By Luke Sumpter


Jointurile rulate cu tutun (numite și spliff-uri) sunt o prezență obișnuită în diferite părți ale lumii, în special în țările europene. Adăugarea tutunului încetinește și uniformizează arderea unui joint. Mulți fumători preferă, de asemenea, contrastul dintre efectele stimulante ale nicotinei și senzațiile calmante și relaxante oferite de canabis.

În ciuda acestor câteva beneficii, se știe că tutunul provoacă multe probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, și că poate afecta sistemul cardiovascular, atunci când este consumat în mod regulat. Cei cărora le place să includă tutun în spliff-urile lor vor fi încântați să afle că există o mulțime de alternative care permit arderea constantă și lentă. În plus, multe dintre ele oferă alte efecte care completează experiența fumatului.
Iată o listă cu 10 cele mai bune alternative la tutun într-un spliff.

1. DAMIANA

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Damiana este o plantă interesantă, cu o istorie bogată. A fost inițial folosită de azteci ca remediu pentru impotență și se spune că prezintă efecte afrodiziace și stimulează libidoul și apetitul sexual. Damiana este, de asemenea, utilizată în mod tradițional pentru a trata durerile de cap, depresia, enurezisul și constipația.

Planta este asociată și cu un efect psihoactiv ușor, despre care se spune că creează o stare euforică utilizatorului, datorită prezenței unor substanțe care pot afecta sistemul nervos și creierul. Data viitoare când vrei să te bucuri de momente intime plăcute alături de partenerul tău, presară niște damiana uscată într-un joint ca alternativă la tutun.

2. KRATOM

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Kratom, cunoscut sub numele său științific Mitragyna speciosa, este un membru al familiei de cafea originară din Asia de Sud-Est. Planta a atras multă atenție asupra capacității sale de a ajuta consumatorii de opioide în perioada sevrajului. Kratom este cunoscută ca un substitut eficient al opioidelor, ceea ce înseamnă că poate fi de ajutor și în gestionarea durerii cronice.

Kratom a fost folosită în mod tradițional de sute de ani și a jucat rolul unui medicament tradițional. Frunzele sale continuă să fie mestecate ca un mijloc de ameliorare a durerii și creștere a energiei.

Efectele provocate de kratom depind în funcție de doză. Dozele mai mici, între 1-5 g, provoacă efecte stimulante, care se resimt într-un interval de timp de 10 minute și durează până la 90 de minute. Aceste efecte pot duce la creșterea energiei și vigilenței.

Dozele moderate din această plantă, între 5–15 g, au efecte asemănătoare opioidelor. Efectele dozelor cu acest gramaj pot dura mai multe ore și ameliorează durerea. De asemenea, dozele moderate pot crea o stare mentală calmă și o reducere a simptomelor de sevraj cauzate de opioide.

Kratom poate fi presărată în spliff-uri ținând cont de doză pentru a obține efectele dorite. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să studieze temeinic planta în prealabil, pentru a se asigura că este compatibilă cu orice probleme de sănătate pe care le au sau cu orice medicament pe care îl iau, deoarece sunt posibile și au fost raportate reacții adverse și complicații.

3. KANNA

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Kanna sau Sceletium tortuosum este o plantă recunoscută pentru abilitățile sale de a stimula dispoziția și de a reduce stresul, tensiunea și anxietatea. Se raportează că dozele mici induc stimulare, în timp ce dozele mai mari sunt asociate cu efecte mai sedative. Pentru că efectele ei depind de doză, kanna permite multă flexibilitate în timpul sesiunilor de fumat canabis, consumatorii putând ajusta efectele în funcție de ocazie și de starea de spirit generală.

Unii consumatori raportează că planta kanna le sporește încrederea în sine, în situațiile sociale, astfel că poate ajuta la îmbunătățirea conversațiilor și la scăderea anxietății sociale. Din acest motiv, poate ajuta și la compensarea oricărei anxietăți asociate consumului de canabis. Se spune și că această plantă sporește unele dintre efectele canabisului.

Îți recomandăm să studiezi această plantă înainte de a o adăuga la spliff-urile tale, pentru a te asigura că este potrivită pentru tine. De exemplu, planta poate crește temporar tensiunea arterială.

4. LAVANDĂ

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Această plantă terapeutică faimoasă este ușor de procurat și se găsește în multe grădini din întreaga lume. Parfumurile uimitoare derivate din această specie se datorează, în parte, prezenței terpenei linalol, care se găsește și în multe tulpini diferite de canabis. Această terpenă poate adăuga arome cu adevărat delicioase în spliff-urile tale.

Rolul lavandei într-un spliff depășește cu mult gustul; așa-numitul „efect de anturaj” evidențiază faptul că unii canabinoizii, precum THC și CBD, interacționează cu terpene, pentru a spori efectele și a modifica high-ul.

Fumatul lavandei ar putea ajuta la reducerea nervozității și ameliorarea insomniei și poate asigura o experiență de fumat mai fină.

5. ROZMARIN

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Adesea prezent în multe feluri de mâncare delicioase, rozmarinul este o altă plantă des întâlnită în grădini. Pe lângă aroma delicioasă, rozmarinul este asociat cu un nivel cognitiv mai ridicat și o memorie mai bună datorită constituenților activi găsiți în plantă. Planta poate contribui și la reducerea inflamației și îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.

6. HAMEI

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Această plantă se găsește în mod obișnuit într-o mare varietate de beri, dar poate juca un rol și în spliff-uri. Hameiul face parte din aceeași familie de plante ca și canabisul. Hameiul conține terpena miren, care se găsește în numeroase tipuri de canabis. Această terpenă este asociată atât cu efecte sedative, cât și cu efecte antidepresive, fiind astfel un adaos plăcut și complementar pentru high-ul oferit de canabis.

Se spune că hameiul este periculos atunci când este fumat la temperaturi mai ridicate, așa că această plantă este recomandată mai mult pentru amestecurile pentru vapare.

7. IARBA MÂȚEI

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Iarba mâței sau Nepeta cataria apare în multe videoclipuri online ale pisicilor care ingeră planta și, la scurt timp, prezintă unele efecte psihoactive puternice. Planta generează unele efecte interesante și la oameni, doar acestea nu sunt la fel de intense. Adăugarea ierbii mâței într-un spliff poate contribui la un efect sedativ, creând sentimente de relaxare și ameliorare a stresului.

8. GREENGO

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Greengo este o alternativă mult mai sănătoasă la tutun, care contribuire la arderea spliff-urilor într-un ritm constant. Amestecul este o combinație de papaya, mentă, frunze de alun și eucalipt. Greengo nu conține nicotină și nu creează dependență. De asemenea, produce mult mai puțin gudron decât tutunul.

9. SKULLCAP

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Skullcap este un înlocuitor superb al tutunului atunci când cauți un high mai blând și relaxant. Planta este folosită în mod tradițional pentru a ameliora anxietatea și pentru a reduce tensiunea nervoasă și stresul. Tocmai de aceea, aceasta este un adaos excelent pentru tulpinile indica. Există numeroase specii de skullcap cu diferite efecte, așa că asigură-te că o găsești pe cea potrivită pentru tine.

10. SALVIE

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Salvia este o altă plantă care se găsește în multe grădini și pe multe rafturi de bucătărie. Nu mulți însă știu că aceasta poate fi adăugată și în spliff-uri pentru a spori relaxarea și calmul. Salvia albă, în special, este cunoscută pentru acest tip de efecte. Planta uscată îți poate completa spliff-urile și poate contribui la arderea acestora.

11. FRUNZE ȘI RĂDĂCINI DE NALBĂ

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Nalba este cunoscută mai ales ca ingredient principal pentru prepararea bezelelor (marshmallows). Aceasta nu este însă singura sa utilitate. Nalba este o plantă originară din Europa, Asia de Vest și Africa de Nord. Civilizațiile antice foloseau nalba în preparatele lor pentru diferite scopuri, iar cercetările moderne au descoperit o serie de fitochimicale interesante în plantă.

Când sunt fumate, rădăcina și frunza de nalbă produc un efect relaxant asupra corpului și minții. Deși efectul este mult mai blând decât cel al canabisului, această plantă calmează mintea și reduce stresul. Adaugă această iarbă în spliff-urile tale pentru un plus de relaxare, atunci când alegi să le aprinzi seara.

Îți recomandăm să discuți cu medicul tău înainte de a consuma această plantă pentru a exclude orice posibilă interacțiune cu medicamente sau afecțiuni medicale.

12. LUMÂNĂRICĂ

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Lumânărica este o plantă des utilizată în amestecurile pentru fumat. Planta produce un fum gros și fin, ce posedă o caracteristică liniștitoare și relaxantă, care temperează asprimea ce însoțește inhalarea canabisului.

În mod asemănător cu planta de canabis, lumânărica servește ca o sursă bogată de fitochimicale interesante, inclusiv flavonoide, alcaloizi, saponine și terpene. Planta contribuie la o ardere lentă și constantă a spliff-urilor, dar se bucură și de câteva proprietăți proprii.

Un spliff încărcat cu lumânărică va produce efecte profund relaxante, care țintuiesc corpul și limpezesc mintea. Îmbunătățește efectele canabisului și ancorează-ți mintea în prezent cu această specie robustă.

13. URECHEA LEULUI

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Urechea leului, cunoscută și sub numele de coada leului, se bucură de câteva similarități cu canabisul, fiind o plantă însoțitoare perfectă pentru orice spliff. Originar din Africa de Sud, acest membru al familiei Lamiaceae posedă proprietăți psihoactive. O altă denumire pentru urechea leului este „dagga sălbatică”, cuvântul „dagga” derivând din cuvântul Khoikhoi „dacha”, denumirea indigenă pentru canabis.

Specia atinge o înălțime de 2 m, produce frunze aromate, de culoare verde închis, și dezvoltă flori portocalii foarte frumoase, asemănătoare unei cozi. În mod tradițional, nativii foloseau frunzele, rădăcinile, scoarța, florile și tulpinile pentru a face preparate botanice.

Când sunt fumate, frunzele și florile produc un efect relaxant, pe care unii îl descriu ca fiind o versiune mai ușoară a canabisului.

CUM SĂ PREPARI UN AMESTEC DE PLANTE PENTRU FUMAT

Îți recomandăm să încerci ierburile de mai sus individual, pentru a aprecia efectele lor. Dar, după ce ți-ai ales preferata, de ce să te limitezi la una singură? Folosind instrucțiunile simple de mai jos, îți poți prepara propriile amestecuri de plante, pentru a crea spliff-uri sinergice, care te vor da pe spate.

FORMULĂ PENTRU AMESTECURI DE PLANTE PENTRU FUMAT

Atunci când îți prepari propriul amestec de plante, utilizează această formulă pentru a obține echilibrul perfect. Un amestec bun include patru componente distincte:

 • Plante de bază: Aceste specii asigură coeziunea. Folosește-le în cantități mari pentru a oferi structură amestecului și pentru a contribui la arderea uniformă și lentă a spliff-urilor.
 • Plantele de acțiune/aromă: Un amestec bun include, de obicei, 1-3 specii de acțiune. Acestea oferă fitochimicale, care stau la baza efectelor și adaugă arome unice amestecului.
 • Plante astringente: Aceste plante adaugă echilibru amestecului și ajută la definirea gustului și a texturii fumului.
 • Plante declanșatoare/acute: Aceste plante puternice potențează efectul amestecului. Fitochimicalele lor potente adaugă un plus de plăcere, atunci când sunt utilizate în cantități mici, dar eficiente.

PROPORȚII

Acum că te-ai familiarizat cu componentele esențiale, a sosit momentul să discutăm despre proporții! Adăugarea fiecărei plante în cantitatea dorită va crea un amestec aromat, care asigură efectul vizat. Descoperă mai jos proporțiile ideale pentru fiecare amestec de plante:

 • Plante de bază: 40%
 • Plante de acțiune/aromă: 40%
 • Plante astringente: 15%
 • Plante declanșatoare/acute: 5%

EXEMPLU DE REȚETĂ DE AMESTEC DE PLANTE

Pentru a sedimenta aceste informații, am creat un exemplu de rețetă folosind cele 13 alternative la tutun menționate mai sus. Nu ezita să încorporezi acest amestec în spliff-urile tale sau pur și simplu folosește rețeta ca bază pentru a experimenta. Această rețetă prepară un amestec care cântărește 500 g, suficient pentru câteva sesiuni lungi de fumat.

Plante de bază (200 g):

 • 100g lumânărică
 • 100g rădăcină de nalbă

Plante de acțiune (200 g):

 • 100g damiana
 • 100g hamei

Plantă astringentă:

 • 75g lavandă

Plante declanșatoare/acute (25 g):

 • 12.5g iarba mâței
 • 12.5g gura lupului
Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

INSTRUCȚIUNI

1. Colectează borcanele cu plantele pe care intenționezi să le folosești.

2. Procesează fiecare plantă îndepărtând tulpinile mari și macină bucățile mari într-o pulbere grosieră.

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

3. Cântărește fiecare cantitate de plantă folosind un cântar sensibil.

4. Pune cantitatea cântărită într-o caserolă sau pungă de plastic și agită energic timp de 30 de secunde.

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

5. Deschide recipientul și amestecă combinația manual pentru încă 30 de secunde.

6. Toarnă conținutul într-un borcan mare cu închidere etanș și păstrează-l într-un loc răcoros și întunecat până când îl vei folosi.

Top 10 înlocuitori pentru tutun în spliff-uri

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.