By Luke Sumpter


Nimic nu poate fi mai rău decât să investești timp, efort și bani în creșterea canabisului, doar pentru a te întâlni cu oaspeți neinvitați care îți devorează prețioasele plante. Alături de acarieni și alte creaturi, un dăunător obișnuit al canabisului este musca Sciaridae. Află cum să identifici, să previi și să elimini muștele Sciaridae într-o clipă, folosind ghidul de mai jos!

Ce sunt muștele sciaridae

Muștele Sciaridae sunt musculițe mici, de culoare închisă, care trăiesc foarte puțin. Dacă te confrunți cu o infestare, le vei putea vedea sărind pe sol. Spre deosebire de alți dăunători ai canabisului, muștele Sciaridae nu sunt foarte interesate de frunzele sau florile canabisului tău, deoarece trăiesc în sol. În schimb, larvele ronțăie rădăcinile și le deteriorează. Deoarece sistemul radicular este esențial pentru o creștere sănătoasă, o infecție cu muște Sciaridae poate fi o problemă.

Din fericire, muștele Sciaridae nu sunt cei mai periculoși dăunători pe care îi vei putea întâlni. Dacă ai plante mature, cu un sistem radicular rezistent, aceste muște vor fi mai mult o neplăcere decât o catastrofă. Pe de altă parte, acestea reprezintă o amenințare gravă pentru plantele tinere și răsaduri. O infestare masivă lăsată nesupravegheată poate fi o problemă și pentru plantele mai mari.

De unde provin muștele sciaridae?

Muștele Sciaridae sunt aproape întotdeauna o indicație a condițiilor de umiditate în camera ta de creștere și apar, de obicei, atunci când plantele de canabis sunt udate excesiv.

 • Ciclu de viață

Muștele Sciaridae se dezvoltă în patru etape: ou, larvă, pupă și adult. În condiții calde și umede favorabile, femelele adulte depun sute de ouă în sol. Larvele se hrănesc aproximativ două săptămâni și apoi devin pupe lângă suprafața solului. După 3-7 zile în stadiul de pupă, muștele adulți apar la suprafață și trăiesc aproximativ opt zile. Durează aproximativ 3-4 săptămâni pentru ca muștele adulți să se dezvolte din ouă.

Deoarece sporii fungici sunt în jurul nostru aproape tot timpul, muștele Sciaridae au nevoie doar de condiții umede și materie organică pentru a-și face apariția. De multe ori, ouăle lor sunt deja incluse în solul nesterilizat cumpărat din magazin.

De unde provin muștele sciaridae?

Cum afectează muștele sciaridae plantele de canabis?

Muștele Sciaridae nu consideră rădăcinile canabisului ca fiind alimentele lor preferate. Acestea preferă să devoreze ciuperci și materii în descompunere din sol. Dar ele devin o problemă atunci când materia organică din sol este epuizată. În acest caz, larvele de muște Sciaridae devorează și deteriorează firele rădăcinilor și rădăcinile delicate ale canabisului.

Simptome ale infestării cu muște Sciaridae:

 • Când rădăcinile sunt deteriorate, plantele pot prezenta diverse semne de boală, inclusiv frunze galbene, ofilire, pătare și cădere.
 • Pot apărea simptome ale deficiențelor de nutrienți (creștere bolnavă, decolorarea frunzelor etc.) în ciuda pH-ului corect și a nutrienților corespunzători.
 • Răsadurile devin slăbite, se pleoștesc și mor („amortizarea” sau moartea răsadurilor).
 • Creștere oprită și randamente scăzute.

Cum să identifici o infestare cu muște sciaridae

O infestare cu muște Sciaridae este relativ ușor de diagnosticat. Acestea sunt mici, dar le poți vedea dacă te apropii de plantele tale. Iată cum le poți identifica:

 • Musculițe care se târăsc și sar pe solul din jurul plantelor.
 • Viermi albi care se agită în sol. Nu sunt la fel de ușor de observat, pentru că sunt foarte mici și pot fi ascunși în sol.
 • În caz contrar, probleme inexplicabile ale plantelor, care includ, dar nu se limitează la, frunze palide, pete, margini maronii pe frunze și plante pleoștite. Semnele pot varia și pot apărea ca urmare a altor probleme și boli ale plantelor.

Cum să elimini muștele sciaridae de pe plantele de canabis

Într-un anumit sens, muștele Sciaridae pot fi un lucru bun, deoarece te avertizează cu privire la problemele legate de regimul tău de udare. Acestea își fac apariția aproape întotdeauna pentru că plantele tale sunt udate excesiv. Din fericire, este destul de simplu să scapi de ele:

 • Udă mai rar

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este îți schimbi rutina de udare. Lasă solul să se usuce complet între udări – nu îți face griji. De cele mai multe ori, dacă faci asta, problema muștelor Sciaridae va dispărea de la sine.

 • Capcane galbene lipicioase

Cumpără capcane galbene lipicioase de la magazinul cu articole pentru grădinărit și poziționează-le în jurul plantelor tale. Aceste capcane atrag muștele Sciaridae, care se vor lipi de ele. Trebuie însă să reții că nu este suficient să pui capcane galbene pentru a eradica infestarea. Însă, acestea sunt un bun indicator al prezenței muștelor Sciaridae și pot împiedica atacul multora dintre ele asupra solului.

Cum să elimini muștele sciaridae de pe plantele de canabis
 • Ulei de neem

Dacă ai o infestare cu dăunători, nu este nevoie să apelezi la insecticide chimice. Uleiul de neem te poate ajuta să controlezi infestarea. Este, de asemenea, bun ca măsură preventivă. Tratează stratul superior al solului cu el pentru a elimina larvele.

 • Pământ de diatomee

Pământul de diatomee este un alt mod de a scăpa de insecte în mod natural. Presară pulberea fină pe solul din jurul plantelor. Acest lucru ar trebui să aibă grijă de atacatori în cel mai scurt timp.

 • Suflă aer deasupra solului

Un simplu ventilator vertical, care suflă ușor aer pe sol, are multe avantaje. Unul dintre ele este că le dă bătăi de cap insectelor. De asemenea, ajută la uscarea mai rapidă a solului, eliminând definitiv muștele Sciaridae.

 • Bacterii Bt

Unii crescători folosesc bacteriile Bacillus thuringiensis pentru a scăpa de omizi. Există o varietate de astfel de bacterii, Bacillus thuringiensis israelensis, care funcționează pentru muștele Sciaridae. Trebuie doar să adaugi apă.

Cum să previi apariția muștelor sciaridae

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratarea- iată ce poți face pentru a ține la distanță aceste musculițe nesuferite.

 • Udă mai rar!

Mai mult decât orice altceva, fii atent la cantitatea de apă pe care o administrezi plantelor tale! Condițiile umede și calde pavează drumul apariției muștelor Sciaridae. Lasă solul să se usuce. Dacă nu știi sigur când trebuie să uzi, poți face „testul de ridicare”. Pur și simplu ridică planta cu ghiveciul său și compară greutatea pe care o are atunci când este udată complet cu greutatea ei când este uscată. Udă doar dacă ghiveciul este considerabil mai ușor. 

 • Acoperă solul

Întrucât muștele Sciaridae trăiesc și se înmulțesc în sol, îl poți acoperi cu nisip, pietriș sau perlit, pentru a le împiedica să se simtă confortabil. Rețineți, totuși, că, deși acoperirea solului poate preveni apariția muștelor Sciaridae, plantele tale pot continua să se confrunte cu un exces de apă.

 • Sterilizează solul

Uneori, este imposibil să previi apariția insectelor, de exemplu, dacă acestea sunt deja prezente în sol. Pentru a nu îți asuma riscuri, sterilizează-ți solul înainte de utilizare. Fă acest lucru punând pământul într-un recipient plat, care poate fi folosit în cuptor, cum ar fi o tavă, și acoper-o cu folie. Pune un termometru pentru carne în centru și lasă tava la „copt” cel puțin 30 de minute, la 82-93°C. Asigură-te și că ghivecele și zona de creștere sunt curate. În acest fel, poți reduce riscul apariției unei mari varietăți de boli, ciuperci și infestări cu dăunători.

 • Ia în considerare un mediu de creștere alternativ

Dacă descoperi că plantele tale de canabis sunt frecvent atacate de insecte, ia în considerare creșterea acestora într-un alt mediu. Când crești canabis în fibră de cocos, perlit sau hidroponic, infestările cu dăunători sunt mai puțin probabile.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.