By Luke Sumpter


Oamenii fumează iarbă pentru a se relaxa, pentru a râde, pentru a savura mâncarea și pentru a petrece timp împreună. De cele mai multe ori, planta oferă un high plăcut, care face lucrurile simple să fie mai frumoase. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

Uneori, fumatul de iarbă poate avea efecte nedorite. Dacă fumezi prea mult din bong sau mănânci prea multe comestibile, poți ajunge să te simți ușor inconfortabil, extrem de somnoros/somnoroasă și te poate trimite la culcare.

Cunoscută sub numele de consum în exces de canabis, această stare fizică este foarte neplăcută. Află totul despre ea mai jos, de la cum te va face să te simți, până la modul în care o poți preveni.

Ce Înseamnă Consum În Exces De Canabis ? 

Consumul în exces de canabis, cunoscut și sub numele de „albire”, se referă la efectele secundare fizice pe care le are ingerarea unei cantități prea mari de THC, într-o perioadă scurtă de timp. Uneori, această stare poate fi indusă atunci când corpul este obosit sau când fumezi pe stomacul gol.

Dozele mici relaxează corpul și sporesc simțurile. Dozele medii oferă perspective noi și cresc apetitul. Dozele mari prezintă un risc de consum în exces.

Atunci când consumi prea mult canabis, corpul începe să simtă efecte dăunătoare. În timpul acestei experiențe, utilizatorii se „înverzesc”. Pe lângă faptul că te vei simți neliniștit/ă din punct de vedere mental, această stare vine la pachet și cu o listă de simptome fizice, precum stomac deranjat și ritm cardiac crescut.

Când Are Loc Consumul În Exces?

Orice fumător poate ajunge să consume prea mult canabis, indiferent de experiența pe care o are. Cu toate acestea, începătorii sunt mult mai predispuși, spre deosebire de fumătorii cu experiență. Acestea sunt cele mai frecvente cauze ale consumul în exces:

  • Greșeala începătorului: cei noi în lumea canabisului încă descoperă cum acționează iarba asupra corpului lor. Este necesară o perioadă de timp pentru a găsi doza optimă. Pe parcursul acestei perioade, este posibil ca ei să fumeze prea mult și prea repede. Fumatul pe stomacul gol reprezintă, de asemenea, o cauză a acestei stări.
  • Veteranii care depășesc limitele: consumatorii experimentați de canabis au mult mai puține șanse să consume canabis în exces. Cu toate acestea, sunt mai predispuși să-și depășească limitele. Veteranii care caută noi maxime, optează pentru foițe de concentrate și comestibile puternice. Atunci când le încerci pentru prima oară, este foarte posibil să consumi canabis în exces.
  • Comestibilele: consumul de comestibile este foarte diferit de fumatul de canabis. High-ul intens și de lungă durată lovește mult mai tare. Aproape fiecare consumator de canabis ajunge să consume canabis în exces pe parcursul primelor experiențe cu comestibile.

Când Are Loc Consumul În Exces?

Cum Arată Consumul În Exces De Canabis? 

Dacă ai consumat canabis în exces, probabil că vei experimenta câteva dintre aceste simptome comune:

  • Stomac deranjat, greață și vărsături: prea mult THC poate afecta stomacul, mai ales dacă ai căzut pradă poftei de a mânca. Acest sentiment de neliniște trece în majoritatea cazurilor, dar te poți simți destul de rău dacă ai întrecut măsura cu joint-urile.
  • Tremurături, transpirații, paloare: consumul de THC poate produce spasme musculare, cel mai frecvent în picioare. Transpirația și pierderea culorii feței, de unde și termenul de „albire”, sunt, de asemenea, posibile.
  • Oboseală: este posibil să fi leșinat pe canapea de nenumărate ori când ai fumat iarbă. Concentrațiile ridicate de THC și terpene somnoroase, precum mircenul, sunt suficiente pentru a te adormi, chiar și într-un mediu plin de viață.
  • Amețeală: ai fost vreodată atât de high încât camera a început să se învârtă cu tine? Canabisul poate afecta tensiunea arterială, iar fumatul unei cantități mari de THC poate provoca o scădere bruscă a acesteia.

Cât De Mult Va Dura Această Stare?

Durata acestei stări va depinde de cantitatea de iarbă consumată și modul în care ai consumat-o.

Efectele canabisului fumat/vapat ating apogeul la aproximativ 30 de minute și durează, de obicei, 1-2 ore. Vei simți efectele consumului în exces timp de maxim 1 oră, la intensitatea lor maximă, înainte de a începe să își piardă din intensitate.

Cât De Mult Va Dura Această Stare?

Efectele canabisului comestibil durează mult mai mult și îi duce pe consumatori într-o călătorie mai intensă. Efectele durează între 6 și 8 ore, iar starea indusă de consumul în exces va fi prezentă pentru majoritatea timpului.

Cât De Mult Va Dura Această Stare?

  • Efecte Pe Termen Lung Ale Consumului În Exces

Vestea bună: această stare este temporară. Atunci când nu îți mai este rău, nu mai tremuri sau nu te mai simți somnoros/somnoroasă, te vei trezi a doua zi și te vei simți odihnit/ă și revigorat/ă. Dacă e să ne gândim, este o schimbare binevenită față de efectele devastatoare ale mahmurelii provocate de alcool!

Ce Să Faci Atunci Când Cineva A Consumat Canabis În Exces

Deși este temporară, această stare este foarte neplăcută. Dacă ai mai trecut prin așa ceva înainte, probabil că te-ai întrebat: „O să mor!?”

Desigur, te simți groaznic, dar vei fi bine. În plus, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta pe tine sau pe prietenul tău, astfel încât să te simți mai bine. Folosește sfaturile de mai jos pentru a minimiza efectele inconfortabile.

Stai calm/ă

Dacă te vei panica, întreaga stare va fi și mai rea. În loc să intri în panică și să îți pui la îndoială întreaga existență, încearcă să te liniștești. Oprește-te din fumat, ia o gură de aer proaspăt și stai de vorbă cu un prieten, dacă ai nevoie de o încurajare.

Stai jos sau întinde-te

Simți că ești pe punctul de a leșina? Ascultă-ți corpul. Așază-te și relaxează-te sau întinde-te pe canapea sau în pat. Ascultă un podcast, închide ochii și așteaptă ca senzațiile neplăcute să dispară. Sfat: vor dispărea!

Respiră adânc

Respirația are un efect puternic asupra sistemului nostru nervos și asupra modului în care percepem pericolul. Atunci când ești prea high, vei avea o respirație superficială, lucru care va transmite corpului tău semnalul că ești în pericol.

Pentru a contracara acest lucru, respiră lung și adânc, ține aerul în piept timp de trei secunde și expiră ușor. Respirând astfel îți vei înșela sistemul nervos și vei transmite semnalul că ești în siguranță.

Mănâncă Sau Bea Ceva Cu Zahăr

Fumatul de canabis poate duce la o scădere a zahărului din sânge. Deși benefic pentru unii, te poate afecta, mai ales dacă ai sărit peste micul dejun. Scăderea zahărului din sânge este o senzație groaznică. Dacă mai adaugi și un high intens în amestec, te poate da peste cap.

Bea un pahar rece de suc de fructe sau mănâncă niște gustări cu zahăr pentru a-ți crește nivelul de zahăr din sânge și pentru a te echilibra.

Consumă Câteva Picături De CBD

CBD-ul curăță mintea și echilibrează sufletul. Canabinoidul non-psihotrop face minuni atunci când vine vorba de îmblânzirea unui high la care nu te-ai înhămat. Ia câteva picături și ține-le sub limbă timp de un minut, pentru o absorbție rapidă în sânge.

Așteaptă

După utilizarea sfaturilor de mai sus, trebuie pur și simplu să faci un exercițiu de răbdare. Ascultă muzică, uită-te la o comedie sau stai de vorbă cu cineva de încredere. Într-o oră, sau așa, te vei simți mult mai bine.

Sfaturi Pentru Evitarea Consumului Excesiv De Canabis

Evitarea unei asemenea stări se rezumă la sensibilitate. Trebuie să îți cunoști corpul și cum reacționează la iarbă. Dacă ești nou/ă în lumea canabisului, respectă planta. Urmează aceste instrucțiuni pentru a te putea bucura de fumatul ierbii:

Ia-o ușor
Când fumezi, ia doar câte un fum. Așteaptă câteva minute și vezi cum te simți. Dacă ești suficient de high, atunci bucură-te de stare. Dacă nu ești încă acolo, răsfață-te cu puțin mai mult.
Alege-ți tulpinile cu înțelepciune

Tulpina aleasă joacă, de asemenea, un rol important. Lasă florile bogate în THC în seama prietenilor tăi cu experiență. Încercă o tulpină cu concentrații egale de THC și CBD, pentru un efect echilibrat, care nu te va copleși.

Pregătește-te

Vrei doar un fum rapid? Sau intenționezi să te răsfeți cu comestibile și te relaxezi a doua zi? Planifică în mod adecvat tipul de sesiune pe care îl vrei. Pregătește puțină apă, câteva dulciuri și un ulei de CBD de înaltă calitate. Dacă mergi în pădure, ar fi bine să împachetezi și un hamac!

Can You Die From Greening Out?

Absolutely not. It might feel like it at the time, but just remember it’s going to end within an hour or so (a few hours with edibles). Use the tips above to make the experience as easy as possible and prevent this feeling in the future. Cannabis should be a fun treat, not a dreaded chore. Treat the herb with respect, and you’ll have the time of your life.

Promovarea consumului responsabil de canabisRQS pune accent pe importanța unui consum responsabil de canabis.

Deși multe persoane consumă canabis în mod frecvent fără complicații, unele pot fi susceptibile la dezvoltarea de comportamente adverse. Credem că iarba ar trebui să îmbunătățească viața cuiva, nu să o îngreuneze.

Consumul responsabil implică limitarea acestuia doar la adulți, refuzul de a conduce mașini sau utilaje în timp ce se află sub influența canabisului și efortul de a rezista abuzului.

Stay Cultivated.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.