By Luke Sumpter

Ghid de creștere săptămânal Epsilon F1

Te gândești să cultivi Epsilon F1? Explorează ghidul meu de creștere săptămânal pentru a afla cum am obținut rezultate grozave! Citește mai departe și descoperă strategiile mele în ceea ce privește iluminarea, nutrienții și programul de udare pentru acest soi.


Epsilon F1 grow report week 0

Raport de creștere Epsilon F1: lista de echipamente

 • Cutie de cultivare: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lumini: MIGRO 200+
 • Ventilație: TT Silent-M 100
 • Filtru: Filtru Primaklima PK 100/125
 • Ventilator: Ventilator oscilant Koala × 2
 • Umidificator: Beurer LB 45
 • Sol: BioBizz Light Mix
 • Ghiveci: Ghiveci de 11 l Air-Pot
 • Semințe: Royal Queen Seeds
 • Nutriție: Nutriție organică RQS

Raport de creștere Epsilon F1: etapa răsadului (săptămâna 1)

În primul rând, trebuie să discutăm despre faza de răsad! Deși pentru unii cultivatori pare nesemnificativă, ceea ce se întâmplă în această perioadă poate pregăti scena pentru tot restul ciclului de creștere. Având în vedere acest lucru, m-am asigurat că am un mediu de creștere de înaltă calitate și mi-am configurat sistemul de iluminat corect. Vezi ce am făcut ca să creez un mediu de creștere ideal pentru planta Epsilon F1.

 • Mediul de creștere: mi-am propus să creez un mediu de creștere care să ofere suficienți nutrienți pentru prima etapă din viața plantei și care să conțină microorganisme benefice pentru a stimula creșterea rădăcinilor, pentru a ajuta la absorbția nutrienților și pentru a apăra împotriva bolilor. Am început prin a adăuga 5 l de BioBizz Light Mix în ghiveciul de 11 l. Apoi, am adăugat următoarele substanțe nutritive și inoculante:

- Nutriție organică RQS Easy Boost: 50 g
- Rizobacterii RQS
- Amestec Mycorrhiza RQS: 5 g
- Alge: 10 g
- Guano de lilieci: 70 g

M-am asigurat că amestec bine toate aceste ingrediente înainte de a adăuga încă 5 l de BioBizz Light Mix în recipient și de a amesteca din nou pentru ultima dată. Am terminat acțiunea udând mediul de creștere până când au apărut scurgeri la baza ghiveciului.

 • Germinare: având mediul de creștere pregătit, am continuat și am așezat sămânța în noua sa casă. Am făcut o mică adâncitură în centrul suprafeței mediului de creștere la o adâncime de aproximativ 2 cm. Am introdus sămânța, am adăugat încă 1 g de amestec Mycorrhiza pentru a asigura o inoculare rapidă și am acoperit ușor cu mediu de creștere înainte de a stropi bine zona.
 • Iluminare: am ales să folosesc instalația MIGRO 200+ pentru a ajuta creșterea plantei mele Epsilon F1. Cu un preț redus, eficientă din punct de vedere energetic și ușor de configurat, nu a fost o alegere dificilă în ceea ce privește acest produs. Pentru a obține o distribuție uniformă a luminii în cutia mea de cultivare, am început prin a atârna ambele lămpi la 35 cm orizontal de mijlocul spațiului de cultivare. Apoi, am folosit curelele cu clichet pentru a atârna lămpile la 35 cm deasupra marginii ghiveciului. Am folosit un cronometru și am lăsat lămpile să funcționeze timp de 18 ore în fiecare zi, de îndată ce vlăstarul a ieșit din sol.
 • Starea plantei: la o săptămână după ce am semănat sămânța, răsadul meu atinsese o înălțime de aproximativ 4 cm. Avea primul său set mic de frunze adevărate și prezenta o tulpină groasă și robustă, fără semne de alungire.
Epsilon F1 grow report week 1

Raport de creștere Epsilon F1: etapa vegetativă (săptămânile 2–4)

Bine ai venit la faza vegetativă a raportului meu de creștere săptămânal Epsilon F1! După ce etapa de germinare și de răsad s-au finalizat, planta mea a început să crească rapid în această perioadă. Descoperă cum am menținut-o într-o stare excelentă pe măsură ce se apropia de înflorire.

Săptămâna 2

 • Iluminare: am continuat să las lămpile să funcționeze timp de 18 ore pe zi și le-am repoziționat pentru a atârna la 35 cm de vârful plantei.
 • Nutrienți: nu am mai hrănit-o în această săptămână, deoarece planta mea a avut acces la nutrienții din amestecul de creștere pe care l-am creat. În schimb, am aplicat 1 l de apă reglată la un pH de 6.0 în ziua 2 și ziua 6 a săptămânii.
 • Mediul înconjurător: în această săptămână, am înregistrat o temperatură medie de 28°C și o umiditate de 55%.
 • Starea plantei: planta mea arăta sănătoasă și puternică la sfârșitul săptămânii. Dezvoltase mai multe seturi noi de frunze adevărate și nu prezenta semne de boală sau alte deficiențe. Avea o înălțime de 8 cm și prezenta o culoare verde închis sănătoasă.
Epsilon F1 grow report week 2

Săptămâna 3

 • Iluminare: am continuat să țin luminile aprinse timp de 18 ore pe zi, asigurându-mă că sunt poziționate la 35 cm de vârful plantei.
 • Nutrienți: planta mea avea un aspect sănătos și a continuat să se dezvolte, fiind susținută de nutrienții pe care i-am furnizat în amestecul de creștere. Pentru a evita folosirea unui exces de nutrienți în mediul de creștere, am decis să opresc din nou hrănirea. Am administrat 1,5 l de apă pură în ziua 2 și ziua 6 a săptămânii.
 • Mediul înconjurător: am înregistrat o temperatură medie de 29°C și o umiditate de 55%.
 • Starea plantei: planta mea a ajuns la 25 cm înălțime până la sfârșitul săptămânii a 3-a. Coronamentul său continua să devină mai stufos pe zi ce trecea și prezenta multe frunze adevărate mature și sănătoase. Nu am văzut vreun semn de dăunători, boală sau deficiență și asta m-a asigurat de rezistența geneticii hibrizilor F1.
Epsilon F1 grow report week 3

Săptămâna 4

 • Iluminare: am continuat la fel ca înainte și am ținut luminile aprinse timp de 18 ore pe zi. La începutul săptămânii, am reajustat încă o dată luminile ca să stea la 35 cm de vârful coronamentului.
 • Nutrienți: planta mea a continuat să prospere hrănindu-se cu bogăția de nutrienți incluși în amestecul de creștere. Totuși, am hotărât să introduc SuperVit în ultima săptămână din etapa vegetativă pentru a oferi vitamine și aminoacizi esențiali ca să pregătesc planta pentru o producție optimă de flori. Am adăugat 1 picătură de SuperVit la 1,5 l de apă și am aplicat amestecul în ziua 2 și ziua 6 a săptămânii.
 • Mediul înconjurător: am avut o temperatură medie de 28°C și o umiditate de 55% pe parcursul săptămânii 4.
 • Starea plantei: în acest mod, planta mea a ajuns deja în ultima săptămână a fazei vegetative, atingând o înălțime de 53 cm! Viteza de creștere și vigoarea generală a plantei mele m-au uluit. Până la sfârșitul săptămânii, planta mea Epsilon F1 a înflorit destul de vizibil. Pre-florile se transformaseră deja în muguri tineri împodobiți cu pistiluri și frunze mici de zahăr.
Epsilon F1 grow report week 4

Raport de creștere Epsilon F1: etapa de înflorire (săptămânile 5–8)

Bine ai venit la etapa de înflorire a jurnalului meu de creștere săptămânal Epsilon F1! Planta mea a trecut prin etapa vegetativă fără probleme, iar lucrurile au continuat să meargă perfect până la faza de înflorire.

Săptămâna 5

 • Iluminare: încă o dată am lăsat lămpile în funcțiune timp de 18 ore în fiecare zi și le-am repoziționat pentru a atârna la 35 cm deasupra vârfului plantei.
 • Nutrienți: deoarece mugurii au început să se formeze pe tot coronamentul, am decis să încep regimul cu nutrienți de înflorire și am oferit plantei mele o doză generoasă de potasiu și fosfor. Am dizolvat o tabletă Easy Bloom Booster în 5 l de apă și am aplicat 2 l din acest amestec în ziua a 2-a a săptămânii. Am aplicat încă 2 l din acest preparat în ziua 6.
 • Mediul înconjurător: am înregistrat o temperatură medie de 28°C. Folosind ventilatoarele, am reușit să reduc umiditatea medie la 45%.
 • Starea plantei: planta mea a răspuns bine la prima hrănire din tot ciclul de creștere. Avea 60 cm, arăta perfect sănătoasă și începuse să emită un miros slab. Până la sfârșitul săptămânii a 5-a, pistilurile de pe muguri deveneau deja de culoarea chihlimbarului!
Epsilon F1 grow report week 5

Săptămâna 6

 • Iluminare: lămpile au rămas în funcțiune timp de 18 ore pe zi, la o distanță de 35 cm de vârful plantei.
 • Nutrienți: am început să-mi hrănesc planta cu cele trei formule care sunt incluse în Pachetul Bio Flowering Booster. Am adăugat următoarele la 2,5 l de apă în ziua 2 și ziua 6 a săptămânii:

- 1 picătură de SuperVit
- 1,2 ml Thicker Flowers
- 1,6 ml Bigger Flowers
- 0,8 ml Sweet Flowers

 • Mediul înconjurător: am înregistrat o temperatură medie de 27°C și o umiditate de 45%.
 • Starea plantei: planta mea a început să emită un miros puternic și mugurii săi au început să se umfle, dezvoltând un strat gros de tricomi. La sfârșitul săptămânii a 6-a, planta mea ajunsese la înălțimea sa finală de 62 cm.
Epsilon F1 grow report week 6

Săptămânile 7 & 8

 • Iluminare: am menținut același ciclu de iluminare ca până acum și am ținut lămpile în funcțiune timp de 18 ore în fiecare zi. Nu a fost nevoie să reajustez poziția lămpilor, deoarece planta mea încetase să se alungească.
 • Nutrienți: am oprit administrarea de nutrienți pentru a forța planta mea Epsilon F1 să-și consume nutrienții stocați. Am aplicat doar 2,5 l de apă în ziua 2 și ziua 6 a ambelor săptămâni.
 • Mediul înconjurător: am înregistrat o temperatură medie de 27°C și o umiditate de 40%.
 • Starea plantei: după curățarea cu apă a plantei, coronamentul său era plin de muguri albi strălucitori. Frunzișul galben, tricomii lăptoși și pistilurile de culoarea chihlimbarului au arătat clar că a sosit vremea recoltei.
Epsilon F1 grow report week 7-8

Jurnal de creștere Epsilon F1: recoltarea

La sfârșitul săptămânii 8, am tăiat planta la bază și am atârnat-o cu capul în jos de partea de sus a cutiei de cultivare. Am stins luminile, dar am ținut ventilatoarele și sistemul de ventilație în funcțiune. Mugurii s-au uscat corespunzător după 15 zile. Am cules florile si le-am tuns uscat înainte de a cântări o recoltă de 62 g. Apoi am pus mugurii în borcane de conservare pentru a le rafina aroma.

Epsilon F1 grow report harvest

Caracteristici genetice ale plantei Epsilon F1

Epsilon F1 aparține primului val de hibrizi de canabis F1 adevărați. Crescătorii de la Royal Queen Seeds au creat această frumusețe valorificând liniile consangvinizate extrem de pure de Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze și Black Domina. După ce au încrucișat aceste specii, au creat un hibrid viguros care are o viteză de creștere rapidă, productivitate mare și niveluri uriașe de THC.

Caracteristici de creștere ale tulpinii Epsilon F1

Epsilon F1 trece de la etapa de germinare la recoltare în doar 60 de zile, fiind perfectă pentru cultivatorii care caută să recolteze cât mai curând posibil. Echipat cu o genetică hibridă durabilă, acest soi poate face față unei game diverse de condiții de creștere și prosperă în zonele cu sezoane scurte de cultivare în aer liber. Atingând o înălțime de doar 50–70 cm, planta este, de asemenea, o opțiune bună pentru cultivatorii care se confruntă cu un spațiu limitat.

Efectele, gustul și aroma tulpinii Epsilon F1

Epsilon F1 are o concentrație ridicată de THC și terpene puternice, generând un high de lungă durată, relaxant la nivel fizic, care liniștește corpul, menținând în același timp mintea limpede. Nivelurile ridicate de terpene precum cariofilenă, farnesenă, mircen și pinen oferă arome de afine, citrice, ierburi medicinale, lavandă și lime.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.