Ghidul de cultivare a canabisului de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Câteodată, lucrurile nu decurg conform planului atunci când cultivi canabis. Indiferent de locul în care cultivi, fie că este în interior sau în aer liber, o mulțime de probleme pot și vor apărea.

Alungirea mugurilor reprezintă una din aceste probleme - această complicație poate fi adesea frustrantă și enervantă. După ce ai reușit să crești un exemplar mare și matur, este teribil să vezi cum planta ta suferă.

Din fericire, alungirea mugurilor provoacă rareori moartea plantei. În primul rând, este doar ca un semn că planta ta este supusă unui mare stres. Dacă depistezi acest lucru suficient de devreme și identifici cauza, sunt șanse să poți remedia problema.

Ce înseamnă alungirea mugurilor?

Alungirea mugurilor reprezintă o afecțiune în care florile de canabis capătă o formă ciudată și neregulată. Mugurii vor avea un aspect zburlit și alungit, ajungând să semene foarte mult cu coada unei vulpi.

În condiții normale, florile de canabis sunt dense, rotunde și compacte. Unele cresc înalte și înguste, în funcție de genele lor, dar par totuși compacte și groase.

În schimb, mugurii alungiți au un aspect extrem de subțire și înalt. Aceștia prezintă seturi de frunze mici, lungi și deșirate, care le oferă un aspect stufos - asemănător cu blana de pe coada unei vulpi.

Este destul dezamăgitor când vezi că mugurii tăi încep să dea semne de alungire. La urma urmei, acești muguri sunt mai puțin denși și, prin urmare, este foarte probabil că vor oferi o producție mai mică.

Așadar, ce poți face pentru a preveni apariția mugurilor alungiți? Și este reversibilă?

What Is Foxtailing Weed?

Motivul pentru care se formează mugurii alungiți

Pentru a preveni alungirea mugurilor tăi, trebuie să știi cu exactitate ce anume declanșează acest proces ciudat. Principalul factor responsabil pentru alungirea mugurilor îl reprezintă stresul, atât deasupra, cât și sub nivelul solului.

Se întâmplă lucruri ciudate atunci când planta de canabis trebuie să facă față unui stres prea mare. Ea poate începe chiar să dezvolte organele genitale greșite la nivelul caliciilor! Deși stresul este cauza alungirii mugurilor, unele soiuri sunt cultivate pentru a produce în mod intenționat aceste structuri. Unii cultivatori se bucură de această trăsătură și cumpără în mod intenționat semințe care cresc șansele ca planta să dezvolte muguri alungiți.

  • Stresul provocat de lumină

Fără lumină, planta de canabis nici măcar nu crește. Lumina este unul dintre cei mai importanți factori pentru planta de canabis. Aceasta îi permite să creeze energia de care are nevoie pentru a supraviețui. Dar, lumina poate acționa ca o sabie cu două tăișuri. Dacă lumina ta este prea intensă, prea aproape de muguri sau produce prea multă căldură, aceasta poate provoca alungirea mugurilor.

Planta ta va începe să dezvolte simptome din cauza acestei surse de stres de mediu. Vei observa că frunzele superioare și mugurii încep să se albească din cauza luminii.

Chiar și frunzele îngălbenite pot fi un indiciu al stresului cauzat de lumină. Spre deosebire de frunzele galbene cauzate de deficiența de azot, aceste frunze vor rămâne relativ puternice și rareori se vor ofili în același mod. Aceste schimbări de culoare prezintă semnele timpurii ale stresului cauzat de lumină. În cele din urmă, dacă combinația de mediu și genetică o face posibilă, mugurii tăi pot începe să se alungească.

  • Căldura excesivă

Căldura excesivă poate dăuna plantei de canabis. Iarba preferă o temperatură constant caldă pe tot parcursul ciclului de creștere. Dacă temperaturile cresc sau coboară prea mult, creșterea poate fi încetinită, iar randamentul va avea de suferit. Planta de canabis preferă un interval de temperatură ușor diferit de-a lungul etapelor ciclului de creștere. Citește acest scurt ghid:

  • Etapa de răsad: 20 - 25°C
  • Etapa vegetativă: 22 - 28°C
  • Etapa de înflorire: 20 - 26°C

Dacă temperatura din camera de creștere, din seră sau din grădină depășește aceste intervale pentru o perioadă îndelungată de timp, s-ar putea să vezi că încep să apară muguri alungiți.

Luminile nu sunt singura sursă de căldură într-o cameră de creștere. Valurile de căldură pot provoca diferențe mari în interior și pot crește temperatura aerului, lucru care poate avea un efect dăunător și stresant asupra plantelor tale. Serele sunt concepute pentru a reține căldura. Vei afla cum să dispersezi tot acest aer cald în secțiunea de mai jos.

changeimage
  • Sănătatea rădăcinilor

Poți observa sănătatea plantei tale doar deasupra solului. Cu toate acestea, se întâmplă atât de multe lucruri dincolo de suprafață. Factori precum pH-ul și microbii pot avea un impact asupra sistemului radicular.

Dacă oricare dintre acești factori încep să scape de sub control, planta de canabis va începe să resimtă stres. Dacă lucrurile ajung într-un anumit punct, s-ar putea să vezi muguri alungiți, chiar dacă ai totul sub control deasupra solului. Citește mai jos despre sursele principale de stres din zona rădăcinilor.

- pH-ul

Când vine vorba de pH, plantele de canabis iubesc mediile de creștere ușor acide. În mod ideal, încearcă să menții pH-ul din sol într-un interval cuprins între 6,0 - 7,0. Rădăcinile de canabis sunt capabile să absoarbă nutrienții mai bine în acest interval.

Fluctuațiile ușoare sunt acceptabile, dar dacă nivelurile oscilează prea mult în direcția greșită pentru prea mult timp, rădăcinile nu vor reuși să asimileze nutrienții și va apărea „blocarea”. Acest lucru poate provoca stres pentru plantă și, eventual, pot începe să apară muguri alungiți.

- Microbii dăunători

Cu ochiul liber, solul pare că este doar o substanță maro inertă. Dar când pui o bucată de sol la microscop, devine rapid evident că milioane de microbi numesc acest mediu de creștere casă.

Unele dintre aceste forme de viață, inclusiv specii de bacterii și ciuperci, formează o relație simbiotică cu rădăcinile de canabis și le ajută să absoarbă substanțele nutritive. Dar altele sunt ostile și pot face ravagii.

Unele creaturi, cum ar fi nematodele parazite, adoră să mestece rădăcinile și să le devoreze conținutul. Pășunatul lor necontrolat poate cauza îngălbenirea și putrezirea frunzelor. Chiar și acest nivel de stres poate provoca alungirea mugurilor. Vei descoperi modalități cheie de a-ți menține solul sănătos din punct de vedere microbian mai departe în acest articol.

  • Gene

Crescătorii de canabis au creat mii de soiuri diferite. Prin procesul de reproducere selectivă, au creat plante cu sute de arome, forme, dimensiuni, mirosuri și efecte diferite.

Unii crescători au creat în mod intenționat soiuri care sunt predispuse la alungirea mugurilor. De ce? Pentru că răspund unei cereri care există. Unii cultivatori iubesc această trăsătură rară și le place să cultive flori cu un aspect ciudat și cool.

Dacă cumperi din greșeală o tulpină concepută pentru a avea muguri alungiți, nu prea poți face mare lucru în privința acestei trăsături. Atunci ce e de făcut? Poți să recoltezi florile, să le fumezi și să selectezi o altă tulpină data viitoare.

Este alungirea mugurilor dăunătoare?

Da și nu. Suntem conștienți că acest răspuns nu este unul satisfăcător, dar depinde de fapt de perspectiva cultivatorului. Dacă intenționezi să cultivi tulpini cu muguri alungiți pentru estetica pe care o oferă, atunci mugurii alungiți reprezintă un lucru bun. Dacă intenționezi să cultivi muguri de canabis rotunzi, denși și normali, atunci nu este chiar așa de bine.

Dar nu-ți face griji, și aceștia conțin o mulțime de canabinoizi și terpene. Deși s-ar putea să fie mai ușori și să nu conțină la fel de multe substanțe fitochimice precum florile obișnuite, tot poți profita la maximum de situația ta. Ia în considerare sfaturile de mai jos pentru a avea o recoltă normală pe viitor.

Cum să remediezi problema mugurilor alungiți

Deci, mugurii tăi sunt alungiți? Ei bine, s-ar putea să poți rezolva situația. Depinde foarte mult cât de avansată este faza de înflorire.

Dacă ești la începutul procesului, cu multe flori mai mici care încă nu au înflorit, poți reduce nivelul de stres și poți crește șansele ca acestea să se formeze corect.

Ajustează lumina în mod regulat
Ține luminile în mișcare! După ce ai poziționat luminile în spațiul de creștere, nu le lăsa de izbeliște. Trebuie să-ți ridici luminile pe măsură ce bolta ta crește. Încearcă să menții un spațiu de aproximativ 25 cm între sursa de lumină și partea superioară a plantelor tale. Această distanță poate varia în funcție de căldura pe care o degajă lumina ta. Dacă începi să observi semne de albire, mută lumina mai sus până când simptomele dispar.
Mărește fluxul de aer

Corturile de creștere, poli-tunele și serele se pot încălzi extrem de rapid pe parcursul verii. Trebuie să fii pe fază pentru a face față acestor schimbări. În primul rând, așază un higrometru în spațiul de creștere. Acest dispozitiv digital te va ajuta să urmărești și să observi temperatura din mediul tău de creștere. Atunci când vezi că temperatura crește peste nivelurile recomandate menționate mai sus, pregătește-te să pornești ventilatoarele, care te vor ajuta să dispersezi aerul fierbinte. Ventilatoarele funcționează extrem de bine în corturile și serele de creștere. De asemenea, este util să achiziționezi o seră cu ușă sau cu orificii de aerisire, pentru a împiedica alungirea mugurilor atunci când vremea devine prea intensă. Dacă cultivi în aer liber, poți proteja planta de căldura excesivă folosind un material de umbrire.

Monitorizează pH-ul
Ar trebui să monitorizezi în mod regulat pH-ul solului pentru a preveni blocarea nutrienților. Folosește un tester pentru pH cam o dată pe săptămână pentru a te asigura că lucrurile sunt în regulă. Poți folosi produse pentru mărirea și scăderea pH-ului, astfel încât să se mențină o valoare optimă de 6,0 - 7,0.
Echilibrul microbian
Dacă observi simptomele unei invazii de nematozi, poți folosi microbi benefici pentru a ajuta la combaterea acestor dăunători minusculi. Îți recomandăm să adaugi ciuperci micorize și rizobacterii în amestecurile de sol la începutul ciclului de creștere. Dacă observi apariția simptomelor unei cruciade de nematozi, poți adăuga aceste suplimente vii în apă și le poți administra atunci când uzi solul.

Când să recoltezi mugurii alungiți

Dacă iarba ta are muguri alungiți, poți folosi în continuare acești muguri! Dacă nu reușești să inversezi procesul sau îl descoperi mult prea târziu, te poți bucura în continuare de aromele și efectele oferite de muguri.

În primul rând, redu pe cât de mult posibil sursa de stres pentru a-ți ajuta plantele. Repoziționează lumina, ai grijă de pH și de microbi și oferă plantelor o temperatură optimă.

Nu uita să-ți speli plantele de canabis cu aproximativ două săptămâni înainte de recoltare și să tai mugurii atunci când tricomii încep să aibă o culoare lăptoasă.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37823 reviews