Pachetele RQS cu semințe mixte sunt în sfârșit aici - Află mai multe

By Luke Sumpter

Aproximativ 15 din 100 de persoane din Marea Britanie suferă de cel puțin o criză de migrenă în fiecare lună. Până de curând, singurele opțiuni de tratament disponibile pentru migrene erau o varietate de medicamente farmaceutice, inclusiv medicamente eliberate fără prescripție medicală, precum și analgezice pe bază de prescripție medicală. Însă, practic, fiecare dintre aceste medicamente, inclusiv medicamentele OTC obișnuite, cum ar fi ibuprofenul, au efecte secundare, care variază de la ușoare la severe. În prezent, din ce în ce mai multe dovezi susțin faptul că planta de canabis poate ameliora simptomele migrenei în condiții de siguranță și eficiență și fără efecte secundare adverse.

CE SUNT MIGRENELE ȘI CE LE CAUZEAZĂ?

Persoanele care suferă de migrene se confruntă cu dureri de cap, care uneori pot fi foarte severe. Durerile de cap în sine sunt însoțite de o sensibilitate crescută la lumină și sunet, precum și greață cu vărsături. De asemenea, migrenele pot cauza dezorientare și probleme de coordonare. În cazuri foarte severe, dar rare, o criză de migrenă poate provoca chiar și paralizie temporară sau pierderea conștienței. De cele mai multe ori, simptomele durează câteva ore, deși, în unele cazuri, pot dura și zile întregi. Pentru cei care suferă de migrene, afecțiunea le poate afecta adesea grav calitatea vieții.

În ciuda faptului că migrenele sunt destul de frecvente, știința știe surprinzător de puțin despre cauzele exacte ale afecțiunii. Presupunerea obișnuită astăzi este că acestea sunt provocate de o varietate de factori declanșatori fiziologici și de mediu.

Ceea ce s-a înțeles este că migrenele apar cel mai probabil undeva în trunchiul cerebral și în sistemul nervos, care interacționează cu nervul trigemen, cel mai mare nerv cranian, care controlează senzația de durere, controlul motor și semnalizarea durerii la nivelul feței. Declanșatorii migrenelor pot activa neuronii din nervul trigemen, afectând astfel dilatarea vaselor de sânge cerebrale, care la rândul lor activează receptorii pentru durere și inflamație. Unii experți medicali consideră că migrenele pot fi cauzate și de niveluri dezechilibrate de serotonină, o substanță chimică din organism care joacă un rol în căile de semnalizare a durerii. Mai mult decât atât, este posibil ca unele persoane să fie mai predispuse genetic la această afecțiune decât altele.

Migraine Cannabis

CUM FUNCȚIONEAZĂ CANABISUL ÎN CORP?

Sistemul endocanabinoid (ECS) este prezent în întreg corpul uman. ECS este un sistem biologic format din endocanabinoizi (canabinoizi produși de organism care se leagă de receptorii canabinoizi), precum și proteine ale receptorilor canabinoizi, care sunt prezente în sistemul nervos central și în creier. Sistemul endocanabinoid joacă un rol important în reglarea multor funcții corporale, precum durerea, digestia, apetitul și dispoziția.

Canabisul intră în scenă în cercetările care arată că fitocanabinoizii prezenți în plantă, precum THC și CBD, se leagă (sau influențează în alt mod) acești receptori din corpul nostru - la fel ca endocanabinoizii. Acest lucru sugerează că acești compuși din canabis influențează modul în care ECS reglează funcțiile corporale, inclusiv controlul durerii. Mai jos, vom studia cercetări care aprofundează subiectul canabisului și al migrenelor.

STUDII DESPRE EFICACITATEA MARIJUANEI MEDICALE ÎMPOTRIVA MIGRENELOR

Domeniul cercetării referitor la utilizările medicinale ale canabisului este încă destul de nou. Cu toate acestea, odată ce legile devin din ce în ce mai progresive în ceea ce privește consumul de canabis medical, observăm o creștere semnificativă a studiilor privind canabisul medicinal și efectele acestuia, inclusiv modul în care poate ajuta la ameliorarea simptomelor migrenelor.

O analiză retrospectivă a efectelor canabisului în rândul bolnavilor de migrene a fost publicată în 2016. Cercetătorii au analizat 121 de adulți cu diagnostic primar de cefalee tip migrenă, cărora li s-au recomandat medicamente pentru migrenă sau canabis medical de către medicul lor.

Rezultatele cercetătorilor au sugerat că planta de canabis medicinal a reușit să scadă semnificativ numărul de crize de migrenă de la 10,4 la 4,6 pe lună. Cu toate acestea, cercetătorii au recunoscut că sunt necesare studii suplimentare, pentru a explora relația exactă cauză-efect dintre migrene și canabisul medicinal. Aceștia sugerează cercetarea diferitelor tulpini, formule și doze de marijuana, pentru a înțelege mai bine efectele sale asupra tratamentului și prevenirii migrenelor.

Într-un alt studiu prezentat la Congresul Academiei Europene de Neurologie din 2017, și cercetătorii italieni au susținut utilizarea canabisului medicinal ca o cale potențială pentru viitorul tratament și prevenirea migrenelor.

Examinând un grup de 48 de persoane cu migrene cronice, cercetătorii au administrat doze variabile ale unei soluții care conține THC și CBD, cei doi canabinoizi principali activi din canabis. Au descoperit că, la o doză orală de 200 mg, durerea cauzată de migrenă acută a scăzut cu 55%, un rezultat similar cu cel din studiul menționat mai sus. În medie, pacienții au raportat o reducere de 40% a crizelor lunare de migrenă și o reducere de aproximativ 43% a intensității durerii. În plus față de scăderea frecvenței migrenei, mulți pacienți au menționat și alte efecte benefice, precum reducerea durerii musculare și a durerilor de stomac.

STUDII DESPRE EFICACITATEA MARIJUANEI MEDICALE ÎMPOTRIVA MIGRENELOR

DRONABINOL (MARINOL) PENTRU MIGRENE: MAI MULTE ARGUMENTE CONTRA DECÂT PRO

Dronabinolul este o formă sintetică de THC, care a ajuns pe piață la începutul anilor 1980, sub numele de marcă Marinol și Syndros. Este un medicament care se eliberează pe bază de rețetă în SUA și în alte țări, inițial prescris pentru simptomele SIDA, dar și pentru alte afecțiuni care implică dureri cronice, cum ar fi scleroza multiplă.

Aclamat ca fiind unul dintre primele medicamente legale pe bază de canabinoizi, Dronabinolul nu este însă leacul miraculos pe care mulți îl așteptau.

Unii pacienți spun că Dronabinolul nu funcționează pentru ei sau că este prea intens și nu le place că nu pot controla efectele secundare, precum high-ul cauzat de THC. Mulți pacienți au raportat, de asemenea, că administrarea de Dronabinol le provoacă greață, amețeli și somnolență. Pe lângă lista destul de lungă cu efecte secundare nedorite, Dronabinolul are și alte reacții adverse semnificative pentru persoanele care suferă de migrene, în special: poate dura până la două ore ca medicamentul își facă efectul. Pentru că migrenele pot apărea uneori brusc, necesitatea de a aștepta ore întregi pentru ameliorarea simptomelor este un mare dezavantaj. Mai mult decât atât, faptul că Dronabinolul agravează adesea greața îl face deosebit de problematic pentru bolnavi. În cele din urmă, Dronabinolul este și foarte scump.

VAPORIZAREA CANABISULUI: O ALTERNATIVĂ MAI BUNĂ PENTRU TRATAREA MIGRENELOR?

În comparație cu eficacitatea și efectele secundare discutabile ale Dronabinolului și ale altor produse farmaceutice specifice tratamentului migrenelor, vaporizarea (sau chiar fumatul) poate fi cea mai bună opțiune. Vaporizarea canabisului nu numai că alină durerile de cap, ci poate și ameliora greața și alte simptome asociate migrenelor. De asemenea, efectul relaxant al canabisului este benefic pentru că se crede că stresul joacă un rol în declanșarea migrenelor.

CARE TULPINI DE CANABIS POT AMELIORA MIGRENELE ȘI DURERILE DE CAP?

În prezent, consumatorii de canabis medicinal și chiar și utilizatorii în scopuri recreative pot alege dintre numeroasele tulpini de canabis disponibile. Nu numai că aceste tulpini variază în ceea ce privește gustul și morfologia, ci și conțin concentrații diferite de canabinoizi și terpene. Iată o listă de tulpini de canabis cu potențialul de a te ajuta să îți ameliorezi simptomele migrenelor.

WHITE WIDOW 

White Widow, numită după frumosul său veșmânt alb din tricomi strălucitori, este una dintre cele mai legendare tulpini de canabis din întreaga lume. Mulți consideră că acest hibrid echilibrat de 50% indica și 50% sativa este unul dintre cele mai bune și mai consistente soiuri de cultivat și fumat. Acesta oferă un high extrem de puternic, aproape psihedelic, care este cerebral, dar și incredibil de relaxant. Aroma tulpinii este proaspătă și curată, cu note de pin și citrice. Având 19% THC, White Widow poate fi o alegere bună pentru a calma o migrenă care se apropie.

White Widow

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 Săptămâni
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Începutul lunii octombrie
Moleșitor, Puternic

Cumpără White Widow

OG KUSH 

OG Kush este o tulpină clasică, care continuă să fie o favorită a multor consumatori de canabis. Fanii devotați adoră tulpina pentru fumul său foarte intens, cu umiditatea tipică OG și cu o notă ușoară de citrice. Dar, ceea ce le place cel mai mult celor care consumă această tulpină cu 75% indica este potența ei imensă. Efectul ei este extrem de relaxant pentru corp și minte. Tocmai de aceea, această tulpină emblematică de pe Coasta de Vest este o favorită și în rândul consumatorilor în scop medicinal, care doresc să alunge diferitele simptomele fiziologice ale migrenelor.

OG Kush

O.G. Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 Săptămâni
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Octombrie
Calmant, Înălțător

Cumpără O.G. Kush

CHOCOLATE HAZE

Populara tulpină Chocolate Haze este o sativa aproape pură (95%), perfectă pentru toți cei care suferă de afecțiuni precum artrită, dureri musculare, stres și migrene. Efectul ei este deosebit de puternic, dar plăcut înălțător și cerebral. Datorită high-ului său însorit și optimist, Chocolate Haze este o alegere bună pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea de spirit. Te va răsfăța cu gustul ei caracteristic de ciocolată, care se amestecă cu note dulci și pământoase.

Chocolate Haze

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 Săptămâni
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Sfârșitul lunii octombrie
Greu

Cumpără Chocolate Haze

SOUR DIESEL 

Sour Diesel este una dintre cele mai renumite tulpini și nu doar datorită aromei sale unice pe care mulți pasionați de canabis o adoră. Provenind din California însorită, acest hibrid dominat de sativa oferă un fum extraordinar de potent și foarte aromat, în care se îmbină notele distinctive de combustibil cu aromele pe bază de plante și cele acre. Cu 19% THC, aceasta asigură un high puternic, excelent pentru calmarea durerilor de cap și alinarea stresului.

Sour Diesel

Sour Diesel
Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
10 - 11 Săptămâni
THC: 19%
Sativa 70% Indica 30%
550 - 600 gr/plant
150 - 200 cm
Sfârșitul lunii octombrie
Clar, Relaxant fizic

Cumpără Sour Diesel

GREEN CRACK PUNCH 

Green Crack Punch este o tulpină cu adevărat specială de canabis. Un amestec de Green Crack, o tulpină cunoscută pentru efectul ei înălțător și energizant, și Purple Punch, potentă de sine stătătoare, Green Crack Punch este o indica foarte relaxantă. Combinația acestor două tulpini creează un efect minunat. Te vei simți motivat și energizat în timp ce tulpina îți va relaxa corpul din cap până în picioare. Având un efect puternic (cu o concentrație de până la 20% THC), această 60% indica este o alegere ideală pentru utilizatorii în scopuri medicinale, care doresc o tulpină flexibilă de dozat pe tot parcursul zilei.

Green Crack Punch

Green Crack Punch
Green Crack x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 Săptămâni
THC: 18%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
180 - 220 cm
Sfârșitul lunii septembrie
Calmant, Euforic

Cumpără Green Crack Punch

Declinarea responsabilității medicaleInformațiile enumerate, la care se face referire sau pentru care există link-uri pe acest site, au doar scop educativ general și nu oferă sfaturi medicale sau juridice profesionale.

Royal Queen Seeds nu acceptă, nu susține sau promovează consumul licit sau ilicit de droguri. Royal Queen Seeds nu poate fi considerat responsabil pentru materialele din recomandările de pe paginile noastre sau de pe paginile către care oferim link-uri, care acceptă, susțin sau promovează consumul de droguri sau activități ilegale sau ilicite. Te rugăm să consulți medicul sau terapeutul înainte de a utiliza produsele/metodele enumerate, la care se face referire sau către care există link-uri pe acest site.

External Resources:
 1. European headache federation consensus on the definition of resistant and refractory migraine | The Journal of Headache and Pain | Full Text https://thejournalofheadacheandpain.biomedcentral.com
 2. Migraine diagnosis: Screening items, instruments, and scales https://www.sciencedirect.com
 3. Personality features and reactions of subjects with migraine | Archives of Neurology & Psychiatry | JAMA Network https://jamanetwork.com
 4. Migraine pathogenesis: the neural hypothesis reexamined. https://jnnp.bmj.com
 5. Pathogenesis of Migraine: Role of Neuromodulators https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 6. Periaqueductal Gray Matter Dysfunction in Migraine: Cause or the Burden of Illness? https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 7. OBM Neurobiology | Psychological Considerations in the Etiology and Pathophysiology of Migraines https://www.lidsen.com
 8. (PDF) Endocannabinoid System and Migraine Pain: An Update https://www.researchgate.net
 9. Clinical Endocannabinoid Deficiency Reconsidered: Current Research Supports the Theory in Migraine, Fibromyalgia, Irritable Bowel, and Other Treatment-Resistant Syndromes https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 10. Short- and Long-Term Effects of Cannabis on Headache and Migraine https://www.jpain.org
 11. Experience of migraine, its severity, and perceived efficacy of treatments among cannabis users https://www.sciencedirect.com
 12. Efficacy of Inhaled Cannabis for Acute Migraine Treatment - Full Text View - ClinicalTrials.gov https://clinicaltrials.gov
 13. FAAH inhibition as a preventive treatment for migraine: A pre-clinical study - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 14. The Use of Cannabis for Headache Disorders https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 15. MARINOL (dronabinol) capsules, for oral use, CIII Initial U.S. Approval: 1985 https://www.accessdata.fda.gov
 16. Medication Overuse Headache in Chronic Migraine Patients Using Cannabis: A Case-Referent Study | Research Square https://www.researchsquare.com
Notă:
Conținutul este strict pentru scopuri educaționale. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din surse externe.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.