Raport de creștere Power Flower

Raport de creștere Power Flower

Mai jos este prezentat un jurnal de creștere pentru Power Flower de la RQS, o cânepă sativa cu profil fructat de terpene și câteva caracteristici impresionante. Condițiile mele sunt modeste, dar după cum vei vedea, chiar și spațiile mici de creștere și echipamentul limitat pot da rezultate bune.

Am detaliat fiecare aspect al procesului, de la semințe până la recoltare, dar înainte de a începe, hai să punctăm rapid câteva detalii despre tulpina aleasă de mine și despre condițiile pentru cultivare.

Genetica & Caracteristicile Power Flower

Fiind o sativa aproape pură (88%), Power Flower reprezintă forma recreată de către RQS a tulpinii Power Plant și include trăsături genetice din sativa originară din Africa de Sud. Am fost atras de această tulpină datorită productivității sale potențiale impresionante (500-550 g/m² în interior sau 500-550 g per plantă în aer liber), precum și datorită aromelor sale dulci, de citrice.

Cu toate acestea, cel mai mare atu al tulpinii Power Flower este probabil perioada relativ scurtă de înflorire (8 săptămâni), ceea ce, pentru o sativa, este surprinzătoare. Pe hârtie, Power Flower promite să fie o tulpină cu un potențial mare, o plantă nepretențioasă și cu capacitatea de a se adapta îngrijirilor.

Power Flower
South African Sativas
500 - 550 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 Săptămâni
THC: 19%
Sativa 88% Indica 12%
500 - 550 gr/plant
160 - 200 cm
Octombrie
Greu

Cumpără Power Flower

Condiții

  • cutie de 1 m²
  • 2 x lumină LED 250 W
  • 4 x ghiveci de 18 L
  • 4 x ghiveci de 0,5 L
  • comutator de lumină Wi-Fi
  • ventilator de extracție de 320 m³/h
  • senzor de umiditate și temperatură

Condițiile sunt destul de simple, dar perfecte pentru un mic spațiu de cultivare. Există însă un singur echipament la care nu aș renunța și acesta este comutatorul de lumină Wi-Fi. Îmi permite să controlez complet luminile LED de pe telefon și să stabilesc un program specific pentru plante și înflorire.

În cele din urmă, pentru a profita la maximum de spațiu și de productivitatea potențială a plantelor, am folosit tehnici de tăiere a vârfurilor și de formare după ce au ieșit primele câteva noduri.

Faza de germinare și răsad

Am început cu patru semințe, toate fiind germinate folosind ghivece de 0,5 L și un mix simplu pentru ghivece (pe care l-am înmuiat în prealabil). Am perforat un mic orificiu în solul fiecărui recipient folosind o șurubelniță și am acoperit ușor semințele.

Am pus toate cele patru ghivece pe o tavă de la RQS și le-am așezat cu grijă în dulapul meu cu aerisire. Temperatura și umiditatea de acolo sunt perfecte pentru germinarea semințelor și nu a trebuit să-mi fac griji cu privire la lumina ambientală.

Două semințe au apărut după 48 de ore, urmate îndeaproape de celelalte două. De îndată ce răsadurile au apărut la suprafața solului, le-am mutat în cutia de creștere și le-am pus la un program de lumină 18/6.

Răsadurile mele nu au avut nevoie de altceva la acest moment, și au început să-și dezvolte primul lor set de frunze adevărate.

Power Flower

Faza vegetativă

Având primele câteva seturi de frunze prezente, a sosit timpul să mut plantele în ghivecele finale de 18 litri. Am adăugat niște perlit la amestecul de substrat (aproximativ 15%) pentru a îmbunătăți drenajul și pentru a obține oxigen la rădăcini. Și, pentru un plus de revitalizare, am folosit un suc pentru rădăcini (4 ml/L).

De asemenea, m-am asigurat că transplantez la sfârșitul programului lor de lumină, astfel încât plantele mele au avut șase ore pline de întuneric pentru recuperare și rădăcinile s-au putut obișnui cu noile împrejurimi.

Power Flower

Săptămânile 1–2

În primele două săptămâni mi-am instalat plantele în noul lor mediu și am stabilit un program pentru lumină, udare și nutrienți.

Ambele panouri LED au fost poziționate la aproximativ 30 cm distanță de plante. La această distanță, ele sunt încă suficient de aproape pentru a le oferi lumină din belșug, dar nu prea aproape pentru a le provoca vreun stres din cauza căldurii.

Power Flower
Săptămânile 1

Ar trebui, de asemenea, să subliniez că panourile mele LED au diferite comutatoare pentru starea vegetativă și pentru cea de înflorire. Funcția de înflorire are un spectru de lumină diferit, acesta fiind conceput pentru a îmbunătăți producția. Dar, deocamdată, luminile albe ale setării de creștere au fost suficiente.

Fiecare plantă Power Flower a primit aproximativ doi litri de apă la fiecare 48 de ore, cu temperatura și umiditatea la un nivel stabil de 26° C și respectiv 65%. Din fericire, cu o ventilație adecvată și temperaturi ambientale moderate, cutia mea pentru creștere a fost în mod natural mediul potrivit pentru ca plantele mele să prospere.

Power Flower
Săptămânile 2

Săptămânile 3–4

Trei săptămâni au trecut și plantele mele au atins deja înălțimea de 25 cm. Deși nu aveai prea mult la ce să te uiți, era timpul să încep să le aduc o îmbunătățire. Poziția luminii, programul, temperatura și umiditatea au rămas aceleași ca în primele două săptămâni de stare vegetativă, dar având mai multe noduri dezvoltate, era acum timpul să aplic tehnicile de tăiere a vârfurilor și de formare.

Spațiul din cutia mea este destul de restrâns, mai ales având patru plante, așa că am știut că trebuie să încerc metoda ramurilor principale pentru a profita la maxim de potențialul lor. Am tăiat fiecare plantă imediat după al cincilea nod și am folosit fire pentru a lega fiecare ramură principală. A fost nevoie să fac reglaje pe măsură ce planta a crescut, dar cu fiecare ramură legată de marginea vasului, s-au creat mai multe tulpini, și nu doar una centrală. Această metodă încurajează, de asemenea, dezvoltarea mai multor formațiuni, în locul unei singure formațiuni centrale.

Power Flower
Săptămânile 3

Având în vedere că plantele mele erau nevoite să lucreze puțin mai mult acum și să facă față stresului provocat de tăierea vârfurilor, am decis să adaug un amestec de nutrienți mai divers. De data aceasta am inclus Alg-A-Mic, Bio-Heaven, Bio-Grow și Fish-Mix (2 ml/L din fiecare).

Având pregătită scena, plantele mele aveau tot ce era necesar și era doar o chestiune de a le lăsa să se recupereze timp de o săptămână înainte de a trece la înflorire.

Power Flower
Săptămânile 4

Faza de înflorire

Ce diferență aduce o săptămână! Datorită nutrienților suplimentari pe care i-am adus în completare în săptămâna a patra, toate plantele s-au trezit la viață. La începutul înfloririi, acestea erau aproape duble față de mărimea din săptămâna a doua, cu mai multe seturi de evantaie de frunze.

De asemenea, am făcut trecerea foarte importantă la un program de iluminare de 12/12 și am activat setarea pentru înflorire la lămpi. Spectrul de lumină cu LED roșu suplimentar susține producția de muguri și ajută plantele să treacă către faza de înflorire.

Săptămânile 5–6

De obicei, nu ar fi multe de raportat în această etapă, dar a avut loc un dezastru! Mai devreme în faza de creștere, am mutat toate cele patru plante de la locul lor (pentru a le face poze și a le verifica) și, în timpul acestui proces, probabil că s-au infestat cu niște acarieni păianjeni!

Power Flower
Săptămânile 5

Infestarea a provocat deja unele daune, așa că am mutat plantele înapoi afară cât am curățat interiorul cutiei de creștere. Și, nu se știe niciodată, ar putea fi niște buburuze înfometate care să-mi poată da o mână de ajutor!

Chiar și cu acarienii păianjeni care au făcut tot posibilul să-mi distrugă munca, am adăugat Bio-Bloom (2ml/L) și Top-Max (1ml/L) la regimul de nutrienți. Ambele funcționează foarte bine ca să mărească dimensiunea, densitatea și aroma mugurilor.

Power Flower
Săptămânile 6

Săptămânile 7–8

Cu puțin efort, infestarea cu acarieni păianjeni a fost ținută sub control, iar plantele au început să se recupereze încet, dar sigur. Am profitat de ocazie pentru a ridica ambele lămpi LED la aproximativ 35 cm deasupra cupolei și fiecare plantă a primit doi litri de apă la fiecare două zile.

Power Flower
Săptămânile 7
Power Flower
Săptămânile 8

Săptămânile 9–10

Toate cele patru plante se află în procesul de înflorire, fiind în formare niște plante suculente. Frunzele zaharoase sunt pline de rășină, iar mirosul din interiorul cutiei este divin. Din fericire, extractorul și filtrul de carbon funcționează foarte bine, deoarece aproape nu scapă deloc miros afară. Deoarece încet se apropia sfârșitul fazei, am intensificat regimul de hrană, dublând în esență amestecul din săptămânile trei și patru—am început să administrez 5 ml/L de Alg-A-Mic și Bio-Heaven, și am crescut celelalte produse la 4 ml/L.

Power Flower
Săptămânile 9

Pentru a ajuta plantele să-și concentreze toată atenția asupra mugurilor, sosise timpul să le tai puțin. Am îndepărtat majoritatea frunzelor evantai mari, lăsând câteva mai mici în urmă și, bineînțeles, toate frunzele zaharoase.

Încerc mereu să fac lucrările de tăiere aproape de sfârșitul programului de lumină, astfel încât plantele au timp să se adapteze peste noapte. Tăierea masivă poate împiedica dezvoltarea (deși temporar), însă toate cele patru plante Power Flower păreau să fie netulburate.

Power Flower
Săptămânile 10

Săptămânile 11–12

Sunt atât de aproape de final și tot ce vreau să fac este să culeg recolta și să mă bucur de flori! Cele două plante care au germinat primele par să fie aproape gata, în timp ce celelalte două par să rămână în urmă. Stigmatele portocalii strălucitoare sunt acum vizibile, iar frunzele încep să-și piardă culoarea, deoarece toți nutrienții disponibili sunt deviați către muguri.

Power Flower
Săptămânile 11

Pentru a încheia faza de înflorire de opt săptămâni, le voi oferi tuturor celor patru plante două zile complete de întuneric total. Deoarece am încercat asta înainte, am constatat că ajută la creșterea producției de rășină, îmbunătățind în același timp gustul și aroma. Este o chestiune de preferință personală, dar este o tehnică suficient de simplă pentru a o încerca.

Power Flower
Săptămânile 12

Recoltarea

Nutrienții suplimentari din ultimele săptămâni ale fazei de înflorire și cele două zile de întuneric au dat roade. Mugurii sunt incredibil de lipicioși și nu pot sta nicăieri lângă ei fără să mă umplu de rășină. Totuși, cu niște foarfece pentru tăiere, mănuși fără pudră și o hotărâre absolută, am perseverat. Mugurii mei proaspăt tăiați vor petrece săptămâna viitoare uscându-se în cutia de creștere.

După ce am mutat mugurii în borcane de sticlă (cu câte un mic pachet Humidipak în fiecare), i-am mai lăsat câteva săptămâni să se maturizeze. La fiecare câteva zile mai deschideam borcanele pentru a-i rehidrata, și mai ales pentru a mă putea bucura de o aromă incredibilă.

Rezultatele recoltei

După 12 săptămâni, greutatea recoltată fără uscare a fost de aproximativ 465 g. După patru săptămâni, greutatea finală după uscare de la toate cele patru plante a ajuns la aproximativ 204 g. Ceea ce, având în vedere puterea luminilor LED și infestarea cu acarieni păianjeni, nu este un rezultat rău, după părerea mea.

Raportul după degustare

După ce am ales să folosesc un vaporizator acum câțiva ani, nu mi-a părut rău niciodată după aceea. Mi se pare cel mai bun mod de a mă bucura de gustul și aroma mugurilor mei. Și, după ce am achiziționat un Mighty la un preț rezonabil, acesta a devenit preferatul meu de fiecare dată când mă așez să fumez—ei bine, să vapez—dar înțelegi ce am vrut să spun.

Gustul

Primul lucru pe care l-am observat la Power Flower a fost o explozie revigorantă de gust de citrice și fructe. Gustul a continuat să se formeze cu cât am vapat mai mult, înainte să devină încetișor puțin acru. Are, de asemenea, nuanțe de pin, dar pe acestea le-am observat doar după câteva fumuri—o schimbare binevenită pentru a echilibra dulceața generală a acestei tulpini.

Efecte

Sunt foarte încântat să raportez că nivelul de euforie este așa cum era de așteptat din genetica sativei Power Flower—fiind profund energică și euforică. Nu am simțit altceva decât fericire și chiar m-am trezit adâncit în muncă datorită unei creativități mărite.

De câteva ori m-am bucurat atât de mult de Power Flower încât am trecut de limita autoimpusă de mine, dar high-ul nu a devenit niciodată prea copleșitor. Am avut parte de ochi uscați și gură uscată, dar acest lucru este de așteptat de la orice tulpină.

Power Flower: Impresii finale

În general vorbind, aceasta ar putea fi noua mea tulpină preferată. Pentru mine, Power Flower reprezintă raportul perfect dintre dulce și acru, cu un high care oferă și o notă de echilibru, dar și una de fericire, în aceeași măsură. Și, din perspectiva cultivatorului, această tulpină a avut nevoie de puțină atenție (mai puțin infestarea cu acarieni păianjen).

Având în vedere condițiile mele modeste, s-a comportat foarte bine. Mi-ar plăcea să văd cum se comportă cu o lumină LED mai puternică și cu un spațiu mai mare, pentru a se putea întinde—eu presupun că va fi uimitoare.

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.