Creșterea Canabisului: Indica, Sativa și Hibrizii

Cover

Planta de canabis este versatilă, rezistentă și, spre deosebire de multe alte tipuri de plante, poate supraviețui în aproape orice climă din lume. Cu toate acestea, datorită evoluției (și mai târziu, a cultivării selective), specia s-a adaptat la zona în care a fost cultivată și, prin urmare, în ziua de azi există o gamă vastă de diferite plante de canabis.

ÎNȚELEGEREA SUBSPECIILOR DE CANABIS

Există mii de tulpini unice de canabis și fiecare are caracteristici diferite, care influențează creșterea, potențialul de producție, aroma, gustul și efectele fiziologice pe care le au asupra oamenilor. Cu toate acestea, toate tulpinile pot fi grupate într-una din cele trei subspecii de canabis: Canabis sativa, Canabis indica și Canabis ruderalis.

Marea majoritate a tulpinilor fotoperiodice (tulpini care inițiază înflorirea pe baza unei schimbări în ciclul de lumină) conțin diferite cantități de gene indica și sativa. Ruderalis, pe de altă parte, este un tip de canabis autoflorant, care înflorește în funcție de vârstă și este adesea considerat ca fiind inferior, din punct de vedere morfologic, canabisului fotoperiodic. Deși există mai multe lucruri de spus în această privință, în acest articol, ne vom concentra mai mult pe caracteristicile distincte ale tulpinilor indica și sativa, astfel încât crescătorul obișnuit să își poată face o idee la ce să se aștepte.

CANABIS INDICA

Tulpina de canabis indica este indigenă din teritoriile care în ziua de azi poartă numele de India, Pakistan, Turcia și Afganistan. Având originile în mediile dure și variate ale munților Hindu Kush, aceste tufe îndesate dezvoltă frunze largi, de-un verde închis, pentru a absorbi toată lumina soarelui care le este disponibilă, a înflori rapid și a produce o multitudine de muguri denși.

INFORMAȚII DE CREȘTERE

Datorită ciclului de creștere scurt oferit de plantele indica, ca să nu mai vorbim de statura lor mică, ele pot fi ideale pentru persoane care cultivă acasă și nu au prea mult timp, spațiu sau resurse la dispoziție. Gândește-te puțin; o tufă compactă, care ajunge rapid la maturitate, este mai ușor de întreținut (în special în interior) decât un copac fusiform și maiestuos. Chiar și în aer liber, plantele indica sunt rezistente și nu sunt afectate de temperaturile fluctuante - amintește-ți de unde provin. Mai mult decât atât, datorită perioadei rapide de înflorire, pot fi recoltate înainte de primul îngheț, atunci când sunt cultivate în aer liber.

SFATURI PENTRU CULTIVARE

Deși, în mod normal, plantele indica iau forma unui brad, acest tipar de creștere poate fi îmblânzit și manipulat, astfel încât să uniformizezi frunzișul, pentru a direcționa mai multă lumină către toți mugurii. Tehnici precum tăierea vârfurilor și LST (formare cu stres minim) pot fi folosite pentru a oferi plantei tale forma ideală, pentru o sănătate solidă și randamente uriașe. După ce ești mulțumit/ă de aspectul plantei tale, poți induce faza de înflorire, reducând orele lumină din interior la un ciclu de 12 ore lumină, 12 ore întuneric.

INDICA

Unul dintre „dezavantajele” majore ale plantelor indica este, în același timp, și unul dintre cele mai mari atuuri: mugurii denși. Într-adevăr, pe măsură ce mugurii cresc, au și un risc mult mai mare de a dezvolta mucegai, în special în regiunile umede, cu temperaturi care favorizează dăunătorii și agenții patogeni. Poți evita această problemă controlând cu atenție condițiile din interior sau prin construirea unui adăpost în aer liber (în caz de ploaie, umiditate excesivă, etc.). O seră mică sau un șopron unde să îți poți ascunde plantele în caz de vreme nefavorabilă poate o excelentă soluție de rezervă.

TRĂSĂTURILE TULPINILOR CANABIS INDICA

• Mici, stufoase
• Frunze largi, de culoare verde închis
• Muguri denși
• Timp scurt de înflorire
• Rezistente la fluctuațiile de temperatură
• Susceptibile la mucegai și paraziți

Îți plac tulpinile indica? Super! Vezi top 10 tulpini indica, pentru a te apuca de cultivat!

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 Săptămâni
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Sfârșitul lunii septembrie
Clar, Echilibrat, Moleșitor

Cumpără Northern Light

CANABIS SATIVA

Tulpinile de canabis sativa se găsesc mai ales în climatele calde și uscate din Africa, Asia și America Centrală. Aceste tulpini cresc înalte și înguste, cu frunze lungi și subțiri. Deoarece pot depăși 3 m înălțime, tulpinile de canabis sativa au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la maturitate, decât tulpinile indica.

INFORMAȚII DE CREȘTERE

Tulpinile sativa au nevoie de multă lumină și temperaturi mai ridicate pentru a prospera - gândește-te doar la habitatul lor natural, situat relativ aproape de Ecuator. De asemenea, aceste plante au nevoie de mult spațiu, au muguri mult mai aerisiți și au o perioadă de înflorire mai lungă decât majoritatea tulpinilor indica. De obicei, aceste tulpini au nevoie de o cantitate mai mică de îngrășământ și nu trebuie alimentate atât de des precum plantele indica. Mai mult decât atât, datorită structurii aerisite a mugurilor, florile sunt mai puțin susceptibile la mucegai și la acumularea unui exces de umiditate.

SATIVA

SFATURI PENTRU CULTIVARE

Plantele sativa pot fi delicate și au mai puțină clorofilă decât plantele indica, din cauza frunzelor subțiri. Acest lucru înseamnă că plantele tale au nevoie de multă lumină, căldură și umiditate. Deși nu este recomandat să crești plantele indica într-o climă tropicală, plantele sativa pot fi crescute în casă, într-un mediu cald și umed.

Persoanele care deja au puțină experiență pot ține sub control înălțimea plantelor sativa cu ajutorul tehnicii screen of green (ScrOG). Așează deasupra plantelor tale o plasă, creând un baldachin plat de muguri, care optimizează spațiul disponibil și potențialul de producție. Asemenea plantelor indica, soiurile sativa obișnuite (fotoperiodice) au nevoie o schimbare a ciclului de lumină, pentru a începe să înflorească. Ține minte că plantele pot continua să crească în înălțime în primele două săptămâni ale fazei de înflorire, așa că asigură-te că ai suficient spațiu.

TRĂSĂTURILE TULPINILOR CANABIS SATIVA

• Înalte și lungi
• Frunze subțiri, de culoare verde deschis
• Muguri aerisiți
• Perioadă mai lungă de înflorire
• Necesită temperaturi și umiditate mai ridicate
• Nu sunt atât de sensibile la mucegai

Dacă ai o înclinație pentru tulpinile sativa, vezi top 10 soiuri sativa, potrivite pentru gusturile tale!

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 Săptămâni
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Sfârșitul lunii octombrie
Greu

Cumpără Shining Silver Haze

HIBRIZII

Deși poți găsi tulpini 100% sativa sau indica, cele mai multe soiuri de pe piață conțin câte puțin din ambele tipuri. Drept urmare, aceste tulpini „hibride” pot fi dominante indica, dominante sativa sau cu gene 50/50. Această versatilitate permite crescătorilor să creeze tulpini inedite care valorifică cele mai bune caracteristici ale tulpinilor sativa și indica, eliminând, în același timp, dezavantajele. De exemplu, un hibrid bine dezvoltat va avea structura densă a mugurilor și faza scurtă de înflorire tipice unei tulpini indica, combinate cu cele mai bune trăsături ale unei sativa, pentru a oferi tot ce este mai bun din ambele lumi.

Îți amintești de subspecia ruderalis de care am pomenit mai devreme? Hibrizii pot conține și aceste gene, deși, după cum am menționat mai sus, genele ruderalis sunt adăugate, în principal, pentru a reduce timpul de înflorire, deoarece celelalte calități ale sale sunt considerate a fi inferioare. Unele tulpini fotoperiodice de canabis pot conține o cantitate mică de gene ruderalis, dar aceste gene se regăsesc, de cele mai multe ori, în tulpinile autoflorante.

În mod obișnuit, hibrizii vor moșteni creșterea tipică plantelor indica, păstrând efectele extrem de căutate ale tulpinilor sativa. Ca atare, hibrizii sunt cele mai căutate tulpini, atât de persoanele care vor să crească acasă, cât și de cultivatorii comerciali.

TRĂSĂTURILE HIBRIZILOR DE CANABIS

• Preiau morfologia tulpinilor indica și sativa
• În general, timp scurt de înflorire
• Randamente mari
• Creștere robustă și rezistentă

Crezi că un hibrid este tulpina potrivită pentru tine? Vezi top 5 hibrizi Skunk, unde vei găsi soiuri robuste de canabis, cu un miros puternic. Nu poți da greș cu Skunk. Pentru un high cosmic și un profil aromatic care valorifică cele mai bune trăsături din ambele tulpini, nu poți rata top 5 hribrizi OG Kush.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.