By Luke Sumpter Reviewed by: Silvia Maroto


Nu a fost niciodată mai ușor să începi să cultivi canabis. Numărul mare de produse și opțiuni disponibile poate fi copleșitor, dar scopul lor este acela de a-ți face viața mai ușoară. Acest lucru nu înseamnă că noile sisteme vor fi mai ieftine sau mai eficiente decât metodele tradiționale de îngrijire a plantelor tale. Depinde, într-adevăr, de amploarea operațiunii tale și de obiectivele pe care le ai în calitate de crescător.

ÎNGRĂȘĂMINTE SINTETICE VS. ORGANICE

Se pare că există două școli de gândire distincte; una implică producția modernă de monocultură intensivă petrochimică, în care condițiile sterile și manipularea metrică precisă a variabilelor sunt destinate maximizării producției. Substanțele nutritive îmbuteliate cu valori stricte ale NPK-ului și un interval de pH scurt sunt utilizate pentru a minimiza deficiențele și pentru a sprijini creșterea robustă.

Cealaltă tehnică este modul organic sau „natural”, în care plantele sunt cultivate fără influență petrochimică. În acest scenariu, vei hrăni microbiologia solului, care, la rândul său, hrănește direct rădăcinile tuturor plantelor, în proporții potrivite.

Crescătorii începători, fără experiență, au nevoie de ceva timp pentru a înțelege complexitatea fiecărei metode - organic vs. sintetic. Analizează avantajele și dezavantajele înainte de a începe creșterea! Cu siguranță te vei răzgândi cu privire la numeroase subiecte pe măsură ce vei prinde mai multă experiență.

MERITĂ SĂ DAI BANII PE PRODUSELE ÎMBUTELIATE?

Odată cu trecerea timpului, vei începe să realizezi că cea mai mare parte a sticlei pe care o cumperi este fie foarte scumpă, irosită sau ușor de înlocuit pentru o fracțiune din preț cu propriile preparate.

Ia în considerare faptul că majoritatea îngrășămintelor îmbuteliate, fie ele sintetice sau organice, își pierd o parte din valoarea prețului datorită conținutului ridicat de apă. De asemenea, este extrem de complicat să amesteci tot ce are nevoie o plantă într-o sticlă stabilizată. Există limite în chimia și fiziologia plantelor. Performanța nutrițională este cu siguranță pierdută prin îmbuteliere.

PREPARAREA PROPRIULUI ÎNGRĂȘĂMÂNT

Este posibil să devii dependent de prepararea propriului tău îngrășământ. Nu numai că vei economisi o sumă semnificativă de bani pe termen lung, dar vei începe să înțelegi nutriția plantelor într-o măsură mult mai mare, vei învăța să incluzi exact ceea ce necesită plantele tale și, în cele din urmă, să recoltezi mai mult și să te bucuri de muguri din ce în ce mai aromați.

Îți arunci sacii cu pământ cumpărați la prețuri premium după fiecare cultură sau ți-ai dozat puternic plantele cu nutrienți și aditivi fără o creștere semnificativă a randamentului?

În acest caz, continuă să citești.

Cum și de ce să preparăm îngrășăminte organice la domiciliu

ÎNGRĂȘĂMÂNT PREPARAT LA DOMICILIU: CE MĂNÂNCĂ PLANTELE?

Nu vom aprofunda prea mult acest subiect, ci mai degrabă vom explica rapid câteva concepte de bază. Cu siguranță ai văzut „NPK” menționat anterior. Aceștia sunt macronutrienții - principalii jucători în sănătatea și dezvoltarea unei plante.

  • N - nitrogen (azot)
  • P - fosfor
  • K - potasiu

Pe lângă acești macronutrienți, avem și micronutrienți, denumiți oligoelemente. Acestea sunt metale și minerale de care planta are nevoie în cantități foarte mici, dar au aceeași importanță ca NPK pentru o creștere sănătoasă a plantelor. Exemplele includ calciu, magneziu, cupru, fier, zinc, mangan, cobalt, iod, seleniu, molibden.

Includem aici și vitaminele și acizii, alături de compușii organici.

Producătorii de îngrășăminte le amestecă și încearcă să le stabilizeze chimic pentru îmbuteliere, transport și perioadă de valabilitate. Orice linie nutritivă disponibilă este doar abordarea mărcii respective a unui plan nutrițional complet; toți susțin că sunt mai buni decât restul.

Secretul unui randament de gradul A este proporția corectă a acestor constituenți la momentul potrivit. În acest sens, aceste linii nutritive sunt destul de convenabile.

Dar pur și simplu nu există niciun înlocuitor pentru crearea sau completarea cu îngrășăminte organice proprii, de casă. De fapt, asta fac cei mai buni crescători în mod regulat. În urma câtorva experimente, vei înțelege cât de ușor este să faci acest lucru și cât de important este solul organic pentru grădina ta.

DE CE ORGANIC?

Motivul principal pentru producerea nutrienților organici este destul de simplu; pot fi extrem de ieftini (sau gratuiți) și îi poți prepara în curtea din spate sau în bucătărie, cu aparate de uz casnic. Aceștia sunt adesea foarte ușor de realizat, nu sunt periculoși și, în cele din urmă, sunt mai ecologici.

De exemplu, compostul te poate ajuta să economisești o grămadă de bani. După recoltare, solul pe care l-ai folosit trebuie „reîncărcat”. Majoritatea crescătorilor care cresc în corturi interioare aruncă pur și simplu solul epuizat și cumpără o pungă nouă, proaspătă. Acest lucru înseamnă manipularea regulată a sacilor în interior și în exterior și nevoia de a cumpăra un sac nou. Fă compost din toate deșeurile de alimente organice împreună cu solul uzat și rezultatele te vor surprinde. Solul este literalmente reciclat și reîncărcat cu toată microbiologia necesară și alimentele de înaltă calitate de care au nevoie plantele tale. Va conține totul - NPK, oligoelemente și o armată de agro-bacterii și ciuperci pentru a-ți coloniza rizosfera.

CANABISUL MEREU ÎNFOMETAT

Dar canabisul poate fi o plantă foarte flămândă și, dacă îți dorești acei muguri grei și denși, trebuie să suplimentezi condițiile de bază ale solului. Întrucât, din punct de vedere tehnic, nu îți hrănești plantele direct atunci când le crești în sol, îți recomandăm cu tărie să te obișnuiești să îți prepari propriile bacterii. Termenul tehnic este ceai de compost aerat activ (AACT), dar termenii cel mai des utilizați sunt ceai de vermicompost sau simplu ceai de compost.

Indiferent de terminologie, acest ceai este ușor de preparat. Pregătește-te să fii uimit. Nu numai că vei crea milioane de minioni care îți vor proteja și îți vor hrăni rădăcinile, dar vei și extrage cele mai bune proprietăți minerale și fungice ale acestor soluri într-un ceai, cu care îți poți hrăni direct rădăcinile sau pe care îl poți folosi pentru pulverizarea pe frunze împotriva celor mai frecvente boli.

Cum și de ce să preparăm îngrășăminte organice la domiciliu

MODIFICĂRI ALE SOLULUI

Dacă crești în aer liber și/sau calitatea solului tău are nevoie de un impuls considerabil, iată câteva modificări populare.

SURSE DE MACRONUTRIENȚI

Dacă ai nevoie de un plus de azot (N), poți adăuga vermicompost, o rețetă cu găinaț de pui, făină de crustacee și/sau guano de liliac. Poți utiliza și urină umană, dar asigură-te că o diluezi într-un raport de 10:1 părți apă/urină. În caz contrar, urina se va transforma în amoniac și îți va afecta plantele. Nu urina niciodată direct pe plantele tale, pentru că acest lucru le va arde rădăcinile!

Dacă ai nevoie de mai mult fosfor (P), fierbe câteva coji de banane și înmoaie-le în sol. Lasă-le să fermenteze un pic pentru un debut optim. Făina de oase și pește, găinațul de pui și pulberea de rocă sunt, de asemenea, surse excelente de fosfor. Pulberea de rocă, de exemplu, este o sursă cu eliberare lentă, așa că este o idee foarte bună să o amesteci cu un sol cu carențe, pentru a te bucura de o sursă de fosfor pe tot parcursul recoltei.

Dacă ai nevoie de mai mult potasiu (K), coaja de banane, guano de liliac, făina de pește, algele, cenușa de lemn, compostul și rocile silicioase sunt toate surse excelente.

Cei doi micronutrienți, calciu și magneziu, trebuie lăsați deoparte, deoarece aceștia sunt deosebit de importanți, în special în timpul înfloririi. Numai după ce aceștia ating niveluri optime, celelalte oligoelemente pot funcționa la potențialul lor maxim.

SURSE DE MICRONUTRIENȚI
  • Calciu - calcar, argilă, cretă, ghips
  • Magneziu - dolomit, sulfat de magneziu (săruri Epsom)
  • Alte oligoelemente - azomit (micronutrienți și acid humic)

Se întâmplă rar să fii nevoit să suplimentezi nivelurile altor micronutrienți. Aceștia sunt prezenți în marea majoritate a solurilor și rocilor. De fapt, majoritatea modificărilor pe care le-am sugerat vor încărca excesiv solul cu oligoelemente, dar acest lucru nu este dăunător.

REȚETE CU BĂLEGAR

Rețetele cu bălegar sunt la fel de vechi precum agricultura. Omul a început să observe că acolo unde animalele mergeau să-și facă treaba, flora prospera. Bălegarul continuă și în prezent să fie unul dintre principalele resurse agricole din întreaga lume.

Rețetele cu gunoi de grajd sunt o sursă fantastică de NPK cu eliberare lentă, dar prezintă două probleme cu risc mediu. Dacă nu li se face compostul sau nu sunt fermentate corespunzător, acestea pot prezenta agenți patogeni dăunători oamenilor, animalelor și plantelor. De asemenea, echilibrarea acestor rețete pentru solul de bază poate fi un pic mai dificil de realizat. Cu alte cuvinte, nu există o alegere corectă sau greșită a unei rețete cu bălegar, pentru că totul depinde de regiunea în care crești canabisul. Discută cu fermierii locali pentru a afla ce funcționează cel mai bine.

Oaie Echilibrat și bogat, dar necesită fermentare
Capră Similar cu cel al oii, dar mai puternic
Vacă Nu este la fel de bogat, dar este ușor de obținut și de utilizat
Porc Nu se mai utilizează
Găină Foarte bogat, dar de obicei conține o cantitate excesivă de NPK – asigură-te că îl diluezi
Iepure Recomandat pentru compost și producția de viermi, foarte bogat
Cal Ușor de utilizat și deosebit de bun pentru florile în ghivece
Cum și de ce să preparăm îngrășăminte organice la domiciliu

FII ȘI MAI CUTEZĂTOR – ALEGE VARIANTA VEGANĂ!

Dacă vrei să protejezi mediul, iată o notă rapidă despre îngrășămintele „organice”. Îngrășămintele petrochimice sunt dăunătoare pentru mediu, dar la fel sunt și produsele de origine animală, cum ar fi făina de oase sau de pește, printre altele.

În primul rând, prezența cuvântului organic pe etichetă nu înseamnă mai bun sau mai corect. Dacă îți pasă într-adevăr de mediu, caută certificatul OMRI pe sticle.

Aceste subproduse de origine animală sunt resturi industriale, care sunt tratate chimic și deshidratate, pentru a stoarce un profit cât mai mare din procesul industrial. Sunt departe de a fi „organice”; acestea conțin pur și simplu materii prime organice nealterate, înainte de a fi tratate cu substanțe chimice sintetice. Mult mai bune decât produsele petrochimice, dar totuși eforturile noastre de a proteja mediul și de a opri încălzirea globală nu trebuie să se oprească aici.

Legendarul și premiatul editor, scriitor, crescător și activist în domeniul canabisului Kyle Kushman promovează creșterea vegană (pe bază de plante) a canabisului. Rezultatele sunt clare. Dacă respecți milioane de ani de selecție naturală, vei putea atinge potențialul genetic maxim. Nu mai încerca să o înșeli pe Mama Natură. Are mai multă experiență și mai mult timp decât tine.

TOTUL PARE FOARTE COMPLICAT

Dacă ești la început în acest domeniu, este posibil să te confrunți cu un exces de informații. Cum oare să îți arunci sticlele tale atât de practice și convenabile și să îți bagi mâinile în bălegar de vacă?

Nu sugerăm asta. De fapt, ți-am prezentat doar vârful aisbergului. Vei găsi numeroase cărți axate pe acest subiect. Este extrem de dificil să condensezi atât de multe informații în atât de puține cuvinte și să le simplifici utilizarea. Sperăm că prezentarea noastră este doar o călăuză care te va orienta spre drumul cel bun.

Mai presus de toate, te rugăm să înțelegi că după ce vei reuși să asimilezi informațiile, totul ți se va părea foarte simplu!

ÎNGRĂȘĂMINTE DE BAZĂ PREPARATE LA DOMICILIU

Pentru a-ți oferi o anumită perspectivă, ai nevoie doar de o pungă cu humus de vierme premium (dacă nu faci compost), o găleată, o pompă puternică și o piatră de aer; în 48 de ore, ai putea crește suficiente bacterii aerobe, ciuperci și microelemente pentru ca plantele tale să intre în modul turbo de producție. Fă acest lucru în fiecare săptămână impară, în timpul unui ciclu de cultură, pentru a obține o creștere a randamentului cu 20-40%. Este atât de simplu.

În interior sau în aer liber, poți să faci compost din gunoiul organic din bucătărie, cum ar fi cojile de ceapă și cojile de ouă sau resturile de salate; și mai bine, folosește tulpinile și frunzele de la ultima ta recoltă! La acestea, adaugă niște viermi pentru a-ți alimenta compostul și, în curând, vei economisi mulți bani, reciclând solul într-un mediu de cultură de talie mondială!

Nu vrei să plătești pentru extractul de alge? Dacă locuiești lângă mare, ieși la vânătoare de alge marine și creează-ți propria infuzie de alge. Iar dacă reușești să faci acest lucru corect, amestecul tău poate fi mai eficient decât versiunea îmbuteliată.

Cum și de ce să preparăm îngrășăminte organice la domiciliu

GĂSEȘTE-ȚI CALEA SPRE ORGANIC

Dacă ești începător, te rugăm să nu te simți copleșit de toți acești termeni noi. Sunt foarte similari, dar totuși ușor diferiți. Cheia este să înțelegi mediul de creștere de bază și care sunt adăugirile de care ai nevoie pentru a produce rezultate excelente. Chiar și hidroponica pură poate beneficia de aditivi organici.

Nu îți sugerăm să renunți la toți nutrienții comerciali. Mai degrabă, începe să îi completezi cu îngrășămintele organice de casă.

Abordează procesul pas cu pas. În cele din urmă, vei observa că plantele tale nu numai că cresc mai bine, ci și că ai un cont bancar mai generos.

Micile modificări, cum ar fi adăugarea ceaiurilor de compost, vor avea un efect de echilibrare. Plantele tale vor crește mai puternice, iar solul tău nu va rămâne fără nutrienți atât de repede.

Doar citind acest articol, ești la jumătatea drumului către un model pe deplin sustenabil. Experimentează fără ezitare și adaptează metodologia pentru un viitor mai verde.

SUC DE PLANTE FERMENTAT (FPJ)

Sucul de plante fermentat este o modalitate ieftină și ușoară de a furniza substanțe nutritive plantelor tale de canabis. Această metodă complet naturală și organică valorifică bacteriile benefice pentru a descompune plantele în nutrienți ușor de absorbit. Este un mod simplu de a crea un super sol în grădina ta. FPJ este un produs utilizat în mod obișnuit în agricultura naturală coreeană - o abordare holistică de cultivare, care urmărește îmbunătățirea sănătății solului, prin utilizarea microorganismelor indigene și evitarea substanțelor chimice.

Grădinarii creează FPJ folosind plante și ierburi bogate în nutrienți, cum ar fi tătăneasă, coada șoricelului, urzică, pelin, aloe vera, coada calului, spanac sălbatic și ciulin. Unele dintre aceste plante sunt privite ca buruieni comune și cresc în majoritatea grădinilor. Sunt o minunată sursă gratuită de nutriție a plantelor! Recomandat este să recoltezi porțiunile tinere ale acestor plante, care sunt deosebit de bogate din punct de vedere nutrițional.

Unii crescători aleg să folosească fructe în loc de plante, pentru a crea suc de fructe fermentat (FFJ). Conceptul de aici este același - aceste produse naturale conțin o bogăție de nutrienți care pot fi eliberați de bacteriile benefice. Fructele populare includ pepene galben, caise, fructe de pădure, roșii și ardei grași.

Indiferent de sursa folosită, plantă sau fruct, bacteriile sunt adevărații eroi aici. Aceste ființe minuscule conduc procesul metabolic de fermentare. Ele extrag energie din molecule și descompun moleculele mai mari în altele mai mici. În esență, eliberează toată nutriția stocată în fructe și plante.

Aceste microorganisme se hrănesc cu zahăr și transformă sursa de energie în alcool. În timpul acestui proces, bacteriile creează o supă densă în nutrienți, care va oferi plantei tale multe dintre mineralele de care are nevoie pentru o creștere sănătoasă. De asemenea, se adaugă zahăr, pentru a ajuta la extragerea substanțelor nutritive și a sucurilor din materialul vegetal. Acest lucru se întâmplă prin procesul numit osmoză - mișcarea moleculelor de solvent dintr-o zonă cu concentrație scăzută într-o zonă cu concentrație mare.

Cum și de ce să preparăm îngrășăminte organice la domiciliu

CUM SĂ PREPARI SUC DE PLANTE/FRUCTE FERMENTAT

Este foarte simplu să îți prepari propriul FPJ sau FFJ. Alege din lista de plante sau fructe de mai sus și putem să începem.

PASUL 1

Curăță și taie cubulețe fructele alese. Dacă folosești plante, taie-le în bucăți mai mici. Dacă alegi plante sau fructe din grădina ta, nu le spăla! Acestea posedă bacterii benefice, care vor spori procesul de fermentare.

PASUL 2

Cântărește fructele sau plantele înainte de a le pune într-un borcan mare de sticlă sau într-un recipient. Adaugă o cantitate egală de zahăr brun și zdrobește materialul vegetal cu o lingură mare. Amestecă totul pentru a distribui zahărul pe materialul vegetal.

PASUL 3

Acoperă deschiderea borcanului sau a recipientului cu o bucată de tifon. Folosește o bandă elastică pentru a o menține fixată strâns. Micile găuri din material vor permite evacuarea dioxidului de carbon creat prin fermentare. Păstrează amestecul într-un loc răcoros și întunecat timp de 7-14 zile.

PASUL 4

Strecoară amestecul printr-o sită fină și toarnă-l în sticle pentru depozitare. Păstrează-le la frigider până când vei avea nevoie de ele.

PASUL 5

Adaugă patru linguri de amestec la aproximativ 3,5 litri de apă și utilizează pentru a pulveriza pe frunze sau pentru a uda plantele.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.