By Luke Sumpter

Nu foarte multe tulpini indica, poate cu excepția legendarei G-13, au obținut faima și recunoașterea asemenea tulpinii Northern Lights. Considerată o tulpină de bază în rândul cultivatorilor de canabis de interior și, pentru că și-a pus amprenta pe multe dintre geneticele de canabis din prezent, Northern Lights este încă foarte populară printre crescătorii și fumătorii de canabis. Dacă îți place canabisul, probabil ai încercat deja Northern Lights sau una dintre variantele ei.

De când Northern Lights a intrat în scenă la mijlocul anilor '80, aceasta a câștigat nenumărate premii în competițiile de canabis în întreaga lume. Calitățile sale remarcabile i-au adus reputația de a fi una dintre cele mai apreciate tulpini de canabis din toate timpurile. Genetica Northern Lights a creat fundația multor dintre popularele tulpini dominate de indica din prezent, precum White Widow, Chronic, Haze, Special Kush și multe altele. Haideți să analizăm mai îndeaproape acest soi clasic indica și o tulpină de canabis cu adevărat legendară.

ISTORIA ȘI ORIGINILE TULPINII NORTHERN LIGHTS

După cum se întâmplă adesea atunci când analizăm istoria tulpinilor legendare precum Northern Lights, originile exacte ale acesteia sunt învăluite în mister. Se spune că tulpina a fost inițial crescută de o persoană cunoscută sub numele de „Indianul”, undeva pe o insulă lângă Seattle, Washington, în Statele Unite ale Americii. Unii spun că planta ar fi putut ajunge la misteriosul Indian de pe Coasta de Vest, poate din California sau Oregon.

Se spune că „Indianul” a crescut 11 plante, posibil din specii terestre afgane, pe care le-a numit Northern Lights #1-11. Acesta și-a comparat cu atenție plantele pentru a observa randamentele, efectele și alte calități ale acestora. Dintre acestea, a ales două plante care s-au remarcat datorită mugurilor lor mari, randamentelor bune și producției excelente de rășină: Northern Lights #5 și #1.

Este posibil ca nimeni să nu fi aflat vreodată de Northern Lights, dacă nu ar fi existat „Regele Canabisului”, fondatorul primei bănci de semințe din Olanda, Nevil Schoenmakers.

Conform spuselor unora, acesta a fost cel care a descoperit tulpina în timpul uneia dintre călătoriile sale în SUA, la începutul anilor 1980. Povestea spune că el a adus clone feminine ale plantei în Olanda, unde a făcut experimente cu genetica canabisului din întreaga lume.

În 1985, acesta a introdus prima varietate a tulpinii nou descoperite în propria „Bancă de semințe a Olandei”. Northern Lights #1, pe care a comercializat-o ca o indica pur afgană, a zburat de pe rafturi și a devenit rapid un bestseller. Acesta a încrucișat unele dintre celelalte soiuri de Northern Lights cu o sativa thailandeză, motiv pentru care multe soiuri de Northern Lights sunt vândute astăzi sub formă de încrucișări de indica afgană și sativa thailandeză.

După primele apariții ale Northern Lights, nu a durat mult până când tulpina a început să primească nenumărate premii în întreaga lume.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 Săptămâni
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Sfârșitul lunii septembrie
22_Effect_1 Clar, Echilibrat, Moleșitor

Cumpără Northern Light

CREȘTEREA UNEI LEGENDE: DE CE CRESCĂTORII DE CANABIS ADORĂ NORTHERN LIGHTS 

Northern Lights este considerată o plantă indica de bază de către crescătorii de canabis de interior din mai multe motive. Aceștia preferă planta pentru că este ușor de cultivat și își finalizează înflorirea în opt săptămâni. Crescută în hidro, aceasta este și mai rapidă, cu timpul de așteptare redus la aproximativ șase săptămâni. În acest fel, crescătorii se pot baza întotdeauna pe o valoare de producție excelentă cu această tulpină.

Northern Lights devine o plantă compactă și stufoasă, cu muguri fermi și ușor de tăiat, datorită spațiului amplu dintre noduri. Unele fenotipuri ale tulpinii, cum ar fi fenotipul original NL #1, pot crește un singur buchet, rezultând o plantă înaltă și întinsă, cu un aspect de „iarbă pe băț”. Dar cel mai frecvent soiul crește sub forma unui mic copac mereu verde, cu o tulpină centrală mare, înconjurată de patru sau cinci ramuri laterale, fiind asemănător cu Northern Lights #2 originală.

În ciuda faptului că mugurii tulpinii sunt mari și grupați strâns, aceștia nu sunt atât de denși încât mucegaiul să devină o problemă. De aceea, Northern Lights este o tulpină foarte bună pentru creștere și în condiții umede. Pe măsură ce planta își maturizează mugurii de culoare verde închis, aceștia vor fi acoperiți cu un strat gros și sclipitor de tricomi.

Când cumperi semințe de Northern Lights de la Royal Queen Seeds, cumperi numai semințe feminizate. În acest fel, vei fi sigur că crești doar femele, ceea ce simplifică și mai mult cultivarea tulpinii.

Te poți aștepta ca Northern Lights să înflorească în aproximativ 7-8 săptămâni, înainte de a fi pregătită pentru recoltare. În funcție de factori precum temperatura, lumina și nutrienții, acest lucru poate dura puțin mai mult.

Datorită moștenirii afgane a soiului Northern Lights, nu ar trebui să te surprindă faptul că planta iubește mult soarele. Are o bună rezistență la clime uscate și secetă și se descurcă excepțional de bine ca plantă de exterior, în condiții mai dure. Plantată într-un sol bun, doar cu hrănire blândă și apă, aceasta poate atinge o înălțime respectabilă. În comparație cu alte tulpini, Northern Lights este foarte robustă și rezistentă, fiind ușor de crescut în multe medii diferite.

Deși, în prezent, vei găsi multe variante de Northern Lights, planta va atinge de obicei o înălțime de 100-160 cm, într-un cadru tipic de interior. Datorită acestei înălțimi convenabile, poți gestiona cu ușurință planta, iar aceasta va continua să te răsplătească cu producții excelente. În medie, te poți aștepta să obții până la 550 g/m². Plantează-ți semințele în aer liber, iar planta poate ajunge la o înălțime de 180-220 cm, cu randamente de până la 625 g/plantă, fiind gata de recoltat la sfârșitul lunii septembrie.

Northern Light Indica

NORTHERN LIGHTS: EFECTUL ȘI GUSTUL ACESTUI CANABIS LEGENDAR 

Northern Lights are acest statut de canabis legendar datorită experienței incredibile pe care o induce minții și corpului, bazată pe rădăcinile ei de indica afgană. Cu 18% THC, aceasta nu este copleșitor de intensă, dar este suficient de potentă încât să te relaxeze din cap până în picioare. Efectul ei nu este doar profund relaxant, ci îți va oferi și o euforie plăcută, fiind o plantă excelentă pentru ameliorarea stresului. Nu e de mirare că aceasta continuă să fie o preferată printre iubitorii de indica de pretutindeni!

Mai mult decât atât, efectul său echilibrat poate oferi și un potențial terapeutic bun pentru consumatorii în scop medicinal. Northern Lights poate contribui la ameliorarea durerii, la calmarea durerilor musculare și la tratarea insomniei. Datorită efectului ei relaxant și fericit, aceasta produce un fum excelent, care poate ajuta la tratarea simptomelor anxietății și ale altor tulburări de dispoziție.

Când fumezi Northern Lights nu te bucuri doar de o experiență extraordinară datorită superbului efect indica al tulpinii. Aroma ei este la fel de plăcută și nu îi va dezamăgi nici măcar pe cunoscătorii de canabis foarte răsfățați. Aceasta amestecă aromele pământoase cu note de pin și dulceață delicioasă, pentru a crea acea aromă minunată de modă veche, care a devenit destul de greu de găsit în prezent.

NORTHERN LIGHTS: UN CLASIC ADEVĂRAT APRECIAT ȘI ÎN PREZENT

Unele tulpini de canabis sunt faimoase, dar este nevoie de puțin mai mult pentru a transforma o tulpină într-o legendă precum Northern Lights. Ceea ce face dintr-o tulpină de canabis un adevărat clasic este capacitatea sa de a își păstra, de-a lungul anilor, același efect impresionant pe care l-a avut la debut. Northern Lights are în spate peste trei decenii de succes, însă continuă să fie la fel de distractivă și apreciată ca la început.

VARIETATEA AUTOFLORANTĂ A TULPINII NORTHERN LIGHTS

Crescătorii au încrucișat cu succes Northern Lights cu o varietate robustă de ruderalis pentru a da naștere soiului  Northern Light Automatic - o tulpină mică, ușor de crescut. Aceasta oferă un randament fantastic și prezintă multe dintre trăsăturile impresionante ale predecesorilor săi de renume mondial.

Mai mult decât atât, NLA se mândrește cu câteva avantaje unice. Genetica sa autoflorantă înseamnă că înflorește fără o modificare a ciclului luminii. În plus, tulpina este extrem de rezistent la temperaturi fluctuante, insecte dăunătoare și agenți patogeni fungici – fiind perfectă pentru începătorii care caută gustul soiului Northern Light sau pentru crescătorii cu experiență, care au chef să se bucure de o recoltă ușoară.

Majoritatea tulpinilor autoflorante nu concurează cu adevărat cu omologii lor fotoperiodici, atunci când vine vorba de randament. Northern Light Automatic este însă o excepție. Pentru un specimen mic, aceasta pompează o recoltă destul de impresionantă.

Northern Lights Auto

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.