Germinarea semințelor de Marijuana

Există mai multe modalități de a germina semințele de canabis; aici le vom descrie pe cele mai importante. La Royal Queen Seeds, vindem numai semințe de canabis feminizate, nefiind necesară îndepărtarea plantelor de sex masculin..

CE TREBUIE SĂ ȘTII, PE SCURT

 • Temperatura ideală este cuprinsă între 22° si 25° Celsius
 • The Umiditatea ideală a aerului este cuprinsă între 70% si 90%
 • Mediul trebuie să fie umed, dar nu îmbibat cu apă, deoarece acest lucru încetinește dezvoltarea plantei
 • Lumina fluorescentă este cea mai recomandată în cazul germinării ((cod Coolwhite 33))
 • Evită, pe cât posibil, să atingi semințele cu mâinile
 • În tampoanele hidroponice/de vată minerală, valoarea ideală a pH-ului este de 5,8 - 6,2

GERMINAREA CU SETUL EASY START DE LA ROYAL QUEEN SEEDS

Germinarea cu acest set este perfectă pentru un începător, care dorește o germinare optimă pentru semințele sale de canabis.

Setul Seedkit de la Royal Queen Seeds conține **:

 • 3 x Semințe feminizate White Widow de la RQS
 • 1 x Tavă pentru cultivarea semințelor, cu capac transparent
 • 10 x Tampoane pentru germinarea semințelor
 • 1 x O sticluță de Seedbooster/accelerator de germinare de la Royal Queen Seeds (250 ml)
 • 1 x Catalogul Royal Queen Seeds
 • 1 x manual de instrucțiuni

* De asemenea, vei avea nevoie de o cană de măsurare și de un instrument pentru amestecare (care nu sunt incluse în kit).

 1. 250 ml de Seedbooster este cantitatea suficientă pentru a germina zece semințe. Se toarnă în cana de măsurare, având grijă să se folosească cantitatea exactă pentru numărul de tampoane. De exemplu, dacă dorești să germinezi cinci semințe, folosește doar jumătatea din cantitatea de Seedbooster.
 2. Apoi, adăugă 125 ml de apă caldă (pentru fiecare 125 ml de Seedbooster). Așează tampoanele pentru germinare în recipient și toarnă cu atenție amestecul peste ele, astfel încât acestea să absoarbă direct substanțele nutritive. Așteaptă câteva minute până când toată soluția este absorbită. Apoi, după ce te asiguri că ai mâinile curate, așează cu atenție semințele la o adâncime de aproximativ 5 mm în mediul de germinare. Fii foarte atent când execuți această operație și asigură-te că nu aplici prea multă presiune asupra semințelor.
 3. Acum, pune capacul și închide-l foarte bine. Acest lucru ajută la crearea unui climat optim pentru germinare, iar semințele ar trebui să crească mai repede. Așează recipientul într-o încăpere caldă, la o temperatură de aproximativ 20°. Așteaptă cinci zile pentru germinare, apoi rotește capacul la 180°, pentru a crea o mică deschidere, care va permite plantelor să respire aer curat.
 4. Asigură-te că plantele se bucură în permanență de suficientă lumină naturală sau artificială. Vei obține cele mai bune rezultate cu lămpi fluorescente. (Coolwhite - codul de culoare 33 - oferă rezultate optime).

GERMINAREA ÎNTR-UN PAHAR DE APĂ

Germinating in a glass of water 1Germinating in a glass of water 2Germinating in a glass of water 3

 
 1. Așează semințele într-un pahar sau într-un vas plin cu apă la o temperatură de aproximativ 20° Celsius. După 3-5 zile ar trebui să vezi niște vârfuri mici și albe, iar semințele ar trebui să se deschidă. Aceste vârfuri sunt, de fapt, rădăcinile; poți scoate semințele din apă, cu extrem de multă grijă, atunci când rădăcinile ating o lungime de 2-3 mm. Acum le poți muta în sol, într-un mediu hidroponic sau în orice alt mediu pe care îl preferi.
 2. Fă un mic orificiu (de 5-10 mm) și așează cu grijă semințele germinate în noul lor mediu. Este important să nu folosești prea multă apă; folosește întotdeauna un recipient cu pulverizator. Asigură-te că lumina fluorescentă este foarte aproape de plantă; o eroare foarte frecventă este poziționarea lămpii prea departe de plantă. Germinarea în apă nu oferă, totuși, cele mai bune rezultate posibile.

GERMINAREA ÎN ȘERVEȚELE UMEDE DE HÂRTIE

 1. Umezește două straturi de șervețele de hârtie cu apă caldă de la robinet.
 2. Așează semințele de canabis între cele două straturi și verifică în fiecare zi dacă șervețele sunt suficient de umede.
 3. Cel mai probabil, în câteva zile, semințele au început deja germinarea și vor putea fi mutate într-un mediu diferit, cu condiția ca noul mediu să fie foarte umed și cu lumină suficientă.

Germinating in wet paper towels 1Germinating in wet paper towels 2Germinating in wet paper towels 3

 

GERMINAREA DIRECTĂ ÎN SOL

Germinarea directă în sol este o tehnică foarte frecvent utilizată; nu este necesar să replantezi plantele, iar plantele mai fragile nu sunt deranjate în timpul procesului de creștere. Pentru această metodă, este foarte important să folosești sol de calitate superioară (întrebă la magazinul local despre diferitele tipuri de sol).

Direct soil germination 1Direct soil germination 2Direct soil germination 3

 
 1. Plantează sămânța de canabis la aproximativ 1 cm adâncime în sol.
 2. Acoperă orificiul cu sol, fără a compacta excesiv.
 3. Solul trebuie să fie ușor și afânat, pentru a permite plantei să răsară cu ușurință.
 4. De obicei, rădăcinile nu pot penetra cu ușurință solul tare, lucru care încetinește dezvoltarea plantelor.
 5. Semințele de canabis ar trebui să germineze în sol și primele rădăcini să apară după 4-10 zile.

Chiar și atunci când folosești această metodă este important să le așezi într-un mediu umed și ventilat, la temperatura potrivită.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.