care au mulți noduli au această caracteristică ca parte a morfologiei lor. Aceste soiuri care sunt de obicei înalte și cu multe ramuri, ai căror muguri mai joși s-ar putea să nu se dezvolte optim dacă sunt lăsați neasistați, primesc astfel expunere la lumină pe toată suprafața, lucru care încurajează dezvoltarea unor muguri mai mari. Nu e absolut necesar să cultivăm soiurile sativa în acest fel, iar cele indica răspund la fel de bine.

IA ÎN CONSIDERARE GHIVECIUL

Folosirea ghivecelor potrivite pentru grădina ta SOG sau ScrOG este foarte importantă pentru a putea avea plante sănătoase, care îți oferă cele mai bune randamente posibile. Ca regulă generală, să nu folosești niciodată ghivece mai mici de 3 - 4 litri, dar continuă să citești pentru a afla mai multe detalii cu privire la ce ghivece trebuie să alegi pentru o grădină SOG și SCROG.

SOG: nu uita că atunci când folosești metoda SOG, vei crește între 9–12 plante per m². Pentru cele mai bune rezultate, va trebui să te asiguri că fiecare dintre aceste plante are suficient sol pentru a dezvolta un sistem de rădăcini sănătoase, lucru care va împiedica răsturnarea plantei odată ce va crește.

Când crești 9–12 plante per m², va trebui să folosești ghivece cu un diametru cuprins între 20-30 cm, care de obicei au o capacitate de 7-11 litri. Este în regulă să folosești ghivece de această dimensiune, dar ia în considerare faptul că perioada de vegetație a clonelor tale nu trebuie să depășească 8 săptămâni, în caz contrar vor deveni stresate din cauza lipsei de spațiu. Dacă vrei ca plantele tale să aibă o perioadă de vegetație mai lungă, va trebui să investești în ghivece mai mari.

Unii cultivatori cresc până la 25 de plante per m² folosind SOG. În acest proces, ei reduc timpul de vegetație al plantelor, lucru ce însemnă că vor putea recolta mai repede roadele muncii lor. Cu toate acestea, pentru un număr așa de mare de plante va trebui să folosești ghivece mai mici, de aproximativ 5 litri.

SCROG: Când cultivi folosind metoda ScrOG, ai ceva mai multă flexibilitate în ceea ce privește numărul de plante. Dacă vrei să crești o singură plantă într-un m², va trebui să folosești un ghiveci de cel puțin 20 l. Dacă vrei să reduci timpul până la recoltare, poți crește 4 plante per m², fiecare plantă într-un ghiveci de 10 l.

Cu ScrOG, nu există o regulă precisă cu privire la câte plante poți crește într-un m². Depinde doar de obiectivele, bugetul și de timpul pe care ești dispus să îl dedici fiecărei recolte. Nu uita, indiferent de metoda de creștere pe care o alegi, oferă-le întotdeauna plantelor tale cât mai mult spațiu de creștere.

Space Pots

TĂIEREA / TUNDEREA

SOG: Soiurilor viguroase, cu multe ramuri, cum este sativa și hibrizii de sativa, ale căror ramuri laterale ar putea aglomera prea tare spațiul, le sunt tăiate ramurile din partea de jos pentru a încuraja o tulpină principală mai viguroasă și mai bine dezvoltată, și pentru a spori expunerea la lumină pe toată suprafața. Asta încurajează de asemenea și o circulație mai bună a aerului printre plante și deasupra mediului de creștere.

ScrOG: Plantele sunt tunse devreme pentru a încuraja creșterea ramurilor, și sunt îndreptate în direcțiile potrivite pentru a umple uniform suprafața. Creșterea este încurajată doar deasupra sitei, toate ramurile care cresc sub aceasta fiind tunse, întrucât acestea nu vor beneficia de lumină prea multă. În acest fel, dedesubtul plasei se asigură o bună circulație a aerului pe întreaga suprafață de creștere.

În ambele cazuri, umezeala emisă de frunze și care se evaporă de la suprafața solului este un factor demn de luat în considerare când vorbim de sănătatea plantelor.

TOTUL E BINE CÂND SE TERMINĂ CU BINE

Ambele metode de cultivare în condiții de stres redus s-au dovedit a fi de succes atât pentru cultivatori de canabis casnici, cât și pentru cei care cresc în scop comercial. Fiecare dintre ele are propriile avantaje și fructifică la maxim spațiul de cultură pus la dispoziție. Experimentarea cu ambele metode te va ajuta să decizi care este cea mai potrivită pentru tine.

Royal Queen Seeds Genetics

Royal Queen Seeds produce unele dintre cele mai bune semințe de canabis din europa, asigurându-ne că pasionații de pretutindeni au acces la cele mai bune tulpini de marijuana existente.

Buy at RQS

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.