By Steven Voser

Învață cum să forțezi înflorirea plantelor de canabis crescute în aer liber.

Nu există nicio îndoială că cea mai bună metodă de creștere a canabisului este în aer liber, în bătaia soarelui. Din păcate, creșterea în aer liber poate fi mai dificilă dacă locuiești în extremități nordice sau de-a lungul ecuatorului. În acest articol, îți vom prezenta mai multe detalii despre acest proces, pentru a putea să ai un control mai mare asupra creșterii plantelor tale în aer liber.


Când înfloresc florile de canabis crescute în aer liber?

Plantele de canabis fotoperiodice încep să înflorească la sfârșitul verii (după solstițiul de vară), când zilele încep să se scurteze și nopțile devin mai lungi. Latitudinea are, evident, un impact mare asupra florilor de canabis, deoarece se corelează cu numărul de ore de lumină naturală dintr-o anumită regiune.

În general însă, plantele de canabis vor începe să înflorească după solstițiul din iunie (20 sau 21 iunie, în funcție de an) în emisfera nordică și după solstițiul din decembrie (20 sau 21 decembrie) în emisfera sudică. Reține că trecerea la înflorire este mult mai graduală în aer liber, deoarece numărul orelor de lumină naturală scade cu câteva minute în fiecare zi.

Cât timp durează perioada de înflorire?

Perioada de timp necesară înfloririi în aer liber variază în funcție de genetică și mediul de creștere. Cu toate acestea, în general, plantele de canabis pot fi pregătite pentru recoltare între septembrie și noiembrie, în emisfera nordică, și martie-mai, în emisfera sudică.

De ce ar vrea cineva să forțeze înflorirea canabisului?

Când ne gândim la creșterea în aer liber, tindem să credem că nu avem aproape niciun control asupra ciclului de lumină al canabisului nostru. Dar acest lucru nu este adevărat. Deși există o anumită frumusețe în a lăsa natura să-și urmeze cursul, uneori o intervenție umană poate face diferența dintre o recoltă obișnuită și una excelentă.

Beneficiile forțării înfloririi plantelor de canabis în aer liber

Iată de ce ar trebui să iei în considerare forțarea înfloririi plantelor tale crescute în aer liber:

1. Eviți înghețul

Zonele situate la nord sau la sud de ecuator tind să aibă ierni lungi și aspre, care se instalează mult mai devreme decât în alte zone ale globului. De exemplu, dacă crești în aer liber în nordul Europei sau în sudul Argentinei, îți recomandăm să îți forțezi plantele să înflorească puțin mai devreme pentru a evita gerurile timpurii de iarnă sau ploaia care poate distruge recolta.

2. Limitezi mărimea

Pe de altă parte, dacă locuiești de-a lungul ecuatorului, îți recomandăm să forțezi înflorirea plantelor în aer liber, pentru a le împiedica să crească prea mari. Datorită orelor lungi și consistente de lumină solară de care se bucură pe tot parcursul anului, tulpinile fotoperiodice care cresc aproape de ecuator pot avea mai mult timp pentru a începe înflorirea și, dacă au spațiu suficient, pot ajunge la mărimi uriașe.

3. Recolte perpetue

Nu este nevoie să locuiești în Tierra del Fuego sau Oslo pentru a fi intrigat de ideea de a-ți înflori forțat plantele crescute în aer liber. De fapt, o mulțime de crescători în aer liber aleg să-și forțeze plantele să înflorească pentru a produce recolte multiple pe tot parcursul anului. Unii cultivatori cu experiență produc recolte perpetue aproximativ la fiecare două săptămâni, pe tot parcursul sezonului de creștere.

How to Force Cannabis Flowering Outdoors

Când poți forța înflorirea canabisului crescut în aer liber?

Dacă locuiești într-o zonă cu climă rece și temperată (cum ar fi Marea Britanie, nordul Europei sau extremitatea sudică a Americii de Sud), te poți confrunta cu toamne reci și umede și ierni timpurii, care se suprapun cu sfârșitul fazei de înflorire a plantelor. Pentru a împiedica punerea în pericol a calității și mărimii recoltei tale de către aceste condiții, îți recomandăm să forțezi plantele în aer liber să înflorească prematur la mijlocul lunii iunie sau începutul lunii iulie, în emisfera nordică, și la mijlocul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, în emisfera sudică.

În Marea Britanie, de exemplu, plantele de canabis crescute în aer liber nu vor începe în mod natural să înflorească până în septembrie (aproximativ). Pentru a evita ploile și vânturile aspre de toamnă, recomandăm cultivatorilor în aer liber din Marea Britanie să își forțeze plantele să înflorească încă de la jumătatea lunii iunie sau începutul lunii iulie. Având în vedere primăvara rece din regiune, cel mai indicat ar fi să începi creșterea plantelor tale în interior.

Pe de altă parte, dacă locuiești aproape de ecuator sau la tropice, este posibil să poți crește plantele în aer liber tot timpul anului. Având în vedere aceste condiții, le poți forța să înflorească ori de câte ori vrei (dacă vremea locală îți permite acest lucru).

Cum să forțezi înflorirea plantelor de canabis în aer liber

Principiul din spatele înfloririi forțate a plantelor crescute în aer liber este simplu; trebuie doar să reduci cantitatea de lumină pe care o primesc plantele tale. Modul în care alegi să faci acest lucru depinde de numărul de plante pe care le crești și de vremea din zona ta.

Dacă crești o mână de plante pe un balcon sau terasă și nu trebuie să îți faci griji în privința temperaturilor extreme și a ploilor torențiale, un simplu cadru din lemn sau PVC prevăzut cu o prelată rezistentă la lumină este posibil să fie tot ce ai nevoie; pur și simplu pune plantele sub prelată noaptea și oferă-le acces la 12 ore de întuneric neîntrerupt, pentru a le forța să înflorească.

Alternativ, poți muta plantele într-un garaj, pivniță sau magazie, pe timp de noapte; amintește-ți că zona trebuie să fie 100% întunecată, pentru ca plantele să înceapă să înflorească corect.

Dacă crești o mulțime de plante, probabil că nu vrei să le cari dintr-un loc într-altul în fiecare zi. În acest caz, îți recomandăm să iei în considerare montarea unei prelate sau a unui acoperiș deasupra lor. Poți utiliza apoi un temporizator, pentru a te asigura că plantele tale vor fi acoperite la aceeași oră, în fiecare zi, fără să fie nevoie să le muți în interior pe fiecare.

Dacă vremea din zona ta nu este atât de favorabilă la începutul toamnei, îți recomandăm să investești într-un mic cort interior de creștere, cu lumină și ventilator. Odată ce ești mulțumit de modul în care plantele tale au vegetat în aer liber, pune-le în cort pentru finalizarea procesului și astfel nu va mai trebui să îți faci griji în privința frigului, ploii sau a vântului.

Înflorirea forțată: factorii de care trebuie să ții cont atunci când îți acoperi plantele

Deși înflorirea forțată este destul de simplu de realizat, există câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a te asigura că procesul se desfășoară fără probleme.

🌬️ Circulația aerului

Când îți acoperi plantele, unul dintre primele lucruri la care trebuie să te gândești este circulația aerului. Aerul stătut și stagnant poate crește temperatura și umiditatea relativă din jurul plantelor tale, creând un teren de reproducere pentru dăunători, ciuperci și agenți patogeni bacterieni. Indiferent dacă le ții sub un cadru construit de tine cu o prelată sau într-un cort interior de creștere, asigură-te că ai aer curat și proaspăt care circulă prin spațiu, pentru a-ți menține plantele sănătoase.

📅 Program

Apoi, este indicat să urmezi un program strict. Tulpinile fotoperiodice sunt foarte sensibile la modificările ciclului de lumină și chiar și o mică neglijență, atunci când încerci să le forțezi să înflorească, le poate readuce în faza vegetativă sau poate declanșa hermafroditism. Pentru cele mai bune rezultate, stabilește un program de înflorire consistent, cu o mulțime de memento-uri, pentru a te asigura că plantele tale intră și ies la lumină la aceeași oră, în fiecare zi.

🕶️ Întuneric

În cele din urmă, va trebui să te asiguri că structura care adăpostește plantele în timpul fazei lor de înflorire oferă 100% protecție împotriva luminii. Scurgerile de lumină în timpul ciclului de înflorire pot stresa plantele și pot întrerupe ciclul de înflorire. Indiferent de locul unde îți vei păstra plantele, asigură-te că nu există absolut nicio expunere la lumină în timpul orelor de întuneric.


Nu vrei să forțezi înflorirea? Încearcă tulpinile cu înflorire rapidă sau soiurile autoflower!

În loc să fii nevoit să îți forțezi plantele crescute în aer liber să înflorească în fiecare sezon, îți recomandăm să cauți tulpini cu perioadă de înflorire adecvată climei locale.

De exemplu, tulpinile noastre cu înflorire rapidă sunt special create pentru a înflori în doar 40 de zile. Crescătorii noștri cu experiență au dezvoltat aceste tulpini pentru cultivatorii care doresc să recolteze mai repede sau să obțină mai multe recolte pe sezon.

Alternativ, tulpinile autoflorante sunt o altă opțiune excelentă, mai ales dacă locuiești la tropice sau aproape de ecuator. Spre deosebire de tulpinile feminizate sau cele obișnuite, soiurile noastre de canabis autoflower sunt create cu genetică Ruderalis și înfloresc automat în funcție de vârstă și nu de modificări ale ciclului lor de lumină. Dacă vrei să te bucuri de mai multe recolte pe an, tulpinile noastre autoflorante sunt ceea ce ai nevoie.

Mai jos, vei găsi câteva dintre tulpinile noastre cu înflorire rapidă și autoflorante preferate:

Candy Kush Express

O încrucișare între Sweet Special și Royal Kush, Candy Kush Expresseste un hibrid bine echilibrat, cu o potență excelentă și arome delicioase și dulci de citrice. Descendent direct al soiului Afghan Kush, Candy Kush Express se mândrește cu un fum complex, greu, care te va țintui de canapea ore în șir. Mai mult decât atât, având o perioadă de înflorire de doar 7-9 săptămâni, aceasta este una dintre puținele tulpini care se grăbește atât de mult pentru a ajunge la recoltare.

Candy Kush

Candy Kush Express (Înflorire rapidă)
23_genetic background_1 Sweet Special x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Săptămâni
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 170 cm
27_harvest period_1 Începutul lunii Septembrie
22_Effect_1 Moleșitor, Relaxant fizic

Cumpără Candy Kush Express (Înflorire rapidă)

Honey Cream

Honey Creameste rezultatul unei încrucișări interesante în trei direcții, între BlueBlack, Maple Leaf Indica și White Rhino. Această frumoasă plantă feminizată crește viguros direct spre linia de sosire și dezvoltă rapid o aromă dulce, aproape ca de caramel. Mugurii săi cresc foarte deși și produc un fum relaxant, excelent pentru savurare la sfârșit de zi. Datorită geneticii sale dominate de indica, Honey Cream poate fi gata de recoltat după doar 6-7 săptămâni de înflorire.

Honey Cream

Honey Cream (Înflorire Rapidă)
23_genetic background_1 BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 8 Săptămâni
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 250 cm
27_harvest period_1 Începutul lunii octombrie
22_Effect_1 Psihedelic

Cumpără Honey Cream (Înflorire Rapidă)

Royal Dwarf

Royal Dwarfeste una dintre cele mai apreciate tulpini autoflower din portofoliul nostru. Scundă și puternică, această plantă atinge o înălțime de doar 40-60 cm, fiind ideală pentru crescătorii care vor să își crească plantele în mod discret. Dar nu te lăsa păcălit de mărimea ei; Royal Dwarf produce muguri groși și denși, cu o potență moderată și arome puternice și dulci de citrice. Iar avantajul cel mai mare este că poate trece de la semințe la recoltare în doar 8-9 săptămâni și produce până la 80 g/plantă.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Săptămâni
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 săptămâni după germinare
22_Effect_1 Creativ, Motivant

Cumpără Royal Dwarf

Sweet ZZ Auto

Având până la 18% THC, Sweet ZZ Autooferă toată potența unei tulpini fotoperiodice într-un pachet mic, discret și foarte rapid. Are o aromă intensă de citrice și un fum cu efect de durată. Gata de recoltat în aproximativ 10-11 săptămâni și capabilă să producă până la 160 g/plantă, Sweet ZZ Auto pune capăt reputației proaste a tulpinilor autoflorante o dată pentru totdeauna.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto
23_genetic background_1 Sweet ZZ x Diesel Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Săptămâni
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 9 - 11 săptămâni după germinare
22_Effect_1 Moleșitor

Cumpără Sweet ZZ Auto

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.