By RQS Editorial Team

De Cât Timp Este Nevoie Pentru A Crește Canabis În Spații Închise?

How Much Time Is Needed To Grow Cannabis Indoors?

Perioada de creștere a canabisului este atât de diversă, încât chiar dacă întrebi mai mulți crescători, este foarte probabil să nu primești un răspuns exact. Acest lucru se datorează faptului că timpul necesar creșterii plantei de canabis poate depinde de mulți factori, cum ar fi genele tulpinilor, metodele de creștere folosite și anumiți factori ce țin de mediu. Luând toate lucrurile în considerare, ar putea dura între 8 săptămâni și 7 luni până când vei putea fuma recolta. Mai jos, îți oferim câteva sfaturi cu privire la perioada de timp necesară creșterii plantei de canabis, pentru a-ți putea planifica creșterea în detaliu și a te bucura, la final, de roadele muncii tale!


Etapele De Creștere Ale Canabisului

În acest ghid, vom studia diferitele etape implicate în creșterea în spații închise a canabisului feminizat fotoperiodic. Deoarece vrem să îți oferim o imagine de ansamblu a ceea ce te așteaptă din momentul în care te decizi să începi cultivarea până în momentul în care te poți bucura de recolta ta, am inclus și timpul necesar pregătirii, uscării și conservării ierbii după ce aceasta a fost recoltată. Următoarele etape sunt tipice creșterii de canabis în spații închise:

Timpul de pregătire înainte de cultivare (0 - 4 săptămâni) - Timpul necesar pentru a achiziționa semințele și echipamentele și pentru a-ți pregăti încăperea de creștere.

Timpul de creștere al canabisului (8 săptămâni - 7+ luni) - Timpul necesar creșterii ierbii din momentul germinării semințelor până în momentul recoltării; inclusiv cele patru etape de creștere ale canabisului:

1. Germinarea (1 - 7 zile) - Momentul în care semințele tale "prind viață" și încep să încolțească.

2. Răsadul (10 - 15 zile) - "Copilăria" plantei tale de canabis proaspăt încolțită.

3. Etapa vegetativă (2 - 8 săptămâni) - Stadiul vegetativ s-ar putea întinde pe o perioadă nedefinită atunci când vorbim de tulpini de fotoperiodice (non-autoflorante). Majoritatea cultivatorilor își lasă plantele să vegeteze timp de o lună - două, sau până când planta lor atinge o anumită dimensiune. Plantele mai mari pot însemna randamente mai mari, dar timpul pe care îl aloci etapei de vegetație depinde de spațiul de creștere de care dispui.

4. Etapa înfloririi (5-16 săptămâni) - Aceasta este etapa reproductivă a canabisului, atunci când începe să producă muguri. Timpul de care florile plantei tale de canabis au nevoie pentru a se maturiza depinde foarte mult de tulpina pe care o crești. Tulpinile indica cu înflorire rapidă pot atinge maturitatea după aproximativ 55-60 de zile de înflorire, în timp ce unele tulpini sativa au nevoie de câteva luni pentru ca mugurii lor să ajungă la maturitate.

Timpul necesar după recoltare (2-4 săptămâni) - După ce ai terminat cu recoltarea plantelor, mai întâi trebuie să usuci și conservi mugurii, și numai după aceea te vei putea bucura de ei.


O Cronologie Detaliată Privind Creșterea Canabisului

Acum, că ți-ai făcut deja o idee despre perioada de timp necesară pentru a crește iarba în spații închise, putem începe să vedem particularitățile acestui proces, astfel încât să poți profita la maxim de această operațiune.

Timpul De Pregătire Înainte De Cultivare

 Timp: 0-4 săptămâni 

S-ar putea să ai deja pregătită încăperea de creștere, la fel și semințele. Grozav! În acest caz, nu vei avea de nevoie de prea mult timp de pregătire pentru a începe cultivarea. În caz contrar, această perioadă înglobează timpul necesar achiziționării semințelor, precum și procurarea echipamentelor, cum ar fi ghivecele și solul. Prin urmare, această perioadă poate varia în funcție de materialele de care ai nevoie, locul de unde le cumperi, rapiditatea livrării etc. În cazul în care mai ai nevoie de diferite echipamente înainte de a începe, ar fi bine să aloci acestei perioade de pregătire între 0 și 4 săptămâni.

Timpul De Creștere Al Canabisului

 Timp: 8 săptămâni - 7+ luni 

Aceasta perioadă acoperă întregul ciclu de viață al canabisului din momentul germinării până în momentul recoltării.

Germinarea semințelor

 Timp: 1-7 zile 

Germination

Germinarea semințelor este primul pas "serios" în procesul de creștere al ierbii. Dacă ceva nu merge bine atunci când germinezi, cum ar fi semințe care sunt de calitate inferioară sau vechi, care nu se vor "crăpa", nu prea vei mai avea ce să crești în cele din urmă. Dar nu trebuie să îți faci griji în privința acestui aspect dacă semințele tale sunt achiziționate de la RQS, deoarece semințele noastre de canabis se numără printre cele mai bune exemplare de pe piață, având cei mai buni timpi de germinare.

Pentru a obține rezultate optime în timpul procesului de germinare al semințelor, poți folosi Kit-ul Royal Queen Seeds De Feminizate Pentru Începători. Unii cultivatori germinează semințele folosind metoda "prosopului de hârtie", sau pun semințe într-un pahar cu apă și așteaptă ca acestea să încolțească. Alternativ, poți să pui semințele direct în sol într-un ghiveci pentru răsaduri, sau să le germinezi direct în recipientul lor final. Dacă ai semințe bune, nu va dura mai mult de 2 zile până când rădăcina semințelor își va face apariția, deși unele semințe de sativa pot avea nevoie de puțin mai mult timp pentru a germina, între 4-7 zile. Timpul necesar germinării semințelor poate depinde și de alți factori, cum ar fi temperatura. Cu toate acestea, este puțin probabil ca semințele să aibă nevoie de mai mult de 7 zile pentru a germina.

Răsadul

 Timp: 10 - 15 zile 

Seedling

Odată ce ai plantat semințele proaspăt încolțite cu primul set de frunze embrionare (cotiledoane) care ies din cochilie, acesta este momentul în care începe etapa răsadurilor de canabis. Aceste plante micuțe au doar câțiva centimetri înălțime și au doar unul, sau două seturi de frunze mici. Va mai dura câteva zile până când răsadurile tale vor începe să arate ca o plantă de canabis cu frunze tipice, zimțate. Stadiul de răsad va dura, în mod normal, 10-15 zile sau până când tânăra ta plantă de canabis va dezvolta 3-4 internoduri. Aceasta este perioada în care planta ta va intra în mod oficial în stadiul de creștere vegetativă.

Etapa vegetativă

 Timp: 2 - 8+ săptămâni 

Vegstage

Etapa de creștere vegetativă a plantei tale de canabis începe în momentul în care a crescut deja prea mare pentru ghiveciul de răsad și este pregătită să fie mutată într-un ghiveci mai mare.

Dacă crești o planta de canabis fotoperiodică sub 18 ore de lumină și în condiții adecvate, nu există niciun motiv care să împiedice planta ta să evolueze în etapa de înflorire.

Acest lucru înseamnă că, în mod teoretic, poți menții planta de canabis fotoperiodică în stadiul vegetativ atâta timp cât dorești. Acest lucru este practicat de mulți cultivatori care doresc să-și mențină plantele mamă viabile mult timp. În mod normal, dacă nu crești plante mamă, vei dori să menții plantele în perioadă vegetativă până când acestea au atins o anumită înălțime, pentru ca mai apoi să inițiezi înflorirea prin comutarea cronometrului la 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric.

Durata perioadei vegetative va depinde, în primul rând, de spațiul și energia (electricitatea) de care dispui. Este evident că îți dorești ca planta ta crească cât mai mult posibil, astfel încât să te poți bucura de o recoltă mare, dar, în același timp, nu vrei ca aceasta să se dezvolte atât de mult încât să nu mai aibă loc în încăperea de creștere. În acest caz este esențial să ai o aproximare a înălțimii finale a plantei tale, deoarece unele plante sativa pot să își dubleze cu ușurință înălțimea în timpul perioadei de înflorire. Același lucru este valabil și pentru unii hibrizi moderni și chiar tulpini indica.

Mai mult decât atât, tehnicile de creștere pe care le folosești vor determina, de asemenea, durata etapei vegetative; dacă creșteți folosind metoda SOG, cu multe plante de canabis mici cultivate aproape unele de altele, vei iniția etapa de înflorire mult mai devreme. Dacă vei folosi alte metode de formare, precum topping-ul, plantele au nevoie de timp pentru a se recupera de la un astfel de tratament "foarte stresant" și, prin urmare, perioada vegetativă se va prelungi cu o săptămână sau chiar mai mult.

În medie, atunci când crești plante indica sau hibrizi într-un spațiu închis tipic, stadiul vegetativ va dura între 4-6 săptămâni.

Etapa de înflorire

 Timp: 5 - 16+ săptămâni 

Flowering

Tulpinile de canabis fotoperiodice intră în etapa de înflorire în funcție de orele de lumină pe care le primesc. În mod natural, orele de lumină mai scurte din timpul toamnei semnalează plantelor cultivate în aer liber că este momentul ca acestea să înceapă să înflorească. Dacă crești în interior, trebuie să inițiezi etapa de înflorire prin comutarea luminilor la un ciclu de 12-12.

Va urma o perioadă scurtă de pre-înflorire, în care unele plante se întind semnificativ în lungime, planta va înceta creșterea vegetativă și își va pune toată energia în producerea de muguri mari, suculenți și aromați!

Perioada de timp de care mugurii de canabis au nevoie pentru a se maturiza poate varia foarte mult în funcție de gene. Unele plante indica crescute pentru viteza cu care se dezvoltă pot fi gata după 5-7 săptămâni de înflorire. Cu toate acestea, timpul mediu de înflorire pentru majoritatea tulpinilor indica și al hibrizilor este de obicei de 7-10 săptămâni, fiind diferit pentru fiecare tip de tulpină.

Unele sative, cum ar fi Amnesia Haze, au nevoie de mai mult timp pentru a înflori. Pentru a putea recolta mugurii acestor tulpini, trebuie să le acorzi aproximativ 12 săptămâni de înflorire, câteodată chiar și mai mult.

Timpul Necesar După Recoltare

 Timp: 2 - 4+ săptămâni 

Din nefericire, nu poți să-ți umpli pungile cu muguri, atunci când îi recoltezi, și să-i fumezi imediat. Mai sunt necesare câteva săptămâni până când florile tale proaspete se vor transforma în iarba pe care o aștepți cu nerăbdare.

Acum este timpul să usuci și să conservi mugurii. Acest ultim pas este deosebit de important deoarece va face diferența în calitatea finală a ierbii tale.

După uscarea ierbii pe rafturile de sârmă (care poate dura între 1-2 săptămâni), mugurii au nevoie să fie conservați într-un borcan timp de încă 2 săptămâni sau chiar mai mult. În acest timp, stocul tău își va dezvolta potența, mirosul și gustul. În cazul în care iarba ta nu este conservată așa cum ar trebui, va avea un gust groaznic, și îți va oferi un high neplăcut.

Ce Influențează Creșterea Seminței De Marijuana?

Dacă vrei să controlezi timpul necesar creșterii ierbii, ia în considerare următoarele variabile care determină durata creșterii.

🧬 Genetica

Cel mai important factor îl reprezintă genetica canabisului. Tulpinile dominant indica și hibrizii sunt, în general, mult mai rapizi decât plantele sativa; tulpinile Haze, în special, necesită foarte mult timp. Dacă nu ai multă răbdare, unele tulpini de canabis de la RQS, cum ar fi Royal Cheese sau Honey Cream cresc destul de repede, permițându-ți să le recoltezi după numai 6-8 săptămâni de la înflorire.

Dacă și aceste tulpini sunt prea lente pentru tine, poți încerca să crești tulpini de canabis autoflorante. Soiurile autoflorante înfloresc singure la 2-4 săptămâni din momentul plantării și le poți recolta într-o perioadă foarte scurtă de 8-9 săptămâni de la germinare.

Dacă vrei să știi la ce să te aștepți atunci când alegi semințele de canabis, ar trebui să le cumperi întotdeauna de la o companie de renume, cum ar fi Royal Queen Seeds, unde poți găsi informații detaliate despre fiecare tulpină de canabis, inclusiv timpii de înflorire. Acest lucru îți va permite să alegi tulpinile potrivite pentru configurația ta unică.

🏡 Mediul de creștere

Mediul tău de creștere, unde sunt incluși factori precum lumina, temperatura, umiditatea, substratul de creștere și substanțele nutritive folosite, este al doilea factor important care influențează viteza de creștere a marijuanei.

De exemplu, dacă plantele tale sunt așezate sub o lumină puternică, ele pot transforma mai multă lumină în energie pentru a crește mai repede. Dacă plantele primesc mai puțină lumină, ele vor crește mai lent.

Intervalul optim de temperatură pentru canabis în stadiul vegetativ este cuprins între 20-30º C, iar pentru înflorire, aproximativ 18-25º C. Dacă temperaturile sunt mai scăzute, plantele tale vor avea nevoie de mai mult timp pentru a crește. Dar nu este optim nici ca temperaturile să depășească aceste cifre. Căldura excesivă va încetini și poate chiar opri creșterea plantelor de canabis.

Tehnica de cultivare și mediul pe care îl folosești vor avea, de asemenea, un impact. Dacă cultivi într-un mediu hidroponic, folosind, spre exemplu, o cultură de apă adâncă sau un flux de apă, rădăcinile plantelor tale sunt scufundate în apă cu acces direct la nutrienți. Acest lucru permite plantelor să consume mai multă energie pentru o creștere viguroasă, cu un timp de înflorire mai scurt.

✂️ Formarea

Cultivatorii experimentați folosesc adesea metode de formare, cum ar fi topping-ul sau fimming-ul pentru a obține randamente maxime. Tăierea sau ciupirea plantelor le provoacă un anumit grad de stres, declanșând apărarea plantei și încurajând o creștere mai puternică. Deși formarea plantelor determină randamente mai mari, stresul la care sunt supuse plantele poate întârzia dezvoltarea lor în stadiul vegetativ, având nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta.


Concluzie - Cât Timp Este Necesar Pentru Creșterea Canabisului

Dacă intenționezi să crești canabis, este important să vizualizezi întreg procesul, de la început până la sfârșit. Cunoscând factorii care influențează viteza, precum și durata medie a fiecărei faze, poți să te pregătești de succes de fiecare dată când cultivi. Și ține minte, dacă vrei să scapi de unele incertitudini și de timpul suplimentar asociat tulpinilor fotoperiodice, poți crește tulpini autoflorante - astfel vei economisi jumătate din timpul necesar creșterii unei tulpini fotoperiodice.

Spor la creștere!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.