By Steven Voser

Specii de canabis tailandez: istoric și origini

Thai Genetics


Marijuana nu a crescut mereu în medii intens controlate. În cea mai mare parte, canabisul a crescut în mod sălbatic sau alături de ființe umane, unul influențându-l ușor pe celălalt. Speciile locale tailandeze stau la baza multora din tulpinile hibride de top din prezent, așadar merită să afli mai multe despre ele, în special dacă ești interesat de creșterea și istoria canabisului.

Canabisul tailandez — Istoric și origini

Speciile locale tailandeze sunt plante de canabis unice foarte apreciate, având o compoziție genetică 100% sativa. „Specie locală” este denumirea dată soiurilor de canabis cultivate care s-au adaptat cu succes la o anumită locație sau mediu și nu au fost încrucișate cu alte varietăți distincte de canabis.

Se crede că planta de canabis și-a făcut drum spre Tailanda și țările învecinate prin India, iar după aceea planta a cunoscut secole de utilizare recreativă, culinară și holistică în rândul comunităților locale, unde a fost cultivată pe scară largă la nivel intern[1].

În ciuda faptului că se numește tailandeză, poate că „specie locală din Asia sud-estică” ar fi o denumire mai exactă, deoarece aceste varietăți provin din mai multe regiuni umede, fierbinți și tropicale din această parte a lumii. De cât timp cresc oare acolo? Sunt date necunoscute – dar știm că e vorba de o perioadă lungă.

Speciile tailandeze și-au făcut pentru prima oară drum spre vest în anii 1960 când trupele americane le-au trimis înapoi din Vietnam. Apoi, rulourile de canabis au fost cunoscute ca „bețigașe tailandeze” și erau mult mai puternice decât orice altceva produs în SUA. În plus, aceste mănunchiuri strânse de canabis nu aveau semințe, demonstrând tehnici de cultivare avansate care nu fuseseră încă deprinse în Occident.

Caracteristici ale marijuanei tailandeze

La fel ca și alte specii locale de pe întreg globul, trăsăturile distincte unice tailandeze le-au făcut rapid populare după ce au fost introduse în Occident. Totul, de la modelul de creștere la aroma și efectul lor, a oferit ceva captivant și valoros consumatorilor și crescătorilor deopotrivă.

  • Caracteristici de creștere ale canabisului tailandez

În ceea ce privește creșterea, acestea sunt plante mari, similare mai mult cu o salcie decât cu un hibrid tipic în formă de brad de Crăciun. În loc de mănunchiuri de flori lungi, mugurii tind să crească denși și mai concentrați. Ramurile se extind și se înclină. Este cunoscut faptul că sativele au perioade lungi de înflorire, iar specia tailandeză este regina - 14-16 săptămâni nu este ceva neobișnuit, și se poate întâmpla să dureze chiar și 20 de săptămâni.

De ce durează atât de mult? Deoarece provin din regiuni tropicale, speciile locale tailandeze nu trebuie să facă față zilelor întunecate și temperaturilor răcoroase, așa cum se întâmplă cu tulpinile mai nordice sau sudice. Drept rezultat, ele au libertatea de a înflori în propriul lor ritm.

Climatul fierbinte și umed la care s-au adaptat poate fi dificil de imitat în alte locuri, însă serele oferă cea mai bună soluție pentru cultivarea de succes. Totuși, pentru a crește plante pure tailandeze, este nevoie de multă răbdare și capacitatea de a le menține la cald.

Caracteristici de creștere ale canabisului tailandez
  • Efectele canabisului tailandez

Având în vedere durata de timp necesară pentru creșterea acestor plante, s-ar putea să te întrebi de ce specia tailandeză a devenit atât de populară în Occident, în comparație cu speciile indica cu o creștere rapidă și ușoară.

Ei bine, specia sativa tailandeză are o putere care, până atunci, nu a putut fi descoperită în altă parte. Cu tehnici de creștere moderne, puterea tulpinilor contemporane se poate apropia de 30% THC, iar unii crescători chiar au afirmat că au depășit acest prag. Dar se crede că, prin anii ’60, tulpinile tailandeze aveau aproximativ 13% THC, o putere incredibil de mare pentru acele vremuri. În combinație cu efectele energizante și de limpezime la nivel mintal, nu e de mirare că au devenit așa de populare printre fumători și crescători inovatori.

Unele din cele mai obișnuite efecte ale speciei sativa tailandeză sunt:

Vigoare euforică Stimulare cerebrală
Energetică Creativă
Puternică
  • Savoarea și aroma canabisului tailandez

Speciile locale tailandeze au arome dense, pământoase. Este dificil de descris cu exactitate gustul, deoarece plante variate au profiluri de terpene diferite și, prin urmare, au un gust diferit. O plantă care crește pe câmpiile cu multă umezeală din nordul Tailandei va avea un gust diferit față de una cultivată cu atenție într-o seră sau folosind lumini artificiale. Cu toate acestea, există câteva note generale:

Pământoase Lemnoase
De ciocolată De citrice
Diesel

Tulpinile de canabis cu origine tailandeză

Deși aprovizionarea cu speciile tailandeze către SUA a scăzut atunci când au fost scoase trupele din Vietnam, moștenirea lor continuă să dăinuie. Este posibil să iei totuși semințe despre care se pretinde că sunt specii locale tailandeze, dar este greu de spus dacă au cu adevărat această origine.

Oricum, speciile tailandeze stau la baza multor tulpini moderne. Iată câteva dintre preferatele noastre.

Blueberry

Dezvoltată în anii ’70 pe Coasta de Vest a Statelor Unite de către crescătorul DJ Short, se crede că Blueberry este urmașul hibrid a lui Highland Thai x Purple Thai x Afghan. Originile sale exacte vor rămâne un mister pentru totdeauna, dar suntem siguri de un lucru, este foarte bună.

Așa cum sugerează și numele, aromele sunt fructate, suculente, iar predominante sunt notele de afine. Datorită influenței sale indica, Blueberry crește mai repede decât specia tailandeză pură, dar păstrează mănunchiul de flori strâns și dens și multe din efectele revigorante.

Mai jos sunt câteva dintre tulpinile principale derivate din această specie.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic este propria noastră interpretare a tulpinii Blueberry. Deși este predominant indica (spre deosebire de speciile locale tailandeze clasice), combină cele mai bune părți ale ultra-relaxantei Northern Light cu aroma dinamică și creșterea viguroasă a tulpinii Blueberry pentru o experiență magică minunată. Mai mult, durează doar 7-9 săptămâni pentru a înflori. Recolta uriașă va avea flori mari și dense.

Păstrând terpenele din Blueberry, dar oferind efecte euforice puțin mai puternice, clasice, Blue Mystic este cea mai potrivită pentru serile sau zilele în care vrei doar să te relaxezi.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 Săptămâni
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Octombrie
Moleșitor

Cumpără Blue Mystic

Royal Bluematic

Royal Bluematic

Dacă îți place Blueberry, dar dorești ceva care este rapid și necesită îngrijire minimă, pune câteva semințe de Royal Bluematic în pământ. Prin încrucișarea lui Blueberry cu ruderalis, am creat o plantă de canabis superstar autoflorantă, robustă și generoasă.

Rămâne micuță, până la 60 cm, dar oferă o productivitate bună raportată la dimensiunea sa umilă. Efectele sunt mixte, dar duc mai mult spre relaxare și amețeală, decât spre energie și euforie. Cu totul, ciclul complet de viață al acestei tulpini este de aproximativ 12 săptămâni.

Royal Bluematic
Blueberry x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 75 cm
7 - 8 Săptămâni
THC: 14%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Moleșitor, Puternic

Cumpără Royal Bluematic

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit este o tulpină de canabis care combină Blueberry cu White Widow. Rezultatul? O varietate incredibil de puternică, cu efecte amețitoare tari, care te vor menține energic și activ. În ciuda predominanței indica, din punct de vedere al efectelor, această plantă își manifestă efectiv originile sativa.

Fruit Spirit poate crește foarte mare - peste 200 cm - și drept rezultat, oferă o mulțime de muguri. Are o durată de înflorire moderată, 8-10 săptămâni, dar pentru cei care iubesc plantele productive, merită așteptarea. Cu o aromă densă, efecte revigorante și multă rășină, vei fi bine răsplătit pentru eforturile tale.

Fruit Spirit
Blueberry x White Widow
375 - 425 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 Săptămâni
THC: 18%
Sativa 30% Indica 70%
475 - 525 gr/plant
175 - 220 cm
Începutul lunii octombrie
Clar

Cumpără Fruit Spirit

Haze

Haze este o altă plantă derivată din sativa tailandeză, printre alte specii locale - și anume cele din Columbia, Mexic și India. Având un high senzațional de sativa alături de arome distincte de mirodenii, combustibil și citrice, Haze va lumina ziua oricărui fumător.

Urmează câteva dintre tulpinile bazate pe Haze, care au ca punct de plecare influența tailandeză a acestei familii.

Haze Berry

Haze Berry

O încrucișare suculentă de Blueberry x Shining Silver Haze, Haze Berry are putere mare și cultivarea sa este simplă – ce ai putea să ceri mai mult? Shining Silver Haze este cunoscută drept „regele sativelor”, deși probabil că „regină” ar fi mai potrivit. Datorită influenței tailandeze primită de la părinții ei Blueberry și Haze, Haze Berry are o compoziție de 80% sativa.

În ciuda acestui fapt, tulpina înflorește relativ repede - 9-10 săptămâni - și oferă o productivitate de 525-575 g/m² la sfârșitul acestei perioade, în cazul creșterii la interior. Aromele sunt un amestec de afine, vanilie, pământ și mirodenii – iar efectele te vor impresiona. O vigoare cerebrală puternică se amestecă cu o moleșeală profundă simțită în corp, creând un high versatil și captivant.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 Săptămâni
THC: 20%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
160 - 180 cm
Sfârșitul lunii octombrie
De lungă durată, Puternic, Relaxant fizic

Cumpără Haze Berry

Silver Shining Haze

Shining Silver Haze

Haze are o istorie lungă și glorioasă și ne-am dorit să participe la acțiune! Dar, decât să creăm o altă tulpină Haze, ne-am gândit să-i adăugăm propria noastră nuanță și să oferim lumii ceva unic. Așa că, am adăugat și puțină indica acolo. Am ales Northern Light, una din cele mai bune tulpini indica existente.

Rezultatul ne-a oferit o tulpină care este în același timp energizantă și relaxantă. Mintea va fi activă, în timp ce corpul se va întinde confortabil. Caracteristicile nu se ciocnesc, ci se completează una pe cealaltă și oferă într-adevăr un high cu totul special.

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 Săptămâni
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Sfârșitul lunii octombrie
Greu

Cumpără Shining Silver Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze este una din cele mai cunoscute tulpini de canabis din lume și există un motiv întemeiat pentru asta. Cu o compoziție 70% sativa, a fost un hibrid timpuriu care a oferit beneficiile sativei și o parte din simplitatea speciei indica. Pentru iubitorii de efecte inspiraționale, Amnesia Haze este, și poate va fi întotdeauna, favoritul absolut.

În ceea ce privește aroma, aceasta este fructată, florală și are acel parfum clasic de citrice care stă la bază. Mugurii sunt acoperiți cu rășină, fiind excelentă pentru iubitorii de extracte, concentrate sau doar muguri lipicioși. Efectele sunt deosebit de stimulatoare, iar conținutul de THC poate depăși 22% dacă este cultivată cu grijă. Aceste caracteristici o fac să fie o tulpină care oferă multă plăcere, dar trebuie tratată și cu respect.

Amnesia Haze
Original Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 Săptămâni
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Sfârșitul lunii octombrie
De lungă durată, Puternic, Relaxant fizic

Cumpără Amnesia Haze

Chocolate Haze

Chocolate Haze

Cannalope Haze x OG Chocolate Thai au dat naștere propriei noastre tulpini Chocolate Haze. Am căutat să creăm o tulpină care să ofere o dulceață greu de egalat, alături de un efect puternic. Și am reușit să o obținem!

Această tulpină are o influență sativa enormă de 95% și efecte pe măsură. Vei avea parte de o stimulare puternică, euforie și creativitate concentrată. Poate că nu este ceva de fumat înainte de a merge la culcare! Nu e greu de ghicit care vor fi aromele speciei Chocolate Haze, dar vei fi iertat dacă vei fi surprins de cât de puternică este aroma de ciocolată. Val după val de bunătate de ciocolată te va face să îți dorești să fumezi și mai mult.

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 Săptămâni
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Sfârșitul lunii octombrie
Greu

Cumpără Chocolate Haze

AK-47

Tulpina AK-47, care nu trebuie confundată cu acel canabinoid sintetic cu aceeași denumire, este o tulpină emblematică ce combină influența tailandeză, mexicană, columbiană și afgană într-un hibrid sativa grozav. Având un nume care este mult mai amenințător decât high-ul său, te poți bucura de o vigoare cerebrală minunată cu următoarele tulpini derivate din AK.

Royal AK

Royal AK

Pentru multe persoane, tulpinile AK sunt hibrizii perfecți. Royal AK oferă 60% proveniență sativa și 40% indica, și se poate observa. În ceea ce privește creșterea și efectele, tulpina oferă tot ce este mai bun din ambele și, în consecință, este preferată de către cultivatorii și fumătorii din toată lumea.

Vei avea parte de o relaxare deosebită a corpului, și o vigoare cerebrală la fel de puternică. Datorită forței sale, euforia poate deveni foarte puternică dacă exagerezi, așadar fii constant! Din fericire, în ciuda numelui agresiv, Royal AK este deosebit de plăcută. Aromele sunt variate, predominând notele de fructe și diesel.

Royal AK
Columbian, Mexican, Thai & Afghan
525 - 575 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 Săptămâni
THC: 19%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
130 - 170 cm
Începutul lunii octombrie
Clar, Echilibrat, Moleșitor

Cumpără Royal AK

Royal AK Automatic

Royal AK Auto

Imaginează-ți tot ce am zis până acum, dar toate într-o sămânță autoflorantă cu un ciclu de viață de 12 săptămâni! Prin încrucișarea tulpinii Royal AK cu ruderalis, am obținut o plantă care este ușor de cultivat fără a sacrifica tot ce e mai bun din AK. Vei avea parte de aceleași arome grozave și un high unic.

Royal AK Auto
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 Săptămâni
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110 - 160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Motivant, Provoacă râsul

Cumpără Royal AK Auto

OG Kush

OG Kush

Un amestec de Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush, propria noastră tulpină OG Kush este atât de bună cât poate fi canabisul. Este o tulpină preponderent indica, cu doar 25% sativa, însă merită menționată datorită faptului că este tare minunată.

Un motiv pentru popularitatea sa este efectul său distinct „de stimulare”, în ciuda originii sale predominante indica. Drept urmare, vei avea parte de o vigoare mintală puternică, și de o relaxare fizică care are rolul de echilibrare. Aromele unice, umede și pământoase reprezintă un alt motiv pentru atractivitatea sa pe scară largă și îți recomandăm să o savurezi!

OG Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 Săptămâni
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Octombrie
Calmant, Înălțător

Cumpără OG Kush

Northern Light

Northern Light

Originea tulpinii Northern Lights este oarecum neclară, dar se crede că derivă dintr-o specie locală tailandeză și una afgană. Acestea fiind spuse, această plantă hibridă este 100% indica, sau pe aproape.

Destinatară a multor premii, cultivată și iubită de zeci de ani, Northern Lights este o piesă de rezistență importantă în istoria canabisului și e o tulpină care merită încercată cât mai curând posibil, dacă nu ai încercat-o încă.

Propria noastră tulpină Northern Lights este renumită pentru efectele sale incredibil de relaxante la nivel fizic, oferind în același timp puțină vigoare mintală – ceva neobișnuit pentru o tulpină care este doar indica.

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 Săptămâni
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Sfârșitul lunii septembrie
Clar, Echilibrat, Moleșitor

Cumpără Northern Light

External Resources:
  1. Thailand’s Legendary Marijuana – The Diplomat https://thediplomat.com
Notă:
Conținutul este strict pentru scopuri educaționale. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din surse externe.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.