By Ryan Najjar

Dacă ai crescut înconjurat/ă de opinii conservatoare cu privire la droguri, probabil că știi deja teoria despre presupusele pericole ale marijuanei. În timpul acestor discuții, cel mai probabil, părinții și profesorii au adus vorba despre potențialul supradozajului. În zilele noastre, imediat cum apare în discuție subiectul „iarbă”, argumentele sigur sunt pregătite să fie aruncate înainte și înapoi, exact ca și mâncarea într-o cantină din liceu.

Nu trebuie să fie așa, totuși. Există răspunsuri clare, dar trebuie să fim conștienți de modul în care folosim termenul „supradozaj”. După ce lămurim acest aspect, trebuie să știm cât de mult este, de fapt, prea mult dintr-un lucru bun.


Este Posibil Supradozajul Cu Canabis?

Deși, cel mai probabil, asociezi supradozajul doar cu drogurile, poți face supradozaj din practic orice. Ai băut prea multă cafea? Ai putea face supradoză. Prea multă apă? Supra hidratarea este un pericol real. Dacă se ajunge la supradoză, totuși, asta nu înseamnă că trebuie să fie ceva letal. Pentru a simplifica lucrurile, la fel ca în cazul oricăror substanțe, există o cantitate prea mare de canabis. În acest sens, este posibilă o supradoză, dar pentru a atinge o doză letală este foarte greu - asta dacă este cazul.

Ce Înseamnă O Doză Letală De Canabis?

Te întrebi cât este de greu de atins? Ei bine, ca să ajungi acolo trebuie să fumezi aproximativ 680 kg[1] de canabis în 15 minute. Dacă încerci să calculezi câte joint-uri înseamnă asta, nu te chinui. Efectele fumului în sine și fumatul într-un mod atât de excesiv te-ar ucide cu mult înainte ca THC-ul să o facă.

Puteți consuma mai mult THC prin produse alimentare, neexistând fum, dar sunt mai mulți factori de luat în considerare. Ar trebui să consumi 50 de grame de THC[2] pur pentru a avea 50% șanse de a muri, ca bărbat adult. Chiar și cu cele mai puternice produse comestibile, este mai probabil să mori de la consumul excesiv de zahăr și de sare.

Cannabis Buds

Cum Să Îți Dai Seama Că Ești Prea „Spart”

Deci nu, nu o să mori. Cu toate astea, nu ești chiar în afara oricărui pericol. După cum foarte mulți studenți de anul I îți pot spune, unele lucruri rele se pot întâmpla atunci când fumezi prea mult. Cum spune o vorbă celebră, ce nu te omoară... te face să te simți cu adevărat inconfortabil. Există anumite situații nu tocmai confortabile la care putem să fim atenți, unele fiind mult mai evidente față de altele.

  • 😟 Anxietate
  • 🤢 Greață
  • 😵 Amețeli
  • 😨 Panică
  • 😧 Paranoia
  • 😕 Confuzie
  • 🥵 Transpirație excesivă

Dacă ești familiarizat/ă cu efectele ierbii, oboseala este probabil unul dintre simptomele la care te aștepți. Desigur, există o diferență între a te scufunda în canapea și în a dormi din picioare. Dacă simți totuși cea de-a doua senzație, s-ar putea să trebuiască să te pui să dormi. Din fericire, indiferent cât de mult fumezi, efectele vor dura cel mult câteva ore. Dar hei, cui nu îi place, din când în când, un somn de 4-12 ore?

Că veni vorba de simptomele la care trebuie să te aștepți, afectarea mișcării este unul care trebuie menționat. Deși nu este la fel de rău ca și în cazul altor substanțe, tot te poți simți amorțit/ă și împiedicat/ă. Uită de posibilitatea de a conduce, chiar și mersul pe jos poate fi o adevărată provocare. Îți vei simți și inima că bate din ce în ce mai tare, iar tensiunea arterială va scădea.

În cele din urmă, poate unele dintre cele mai puțin plăcute simptome, anxietatea și paranoia pot apărea când ești prea spart. Desigur, creierul funcționează diferit la fiecare persoană, dar a fost demonstrat că THC[3]-ul poate crea aceste stări, iar cu cât consumi mai mult, cu atât este mai probabil să se întâmple.

Cum Să Depășești Starea De a Fii Prea „Spart”

Așa cum am menționat înainte, aceste efecte nu durează pentru totdeauna și le poți combate ușor. Dacă ai timp, poți trage un pui de somn, acesta fiind cea mai bună modalitate de a te scoate din această stare, dar dacă nu, mai există și alte alternative. Dacă mănânci ceva și te hidratezi foarte bine, te va ajuta să treci peste această stare.

Ce e de făcut dacă nu ai nimic la îndemână? Din păcate, tot ce rămâne de făcut este să treci prin această stare. Dacă te simți prea paranoic sau anxios ca să interacționezi cu oameni, retrage-te din mulțime și fă-te confortabil/ă. De acolo, găsește-ți drumul spre casă, dacă nu ești deja acolo (NU condu mașina), ia niște pături, și respiră adânc. Ascultă muzică relaxantă, dacă poți, și las-o să te ghideze spre somn.

Și mai presus de toate, adu-ți aminte că este temporar. Categoric nu va fi deloc plăcut, dar nu va dura pentru totdeauna și totul va trece până mâine.

How Long Does a Cannabis High Last?
How Long Does a Cannabis High Last?

Fumatul De Prea Multă Iarbă Nu Este Letal, Dar Există Efecte Secundare

Ca și în cazul tuturor lucrurilor bune, întotdeauna poți ajunge la exces. Doar pentru că prea mult canabis nu te va omorî, asta nu înseamnă că nu vei avea parte de momente neplăcute. Nu ne dorim să ne simțim super obosiți sau paranoici, și suntem siguri că nici tu nu îți dorești asta. Cu acest gând în minte, asigură-te că te vei bucura de plantă, dar cu moderație.

Câteva sfaturi de final: dacă locuiești într-un loc unde se vinde legal canabis, vorbește cu producătorii din dispensare sau cafenele. Au auzit fiecare laudă sau nemulțumire legată de produsele lor. Dacă vrei să afli dacă plantele lor te vor face să te simți înlemnit, doar întreabă-i! Bazat pe modul în care fumezi de obicei, ei îți pot recomanda ceva cu un conținut perfect de THC. Dacă nu cumperi dintr-un astfel de loc și nu ești sigur de cantitatea de THC din planta ta, începe prin a consuma o cantitate mică. Dacă totul decurge normal, poți consuma o cantitate mai mare. Este atât de simplu. Ai încredere în corpul tău, în instinctele tale, și nu vei da greș niciodată.

External Resources:
  1. Here's how much marijuana it would take to kill you | The Independent | The Independent https://www.independent.co.uk
  2. Can You Overdose on Weed? https://gizmodo.com
  3. Cannabinoid-related agents in the treatment of anxiety disorders: current knowledge and future perspectives - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Notă:
Conținutul este strict pentru scopuri educaționale. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din surse externe.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.