By Luke Sumpter

Cum să îți Construiești Propria Încăpere de Creștere

Contruiește ți propria încăpere de creștere a canabisului

Așadar, te-ai decis să-ți crești propriul canabis acasă. Frumos! Cultivarea propriului canabis nu numai că îți garantează o aprovizionare continuă cu iarbă minunată, dar te face să apreciezi mai mult iarba și îți oferă o anumită satisfacție. Este binecunoscut faptul că timpul petrecut în grădină este la fel de benefic precum meditația, sporind bună dispoziția și ajutând chiar și la combaterea anxietății și a depresiei.

Cultivarea canabisului acasă înseamnă un spațiu dedicat creșterii. Pentru a produce suficientă iarbă, care să te țină de la o recoltă la alta, un spațiu de minim 1 m² este recomandat. Această suprafață este suficientă pentru câteva plante mai mici sau una-două plante mai mari formate, sau crescute folosind tehnica SCROG. Toate lucrurile acestea rămân la latitudinea ta; în cele din urmă, randamentele vor fi similare, depinde doar dacă îți dorești mai multe soiuri cu randamente mai mici per plantă sau mai puține soiuri și randamente mai mari per plantă. Totul ține de tine.

Înălțimea camerei de creștere este dictată de spațiul disponibil și de luminile folosite. Un metru pătrat poate fi ușor acoperit de majoritatea tipurilor de lumină pentru creștere. În cazul folosirii luminilor fluorescente o înălțime mai mică este suficientă, deoarece luminile pot fi ținute mai aproape de plante pe tot parcursul creșterii, în timp ce luminile HID au nevoie de mai multă distanță pentru a evita arderea ușoară și acumularea excesivă de căldură. Nu vei putea folosi o lumină HID de 1000 W HID dacă nu dispui de înălțimea corespunzătoare.


ALEGEREA SPAȚIULUI

Oricine poate găsi un metru pătrat liber în casă sau în apartament. Camerele libere, mansardele, subsolurile, dulapurile și șifonierele pot fi folosite pentru a amenaja un spațiu de creștere. Discreția este un factor cheie; zgomotul produs de ventilator și de lumină și ținerea sub control a mirosului trebuie luate în considerare atunci când alegi spațiul pentru amenajarea unei încăperi de creștere. De exemplu, un ventilator rotativ fixat într-un perete despărțitor îi va înnebuni pe vecini din cauza zgomotului și a vibrațiilor produse.

Alți factori cheie despre care îi vom discuta aici în detaliu, includ:

IZOLAREA LUMINOASĂ

O încăpere complet izolată împotriva luminii este absolut necesară. În primul rând, lumina care se observă înafara încăperii poate fi enervantă, deoarece luminile pentru creștere sunt extrem de puternice. Dacă încăperea ta de creștere este într-un dulap sau este poziționată într-un colț de cameră, lumina te poate ține treaz(ă) pe parcursul nopții. În cel mai rău caz, întregul tău cartier va știi că vrei să crești iarbă.

În al doilea rând, lumina care pătrunde în încăperea de creștere poate afecta negativ performanțele plantelor. Odată ce plantele au trecut la ciclul 12-12 zi/noapte pentru a induce înflorirea, lumina poate induce în eroare plantele, rezultând într-un randament mai mic, hermafroditism sau chiar culturi eșuate din cauza stresului luminos. Toți crescătorii urmăresc cu atenție plantele de sex masculin, însă dacă vei rata câteva astfel de plante mai bine ascunse, întreaga ta cultură poate fi distrusă, deoarece se va axa pe producerea de semințe.

După ce ai configurat spațiul de creștere, fă un test cu luminile aprinse și verifică dacă există vreo rază de lumină. Orice crăpătură sau orificiu care lasă lumina să iasă, va lăsa, cu siguranță, lumina să pătrundă înăuntru. Când și dacă descoperi astfel de orificii și crăpături, acoperă-le cu bandă rezistentă la lumină, disponibilă în magazinele de bricolaj, sau cu cel puțin două straturi de bandă adezivă - banda adezivă este semi-translucidă, chiar și cele negre, așa că un singur strat nu va fi suficient.

Majoritatea echipamentelor electrice ținute într-o încăpere de creștere, cum ar fi dezumidificatoarele, au lumini micro-LED destul de strălucitoare, care pot provoca plantelor același daune, precum pătrunderea luminii din exterior. Acoperă orice lumină de pe aceste aparate pentru a te asigura că nopțile sunt extrem de întunecate. În aer liber, lumina discretă lunii pline are efecte benefice asupra plantelor, dar acest efect este dificil de reprodus în interior.

Izolarea Luminoasă

ETANȘEITATEA

Pe măsură ce plantele se maturizează și dezvoltă muguri rășinoși și grași, vor căpăta un miros puternic - este evident. Unele plante au un miros copleșitor și pot îmbâcsi o cameră întreagă, o casă sau chiar o întreagă stradă. Este ușor să te obișnuiești cu aroma aceea delicioasă când îți vizitezi plantele des și să fii convins(ă) că mirosul nu iese din încăperea de creștere - dar te poți înșela extrem de tare. O încăpere de creștere bine izolată nu va permite mirosului să îți deranjeze vecinii sau celelalte persoane care trăiesc în apartament.

De asemenea, o încăpere de creștere bine izolată îți va ușura efortul de a menține un climat optim pentru plante. Controlul temperaturii și dezumidificarea/umidificarea aerului se bazează pe un mediu bine izolat, fără niciun curent. Un mediu bine izolat este foarte important pentru dezvoltarea optimă a plantelor. De asemenea, o încăpere bine izolată acționează precum o celulă de carantină pentru plantele tale, împiedicând pătrunderea insectelor, paraziților sau a agenților patogeni. Un șoarece poate provoca foarte multe daune canabisului într-o singură noapte, în special plantelor tinere, deoarece sunt feroce atunci când vine vorba de cotiledoane cu nutrienți și tulpini tinere.

Trebuie remarcat faptul că o cameră de creștere etanșă este o soluție pentru bugete reduse. Banii investiți în crearea unui sistem de ventilație va aduce numai beneficii plantelor tale și te va răsplăti pe termen lung. Cu toate acestea, încăperile de creștere etanșe sunt medii ideale pentru a experimenta cu CO₂, pentru un plus de performanță adus plantelor.

Etanșeitatea

VENTILAȚIA

Canabisul sănătos necesită ventilație. Orice încăpere de creștere va avea nevoie de cel puțin un ventilator rotativ pentru a asigura circulația continuă a aerului. Ventilația are o multitudine de beneficii pentru planta de canabis.

Ventilația ar trebui, cel puțin, să zburlească toate frunzele unei plante pentru a asigura aer proaspăt lăstarilor. În mediile fără ventilație, aerul stătut se poate acumula pe partea inferioară a frunzelor, în jurul codiței, și poate împiedica schimbul eficient de gaze. Acest lucru are efectul nedorit al inhibării creșterii plantelor; tulpinile vor deveni slabe, frunzele vor cădea, iar producțiile plantelor vor fi sub așteptări.

Ventilația aerului întărește plantele în mod considerabil; tulpinile vor deveni mai groase și mai robuste, iar randamentele finale vor fi mai mari.

De asemenea, ventilația aerului ajută ciclul umed-uscat al mediului de creștere prin susținerea evaporării. Mai mult decât atât, previne apariția agenților patogeni cauzați de acumularea umidității pe frunze, ca rezultat al transpirației. Mucegaiurile adoră mediile umede și calde.

Ventilația

GURILE DE AERISIRE

Cu ajutorul unui buget mai mare, poți construi un sistem de guri de aerisire, care stimulează creșterea. Gurile de aerisire necesită un orificiu de intrare pentru aerul proaspăt și un orificiu pentru evacuarea aerului. Cu un buget și mai mare, încorporarea unui filtru de carbon în sistemul de evacuare va reduce la minim mirosul.

Intrările de aer sunt pasive și pot avea o multitudine de forme; cu toate acestea, ele sunt întotdeauna situate în partea inferioară a camerei de creștere, fie în podea, dacă podeaua este ridicată, fie într-un perete. Principalul factor care trebuie luat în considerare atunci când perforezi camera de creștere este controlul luminii. O simplă fantă, orificiu de aerisire sau o serie de orificii vor asigura un aport suficient de aer, dar îți pot cauza probleme cu lumina. Folosirea unei bucăți de țeavă îndoită sau configurarea unui perete dublu te scapă de probleme cauzate de lumină. Ține minte faptul că lumina nu poate pătrunde după colț, astfel că introducerea unui aranjament cu o oarecare îndoitură îți va păstra cultura de plante sub acoperire. De asemenea, îți oferă un fel de barieră împotriva paraziților, descurajând astfel creaturile care doresc să intre și să se hrănească cu plantele tale prețioase.

O gură de intrare implică automat și o gură de ieșire, sau un sistem de evacuare a aerului, în mod ideal, cu un filtru de carbon atașat. Sistemele de evacuare elimină aerul secat și căldura din încăperea de creștere și facilitează pătrunderea aerului proaspăt. Atunci când este posibil, este ideală eliminarea aerului într-un spațiu deschis pentru a preveni acumularea de căldură în spații închise sau recircularea aceluiași aer în sistem. Acest lucru poate reprezenta adesea o provocare, dar țevile sunt prietenele tale atunci când vrei să rezolvi problemele de distribuție a aerului.

Capacitatea unui ventilator de evacuare este dictată de volumul camerei de creștere. Lungimea × lățimea × înălțimea îți va spune care este volumul încăperii tale de creștere, iar producătorul îți va recomanda ventilatorul potrivit. Se recomandă utilizarea unui ventilator mai mare pentru a asigura un schimb de aer adecvat, care va face față modificărilor care intervin în procesul de creștere al plantelor tale.

Gurile De Aerisire

CLIMA

Canabisul prosperă atunci când clima este controlată în ceea ce privește umiditatea și temperatura, existând anumiți parametri ideali pentru vegetație și alți parametri ideali pentru înflorire.

Umiditatea poate fi controlată cu ușurință cu un dezumidificator; acestea sunt disponibile și sub formă de unități cu acțiune dublă, care vor crește sau scădea umiditatea, în funcție de necesități. În timpul vegetației, un mediu umed și cald crește rata de creștere, în timp ce umiditatea și temperaturile mai scăzute sub favorabile pentru dezvoltarea mugurilor.

Temperaturile pot fi controlate cu unități de aer condiționat mici, portabile și cu ciclu invers. Majoritatea unităților pentru controlul umidității și încălzitoarele au termostate și higrometre încorporate, astfel încât acestea pornesc și se opresc în funcție de nevoile mediului. Doar setează-le și fii sigur că plantele tale vor prospera în fiecare etapă; automatizarea acestor procese îți ușurează munca.

Climatització

SIGURANȚĂ ȘI PREVENIREA INCENDIILOR

Deși majoritatea crescătorilor se bucură de recolte fără a se confrunta cu accidente, numeroase povești îngrozitoare confirmă că multe lucruri pot merge prost în timpul creșterii de canabis.

  • ECHIPAMENTE ELECTRICE

Mulți crescători de canabis preferă să își păstreze echipamentul de creștere la minimul necesar, dar există și cultivatori care vor să se folosească de cât mai multe gadget-uri utile. Însă, chiar și un număr mic de electronice în spațiul de creștere prezintă un risc de incendiu.

Apa rămâne unul dintre cele mai mari riscuri în camera de creștere, atunci când vine vorba de echipamente electronice. Apa poate întrerupe curentul electric, putând provoca incendii sau electrocutare. Încearcă pe cât posibil să păstrezi componentele electronice suspendate deasupra solului, pentru a le proteja în cazul unor scurgeri de apă.

Montează un ventilator în camera ta de creștere pentru a regla temperatura. Deși acest lucru înseamnă prezența unui echipament electric suplimentar, un ventilator va crea un curent de aer rece și va ajuta la prevenirea supraîncălzirii dispozitivelor.

Folosirea unui întreruptor de circuit de avarie la masă (GFCI) va ajuta la oprirea scurtcircuitelor, în cazul apariției acestora. Această piesă detectează prezența curentului electric în locuri în care nu ar trebui să existe - într-un bazin de apă sau într-un corp uman - și întrerupe circuitul.

  • CURĂȚENIE

Păstrează camera de creștere cât mai ordonată posibil. Creează un spațiu dedicat pentru fiecare echipament și păstrează firele în funcțiune cu ajutorul unor coliere de prindere din plastic. Dacă observi orice fire deteriorate sau expuse, repară-le imediat.

Pune deoparte toate uneltele după ce le folosești, pentru a preveni orice pericol de împiedicare. Păstrează foarfeca de grădină, recipientele de udat și sticlele de pulverizare într-o trusă de unelte, atunci când nu sunt utilizate. Nu numai că împiedicarea poate cauza vătămări, dar s-ar putea să cazi chiar pe plante și să cauzezi daune grave.

  • EXTINCTOR

Deși se întâmplă rar, ar trebui să fii bine pregătit pentru situația izbucnirii unui incendiu. Incendiile în camerele de creștere îți pot distruge proprietatea, îți pot pune viața în pericol și, de asemenea, pot expune autorităților hobby-ul tău legat de creșterea acestor plante. Păstrează întotdeauna un extinctor aproape, pentru a fi pregătit în cazul în care instalația ta ia foc.

Instalează o alarmă de incendiu în camera de creștere pentru a te avertiza dacă apare un incendiu. Cumpără un extinctor portabil și păstrează-l la intrarea în camera de creștere sau în cort. Achiziționează un model care conține spumă chimică uscată sau CO₂ adecvat pentru combaterea incendiilor cauzate de scurtcircuite. Alternativ, cumpără o bilă extinctoare și poziționeaz-o deasupra spațiului tău de creștere. În cazul expunerii la un exces de căldură, aceste dispozitive explodează și eliberează pulbere ignifugă.

EXTINCTOR

CONSTRUCȚIA

După ce ai ales spațiul care să satisfacă cerințele pentru o creștere sănătoasă și discretă, este timpul să construiești efectiv camera de creștere. Există o multitudine de opțiuni pentru a crea o încăpere de creștere acasă, cu un buget rezonabil. Metoda de mai jos folosește o serie de rame din lemn căptușite cu plastic pentru a construi pereții, podeaua, tavanul și ușa. Atunci când vorbim de tavan, trebuie să iei în considerare încorporarea suporturilor pentru lumini. Atunci când folosești pereți și plafoane deja existente, TREBUIE SĂ FII ABSOLUT SIGUR DE LOCAȚIA CABLURILOR ELECTRICE. De asemenea, persoanele care stau în chirie trebuie să ia în considerare reparația pe care suprafețele afectate de încăperile de creștere o vor necesita în viitor.

De ce anume ai nevoie:

• Un fierăstrău
• O capsator care poate să perforeze lemnul
• Folie de plastic cu două fețe: o față neagră, cealaltă albă sau reflectorizantă, asemenea foliei Mylar
• Șuruburi
• 4 balamale mici
• O bormașină cu un cap de burghiu și un cap de șurubelniță
• Foarfece
• 26 plăci unghiulare
• Protectoare de colț din plastic (opțional)
• Cherestea: 4x4 cm (sau o dimensiune asemănătoare) din lemn de pin sau un lemn moale similar este ușor de manevrat, suficient de puternic și ieftin; le poți găsi cu siguranță la magazinul tău de bricolaj, în diferite lungimi.

Construcția

INSTRUCȚIUNI

1. Pentru a crea partea superioară și inferioară a cadrului, vei avea nevoie de 4 scânduri de lemn a câte 1 m și 5 scânduri de lemn a câte 92 cm.

- Pentru a crea laturile cadrului, vei avea nevoie de 7 scânduri de lemn a câte 192 cm.

- Pentru a crea ușa, vei avea nevoie de 2 scânduri de lemn a câte 1 m și 2 scânduri de lemn a câte 192 cm.

2. Pentru partea de superioară: Pentru a fixa scândurile de lemn, fă găuri de câte 2 cm la fiecare capăt și una la mijloc, pentru șuruburi. Fă același lucru și pentru partea inferioară.

Pentru ușă: Găurește fiecare scândură de 1 m la 2 cm de fiecare capăt. Înșurubează-le împreună cu grinzile verticale.

3. Acum, după ce ai creat cadrul inferior, ia una dintre scândurile de 192 cm, așeaz-o într-un colț și fixeaz-o cu două plăci unghiulare. Repetă operația pentru fiecare colț.

4. Acum, că toate cele 4 laturi sunt pe poziție, așeză partea superioară și fixează toate scândurile verticale cu plăci unghiulare.

5. Măsoară unde este mijlocul dintre scândurile verticale și fixează grinzile de stabilizare cu 2 plăci unghiulare (3 pentru locul în care se întâlnesc cu grinda de susținere a cadrului superior).

6. Folosind foarfecele, taie o bucată de folie de plastic/Mylar care se va suprapune peste fiecare margine a fiecărui cadru. Capsează plasticul la locul său pe margine, folosind protectoare de colț din plastic.

7. Localizează ușa și înșurubează cele 4 balamale.

8. Gata, camera ta creștere este acum pregătită pentru a fi amenajată.

SUPORTUL PENTRU COLECTARE

Construirea unui suport de colectare în podeaua camerei de creștere ajută la păstrarea curățeniei. Ghivecele plantelor sunt așezate în acest suport, astfel încât murdăria, frunzele moarte și scurgerile de apă sunt colectate, pentru a fi mai apoi îndepărtate cu ușurință. Când perioada de creștere este pe sfârșite, tava de colectare este îndepărtată cu ușurință și sterilizată înainte de următoarea cultură.

Pentru a face acest lucru, vei construi în încăperea ta de creștere un cadru de 15 cm, căptușit cu același plastic folosit pentru pereți. Acest lucru împiedică murdărirea podelei reale și dezvoltarea agenților patogeni.

Se practică spălarea plantelor la intervale regulate de timp pe parcursul creșterii, în primul rând pentru a spăla orice acumulare de sare generată de îngrășăminte și pentru ca nutrienții din mediu să rămână la un nivel optim. Deși nu există o acumulare de nutrienți într-o creștere organică, există întotdeauna o scurgere. Cu toate acestea, la sfârșitul fazei de înflorire, înainte de recoltare, toate metodele de creștere necesită o spălare finală pentru a spori calitatea mugurilor. Suportul de colectare va capta toată apa scursă, unde poate fi ușor eliminată.

De asemenea, un suport de colectare poate acționa ca un sistem de irigare pasivă, dacă îți vei lăsa plantele nesupravegheate timp de câteva zile. Adăugarea de apă proaspătă în suportul pentru colectare acționează ca un rezervor de facto, iar plantele vor absorbi apa și nu se vor deshidrata cât timp ești plecat(ă).

Suportul Pentru Colectare

ÎNCEPE SĂ CREȘTI

Tocmai ce ai creat un spațiu care îți permite să crești propriul canabis acasă. Aerul curat pătrunde înăuntru pentru un schimb sănătos de dioxid de carbon, oxigen și căldură; este izolat împotriva luminii pentru o dezvoltare optimă a plantelor și discreție și este curat și ușor de întreținut. Acum, tot ce trebuie să faci este să te decizi dacă vei crește organic sau folosind nutrienți și să alegi câteva tulpini bestiale care te vor face fericit(ă)!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.