By Miguel Ordoñez


Te-ai întrebat vreodată cum ai putea să faci hașiș? Este unul dintre cele mai potente produse din canabis disponibile pe piață. Poate implica destul de multe procese obositoare, dar nu este imposibil să îl prepari pe cont propriu – în niciun caz! De fapt, îți poți face propriul tău hașiș la tine acasă, dacă ai la dispoziție uneltele potrivite.

Ți-am trezit interesul? Ei bine, dragă cititorule, ți-am pregătit multe lucruri interesante. Pe măsură ce vei citi acest articol, vei afla mai multe despre ceea ce este cu adevărat hașișul. Apoi, te vom ghida prin diferitele procese de preparare a hașișului, ceea ce ar trebui să te ajute să îți alegi metoda ta preferată.

Ce este hașișul?

Iată ce este hașișul pe scurt: atunci când separi tricomii de planta de canabis, rămâi cu hașiș. Acum, este posibil să ne întrebi ce sunt tricomii? Caută structurile asemănătoare firelor de păr pe suprafața mugurilor. Fiecare dintre acestea, după cum probabil ai ghicit deja, este un tricom.

Dacă nu ai văzut încă tricomi de aproape, studiază un mugur sub lupă sau microscop și descoperă-i singur. Aceștia sunt și acea rășină lipicioasă pe care o simți între degete și conțin tot ce e mai bun, cum ar fi terpenele și îndrăgiții noștri THC și CBD.

Deși majoritatea tricomilor se găsesc pe florile mature de canabis, aceștia pot fi obținuți din întreaga plantă, în concentrații mai mici. Mulți crescătorii își păstrează materialul „tuns” (tulpini de canabis, frunze etc.) deoarece pot extrage toți tricomii pentru a prepara comestibile sau, după cum vom vedea în curând, hașiș.

What Is Hash?

Hașiș vs. kief

Până de curând, tricomii erau denumiți pur și simplu „kief”, având un aspect de pulbere fină, cu o textură similară cu a nisipului.

Hașișul este produsul secundar al kief-ului, care a fost extras din planta de canabis și supus unei varietăți de procese. Există numeroase metode de realizare a hașișului, pe care le vom discuta în următoarea secțiune a acestui articol, dar, în general, implică încălzirea și presurizarea, rezultatul final fiind fie o bilă flexibilă, fie o cărămidă plată.

Persoanele care apreciază concentratele, dar preferă o opțiune de extracție ușoară și accesibilă, folosesc kief ca punct de plecare principal. Este foarte psihotrop și destul de ușor de obținut.

Din ce părți ale plantei de canabis se poate face hașișul?

Canabisul este mai complex decât ai putea crede. Poți utiliza diferite părți ale anatomiei plantei pentru a obține tricomi:

 • Plantele mascul: Crescătorii înlătură de obicei plantele mascul de canabis pentru a evita polenizarea femelelor lor. Dar nu îți arunca încă masculii, pentru că îi poți folosi pentru a face hașiș de casă. Deși conținutul lor global de canabinoizi este mai mic decât al femelelor, și tricomii îți pot fi de folos.
 • Frunze evantai: Acestea sunt cele mai mari și mai ușor de recunoscut frunze de pe planta de canabis. Nu conțin atât de mult kief ca frunzele de zahăr, dar sunt valoroase dacă vrei să faci hașiș.
 • Frunze de zahăr: Sunt frunzele foarte mici, țepoase, pe care le vei găsi încorporate în flori. Acestea se numesc frunze de zahăr, deoarece conțin o pulbere fină de tricomi pe suprafața lor.
 • Muguri uscați: Aceasta este cea mai bună opțiune. Mugurii uscați sunt folosiți în mod obișnuit la cernerea uscată, care este, de asemenea, una dintre cele mai ușoare metode de a face hașiș.

Cum se face hașișul?

Conceptul umbrelă pentru prepararea hașișului este destul de simplu. Așa cum am menționat anterior, implică colectarea kief-ului și modelarea acestuia într-o cărămidă, bloc sau minge, folosind o varietate de mecanisme. Hai să studiem diferențele cheie dintre hașișul pe bază de solvenți și hașișul fără solvenți, înainte de a aprofunda diversele metode de producție.

Metodele fără solvenți

Acesta este modul tradițional de a face hașiș, care nu implică niciun solvent. În schimb, vei folosi mijloace mecanice - care pot fi la fel de simple precum folosirea propriilor mâini sau utilizarea unei site de mătase. În al doilea caz, pur și simplu îți iei planta uscată și o freci pe sită pentru a separa tricomii.

După ce ai transformat tricomii într-o grămadă de kief, îi scoți și îi așezi în forme, îi încălzești și îi apeși pentru a forma blocuri, sfere sau șerpi.

Metode pe bază de solvenți

Hașișul creat prin utilizarea solvenților este abordarea modernă. În acest proces, butanul, propanul sau CO₂-ul este utilizat pentru a extrage canabinoizii și terpenele din tricomi.

Înainte ca hașișul să fie consumat în siguranță, trebuie eliminate reziduurile de solvenți. Pentru BHO (ulei de hașiș cu butan), va trebui fie să-l transformi într-o ceară folosind o placă fierbinte, fie să-l introduci într-o cameră de deshidratare sub vid. Este extrem de inflamabil și, prin urmare, foarte periculos, deci nu este recomandat să folosești această metodă acasă.

Cum să faci hașiș acasă: diferite metode

Din fericire pentru tine, în această secțiune, ne vom concentra asupra metodelor mai sigure de a face hașiș. Mai jos sunt câteva tehnici de fabricare a hașișului care nu implică utilizarea solvenților.

Rulare manuală

Această metodă se explică de la sine. După cum sugerează și numele, metoda de rulare manuală implică manipularea unor cantități mari de canabis. De obicei, această metodă este utilizată cu muguri uscați, conservați.

Rulând mugurii între palme, vei vedea destul de repede un strat negru de rășină lipicioasă. Vei ști că ai adunat suficient material în momentul în care vei putea forma sfere mici de hașiș.

Iată un factor important de remarcat: pentru că îți folosești mâinile, așteaptă-te să colectezi și unele uleiuri și resturi de murdărie de pe piele. Deci, înainte de a începe treaba, asigură-te că te speli bine pe mâini.

Metoda pantofului

Metoda pantofului comprimă o cantitate mică de kief pentru un mod ușor de a face hașiș. După cum sugerează și numele, implică utilizarea unui pantof.

Echipament

 • Cinci grame de kief
 • O bucățică de bandă adezivă
 • Hârtie de copt sau celofan
 • Ac
Cum să faci hașiș acasă?

Instrucțiuni

1. Înfășoară materialul strâns fie în hârtia de copt, fie în celofan. Folosește banda adezivă pentru a preveni desfășurarea repetată. Evită utilizarea pungilor de plastic, deoarece hașișul are tendința de a se lipi de ele.

2. Folosind un ac, fă o gaură mică în pachet pentru a permite ieșirea aerului. Asigură-te că este sigilat bine.

Cum să faci hașiș acasă?

3. Odată ce pachetul este bine strâns, pune-l în călcâiul pantofului. Este recomandat să folosești ghete sau orice altă încălțăminte închisă cu talpă tare, pentru că acest tip de încălțăminte asigură o presare mai bună.

Cum să faci hașiș acasă?

4. Greutatea pe care o vei administra în timp ce mergi, împreună cu căldura corpului, te vor ajuta să presezi hașișul într-o placă. Această metodă va dura cel puțin 15 minute și maxim o oră.

Cum să faci hașiș acasă?

Transformarea kief-ului în hașiș

La fel ca prima metodă din această listă, presarea kief-ului în hașiș este în mare parte muncă manuală. Este cea mai convenabilă metodă, deoarece nu ai nevoie de echipament special - dar pregătește-te pentru niște exerciții fizice destul de intense. Dacă nu ești obișnuit cu acest tip de metodă, te poți aștepta să te doară un pic mâinile ulterior.

Pentru acest proces, este bine să folosești kief de calitate medie spre înaltă. Asigură-te că este proaspăt cernut și lipsit de orice material vegetal pentru fi mai ușor de turnat în formă.

Instrucțiuni

1. Măsoară o cantitate mică de kief. Vei ști că ai cantitatea potrivită dacă grămăjoara intră perfect în palma mâinii (de obicei, cântărește câteva grame).

Cum să faci hașiș acasă?

2. Lucrează cu această grămăjoară, rulând-o până se leagă într-o singură bucată solidă. Continuă să o freci între palme încă vreo zece minute, până când observi o schimbare a densității.

Cum să faci hașiș acasă?

3. Înfășoară materialul în celofan și asigură-te că este strâns etanș, fără exces de aer în interior. Apoi, înfășoară acest pachet în câteva straturi de cârpă umedă, ziar sau prosoape de hârtie.

Cum să faci hașiș acasă?

4. Pune-l pe o tigaie încălzită la foc foarte mic. Asigură-te că îl întorci frecvent. Nu trebuie să încălzești acest pachet prea mult timp. Tot ce urmărești este ca materialul să fie lipit la un loc.

Cum să faci hașiș acasă?

Trecerea prin sită, cunoscută și ca cernere uscată

Cernerea uscată este o metodă foarte ușoară și simplă. Vei avea nevoie doar de o plantă uscată și o sită din mătase. Cam atât.

Cu cât găurile sitei sunt mai mici, cu atât vei obține o calitate mai bună a hașișului. Practic, calitatea și cantitatea pe care o vei obține vor depinde de uneltele pe care le folosești.

Un pas important de reținut în prealabil este înghețarea stocului de canabis timp de câteva ore bune. Acest lucru va facilita separarea tricomilor de plantă.

Instrucțiuni

1. Pentru a începe acest proces, pune sita deasupra unei suprafețe plane și curate. Adaugă mugurii/materialul tăiat în partea de sus a sitei.

Cum să faci hașiș acasă?

2. Freacă ușor materialul pe sită cu o mișcare circulară. Vei vedea că toți tricomii cad pe suprafața de sub sită.

Cum să faci hașiș acasă?

3. Continuă acest proces atât timp cât este necesar. Vei ști că ai o cantitate suficientă atunci când ai obținut aproximativ 10% din greutatea totală a materialului tăiat în tricomi.

Cum să faci hașiș acasă?

Metoda blenderului

După cum sugerează și numele, vei avea nevoie de un blender pentru această metodă. Dar, la fel ca și în cazul cernerii uscate, va trebui să ai și o sită de mătase la îndemână.

Instrucțiuni

1. Pune materialul tăiat în blender și adaugă apă până când aceasta acoperă tot materialul vegetal. Adaugă o mână de gheață și amestecă timp de maxim un minut.

2. După ce ai oprit amestecarea, toarnă amestecul într-un borcan de sticlă folosind sita de mătase, pentru a cerne conținutul. Lasă conținutul în borcan timp de aproximativ o oră. În acest timp, vei vedea cum tricomii se depun pe fundul borcanului. Acest lucru înseamnă că ești pe drumul cel bun.

3. Varsă aproximativ ⅔ din apă, dar asigură-te că împiedici vărsarea tricomilor. Umple din nou borcanul cu apă cu gheață și lasă conținutul să se așeze încă o dată, până la cinci minute. Varsă din nou ⅔ din apă și repetă acest proces de patru până la cinci ori.

How to Make Hash at Home

4. După ce ai vărsat cât mai multă apă posibil, ia o hârtie de filtru de cafea și toarnă soluția peste aceasta, pentru a separa apa de tricomi. Stoarce orice exces de apă și lasă kief-ul să se usuce.

How to Make Hash at Home

Este un proces destul de obositor, dar kief-ul uscat va fi produsul tău final. Nu mai este necesară încălzirea sau presarea și îl poți folosi așa cum este, într-un bol sau joint.

Hașiș cu gheață carbonică, cunoscut și ca hașiș cu săculeți de extragere (bubble bags)

Metoda hașișului care utilizează săculeți de extragere este considerată a fi cel mai pur proces de fabricare a hașișului fără solvenți (gheața carbonică nu este considerată aici un solvent „adevărat”), deoarece produsul final conține aproape zero materii vegetale.

Echipament

 • Gheață carbonică
 • Găleată mare
 • Săculeți de extragere hașiș din ce în ce mai fini (73μm pentru cea mai pură rășină)
 • Card de credit
 • Presă de polen (opțional)
Cum să faci hașiș acasă?

Instrucțiuni

1. Pune materialul tăiat sau floarea într-o găleată mare cu gheață carbonică. Amestecă și agită ușor câteva minute pentru a ajuta glandele de rășină să se separe de materialul vegetal.

How to Make Hash at Home

2. Înfășoară sacii de extragere a hașișului deasupra găleții. Întoarce găleata cu susul în jos pentru a transfera totul în săculeți și așaz-o pe o suprafață mare, plană și curată.

3. Agită găleată câteva minute până când vezi că suprafața s-a umplut cu un praf cu aspect de chihlimbar.
Ia un card sau orice obiect plat și dur și folosește-l pentru a răzui tot produsul (acum rășină) la un loc.

4. Pentru a transforma rășina în hașiș, pune materialul colectat într-o presă de polen ca să poți face monede din kief frumoase.

How to Make Hash at Home

Metoda sticlei cu apă fierbinte

Metoda sticlei cu apă fierbinte este similară cu prepararea manuală. Diferența este însă că, în acest caz, este nevoie de mai multă căldură pentru a topi cuticula cerată de pe fiecare cap de tricom.

Echipament

 • Celofan sau hârtie de copt
 • Sticlă de vin
Cum să faci hașiș acasă?

Instrucțiuni

1. Pune rășina deasupra celofanului sau hârtiei, apoi împăturește-o în jumătate. Fierbe niște apă și umple sticla de vin cu ea. Las-o să se răcească timp de cinci minute.

How to Make Hash at Home

2. Așază sticla de vin deasupra hârtiei împăturite cu rășină și las-o acolo timp de 30 de secunde. Ar trebui să poți vedea rășină de culoare închisă.

How to Make Hash at Home

3. Folosind o presiune foarte mică, rulează sticla caldă peste hârtie. Cu ajutorul presiunii manuale și a căldurii din sticlă, rășina ar trebui să se topească cu ușurință.

4. Întoarce hârtia pe cealaltă parte și repetă același procedeu.

How to Make Hash at Home

5. După finalizarea acestui proces, rășina ar trebui să arate ca o pastă de carne turtită, dar lipicioasă și strălucitoare. Îndoaie hârtia și reia procedeul de presare pentru ultima dată, înainte de a o scoate pentru utilizare.

How to Make Hash at Home

Charas

Această metodă este identică cu metoda de rulare manuală, însă charas folosește muguri neconservați. Majoritatea crescătorilor vor îndepărta câțiva butași ai plantelor, care sunt la 2-3 săptămâni distanță de maturitatea deplină. Alții însă vor aștepta până în momentul recoltării.

Ca și în cazul rulării manuale, metoda charas implică frecarea mugurilor și tăierea ușoară între palmele mâinilor până când apare un strat gros. Răzuiește-l odată ce ai terminat și voilà: ai un produs pe care îl poți adăuga mugurilor tăi preferați într-un joint, blunt, pipă sau bong.

Tambur mecanic

Pentru cei care au resurse financiare și vor ca o mașină să facă totul pentru ei, metoda tamburului mecanic va fi cea mai bună alegere. Este în esență metoda de cernere uscată, dar folosește un aparat complex și eficient.

Iată cum funcționează: vei pune materialul tăiat într-un recipient acoperit cu o sită de mătase mare. Apoi, mașina agită recipientul pentru a elibera toți tricomii. Reține însă că această metodă este doar pentru extragerea kief-ului. Vei avea în continuare nevoie de o presă de polen pentru a îți transforma produsul în monede de hașiș.

Pentru cele mai bune rezultate, îngheață-ți canabisul timp de aproximativ trei ore înainte de a îl introduce în aparat.

Cum să îți usuci hașișul

Uscarea și conservarea hașișului tău sunt vitale pentru păstrarea calității acestuia. Dacă îl vei depozita umed, tot ce vei reuși să faci este să începi procesul de dezvoltare a ciupercilor sau al mucegaiului.

Hașișul obținut prin utilizarea săculeților de extragere, în special, necesită un nivel de uscare și conservare suficient de mare, pentru cele mai bune rezultate. Pentru a scăpa kief-ul de umezeală, cel mai bine este să-l întinzi pe o bucată de carton tapetată cu hârtie de copt. Răsfirarea acestuia va crește suprafața și va accelera procesul, iar cartonul va extrage umezeala din kief. Asigură-te că usuci hașișul obținut cu săculeți de extragere într-un loc răcoros și întunecos.

După uscare, este timpul să lași hașișul să se conserve în orice formă dorești tu (de exemplu, monede din hașiș). Depozitarea acestuia în hârtie de copt în borcane de sticlă cu umiditate controlată este o opțiune bună și te va ajuta să îi potențezi aroma și gustul.

Alege metoda de preparare a hașișului potrivită pentru tine

Metoda de preparare a hașișului pe care o vei alege depinde de resursele pe care le ai la îndemână și de preferințele tale. Ai bani de cheltuit pe aparate mai elaborate și, dacă ai, ești dispus să-i cheltuiești în acest scop?

Va trebui să cheltuiești puțin pe o sită de mătase, săculeți de extragere și gheață carbonică, dar beneficiul este că vei putea să faci hașiș în confortul propriei case. Cea mai bună parte: nici măcar nu este atât de dificil.

Sperăm că acest articol te va ghida cu succes în cadrul proiectului tău de preparare a hașișului. Succes!

CELE MAI BUNE TULPINI PENTRU PREPARAREA HAȘIȘULUI

ROYAL GORILLA

Dacă te gândești să creezi un lot proaspăt de hașiș, atunci ar trebui să iei în considerare utilizarea tulpinii Royal Gorilla, dar numai dacă poți face față unor niveluri enorme de THC. Acest monstru este rezultatul unui proiect ambițios de creștere, cu tulpini părinte Sour Dubb, Chem Sis și Chocolate Diesel. Această tulpină este neiertătoare și oferă high-uri de lungă durată, alimentate de valori THC de peste 25%. În plus, are o structură genetică formată din 50% genetică sativa și 50% genetică indica, asigurând un efect puternic, care se împarte egal între corp și minte. Elementele sativa trezesc creierul și deschid porțile către gândirea creativă profundă și rezolvarea problemelor, în timp ce aspectele indica transmit o senzație caldă și reconfortantă în mușchi.

Această varietate premiată pompează cantități mari de rășină în timpul fazei de înflorire a ciclului de creștere, fiind un vis împlinit pentru crescătorii cărora le place să frece manual hașișul proaspăt din flori. Acest hașiș foarte psihoactiv poate fi modelat în bile și blocuri și răsfață cu arome plăcute pământoase și de pin. Royal Gorilla preferă un climat cald și va produce mai multă rășină pentru producția de hașiș dacă se bucură de aceste condiții. Plantele de interior crescute în camere de creștere sau corturi au capacitatea de a atinge înălțimi de 160 cm și produc randamente mari de 550 g/m², dacă au un iluminat și nutrienți corespunzători. Plantele cultivate în spații exterioare mai mari vor atinge înălțimi mai mari de 170 cm și vor produce randamente de până la 600 g/plantă. Crescătorii pot să se aștepte să culeagă și să taie aceste flori la mijlocul lunii octombrie. Royal Gorilla are o perioadă de înflorire de 8-9 săptămâni.

Royal Gorilla

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Săptămâni
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Mijlocul lunii octombrie
22_Effect_1 Calmant, Clar

Cumpără Royal Gorilla

SOUR DIESEL

Hașișul este cunoscut pentru producerea unui high euforic și energic, așa că este normal să alegi o genetică care va accentua aceste efecte. Sour Diesel va îndeplini cu siguranță această sarcină. Această tulpină bogată în sativa conține 70% genetică sativa și 30% genetică indica și oferă un fum fulminat și energizant, care merge mână în mână cu efectul „de înălțare” al hașișului de bună calitate. Aceasta este rezultatul unei game variate de tulpini, inclusiv Diesel Original, Northern Light, Shiva și Hawaiian. Dacă vei fuma un joint bogat în florile ei, te vei bucura de un high lucid și revelator, care stimulează vigilența și gândirea critică. Hașișul realizat cu aceste flori dezlănțuie arome care răsfață papilele gustative cu note acrișoare și de ierburi.

Sour Diesel produce flori verzi strălucitoare, mici și compacte, care formează pepite cu o formă armonioasă. La o inspecție mai atentă, crescătorii vor fi fericiți să descopere un număr mare de tricomi, care pompează cantități mari de rășină psihoactivă. Această trăsătură o transformă într-o plantă perfectă pentru hașiș de calitate superioară. Trebuie doar să începi să freci pentru a colecta tot ce este mai bun. Sour Diesel prosperă într-un climat blând, cald și are randamente bune atât în interior, cât și în aer liber. Plantele de interior oferă producții generoase de 475–525 g/m² și ating înălțimi cuprinse între 90 și 160 cm. Plantele în aer liber produc randamente de 600 g/plantă și ating înălțimi de 200 cm. Plantele de exterior vor fi gata pentru recoltare și prelucrare la sfârșitul lunii octombrie. Sour Diesel are o perioadă de înflorire de 10-11 săptămâni, dar așteptarea merită din plin.

Sour Diesel

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Săptămâni
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Sfârșitul lunii octombrie
22_Effect_1 Clar, Relaxant fizic

Cumpără Sour Diesel

ICE

ICE, cunoscută și sub numele de Indica Crystal Extreme, este numită astfel după producția ei masivă de tricomi. Florile mari și bulbucate ale acestei tulpini par a fi ninse, dar, de fapt, este vorba doar de cantități uriașe de rășină! Pare că acest specimen a fost conceput special doar pentru prepararea hașișului; fiecare frecare va lăsa straturi de rășină vâscoasă lipite de palme. Nu va dura mult și vei obține o minge mare. Genetica ei stelară de hașiș provine din tulpinile părinte Afghan, Northern Light și Skunk. Acest amestec a creat o tulpină dominată de indica, care oferă un high instantaneu al corpului, atunci când este inhalată. Efectele sunt relaxante, meditative și terapeutice. Fumatul acestui hașiș la lumina lumânărilor, seara, este un bilet dus spre o euforie relaxantă. Fiecare fum este îmbogățit cu arome de condimente, ierburi și mentă. Un THC cu o valoare de 18% asigură high-uri satisfăcătoare, care însă nu sunt foarte intense.

ICE crește bine atât în interior, cât și în exterior, oferind rezultate mulțumitoare în ambele medii. Plantele de interior produc randamente de până la 450 g/m² și ating înălțimi de până la 120 cm. Omologii lor din aer liber oferă producții cuprinse între 500-550 g/plantă și se întind până la 200 cm sau mai mult. Poți recolta culturile de exterior în septembrie. ICE are o perioadă de înflorire de 8-10 săptămâni.

ICE

ICE
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Săptămâni
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Septembrie
22_Effect_1 Moleșitor, Relaxant fizic

Cumpără ICE

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.