Reviewed by: Gloria Payá

Pregătirea culturii de canabis organic pentru exteriorPregătirea culturii de canabis organic pentru exterior


După lunile grele de iarnă, când în sfârșit zilele se lungesc din nou și se simt primele adieri de căldură, se simte și bucurie în aer. În sfârșit a venit primăvara; și odată cu aceasta, sezonul pentru canabisul cultivat în aer liber!

Dar nu scoate încă semințele, deoarece nu vrem să ne grăbim. Vrem să pregătim în mod optim grădina pentru canabis în aer liber, astfel încât să putem aștepta apoi cu nerăbdare plantele sănătoase și culturile grozave cu muguri suculenți și aromați.

De ce să cultivi canabis organic?

Pentru cultivarea canabisului în aer liber, alegem un traseu natural și organic. Motivul este simplu: mulți cunoscători consideră că rezultatele finale ale unei grădini organice sunt mai satisfăcătoare. Iarba cultivată va fi mai gustoasă, mai aromată și va avea multă rășină!

Mai mult, o cultură organică bine pregătită va îmbunătăți rezistența plantelor împotriva elementelor naturii și dăunătorilor, ceea ce este extrem de benefic atunci când se cultivă în exterior.

Și, nu în ultimul rând, practicile de grădinărit organice și sustenabile nu cauzează niciun rău Pământului sau locuitorilor săi. Și ce acțiune ar putea fi mai bună decât să cultivi un canabis excelent și să faci ceva pentru mediu în același timp?
Așadar, să începem cu pregătirea grădinii noastre organice pentru o cultură excelentă în aer liber!

Alege cel mai bun loc pentru cultura de canabis în aer liber

Dacă nu ai încă un spațiu dedicat în grădina ta, primul pas va fi să găsești un loc bun pentru a cultiva aceste plante. Canabisul iubește lumina în cantitate mare. În mod ideal, vei căuta ca locația să fie orientată spre sud. Scenariul optim este atunci când plantele tale au acces la mult soare direct în timpul zilei și apoi la o lumină filtrată / difuză mai târziu după-amiaza și seara.

Alte considerații importante pentru un loc bun pentru cultivare includ:

 • Protecția împotriva elementelor naturii

Asigură-te că plantele de canabis nu sunt expuse vântului și vremii severe. Un loc frumos în spatele unui șopron sau lângă un gard poate oferi protecție împotriva vânturilor puternice și a precipitațiilor agresive. Alternativ, plantează în ghivece pentru a avea opțiunea de a muta canabisul la loc sigur, atunci când se anunță vremea rea.

 • Confidențialitate/Discreție

Poate că dorești să-ți ții plantele departe de vecinii și trecătorii curioși. La urma urmei, nu vrei să faci toate aceste eforturi și plantele să fie furate, nu-i așa? Consultă și alte sfaturi utile despre cultivarea în secret pentru a ține totul sub acoperire.

 • Accesibilitate

Accesibilitatea este o altă preocupare, mai ales dacă vei cultiva în zone retrase. Nu va fi practic să plantezi undeva departe sau unde este extrem de greu de ajuns. Amintește-ți, plantele tale vor avea nevoie de udare și îngrijire suficientă din când în când, chiar dacă alegi să le cultivi în sălbăticie. Nu ar trebui să fie prea greu să ajungi la această locație, dar e bine să fie oarecum departe de locurile în care alte persoane se pot plimba.

Alege cel mai bun loc pentru cultura de canabis în aer liber

Plante în ghiveci sau în pământ?

Dacă alegi să cultivi canabis în aer liber, ai câteva opțiuni diferite. În primul rând, poți cultiva într-o locație ferită departe de casă folosind sol natural, sau poți aduce sol special pentru canabis în locația menționată pentru a-i spori calitatea. Pur și simplu sapă o groapă și umple cu solul bun. Poți recunoaște solurile naturale sărace după aspectul lor nisipos și strălucitor.

Ai și opțiunea de a cultiva în ghivece. Aceasta are câteva avantaje, cel mai evident fiind portabilitatea. De exemplu, îți permite să aduci plantele într-o locație sigură înainte de a începe furtuna. Sau, poate, se dovedește că locul de cultivare tip gherilă pe care l-ai ales este puțin prea mult umblat pentru gustul tău. Nicio problemă! Doar mută-ți plantele puțin mai departe.

Dezavantaje ale cultivării în ghivece? Este posibil ca plantele tale să nu-și atingă potențialul maxim din cauza limitărilor de dimensiune. Pe de altă parte, dacă alegi jardiniere suficient de mari, poți cultiva exemplare foarte mari. În opinia noastră, avantajele cultivării în ghivece depășesc dezavantajele.

Dacă ai la dispoziție straturi de grădină, poți planta plantele direct în pământ, chiar acasă la tine. Dar doar dacă este sigur să faci acest lucru. Dacă este posibil, plantele tale vor putea cu adevărat să-și extindă sistemul radicular și să ai rezultate grozave.

Ce fel de sol să folosești atunci când cultivi canabis la exterior?

Când cultivi canabis în aer liber, solul sănătos este unul dintre cei mai importanți factori pentru succesul culturii. Solul organic bine pregătit susține creșterea expansivă a rădăcinilor și o vegetație luxuriantă și vibrantă. Un sol bun face, de asemenea, ca plantele să fie mai puțin predispuse la dăunători și boli, ceea ce reprezintă un mare plus atunci când se cultivă în aer liber.

Cunoaște-ți solul

Canabisul nu crește la fel de bine în toate tipurile de soluri. Unele soluri sunt mai potrivite pentru flori sau legume, așa că vei dori să știi exact cu ce tip ai de-a face. Familiarizează-te cu textura, compoziția, caracterul compact și drenajul asociate cu solul bun. Solul bun pentru canabis este de obicei întunecat și bogat, dar nu prea compact. Trebuie să rețină foarte ușor apa, să aibă și capacitate bună de drenare în același timp și să fie bogat în tipurile potrivite de nutrienți. Mai mult, valoarea pH-ului ar trebui să fie între 6–7.

 • Sfat pro: Dacă nu intenționezi să cultivi 100% organic, poți folosi sol comercial făcut pentru cultivarea canabisului. Solul de la o marcă de renume are, de obicei, o compoziție optimă, textura și pH-ul pentru ca plantele tale să fie considerate o recoltă de succes. De cele mai multe ori, solurile gata preparate sunt pre-fertilizate cu substanțe nutritive pentru primele 3-4 săptămâni de creștere.

Când vei cultiva organic, acolo unde vei modifica solul cu compost, excremente de viermi și alte materii organice, microorganismele vor transforma materia în substanțe nutritive pentru plantele tale. Natura se va ocupa de toate—nici măcar nu va trebui să administrezi nutrienți suplimentari!

Ce fel de sol să folosești atunci când cultivi canabis la exterior?

Folosește solul corect pentru canabis feminizat vs autoflorant

Canabisul feminizat (adică fotoperiodic) și autoflorantele cresc oarecum diferit. Autoflorantele sunt de obicei mult mai mici, dar cresc și înfloresc mai repede. Deoarece înfloresc automat după câteva săptămâni, sunt mai puțin permisive cu greșelile majore.

Din acest motiv, dorești să facilitezi dezvoltarea autoflorantelor. Cel mai bun sol pentru autoflorante este aerisit și bine drenat—chiar mai mult decât solul utilizat pentru canabisul feminizat. Deși vei dori în continuare ca acesta să fie bogat și întunecat, vei evita solurile excesiv de fertilizate care îți pot arde plantele autoflorante.

 • Sfat pro: Adaugă 10-15% perlit pentru a face solul mai ușor și pentru a îmbunătăți drenajul.

Optimizarea solului de la exterior

Există numeroase modalități prin care poți optimiza solul de la exterior pentru a susține o creștere sănătoasă și robustă a plantelor, indiferent de modul exact în care alegi să le crești.

 • Suplimente cu siliciu

Siliciul este cel mai abundent element din sol. Plantele îl adoră și te vor recompensa cu o creștere sănătoasă dacă au acces ușor la acesta. Adăugarea de suplimente cu siliciu oferă o multitudine de beneficii:

 • Îmbunătățește absorbția nutrienților
 • Susține o creștere mai rapidă
 • Protejează plantele de toxicitatea metalelor
 • Crește rezistența și întărește țesutul vegetal
 • Crește rezistența la dăunători și boli

 • Perlita

Perlita este un mineral tratat termic, care este excelent pentru îmbunătățirea calității solului. Rocile albe și ușoare fac solul să fie mai aerisit și îmbunătățesc drenajul. Perlita are, de asemenea, abilități mici de retenție a apei. Adaugă aproximativ 10-15% perlită în sol.

 • Polimeri care absorb apa

Aceștia au forma unor mici bile gelatinoase pe care le adaugi în sol și fac exact ceea ce sugerează numele. Aceste bile pot absorbi, reține și stoca apa. Polimerii absorbanți de apă sunt ideali pentru cultivarea în aer liber, mai ales dacă alegi să cultivi în sălbăticie și nu poți să-ți vizitezi frecvent plantele. Cu acești polimeri, plantele tale pot suporta chiar perioade lungi fără apă.

Crearea propriilor tale super mixuri pentru sol

După ce ai prins gustul pentru cultivarea organică, e posibil să nu mai vrei să te întorci la utilizarea nutrienților minerali. Fermierii mai experimentați, ce cultivă la exterior, își prepară adesea propriile super mixuri pentru sol și pentru îmbunătățirea acestuia. Făcând acest lucru, vei avea mai multe avantaje (și câteva dezavantaje/considerații):

Avantaje:

 • Un super sol îmbunătățit acasă este bogat în substanțe nutritive, deci vei fi mai puțin dependent de îngrășăminte chimice.
 • Deții controlul asupra locului din care își iau plantele nutrienții.
 • Fără substanțe chimice dure înseamnă că vei avea o aromă mai naturală de la muguri și un fum mai fin și mai gustos.
 • Este o modalitate sustenabilă și ecologică.
 • Economisești bani pe termen lung.
 • Vei simți un sentiment de împlinire deoarece îți creezi propriul tău substrat.

Dezavantaje:

 • Acest proces necesită timp și ceva efort.
 • Aceste super soluri costă mai mult decât dacă vei cumpăra un sac de pământ gata pregătit.

Crearea propriilor tale super mixuri pentru sol

Nutrienți de care are nevoie canabisul pentru a înflori la exterior

Pe lângă un sol bun, mult soare, oxigen și îngrijire plină de iubire, canabisul tău va necesita nutrienți pentru a crește. Care sunt de fapt acești nutrienți și cum pot avea acces la ei plantele tale de canabis?

 • Macronutrienți

Nutrienții pentru canabis sunt separați în așa-numiții macronutrienți și micronutrienți. Macronutrienții includ cei trei nutrienți principali—azot (N), fosfor (P) și potasiu (K) —precum și nutrienții secundari, calciu (Ca), magneziu (Mg) și sulf (S). Aceștia sunt clasificați ca „macro” nutrienți, deoarece sunt esențiali pentru cultivarea canabisului în cantități relativ mari.

 • Micronutrienți

Există, de asemenea, micronutrienți, cum ar fi zinc (Zn), fier (Fe) și cupru (Cu), pe lângă mulți alții. Aceste oligoelemente sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea canabisului tău, însă plantele au nevoie mai puțin de aceste oligoelemente în comparație cu macronutrienții.

Solurile organice bune vor conține atât macro, cât și micronutrienți, astfel încât canabisul tău să poată crește sănătos și să fie productiv.

 • Microorganisme: Cheia cultivării organice

Când cultivi organic, obiectivul nu este să furnizezi direct substanțe nutritive către canabisul tău, așa cum faci atunci când cultivi cu ajutorul nutrienților minerali convenționali. În schimb, ceea ce faci este să creezi mediul perfect pentru microorganismele din sol. Microorganismele din sol transformă materia organică în nutrienți, așa cum se întâmplă în natură – nu sunt necesare substanțe chimice! Prin urmare, microorganismele și starea lor de bine sunt esențiale pentru grădinăritul ecologic.

Îmbunătățiri benefice pentru solul organic

Pentru a-ți transforma solul într-un mediu organic în care microorganismele benefice vor prospera, poți adăuga următoarele:

 • Excremente de viermi

Da, excremente de viermi! Îmbunătățirea solului cu excremente de viermi este una dintre cele mai vechi și mai eficiente metode de agricultură ecologică. Nu e nevoie de propria fermă de viermi pentru a obține excremente de viermi (deși ai putea avea una), deoarece acestea sunt disponibile și la magazinele de grădinărit și cele pentru culturi.

 • Bokashi

Bokashi este o metodă japoneză de compostare care folosește microorganisme benefice pentru a fermenta deșeurile alimentare și a le transforma într-un îngrășământ ecologic. Unii îl consideră chiar mai bun decât compostul obișnuit, deoarece conține mai mult azot. În plus, comparativ cu compostarea obișnuită, bokashi necesită mult mai puțin timp și folosește mai puțin spațiu. Este un fel de mini compostare și, desigur, este perfectă pentru cultivarea canabisului!

 • Ciupercile micorizice

Ciupercile micorizice sunt un tip de ciuperci benefice care intră într-o relație simbiotică cu plantele tale de canabis. Acționând împreună cu rădăcinile, aceste ciuperci măresc absorbția de nutrienți și sunt bune pentru sănătatea plantelor în multe alte moduri. Trebuie să adaugi ciuperci micorizice o singură dată în sol pentru ca plantele tale de canabis să profite de avantajele acestora pe parcursul întregii durate de viață.

Îmbunătățiri benefice pentru solul organic

 • Nematodele

Nematodele sunt un alt tip de creaturi mici care aduc un mare beneficiu plantelor tale. Acestea sunt dușmanii unor dăunători obișnuiți ai canabisului, cum ar fi gnatele fungice, omizile, larvele de muscă și multe altele. Nematodele, împreună cu insecte benefice precum buburuzele, sunt o formă eficientă de război biologic pentru cultivarea organică!

 • Enzime

În natură, microorganismele benefice din sol secretă enzime pentru a le ajuta să descompună moleculele mari mai repede și mai eficient. Prin adăugarea de enzime în sol, le va fi mai ușor acestor agenți săritori să descompună materia organică pe care o vor transforma în nutrienți.

Consultă mai multe informații despre îmbunătățirile pentru super solul organic, de la excremente de lilieci și gunoi de grajd până la făină de oase și făină de varec.

Mai multe sfaturi pentru cultivarea cu succes a canabisului organic la exterior

Pe lângă o locație bună și un sol bun, există mai multe lucruri pe care le poți lua în considerare atunci când te pregătești să cultivi organic în aer liber.

Folosește plante însoțitoare

Plantele însoțitoare sunt specii pe care le cultivi alături de plantele tale. Acestea îți pot oferi ție și plantelor tale câteva avantaje:

 • Plantele mari însoțitoare, cum ar fi urzica sau fasolea, sunt excelente pentru a camufla plantele.
 • Ele pot oferi protecție naturală împotriva vântului și a vremii.
 • Unele plante însoțitoare, cum ar fi usturoiul sau menta, sunt repelente naturale pentru insecte.
 • Mirosurile puternice ale unor plante însoțitoare pot masca mirosul de canabis.
 • Anumite plante însoțitoare pot îmbunătăți condițiile din sol pentru canabis

ROLS & Agricultura fără arătură

ROLS este abrevierea pentru sol viu organic reciclat. Înseamnă că tu adaugi în mod constant materie organică în sol, așa cum se întâmplă în natură. Prin returnarea nutrienților și a vitalității în sol, sistemul ROLS asigură că stratul superior al solului rămâne sănătos și produce culturi de calitate superioară. ROLS este una dintre metodele susținute de agricultura organică modernă, alături de metoda „fără arătură”.

Spre deosebire de agricultura convențională, metoda fără arătură este o metodă în care solul nu este deranjat prin săpături, arătură, agitare etc. Ideea este de a permite solului nederanjat să devină un ecosistem viu care se reface singur printr-o combinație de bacterii benefice, ciuperci utile și alte organisme vii.

Avantaje ale acestei metode:

 • Îmbunătățește activitatea biologică din sol și mărește materia organică.
 • Minimizează eroziunea solului și evaporarea apei.
 • Susține biologia organică sănătoasă a solului așa cum se întâmplă în natură.
 • Solul poate fi reutilizat mulți ani.

Sfaturi pentru reutilizarea solului vechi

Dacă vorbim despre refolosirea solului, tot ce trebuie să faci pentru a-l pregăti este să-l cureți de bacterii și ciuperci dăunătoare. După ce solul tău vechi este curățat, îl poți revitaliza cu îmbunătățiri organice proaspete, cum ar fi compost, excremente de liliac, excremente de viermi, masă de sânge, etc. Îmbunătățește structura solului adăugând perlit, nisip și vermiculit.

Mai multe sfaturi pentru cultivarea cu succes a canabisului organic la exterior

Mulci: De ce îl iubește grădina ta organică

Mulcirea solului oferă beneficii similare cu adăugarea de compost, deși mulcirea are propriile sale avantaje. Mulciul este bogat în substanțe nutritive și acționează, de asemenea, ca o barieră naturală pentru moluște și melci, deoarece nu prea le place. Sub stratul protector de mulci, solul va rămâne umed și bine aerat în orice moment.

Pentru a te pregăti pentru plantare primăvara, o modalitate bună de a face mulcirea este să te ocupi de ea toamna, de preferință la ceva timp după recoltare. În lunile următoare de iarnă, materia organică din mulci se va descompune și va îmbogăți solul cu substanțe nutritive și microorganisme benefice. Primăvara poate sosi, deoarece vei avea mediul perfect pentru cultura ta de canabis organic!

Avantaje ale mulcirii:

 • Reduce eroziunea și compactarea solului
 • Menține temperaturile optime în sol
 • Îmbogățește solul cu nutrienți
 • Îmbunătățește regimul de apă al solului
 • Scade riscul de dăunători și boli
 • Ajută la reducerea acumulării de sare în sol
 • Susține o creștere puternică a rădăcinilor
 • Îmbunătățește vigoarea și rezistența generală a plantelor

Cum să ai grijă de sol în timpul iernii în 5 pași

Iarna, când temperaturile scad până la 7° C sau mai jos, activitatea biologică din sol se oprește. Din acest motiv, ideea că solul se poate îmbunătăți în lunile reci pare contradictorie. Cu toate acestea, se poate face dacă știi cum:

 • Folosește Mulci

Toamna, în aer liber, unele dintre cele mai bune tipuri de mulci sunt disponibile sub formă de frunze căzute. Dar nu folosi doar frunzele; adaugă și alte materii organice, cum ar fi așchii de lemn, pentru a-ți menține solul sănătos!

 • Nu deranja solul

La sfârșitul sezonului, solul folosit la locația ta va conține tot felul de materiale organice proaspete, cum ar fi rădăcini și ciuperci. În acest moment, aceste materiale nu sunt încă prea utile, deoarece e necesar încă să putrezească în următoarele luni. Din acest motiv, cel mai bine este să nu atingi solul și să permiți naturii să-și facă treaba. Poate veni și primăvara, deoarece toate acele lucruri din sol vor fi folosite foarte bine! Deranjarea solului va împiedica sau încetini procesele ce au loc în mod natural.

 • Cultivă legume de iarnă

Plantele rezistente la frig, cum ar fi leguminoasele, anumite tipuri de ierburi, sau flori, pot proteja solul de eroziune în timpul iernii. Ca un beneficiu suplimentar, atunci când plantezi plante rezistente la frig, cum ar fi fasolea de iarnă, acestea vor dezvolta sisteme radiculare mari care vor îmbunătăți solul și vor mări conținutul de materie organică. Când le vei tăia primăvara, unele plante, precum mazărea de iarnă, vor lăsa și rezervoare de azot în sol—perfecte pentru plantarea canabisului!

Cum să ai grijă de sol în timpul iernii în 5 pași

 • Lasă buruienile de iarnă

Deși nu dorești ca buruienile să acapareze locul de cultivare în timpul verii, iarna este o poveste diferită. În primul rând, buruienile de iarnă sunt de obicei mai puțin invazive, și asta nu contează foarte mult, deoarece deja ai recoltat canabisul. Unele soiuri, cum ar fi buruienile pentru păsări, protejează solul de eroziune. Altele, printre care păpădia și cresonul, pot îmbunătăți foarte mult textura solului și drenajul cu rădăcinile lor mari. Deoarece sezonul de cultivare începe primăvara, taie-le și adaugă-le în compost.

 • Acoperă-ți grădina cu compost

În mod similar cu adăugarea unui strat protector de mulci, poți realiza același lucru acoperind locul din grădină cu compost! Pune pur și simplu un covor vechi sau o pătură deasupra pentru a păstra izolația optimă, permițând în același timp umezelii să ajungă în sol. Temperaturile confortabile sub această acoperire vor avea ca rezultat un sol bogat la debutul primăverii. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi pătura, să lași câteva zile la aerisit și apoi poți începe să cultivi canabisul primăvara!

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.