De ce să Crești Semințe Obișnuite de Canabis?

Regular Cannabis Seeds

Descoperă lumea semințelor obișnuite de canabis.


Semințele obișnuite de canabis funcționează exact așa cum și-a propus natura. Au o șansă de 50% să se dezvolte în plante de sex masculin sau feminin. Ca atare, ele permit crescătorilor să creeze noi soiuri și să producă clone de o calitate mai bună.

Folosește acest ghid pentru a afla tot ce trebuie să știi despre semințele obișnuite de canabis.

CE ESTE CANABISUL OBIȘNUIT?

Semințele obișnuite de canabis nu au fost manipulate genetic de către oameni. De fiecare dată când le germinezi, totul ține de noroc. Există șanse egale ca acestea să se transforme în plante înfloritoare, de sex feminin, sau în plante producătoare de polen, de sex masculin.

Dacă produc mai puține flori bogate în THC, ce rost are să crești semințe obișnuite? Ei bine, masculii sunt extrem de valoroși atunci când vine vorba de reproducere. În plus, tulpinile obișnuite îți oferă clone superioare.

Canabisul este o specie dioică, ceea ce înseamnă că produce atât plante de sex feminin, cât și plante de sex masculin. Deoarece plantele de canabis femele produc cei mai buni muguri, acest lucru a dus la crearea și popularizarea semințelor feminizate - tulpini concepute pentru a produce plante femele în 99,99% din cazuri.

BENEFICIILE SEMINȚELOR OBIȘNUITE DE CANABIS

Semințele feminizate sunt ideale pentru crescătorii care își doresc, în mod exclusiv muguri, dar și semințele obișnuite au o listă întreagă de beneficii. În primul rând, acestea sunt primordiale în crearea de noi tulpini. De asemenea, semințele obișnuite tind să producă plante mai viguroase. Aceste soiuri sunt mai dure, pot tolera bine stresul și pot produce butași cu creșteri explozive și randamente nemaipomenite.

Descoperă mai multe beneficii ale semințelor obișnuite, mai jos.

 • REPRODUCEREA

Fără semințe obișnuite de canabis, nu există nicio reproducere! Este atât de simplu. Alege exemplarele tale preferate, de sex masculin și feminin, și încrucișează-le, pentru a crea urmași cu trăsături excepționale.

Indiferent dacă îți dorești o potență extraordinară, un anumit profil aromatic sau culori specifice, ai nevoie de semințe obișnuite pentru ca viziunea ta să prindă viață.

 • PLANTELE MAMĂ & CLONELE

Plantele obișnuite de canabis oferă clone puternice și sănătoase, capabile să prindă rădăcini ușor și să crească rapid.

Clonarea permite cultivatorilor să facă o copie genetică exactă a unei anumite plante. Dacă îți place morfologia sau culoarea unui anumit soi, o poți copia prin clonare.

De asemenea, înrădăcinarea butașilor îți va permite să produci mai multe plante, într-un interval mai scurt de timp. Vei trece peste faza de germinare și vei avea o tăviță plină de plante în faza de vegetație, pregătite să crească mari.

Plantele obișnuite de canabis sunt mai potrivite pentru clonare decât omologii lor feminizați. Aceste clone vor fi mult mai stabile, vor avea gene mai puternice și sunt mai puțin susceptibile să devină hermafrodite.

Semințele feminizate sunt potrivite doar pentru o singură recoltă, iar gene lor au tendința de a deveni instabile atunci când sunt clonate.

Clonar plantas regulares

CUM SĂ CREȘTI SEMINȚE OBIȘNUITE DE CANABIS

Procesul de creștere al semințelor obișnuite este aproape identic cu cel al semințelor feminizate. Există doar câteva aspecte la care trebuie să fii atent/ă.

 • Germinarea

Există mai multe modalități de a-ți germina semințele. Le poți planta direct în sol sau le poți înfășura într-un prosop de bucătărie umed, timp de câteva zile. În mod alternativ, poți folosi  Kit-ul Easy Start, pentru a mări rata de germinare. Trusa conține o tavă cu compartimente individuale pentru fiecare sămânță și bacterii benefice, pentru a încuraja germinarea.

Întregul proces de germinare durează între 1-4 zile. În această perioadă de timp, semințele au nevoie de un nivel de umiditate relativă de aproximativ 80%. Kit-ul Easy Start sau un prosop de hârtie umed îți va oferi umiditatea de care ai nevoie.

De asemenea, semințele tale trebuie să stea la cald. Încearcă să menții temperatura din cameră la aproximativ 26° C.

 • În interior sau în aer liber?

Va trebui să te decizi unde vrei să îți cultivi plantele, în interior sau în aer liber. Există argumente pro și contra pentru ambele medii.

Creșterea în interior le oferă cultivatorilor un control mult mai mare asupra spațiului de cultivare. Vei putea controla ciclurile de lumină cu un singur buton și monitoriza udarea, până la ultima picătură. Temperatura și umiditatea pot fi modificate cu ajutorul ventilatoarelor, caloriferelor și umidificatoarelor.

Principala limitare atunci când vorbim de creșterea în interior, o reprezintă spațiul. Vei putea crește tulpini indica de dimensiuni medii, dar sativele falnice vor fi inaccesibile celor mai mulți crescători.

Cultivarea în aer liber îți expune plantele la o serie de elemente. Acestea vor avea șansa să se îmbăieze în razele soarelui, dar nu vei putea controla valurile de căldură, furtunile, inundațiile și secetele.

Plantele crescute în aer liber sunt și mai predispuse la dăunători și boli fungice.

Cu toate acestea, în aer liber, spațiul nu reprezintă o problemă. Crescătorii pot cultiva plante înalte și productive, care asigură un randament mai mare.

 • Transplantarea

După ce răsadurile tale au crescut puțin, va trebui să le muți într-un ghiveci mai mare. Este important să le oferim suficient spațiu pentru a-și extinde rădăcinile, dar plantarea lor direct într-un ghiveci mare poate fi dăunătoare.

Este mai bine să crești treptat dimensiunea ghiveciului, pe măsură ce planta crește, pentru a evita afecțiuni precum putrezirea rădăcinii.

Ghivecele de țesătură de la RQS sunt ideale pentru întregul ciclu de creștere. Aceste ghivece ecologice păstrează umiditatea, permițând rădăcinilor să respire corect. Ghivecele sunt disponibile în dimensiuni de 11, 15, 19 și 25 litri. Alege o dimensiune mai mare pentru plantele tale, pe măsură ce acestea continuă să crească. Ghivecele de țesătură RQS sunt potrivite atât pentru interior, cât și pentru exterior.

La RQS, recomandăm creșterea organică. Studiile au confirmat efectele nocive ale pesticidelor și erbicidelor, iar metodele holistice fac ca nutrienții sintetici să fie inutili.

 • Nutrienții

Nu îți hrănești doar plantele atunci când le administrezi nutrienți în sol; hrănești toate organismele vitale care alcătuiesc rețeaua de alimentare a solului. Aceste creaturi formează relații reciproc avantajoase cu plantele de canabis.

Poți crește numărul acestor microorganisme utile prin prepararea propriului ceai de compost. Acest lichid plin de nutrienți încurajează creșterea ciupercilor și bacteriilor benefice, contribuind, în același timp, la eliminarea agenților patogeni.

Ceaiul de compost nu este singura formulă hrănitoare pentru plante pe care o poți face acasă. Încearcă să creezi propriul super sol, care le oferă plantelor tale tot ce au nevoie, la comandă

Udarea

 • Udarea

De asemenea, este esențial să înveți cum să-ți uzi planta în mod corespunzător. Prea multă apă poate provoca putrezirea rădăcinilor, iar o cantitate insuficientă de apă poate provoca probleme de asimilare a nutrienților.

Mulți crescători începători au tendința de a uda prea mult plantele, din cauză că le pasă un pic prea mult! Începe cu încetul și crește treptat cantitatea de apă pe care o oferi plantelor tale, pe măsură ce acestea cresc.

Cantitatea de apă depinde și de dimensiunea recipientului. Folosește aceste cifre pentru a-ți da seama care este cantitatea optimă de apă, în funcție de dimensiunea ghiveciului tău.

 • Ghiveci de 1 l = 0,25 l apă
 • Ghiveci de 4 l = 1 l apă
 • Ghiveci de 12 l = 3 l apă
 • Ghiveci de 30 l = 7,5 l apă

Este o idee bună să cântărești ghivecele înainte de a uda plantele. Dacă este posibil, așează-le pe un cântar. De fiecare dată când le uzi, solul va reține apă, și fiecare ghiveci va deveni semnificativ mai greu.

Vei ști că a venit momentul să îți uzi din nou plantele atunci când ghivecele sunt aproape de greutatea lor inițială.

Poți să îți dai seama când trebuie să îți uzi plantele și prin observarea solului. O regulă generală este să aștepți ca primii doi centimetri de sol să se usuce, înainte de următoarea udare.

Plantele crescute în aer liber sunt mai predispuse la un surplus de apă, atunci când vremea este ploioasă. Așează-le într-o seră sau sub un adăpost temporar, pentru a împiedica putrezirea rădăcinilor.

 • Fluxul de aer

Ventilația reprezintă un factor important atât pentru plantele crescute în interior, cât și pentru cele din aer liber. Aerul stagnant poate încuraja dezvoltarea mucegaiului, lucru ce-ți poate distruge eforturile. Instalează ventilatoare, dacă crești în interior, și așează plantele crescute în aer liber într-o zonă aerisită din grădina ta.

 • Temperatura și umiditatea

Temperatura și umiditatea sunt variabile importante în prevenirea mucegaiului și optimizarea randamentului. Acești factori pot fi controlați în interior, cu ajutorul umidificatoarelor, dezumidificatoarelor, caloriferelor și a aerului condiționat.

 • Sexul

Primele semne ale florilor sau ale sacilor de polen apar la noduri - punctele în care ramurile întâlnesc tulpina principală. Florile vor apărea sub formă de muguri minusculi, cu puf alb, în timp ce sacii de polen sunt păstăi rotunde, fără puf.

Este posibil să le diferențiem înainte ca plantele să fie suficient de mature pentru a se reproduce. Plantele vor începe să își dezvăluie sexul la sfârșitul etapei vegetative.

Este important să identificăm plantele de sex masculin și feminin cât mai repede posibil. Acest lucru îți va permite să le separi înainte ca aerul să fie plin de polen.

Vei avea nevoie de o cameră separată, sau un cort de creștere, pentru plantele de sex masculin. După ce au ajuns la maturitate, poți colecta polenul pentru viitoarele proiecte de reproducere. În mod alternativ, le poți așeza împreună cu o plantă de sex feminin, într-un cort dedicat reproducerii, pentru a produce semințe în mod natural.

ÎNMULȚIREA: CREEAZĂ-ȚI PROPRIILE TULPINI

Dacă crești semințe obișnuite de canabis, vei putea să îți creezi propriile tulpini acasă. Poți încrucișa două tulpini, pentru a combina cele mai bune trăsături ale lor, într-o singură plantă. De exemplu, încearcă să împerechezi o tulpină obișnuită de sex masculin cu o tulpină autoflorantă de sex feminin, pentru a crea o tulpină care înflorește mult mai repede.

Poate că există momente când îți este greu să alegi între o tulpină indica și sativa? Încearcă să reproduci o tulpină dominantă indica cu un soi dominant sativa, pentru a crea un specimen perfect echilibrat.

Te poți juca și cu profilele terpenice. Unele tulpini sunt extrem de fructate, în timp ce altele au o aromă mai pământie. De ce să nu încerci amestecarea profilelor terpenice pentru a vedea ce se întâmplă?

De asemenea, încrucișează o plantă obișnuită de sex masculin cu o tulpină cu concentrație ridicată de THC sau CBD, pentru a stimula nivelul de canabinoizi.

Odată ce masculii și femelele pe care le-ai ales au ajuns la maturitate, a venit momentul să faci încrucișarea. Urmează următorii pași pentru a realiza acest lucru.

 • PASUL 1: ALEGE UN MASCUL ȘI STRÂNGE POLENUL

În primul rând, trebuie să alegi un exemplar mascul. Selectează o plantă de sex masculin care afișează trăsăturile ce îți dorești să le transmiți moștenitorilor.

Dacă îți dorești o plantă înaltă, alege cel mai înalt mascul pe care îl ai la dispoziție. Vrei o generație de masculi productivi? Dacă da, alege planta cu cei mai mulți saci de polen.

Intră în spațiul de creștere al plantelor de sex masculin cu o pungă de plastic și așeză punga peste o ramură care conține saci maturi de polen. Scutură planta pentru a elibera polenul în pungă.

ÎNMULȚIREA: CREEAZĂ-ȚI PROPRIILE TULPINI
 • PASUL 2: FERTILIZEAZĂ FEMELELE

Dacă este posibil, schimbă-ți hainele înainte de a intra în spațiul de creștere al plantelor de sex feminin. Orice urmă de polen poate fertiliza, din greșeală, alte plante femele.

Alege femelele pe care vrei să le fertilizezi. Tamponează polenul cu capătul unei pensule și freacă ușor florile pe care dorești să le fertilizezi.

Fertilizează florile de pe o ramură sau două, a fiecărei plante. Etichetează aceste ramuri și lasă celelalte flori să se dezvolte în muguri buni de fumat.

ÎNMULȚIREA: CREEAZĂ-ȚI PROPRIILE TULPINI
 • PASUL 3: STROPEȘTE-ȚI PLANTELE

Permite-i polenului să-și facă magia timp de trei ore. Florile fertilizate vor începe acum procesul de formare a semințelor. Pulverizează ușor apă pe mugurii fertilizați, pentru a îndepărta excesul de polen.

ÎNMULȚIREA: CREEAZĂ-ȚI PROPRIILE TULPINI
 • PASUL 4: RECOLTEAZĂ-ȚI SEMINȚELE

Florile fertilizate vor produce semințe în 2-6 săptămâni. După ce ajung la maturitate, usucă florile și depozitează-le timp de o lună. După această perioadă de timp, semințele tale vor fi pregătite pentru germinare. Lasă experimentele să continue! Crește tulpina, fumeaz-o și familiarizează-te cu ea.

ÎNMULȚIREA: CREEAZĂ-ȚI PROPRIILE TULPINI

Repetă din nou procesul cu exemplarele tale preferate, pentru a izola caracteristicile dorite. Nu mai ești limitat/ă la tulpinile pe care le găsești în arhivele băncilor de semințe.

După câteva experimente, poți crea, literalmente, tulpina visurilor tale. Găsește soiurile care produc terpenele tale preferate, un high pe care-l iubești, și flori care îți plac.

Cu fiecare generație, vei fi cu un pas mai aproape de a-ți crea propria capodoperă!

ÎNMULȚIREA: CREEAZĂ-ȚI PROPRIILE TULPINI

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.