Contruiește ți propria încăpere de creștere a canabisului

PARTEA 1 / IZOLAREA LUMINOASĂ

Pentru început, trebuie să ne asigurăm că spațiul este complet protejat împotriva luminii. Pentru a înflori complet, planta de canabis are nevoie de 12 ore de noapte neîntreruptă și 12 ore de lumină. O întrerupere a perioadei de noapte de 12 ore poate rezulta în randamente mai proaste sau chiar în recolte eșuate. De aceea, ar trebui să verifici spațiul în care urmează să crești plantele și să te asiguri că nu pătrunde deloc lumina. Dacă observi că sunt locuri prin care poate intra lumina, atunci poți cumpăra o bandă izolatoare specială, care va bloca lumina din orificii și crăpături. Un spațiu de creștere, care nu este izolat împotriva luminii, îți poate afecta recolta foarte ușor, deoarece plantele vor deveni confuze. Unul dintre lucrurile care se pot întâmpla, și care este ușor de prevenit, este crearea de flori de sex masculin pe plantele de sex feminin din cauza stresului la care au fost expuse. Florile de sex masculin pot fertiliza întreaga plantă de sex feminin, cât ai clipi, și te vei trezi cu muguri plini de semințe.

spațiu de creștere pentru canabis

Un bun producător își verifică întotdeauna plantele, astfel încât să poată îndepărta florile de sex masculin în timp util. O floare de sex masculin are nevoie de câteva săptămâni pentru a putea începe dispersarea polenului activ. De asemenea, se întâmplă frecvent ca plantelor să le fie mai greu să înflorească atunci când lumina pătrunde în spațiul de creștere și, prin urmare, vor produce o recoltă foarte slabă. Mai presus de toate, ai grijă la orice aparat electric rămas în spațiul de creștere sau destinat a fi lăsat acolo, deoarece acestea au de obicei mici lămpi care dau multă lumină, care poate deranja somnul de noapte al plantelor. Acoperă toate lămpile și luminile cu o bucată de bandă izolatoare.

PARTEA 2 / ETANȘARE

Odată ce plantele noastre sunt bine înflorite și încep să producă muguri superbi, începe, de asemenea, și dezvoltarea mirosului lor. Plantele noastre vor începe să răspândească un miros parfumat și oarecum puternic, tocmai de aceea este extrem de important ca spațiul nostru de creștere să fie etanș. Spațiul de creștere ar trebui să nu aibă crăpături sau orificii prin care să iasă parfumul de marijuana. Odată ce plantele tale vor începe să emane parfum probabil că îți vei vizita plantația atât de des încât te vei obișnui cu mirosul. Astfel, tu vei fi convins că plantele tale nu emană miros deloc, sau aproape deloc, când, de fapt, vecinii sau colegii săi suferă din cauza parfumului puternic. Un alt factor important atunci când vine vorba de un spațiu de creștere etanș, pe lângă aspectele legate de siguranță, este controlul climatului. Crearea unui climat bun este extrem de important dacă vrei să obții cele mai bune rezultate. Deci, atunci când îți configurezi spațiul de creștere, asigură-te că mirosurile nedorite nu pot ieși sau intra în acest spațiu. Un al treilea punct important este că orice creaturi nedorite și dăunători nu pot pătrunde în spațiul tău de creștere. Un spațiu de creștere bun este, de fapt, un fel de celulă de carantină, adică nimic nu intră sau iese fără voia ta.

creșterea marijuanei în interior

PARTEA 3 / CLIMATUL

Odată ce avem puse în ordine punctele descrise mai sus, ajungem la un alt obiectiv de-al nostru în ceea ce privește spațiul de creștere, și anume creerea unui climat ideal în care plantele noastre se vor dezvolta în adevărați giganți, crescând și înflorind la viteze nemaiauzite. Deoarece temperatura trebuie să fie constantă și uniformă, în spațiul de creștere avem nevoie de un ventilator (sau de mai multe) pentru a ne asigura că există o bună circulație a aerului. De asemenea, plantele vor avea o tulpină mai groasă și mai puternică și vor da randamente mai bune decât plantele crescute fără ventilator. Dacă dispui de un buget bunicel, îți recomandăm să investești într-un termostat, higrostat sau un termo-higrostat. Poți conecta termostatul la ventilatorul de evacuare, care îți va permite să setezi temperatura maximă dorită pentru spațiul tău - de exemplu, 28 de grade. În cazul în care temperatura depășește acest nivel, atunci ventilatorul de evacuare va intra în funcțiune și va regla temperatura înapoi la 28 de grade. De asemenea, și higrostatul poate fi conectat la ventilatorul de evacuare pentru a te asigura că umiditatea aerului este în parametrii doriți. Dacă spațiul devine prea umed, aerul este aspirat afară până când nivelul optim de umiditate este atins. Cu ajutorul unui comutator poți regla viteza la care funcționează ventilatorul, astfel încât acesta să funcționeze continuu la o viteză mică pentru a circula aerul proaspăt în spațiul de creștere.

PARTEA 4 / UMIDITATEA AERULUI

Pentru a regla conținutul de umiditate al aerului, vom avea nevoie de un umidificator. Acestea nu sunt prea scumpe și merită investiția. Partea bună în ceea ce privește umidificatoarele este că acestea au, de obicei, un higrostat încorporat, astfel că tot ce trebuie să faci este să introduci nivelul de umiditate pe care îl dorești și umidificatorul va avea grijă de restul. În timpul perioadei de creștere acest lucru te va ajuta enorm.

Un filtru de carbon și o pompă de aspirație merg mână în mână și sunt absolut esențiale în amenajarea unei grădini, precum este cea pe care o construim noi. Un filtru va fi suficient pentru aproximativ cinci recolte, sau aproximativ un an. Pompa trebuie să aibă o capacitate adecvată pentru dimensiunea spațiului de creștere deci, mai întâi, trebuie să calculezi volumul spațiului tău de creștere. Ne aducem cu toții aminte din școală că dacă multiplicăm lungimea x lățimea x înălțimea vom obține volumul spațiului nostru. Achiziționează întotdeauna o pompă cu o capacitate puțin mai mare decât volumul real al spațiului tău.

În timpul lunilor calde de vară, acest lucru te poate ajuta foarte mult să menții spațiul tău de creștere la o temperatură rezonabilă. În consecință, alege o pompă cu o capacitate mai mare - spre exemplu, pentru un spațiu de 500 metri cubi am putea alege un ventilator potrivit pentru un spațiu de 750 -1000 metri cubi.

cort pentru creșterea canabisului

Marele avantaj al acestui lucru este că, în timpul lunilor mai reci de iarnă, îl putem lăsa să funcționeze la o viteză redusă și cu puțină energie, iar în timpul lunilor fierbinți de vară, îl putem pune să funcționeze la o viteză mai mare și să păstrăm temperatura sub 30 de grade. Un ventilator mare, care funcționează la jumătate din puterea sa, face mult mai puțin zgomot decât un ventilator mai mic care funcționează la viteză maximă.

De asemenea, dacă vrei să mărești dimensiunea spațiului tău de creștere în viitor, atunci nu va mai fi nevoie să cumperi un ventilator nou. Nu poți cumpăra niciodată un ventilator prea mare, doar unul prea mic. Nu are sens să ai un ventilator care funcționează la viteză maximă, dacă poți menține spațiul aerisit cu aer proaspăt cu același ventilator care funcționează doar la jumătate din viteză. Prin plasarea orificiilor de intrare a aerului în partea inferioară a spațiului și a celor de evacuare în partea superioară se creează un flux de aer, care va transporta aerul proaspăt de jos în sus, până în partea superioară a celeilalte părți a camerei, învăluind și plantele în același timp. Acest lucru este minunat pentru plantele care se pot bucura de aerul proaspăt la maxim înainte de a fi secat de CO2, aspirat și eliminat din spațiul de creștere. Pentru a păstra dăunătorii afară, putem folosi o plasă de nylon sau un material textil special pe care îl vom pune pe orificiile de aer, astfel încât nimic nu se va târî sau nu va zbura înăuntru, ceea ce te va ajuta să eviți o posibilă infestare. Desigur, nu uita că nici lumina nu are voie să pătrundă în spațiul de creștere prin aceste orificii. Tuburile îndoite din PVC funcționează foarte bine, blocând lumina dar, în același timp, lăsând aerul proaspăt să pătrundă în încăpere.

Există mii de modalități prin care te poți asigura că spațiul tău este alimentat cu aer; toate sunt minunate, dar există două reguli principale pe care trebuie să le ții minte: este preferabil ca aerul proaspăt să pătrundă prin partea inferioară și să nu lași lumina să pătrundă înăuntru. În cazul în care nu ai unde să faci un orificiu pentru pompă, atunci cea mai bună soluție este să cumperi o ușă ieftină în care să faci o deschidere pentru extracția aerului. Aceasta este o metodă folosită frecvent de producătorii profesioniști.

PARTEA 5 / METRUL PĂTRAT

Gata cu pălăvrăgeala; munca adevărată urmează să înceapă: construirea reală a spațiului de creștere. Nu ai nevoie de multe pentru acest lucru: doar de un metru pătrat, și toată lumea dispune de spațiul acesta undeva, fie că este în pod, în pivniță, sau într-o cameră liberă. Avem nevoie de un pistol de capsat pentru lemn, un fierăstrău, o folie alb-negru, un burghiu, șuruburi, foarfece, câteva scânduri de lemn - și un metru pătrat de spațiu. Ce vom construi este un paravan în jurul spațiului în creștere. Să presupunem că într-adevăr vei utiliza doar un metru pătrat dintr-o încăpere mai mare, atunci este util să separi spațiul de creștere de restul camerei, astfel încât să poți folosi restul camerei în alte scopuri. Dacă nu faci asta, atunci când plantele vor înflori întreaga cameră va duhni din cauza mirosului..

Marele avantaj al construirii unui paravan este faptul că lumina de la lampa ta va fi folosită în întregime. Se spune că lumina înseamnă greutate - și anume, cantitatea de lumină pe care o planta o primește va determina în mare măsură randamentul final. Prin construirea unui paravan în jurul metrului pătrat, care este apoi acoperit cu o folie reflectorizantă albă, toată lumina va ajunge în spațiul de creștere și pe plantele tale. Dacă alegi să nu faci asta, atunci lumina se va risipi în toată încăperea. Acoperirea paravanului cu folie reflectorizantă albă este cea mai ieftină modalitatea de a-ți mări producția. Nu există o modalitate mai ieftină sau mai ușoară. Mylar este, în prezent, cel mai bun produs de pe piață pentru a reflecta lumina înapoi asupra plantelor. Este un pic mai scump decât folia alb-negru, dar reflectă aproximativ 99% din lumina produsă de lampă. Folia Mylar trebuie să fie întinsă cât mai bine cu putință pentru a da cele mai bune rezultate posibile.

cultivarea de marijuana în interior

Este foarte important pentru configurarea spațiului tău de creștere să te asiguri că are pereți reflectorizanți, fie că aceștia sunt pereți albi sau folie agățată.

Construcția unui paravan este o muncă de o jumătate de oră, odată ce ai toate materialele menționate la îndemână. Eu am tăiat opt bucăți de lemn de aproximativ 1,2 m lungime și șase bucăți de aproximativ 1,70 m. Această lungime (1,70 m) se datorează faptului că tavanul meu nu este foarte înalt. Lungimea pe care o alegi este indicat să fie puțin mai mică decât înălțimea camerei sau a încăperii în care va fi amplasat spațiul de creștere. În cazul în care camera ta este de 2 metri înălțime, atunci taie opt lungimi de aproximativ 1,97 cm. Cu alte cuvinte, scade câțiva centimetri din înălțimea reală a camerei. Pasul 1 este destul de simplu: construim un cadru din lemn prin atașarea a două bucăți de 1,2 m ca și lățime la două bucăți (în cazul meu) cu o înălțime de 1,70 m. Acest lucru se face rapid cu o mașină de găurit, cu ajutorul căreia înșurubăm bucățile împreună. Odată ce am asamblat rama de lemn, putem întinde folia alb-negru pe ea. Acest lucru se face cel mai bine cu ajutorul unui capsator, care va ține plasticul în loc. Excesul de folie poate fi tăiat odată ce folia este pusă pe ramă. Acum avem primul nostru paravan reflectorizant. La fel cum am procedat și cu paravanul anterior trebuie să procedăm și cu următorul paravan, doar că vom folosi o bucată de lemn de 1,70 m mai puțin. Folosim bucata de 1,70 m de pe paravanul pe care tocmai l-am construit și vom atașa cele două bucăți de 1,20 m și una de 1,70 m. Din nou, întinde și capsează folia pe el și taie excesul.

Acum avem două bucăți de paravan atașate una de cealaltă. În acest fel, nu realizăm paravane separate suspendate. Pe cealaltă parte, facem același lucru și asamblăm încă un paravan, pe care îl vom atașa la structura de lemn deja existentă. Rezultatul este trei paravane atașate unul de celalalt, cu suprafețe reflectorizante. Acum poți așeza această construcție în metrul pătrat ales, care va fi spațiul tău de creștere. După cum probabil că ai observat deja, paravanele sunt puțin mai mari decât spațiul de creștere. Deoarece vrem să avem spațiu și pentru un ventilator și alte accesorii asemănătoare. Pentru a încheia, vom construi din nou un paravan independent din două bucăți din lemn de 1.20 m și două scânduri de 1.70 m.

Paravanul individual agățat este ușa de intrare în spațiului de creștere. După ce atașăm acest paravan părții deschise a cutiei create anterior spațiul nostru de creștere va fi complet închis. Acum, tot ce trebuie să faci este să dai la o parte ușa paravanului pentru a-ți putea inspecta și îngriji plantele. În acest fel, lumina lămpii va rămâne în spațiul de creștere și vei observa ce diferență face acest lucru atunci când vei recolta plantele. De asemenea, mirosul plantelor este păstrat în interior și poate fi eliminat cu ușurință cu ajutorul unei pompe de filtrare, astfel încât poți da o altă întrebuințare spațiului rămas din încăpere. Într-adevăr, cultivatorii creativi pot să își amenajeze spațiul de creștere într-un mod minunat.

creșterea canabisului în interiorul unui cort

PARTEA 6 / SUPORTUL PENTRU COLECTARE

Ar trebui să fie ușor să păstrezi curățenia într-un spațiu de creștere și tocmai de aceea aleg să construiesc un fel de "suport pentru colectare" în care voi pune ghivecele plantelor. Pentru asta, construim un cadru cu o lățime de 1.10 m, cu o lungime pe care tu o alegi și o înălțime de 15 cm. Acesta este acoperit cu aceeași folie alb-negru (asigurându-te că nu există orificii în ea).

Cu ajutorul unui astfel de suport este mai ușor să păstrezi curățenia și astfel, bolile nu se vor dezvolta cu ușurință. Toate gunoaiele, cum ar fi solul, frunzele moarte și apa, ajung direct în acest suport. Odată ce recolta este gata, este foarte simplu să strângi toate aceste resturi și să le arunci și, în cel mai scurt timp, totul este pregătit pentru următoarea plantare. Dacă nu folosești un suport pentru colectare, și cei mai mulți cultivatori nu o fac, atunci spațiul tău de creștere se va umple de mizerie într-un timp foarte scurt. De asemenea, dacă trebuie să îți speli cultura, vei vedea cât de folositor este un astfel de suport. "Spălarea" înseamnă îndepărtarea excesului de nutrienți sau a îngrășămintelor din mediu (ghivecele plantelor). Atunci când planta primește multă apă curată, reziduurile de nutrienți sunt îndepărtate, la fel și sărurile care se acumulează din cauza supra-fertilizării (sărurile se găsesc în îngrășământ).

Unii cultivatori aleg să își spele culturile o dată la două săptămâni, pentru a-și păstra mediul cât mai sănătos posibil. Cu un suport pentru colectare îți poți spăla plantele fără probleme și fără a crea un dezastru în spațiul de creștere. Un alt avantaj al acestui suport atunci când cultivi în sol este că îl poți lăsa să se umple cu apă, iar mai apoi plantele tale își vor lua singure nutrienții de care au nevoie. Acesta are același efect precum un ghiveci cu tăviță. Ce ai construit de fapt este o tavă enormă. Va fi mai greu să îți supra-fertilizezi plantele în acest fel, deoarece acestea își vor lua singure cantitatea necesară de nutrienți. Dacă trebuie să pleci timp de 3-4 zile, poți umple suportul de colectare și plantele tale vor avea hrană suficientă pentru câteva zile. Astfel, suportul funcționează asemenea unui sistem automat de irigare.

Mai târziu, poți opta pentru un sistem de irigare cu reflux. Așadar, obiectivul nostru este acela de a crea un spațiu izolat contra luminii, etanș, în care aerul proaspăt, bogat în CO2, să pătrundă prin partea inferioară a unei părți a spațiului de creștere, să circule în sus și să fie eliminat prin cealaltă parte a spațiului. O pompă de aspirație suficient de mare asigură circulația aerului, iar ventilatoarele amestecă aerul proaspăt, cu aerul încălzit de lampă, astfel încât temperatura să fie uniformă pe toată suprafața spațiului de creștere. Adaugă doar pereți reflectorizanți pentru a maximiza efectul luminii și un suport pentru colectare, astfel încât să păstrezi curățenia în spațiul de creștere. Spațiul tău de creștere este acum pregătit pentru cultivare!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.