By Luke Sumpter

Cum să faci diferența între mugurii buni sau mai puțini buni de canabis. 


Probabil nu ți-a luat mult timp după ce ai început să fumezi iarbă ca să realizezi că există diferențe între mugurii de canabis. Deși toată lumea susține că iarba lor este de cea mai bună calitate, probabil ai pățit să nu fie chiar așa. În schimb, când ai în față un canabis de calitate, îți dai seama imediat.

Pentru a te asigura că vei cumpăra cei mai buni muguri, este foarte important să înveți trăsăturile care fac diferența între iarba de cea mai bună calitate și cea de slabă calitate. Nu trebuie să fii cunoscător, pentru că trăsăturile care fac diferența pot fi mirosite sau văzute fără prea mult ajutor. Dacă înveți să vezi diferențele, nu doar că te poate ajuta să alegi de pe rafturi, dar mai ales, te poate ajuta să îți analizezi plantele din propria grădină. Iar acest lucru te poate determina să faci modificările necesare.

Tipuri de muguri de canabis

Florile de canabis pot fi categorisite în diferite spectre de calitate. Poți vorbi despre cât sunt de lipicioase, de profilul terpenic, gust, textură, sau un amestec de alți factori. Pentru a simplifica lucrurile, am selectat trei categorii de bază: muguri de calitate slabă, medie sau premium.

Calitate slabă

Canabisul de slabă calitate e oarecum demn de milă, pentru că este transportat pe distanțe foarte mari, după ce a fost ambalat în ambalaje foarte mici. Cunoscut sub denumirea de „cărămizi de iarbă”, acești muguri ajung la destinație în cuburi dense.

Sunt crescuți foarte rar cu atenție pentru calitate, producătorii acestui tip de canabis sunt interesați doar de profit. Fiind de cele mai multe un produs de pe piața neagră, această tulpină este crescută îndeosebi în sudul granițelor SUA și pe continentul european.

Desigur, unii cultivatori care cultivă acasă cu intenția de a vinde, pot produce în mod accidental canabis de slabă calitate. Totodată, și cultivatorii începători pot strica producția în timpul procesului de creștere, alegându-se cu muguri uscați și nu foarte remarcabili.

Semnele cheie ale canabisului de slabă calitate includ:


 • Aspect: mai puțin colorat comparativ cu un mugur de calitate superioară, de obicei mai închis la culoare, cu nuanțe semnificative de maro.
 • La atingere: atunci când este luat în mână se simte ciudat și uscat în mod incorect; lipsa senzației lipicioase reprezintă un număr scăzut de tricomi.
 • Aromă: lipsa terpenelor, împreună cu posibila lor degradare, conduc la o lipsă a mirosului, pe lângă umezeală și mucegai.
 • Gust: acești muguri vor fi duri cu gâtul tău, vor avea un gust amar, pământiu și ușor picant.
 • Efecte: cărămizile de canabis îți vor induce starea de high, dar nivelul de THC este mai scăzut.

Calitate medie

Cultivatorii locali de pe tot globul produc cel mai probabil muguri din această categorie. Aceste flori se deosebesc de mugurii de calitate slabă prin culoarea mai accentuată, mirosul mai puternic și aromele mai pătrunzătoare.

Majoritatea cultivatorilor reușesc să respecte nevoile de nutrienți ale plantelor, programul de udare și variabilele de mediu, suficient pentru a crește acest tip de canabis. Totuși, cel mai important factor este acela de a depune efort și dedicare în munca lor de creștere.

Dacă ești în căutarea unui mugur de calitate medie, sau pur și simplu vrei să distingi un mugur rău, fii atent/ă la aceste trăsături:


 • Aspect: tente de verde deschis, un înveliș strălucitor dat de tricomi, un pistil portocaliu, sănătos și cu aspect bulbos. Poate avea frunzulițe în exces pentru a oferi mugurilor un aspect mai mare.
 • La atingere: compact, lipicios și își poate reveni ușor la forma inițială dacă este strâns.
 • Aroma: parfumul va fi plăcut și notabil, dar totuși nu chiar atât de puternic.
 • Gust: ar trebui să îi simți terpenele la fiecare contact cu papilele gustative.
 • Efecte: nivelul mai mare de tricomi și de canabinoizi va produce efecte mai puternice decât cele date de cărămizile de iarbă. 

Calitate Premium

De cea mai înaltă calitate.

Mugurii de calitate premium se găsesc sub diferite denumiri, dar toate se referă la gustul puternic și efectele pe care le au asupra noastră. Acești muguri sunt greu de găsit în afara orașelor mari și a zonelor de cultivare. În general, aceștia sunt produsul cultivatorilor cu experiență, în special din zonele precum Nordul Californiei, Spania sau Olanda.

Vei găsi acești muguri păstrați în borcănașe pe rafturile celor mai renumite și apreciate localuri de specialitate. Dacă te uiți după cei mai buni muguri pe care îi poți cumpăra, iată la ce trăsături trebuie să fii atent/ă:


 • Aspect: prezintă pistiluri portocalii, perfect conturați, cu un înveliș strălucitor de tricomi.
 • La atingere: acești muguri vor fi ușor dolofani, foarte lipicioși, cu un nivel perfect de umiditate.
 • Aroma: acești muguri se laudă cu un profil terpenic înțepător și complex - poate ar fi mai bine să închizi geamul atunci când fumezi acest tip de flori.
 • Gust: profilurile terpenice, perfect conturate și conservate, vor satisface papilele gustative.
 • Efecte: Profilul canabinoid conturat cu atenție oferă o gamă largă de experiențe, de la efecte psihoactive puternice, până la senzații clare date de CBD.

Cum să diferențiezi mugurii buni de cei răi: ghid

Noi sperăm că informațiile generale pe care ți le-am oferit mai sus îți vor ușura munca în a alege mugurul perfect, dar, totuși, lucrurile se pot complica puțin. Mai jos, vom intra în detalii și vom inspecta florile de canabis  mai de aproape. 

Aroma

Așa cum am zis și mai devreme, moleculele aromatice, cunoscute sub numele de terpene, sunt responsabile pentru parfumul specific.

Deși au nuanțe similare, majoritatea tulpinilor prezintă mirosuri unice datorită concentrațiilor diferite de terpene.

Probabil că ești familiarizat/ă cu structurile mici și strălucitoare de pe suprafața mugurilor de canabis și a frunzulițelor. Aceste glande cu formă de ciupercă - tricomi - pompează terpene în timpul etapei de înflorire.

Vei știi că ai de-a face cu iarbă de calitate atunci când un val olfactiv puternic te va lovi dacă îți deschizi proviziile. Deși parfumul plăcut și calitatea canabisului nu sunt conectate necondiționat, parfumul este totuși un indiciu al calității. Notele de flori, pământ, condimente, zahăr, fructe, citrice și fructe de pădure sunt printre cele mai comune arome.

Calitatea pofilului terpenic al unei tulpini depinde de mai multe variabile:

 • Gene: unele tulpini sunt echipate din punct de vedere genetic pentru a pompa mai multe terpene aromate decât altele, în principal, datorită practicilor de reproducere.
 • Uscare și conservare: aici se termină rolul genelor. Uscarea corectă, conservarea și depozitarea canabisului vor prezerva profilul terpenic și vor crea muguri cu un gust mai bun.
 • Nutrienții corecți: în timpul etapei de înflorire, plantele de canabis necesită mai mult potasiu și fosfor, și au mai puțină nevoie de azot. Dacă vei obține echilibrul perfect, vei avea niște flori cu un miros fantastic.
 • Solul viu: o populație microbiană puternică va ajuta plantele să acceseze toți nutrienții de care au nevoie pentru a dezvolta un profil terpenic optim.
 • Plantele complementare: mulți cultivatori susțin că plantarea busuiocului în proximitatea canabisului va ajuta la îmbunătățirea mirosului acestuia.

Sfat de creștere rapidă: stimularea terpenelor va îmbunătăți mirosul și aroma plantelor. Alege tulpini precum Lemon Shining Silver Haze și Haze Berry pentru a începe cu un avantaj genetic.

How to Differentiate Good Buds From the Bad: A Guide

Culoarea

Deși nu poți judeca o carte după copertă, canabisul îl poți judeca cu siguranță după aspect. Sunt mulți factori care sugerează calitatea pentru un cunoscător, iar culoarea este unul dintre cei mai importanți.

Desigur, florile de canabis au diferite nuanțe de violet, portocaliu, verde și roșu. Nu culoarea este neapărat cea care dă de gol calitatea, ci intensitatea acesteia.

Florile de canabis sănătoase și cultivate într-un mediu bun au un aspect strălucitor și lucios atunci când te uiți la ele.

O astfel de intensitate simbolizează gene bune, tehnici solide de cultivare, și o conservare și depozitare corespunzătoare. În schimb, canabisul de slabă calitate pare mat, fără luciu și palid. Acești muguri sunt, de cele mai multe ori, de culoare verde închis, sau chiar maro, palizi și deloc atractivi.

Sfat de creștere rapidă: spălarea plantelor la momentul potrivit va împiedica acumularea excesului de nutrienți în flori și va elimina arderea nutrienților.

Sfat suplimentar: joacă-te cu genele și temperatura pentru a crește iarbă purpurie! Începe cu gene precum Purple Queen pentru a-ți crește șansele de succes.

Pistiluri portocali/maro

Atunci când privești cu atenție suprafața florilor de canabis, vei da peste un peisaj în miniatură - văi, vârfuri și toate cele - alcătuit din diferite glande, organe și structuri. Printre peisaje, pistilurile ies cel mai tare în evidență.

Aceste tentacule cu aspect de păr sunt organul sexual al florii de canabis de sex feminin, servind ca receptor pentru polenul plantei de sex masculin. Odată ce acest praf genetic face contact, floarea devine fertilă și merge rapid la sămânță.

Pe lângă rolul biologic, pistilurile sunt indicatori de progres. În etapa timpurie de înflorire, aceste părți de reproducere au o culoare albă strălucitoare. Pe măsură ce săptămânile trec, aspectul lor se transformă într-un portocaliu închis.

Ar trebui să te uiți mereu după pistiluri portocalii atunci când cauți un mugur. Recoltarea ar trebui să aibă loc, în mod ideal, atunci când cel puțin 70% din firele de păr prind această culoare. Acest lucru indică faptul că mugurii sunt copți, maturi și gata de tăiere. Florile care au un pistil alb, indică un canabis imatur. Dacă sunt lăsate mai mult timp, aceste flori se vor maturiza și vor scoate la suprafață un profil terpenic complet.

Sfat pentru creștere rapidă: recoltează la momentul potrivit, asigurându-te că pistilurile au culoarea potrivită. Va trebui să ai răbdare atunci când cultivi tulpini precum Amnesia Haze, deoarece au o perioadă de înflorire puțin mai lungă.

Orange/Brown Pistils

Cristale/Rășină

Tricomii sunt caracteristica cea mai abundentă de pe suprafața unei flori de calitate. Priviți cu ochiul liber, ei apar sub forma unui strat fin de cristale, care lucesc la lumina focului.

Aceste structuri cu formă de ciupercă, au un cap bulbos în vârful unei tulpini înguste. În acest cap, celule specializate cu rolul de a produce rășină, funcționează neîncetat în timpul fazei de înflorire. Rășina emană în jos și acoperă treptat majoritatea suprafeței florii. Această rășină - și fitochimicalele sale active - ajută la protejarea mugurilor împotriva atacurilor insectelor și a temperaturilor extreme.

Substanța conține o serie complexă de molecule. Cele care ne interesează pe noi includ canabinoizi precum THC și CBD, împreună cu terpene precum mircen, pinen și limonen. Cu cât o floare are mai mulți tricomi, cu atât va produce mai multă rășină. Cu cât suprafața unui mugur care este acoperită cu rășină este mai mare, cu atât mai mulți canabinoizi și terpene așteaptă să fie arși, vapați sau mestecați și înghițiți.

Îți vei putea da seama de conținutul de tricomi și rășină al unui mugur doar privindu-l și ținându-l în mână. Observă cum lucește, cât este de lipicios și ia în considerare cât este de rezistent atunci când îți treci vârful degetelor peste floare.

Sfat de creștere rapidă: folosește factorii de mediu pentru a stimula producția de tricomi. Tulpini precum ICE sunt setate genetic pentru a genera cantități mari de tricomi.

Densă/Pufoasă

Felul în care mugurii se simt în mână spune multe despre calitatea acestora. Toți cultivatorii speră la muguri denși și grei la sfârșitul perioadei de creștere. Aceste flori pur și simplu dețin mai multă masă, arată mult mai sănătos și se fumează mult mai ușor.

Măcinarea florilor dense de canabis pare să le dubleze dimensiunea. Chiar și o bucată mică dintr-o floare compactă poate umple un joint atunci când este măcinată. În schimb, mugurii pufoși sunt dezamăgitori și produc puțină materie vegetală. Aceste flori reprezintă adesea rezultatul unor condiții de creștere mai puțin optime, lipsei de lumină sau deficienței de nutrienți.

Mugurii pufoși nu doar că arată mai puțin apetisanți, dar vei avea nevoie de o cantitate mai mare pentru a umple un joint. Mugurii denși sunt mult mai rezistenți și vor reveni la forma lor inițială. Mugurii aerisiți se vor rupe și vor fi mult mai firavi la atingere.

Sfat rapid: florile Sativa și Indica tind să arate diferit; trebuie să știi la ce să te uiți atunci când cauți.

Sfat de creștere rapidă: Folosește lumini puternice pentru a crește flori dense și compacte.

Dense/Fluffy

Semințe

Prezența semințelor nu reprezintă niciodată un semn al calității. Chiar și cuvântul sinsemilla - un nume dat canabisului de calitate excepțională - se referă la florile lipsite de semințe.

Îți amintești acei pistiluri proeminenți despre care am vorbit anterior? Atunci când polenul unei plante de sex masculin intră în contact cu tentaculele, începe un proces de schimbare a activității biochimice a florii de canabis. Planta nu va mai consuma energie și nu va mai pune efort pentru a produce rășină lipicioasă, ci va produce semințe.

Florile cu semințe nu ating potența maximă și maturitatea, pentru că resursele sunt epuizate de eforturile de reproducere. De asemenea, semințele de canabis fac florile să fie mai grele, ceea ce înseamnă că ajungi să plătești mai mult pentru mai puțină floare. Dacă vei cumpăra un gram de canabis și găsești 200 mg de semințe ascunse în interior, poți spune că ai pierdut bani. Poate nu pare așa de mult, dar ia în considerare acest lucru la 50 - 100 de achiziții, iar asta reprezintă o mulțime de muguri pierduți.

Semințele pe care nu le observi pot distruge și ele o sesiune de fumat. Semințele pocnesc atunci când intră în contact cu flacăra, lucru care poate deranja starea ta de calm și trimite un fum aspru spre plămânii tăi.

Sfat de creștere rapidă: învață cum să eviți polenizarea pentru a ține semințele departe de floare.

Tulpini

Fumatul tulpinilor reprezintă fie o întâmplare accidentală, fie un act de disperare. Tulpinile conțin concentrații foarte, foarte mici de canabinoizi și produc un fum foarte dur. Cu toate acestea, prezența tulpinilor în pachet nu reprezintă neapărat o iarbă rea.

Mai degrabă, arată un proces de pregătire grăbit. În plus, tu ai plătit pentru greutatea extra! Atunci când mergi la magazinele sau cafenelele de specialitate, evită mugurii cu tulpini în exces. Ca și alternativă, îi poți cere persoanei care vinde să le taie înainte de a le cumpăra.

Sfat rapid: nu sunt la fel de valoroase ca și mugurii, dar poți folosi tulpinile pentru a face o varietate de produse de casă, de la hash la produse topice.

Bine tunsă vs Cu frunze

Tunderea ierbii se referă la îndepărtarea frunzelor de zahăr - frunze mici care cresc din și în jurul florilor de canabis. Prezența frunzelor de zahăr nu semnalează automat un canabis de calitate scăzută, dar poate face o mare diferență.

Mugurii bine îngrijiți arată pur și simplu foarte bine. Mugurele prinde o formă foarte frumoasă atunci când este tuns, iar partea estetică este o trăsătură aproape universală a florilor de calitate superioară.

În al doilea rând, cantitatea în exces a frunzele de zahăr va influența greutatea florilor. Vei vrea să plătești pentru mugur, nu pentru frunze. În cele din urmă, prezența frunzelor de zahăr poate provoca probleme în timpul procesului de conservare. Mici porțiuni de umiditate se pot acumula, formând un mediu propice de reproducere pentru agenții patogeni, lucru care afectează gustul ierbii.

Sfat de creștere rapidă: îți poți tunde iarba fie înainte, fie după ce o usuci.

Mucegaiul

Mucegaiul nu doar că distruge gustul de canabis, dar poate cauza chiar și probleme de sănătate. Dacă respiri acei spori fungici poți da de o aromă rea sau de o infecție pulmonară.

Iarba mucegăită este rezultatul practicilor proaste de uscare, conservare și depozitare. Ciupercile necesită un nivel ridicat de umiditate pentru a persista și apar mai ales pe florile vii, dar și pe cele conservate în condiții precare.

Magazinele, cultivatorii și cafenelele de specialitate nu ar trebui să aibă niciodată iarbă mucegăită. Unele companii dispun de instrumente de mărire pentru clienții lor, pentru ca aceștia să poată vedea cu ochii lor că nu există urme de mucegai. Privește iarba cu mucegai ca pe ceva ce nu ai fuma, dacă nu vrei să ai probleme de sănătate, chiar dacă din alte puncte de vedere poate părea de calitate.

Sfat de creștere rapidă: învață cum să eviți mucegaiul atunci când crești și conservi iarba. Tulpinile rezistente la ciuperci, precum Royal Moby, sunt mult mai puțin predispuse la mucegai.

Dăunători

Șansele să vezi dăunători adăpostiți în mugurii proaspeți cumpărați sunt mici. Dacă dăunătorii ar fi deranjat planta de la care provin mugurii, cultivatorii, cel mai probabil, ar fi îndepărtat orice urmă înainte de a o livra spre vânzare. Cu toate acestea, tot există o șansă ca aceștia să existe sau să fi existat.

Dar ce ne spune găsirea unor insecte dăunătoare pe o floare de canabis? Poate indica faptul că crescătorii au neglijat protejarea recoltei de o infestare. În cazul în care insectele au provocat suficiente daune, mugurii ar putea proveni de la o plantă care nu s-a dezvoltat într-un mod corespunzător. Acest lucru poate indica o calitate mai scăzută.

Pe de altă parte, prezența unei insecte poate indica o creștere organică și naturală. Deși poate că nu este plăcut să vezi o insectă în florile tale, cei mai mulți fumători preferă să dea la o parte insectele, decât să inhaleze pesticide.

Sfat de creștere rapidă: ține insectele la distanță folosind metode biologice de combatere a dăunătorilor.

Lipicioasă

Cu cât iarba este mai lipicioasă, cu atât este mai puternică. Un conținut mai ridicat de rășină înseamnă concentrații ridicate de canabinoizi. Florile de calitate premium se vor simți lipicioase la atingere, iar unele chiar pot lăsa urme de rășină în palmele tale. S-ar putea să fie mai greu de manevrat, dar efectele pe care le au asupra ta cu siguranță merită efortul în plus.

Sfat de creștere rapidă: creșterea organică va garanta cea mai bună calitate și cel mai pur canabis.

Sticky

Gustul

După ce ai trecut prin toate celelalte atribute ale mugurului tău, testul gustului este cel care va completa procesul. Gustând mugurii - și simțind efectele de după - este calea adevărată de a-ți da seama de calitatea canabisului cu care ai de-a face.

Există doi factori principali pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când tragi primele fumuri: aroma și finețea. Combinați, ambii factori permit iubitorilor de canabis să facă o distincție evidentă între canabisul de calitate scăzută, medie și de calitate superioară.

Dacă poți gusta câteva din florile pe vrei să le cumperi, lasă fiecare inhalare să se așeze pe limbă pentru câteva momente. La florile de calitate medie și superioară vei simți arome puternice de fructe, combustibil, flori, fructe de pădure, sau un gust dulce. În schimb, iarba de slabă calitate va fi relativ fără gust, sau poate avea gust de fân.

Finețea fumului arată cât de bine sunt conservate florile. Mugurii de calitate premium, conservați o perioadă corespunzătoare de timp, vor produce un fum neted. Iarba de slabă calitate va produce o arsură dură în gât și va da startul unei crize de tuse.

Sfat de creștere rapidă: protejează moleculele care formează gustul din florile de canabis prin spălare, tăiere și conservare.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.