RQS Critical bud

Analiză de creștere: Critical de la Royal Queen Seeds

De Steve & Dawn

INTRODUCERE

Uneori, viața îți oferă un zâmbet uriaș și nebunesc și lucruri bune se întâmplă mult mai des decât de obicei. Ca și cum ai pierde 10 lei, dar găsești 50 în loc. Sau din senin, partenerul tău insistă exact pe ceea ce îți dorești mai mult și ia atitudine cu privire la cea mai excitantă fantezie pe care o ai de-o viață (și, după aceea, găsești acei 10 lei pe care i-ai pierdut mai devreme). Uneori, toate astea se întâmplă și, atunci când se întâmplă, este cu atât mai minunat dacă ai câteva gene bune în "zona ta de creștere". Mulți cultivatori știu că nimic nu este mai minunat decât momentul acela când norocul îți zâmbește, mai ales în ceea ce privește eforturile noastre "ascunse".

Recent, în timp ce m-a lovit un astfel de noroc în viață, m-am apucat de o altă analiză de creștere, de data aceasta despre Critical (feminizată) de la geniile Royal Queen Seeds.

PREGĂTIRE PENTRU CULTIVARE

Și uite așa, șase din aceste uimitoare semințe au fost puse într-o clonă de "Root Riot" și în blocuri de semințe și așezate într-un propagator, cu încălzire în partea inferioară, sub o lampă (la aproximativ 60 de cm de lampă) de 400W M/Halide, care a fost setată cu un ciclu de 18/6 ore. Două ventilatoare de 15 cm și un ventilator cu picior, prevăzut cu funcție de ionizare, înalt de 45 cm, au menținut un climat răcoros în întreaga încăpere de 1m x 1m x 2.1 / 2m (h).

Amestecul de bază pe care l-am folosit pentru întreaga cultură (inclusiv pentru clone) a fost B'Cuzz Kilomix, de la Atami, cu perlit suplimentar (aproximativ 10-15% mai mult) pentru un amestec "ultra aerat" pentru rădăcini. Critical este o plantă destul de puternică atunci când crește din semințe și foarte puternică atunci când crește dintr-o clonă, deci un amestec "ultra-aerat" este foarte indicat!

ETAPA VEGETATIVĂ

După trei zile, toate cele șase semințe au fost început să încolțească, așa că am deschis orificiile de aerisire de pe cutia propagatorului și, a doua zi, am oprit încălzirea din partea inferioară. În ziua a 5-a am plantat toate răsadurile în ghivece de 8/5 cm cu amestecul pregătit și le-am așezat puțin mai aproape de lampă (aproximativ 45 cm). În următoarele câteva zile, le-am mutat din ce în ce mai aproape, în mod progresiv, până când, în ziua a 8-a, le-am așezat direct sub lampă (la aproximativ 22-25 cm).

Lucrurile s-au dezvoltat frumos, iar în ziua a 15-a le-am mutat în ghivece de 15 cm (cultivarea într-un spațiu limitat, cu multe plante, necesită utilizarea unor vase de dimensiuni restrânse, folosirea vaselor de dimensiuni mai mari se face numai atunci când este necesar).

Deoarece ne-am hotărât mai devreme să lăsam plantele să crească în ritmul lor (așa că nu le-am tăiat), ele nu au întâmpinat niciun obstacol și au crescut, în acest stadiu, foarte repede. După o perioadă scurtă de timp, a fost necesară replantarea acestora, așa că, în ziua 25, le-am mutat în ghivecele în care urmează să înflorească. Din cele șase plante, am ales 4, pe care le-am mutat în vase de 25 cm, dintre care trei au fost mai adânci decât ghivecele standard (cu 5-7 cm).

ETAPA DE ÎNFLORIRE

Până în prezent am hrănit plantele de două ori cu Canna Terra Vega (în ziua 8 cu o cantitate înjumătățită, iar în ziua 20 cu toată cantitatea, sau 10 ml per litru). Plantele au fost atât de puternice încât, deși le-am mutat de câteva ori în alte ghivece (cu foarte mare atenție), acest lucru nu le-a afectat aproape deloc, sau chiar deloc, dezvoltarea, astfel încât în ziua 28 a venit momentul să le mutăm în "camera de înflorire". Aici le-am așezat într-o poziție bună sub lămpi de 2 x 400 watt Son t plus, într-o încăpere de 2m x 1m x 2m (h), împreună cu alte plante și două ventilatoare de 45 cm.

După doar șase zile în ciclul de lumină 12/12, toate cele patru plante au început să înflorească (două dintre cele patru au început să se întindă) și acela a fost momentul când am început să le hrănim cu o doză completă de Canna Terra Flores la fiecare udare. De asemenea, în această etapă, am luat patru butași de la două dintre cele mai bune plante (mai multe despre asta mai târziu.)

În a 22-a zi din ciclul 12/12 au înflorit nebunește, iar rășina deja curgea. În acest stadiu, am început să le administrăm doze duble de hrană la fiecare udare (20 ml/litru) și să le spălăm cu apă pură o dată la 5 udări. Pe măsură ce au înflorit mai mult, le-am alimentat cu patru doze (în decursul a patru zile) de supliment PK 13/14. În ziua 31, era deja evident că două dintre cele patru plante urmau să dea randamente bune și, din fericire, doi dintre butașii pe care i-am luat mai devreme provin de la una dintre aceste plante.

În următoarele zece zile, toate plantele au pus în greutate, în special două dintre ele. În ziua 38, am început să le hrănim iar cu doze normale, iar în a 42-a zi am încetat să le mai hrănim și am continuat doar să le spălăm cu apă. În ziua 47 am văzut că unii dintre "pistilii" florilor au devenit maro, iar în ziua 51 a regimului lor de lumină 12/12, după o inspecție cu o lupă care mărește de 8x, am văzut că glandele de rășină a două dintre plante (cele mai scurte) au început să fie "lăptoase". Am bănuit că celelalte două plante, cele înalte, sunt și ele aproape în același stadiu.

USCAREA & CONSERVAREA

În acea seară au fost recoltate, tăiate și agățate să se usuce. Au existat unele variații în structura de creștere a plantelor și a mugurilor acestora; cele două plante mai înalte aveau niște muguri grei, care erau poziționați la distanță unii de alții pe plantă, cu o lungime internodală mare, în timp ce cele două plante mai mici aveau o structură mai modestă, însă mugurii erau mai denși, iar spațiile internodale de pe muguri erau mai mici.

Mirosul nu prea variază de la plantă la plantă, toate au avut o aromă destul de "pământoasă"/picantă în timp ce înfloreau (deși reflectând după ce le-am fumat, cele mai înalte erau probabil puțin mai similare hash-ului/skunk-ului) și chiar destul de puternică, dar acest lucru nu a fost o problemă.

Mugurii au stat aproximativ zece zile agățați într-un dulap închis pentru a se usca și au avut nevoie de o perioadă de conservare (de 20 sau 30 de zile într-un borcan de sticlă) pentru a-și atinge potențialul maxim. În ceea ce privește randamentul și fumatul, voi ajunge și la asta după o mică abatere în arta clonării tulpinii Critical.

CLONAREA

Câți oameni buni la clonare cunoști? Cunoaștem cultivatori experimentați, care pot stoarce fiecare gram din plantele lor de fiecare dată, chiar și legați la ochi! Dar dacă le cerem să ia butași, jumătate din ei pălesc, la fel ca și butașii lor. Desigur, există și cealaltă jumătate, care au de fiecare dată un mare succes. Dar aceste persoane se încadrează în două categorii: cei care cred că clonarea este o afacere ciudată, de tip "vrăjitoresc" și acele persoane care pretind a se pricepe la clonare și care fac atât de multă zarvă legat de acest lucru de parcă întreaga lor viață depinde de asta.

Considerăm că unii oameni au mai mult succes la clonare decât alții datorită personalității lor. O persoană mai fericită, cu o atitudine mai optimistă, va avea probabil mai mult succes decât cineva a cărui viziune asupra vieții este puțin mai gravă, mai "rigidă" - tipul de persoană care vede doar partea negativă a lucrurilor. Toate persoanele pe care le cunoaștem și reușesc să cloneze plante cu succes sunt foarte relaxate, fericite, iar cei mai mulți pe care îi știm și care eșuează în acest proces sunt peroane încăpățânate și morocănoase.

Oricum, aici este modul meu de a clona cu succes tulpina Critical (sau orice altă tulpină). Cel mai important aspect înainte de toate este să te asiguri că întreaga ta perspectivă asupra procesului de clonare este următoarea: "dacă funcționează, funcționează, dar dacă nu, ce contează!" Dacă te comporți de parcă acest proces este o știință misterioasă ciudată, atunci probabil că vei eșua. Asigură-te că ai o lamă nouă și ascuțită, cum ar fi un cuțit Stanley, o soluție de clonare, o clonă "Root Riot" și niște blocuri de semințe (de la Growth Technology) sau ceva asemănător, un stimulator de creștere organică Nitrozyme (nu este obligatoriu) și un propagator mic încălzit (esențial).

Atunci când am luat butași de la plantele Critical pe care le testam, am așteptat până când plantele au început să înflorească, înainte de a selecta pe cine să clonez. Dar, dacă ești începător în ceea ce privește clonarea (sau pur și simplu nu ai prea mult succes cu clonele), îți recomandăm să iei butașii pe parcursul ciclului vegetativ (18/6), deoarece planta se află într-o fază de "creștere puternică" și va prinde rădăcini mult mai rapid.

Odată ce ne-am decis ce plante vrem să clonăm, am amenajat o suprafață de lucru, într-o zonă a bucătăriei, cu blocuri pregătite pentru clone, care au fost înmuiate temeinic în apă călduță. Vei avea nevoie de o șurubelniță, sau ceva asemănător, pentru reface orificiile din blocuri, deoarece nu este indicat să presupui că gaura din bloc este una "bună", pentru că te poți trezi că împingi un butaș firav într-un orificiu blocat, ceea ce nu este un lucru de dorit! De asemenea, vei avea nevoie și de un pahar cu apă călduță de aproximativ 500 ml, în care se vei pune butașul proaspăt tăiat, o soluție pentru clone și un cuțit.

Asigură-te că totul este curat (și asta nu înseamnă doar că le-ai spălat sub apa de la robinet, ci că le-ai curățat bine cu apă fierbinte și detergent). De asemenea, este foarte important să încălzești propagatorul cu câteva ore înainte de a lua butașii.

Deci, cu cele două plante Critical selectate și pregătite pe suprafața de lucru, am analizat prima treime din tulpina plantelor pentru a găsi un loc sau două de unde putem tăia butașii. În mod ideal, vei vrea o ramură sănătoasă din prima treime a tulpinii plantei (cu un Critical care s-a dezvoltat frumos în etapa vegetativă, vei avea o mulțime de locuri din care să alegi). Ia cuțitul și, de la vârful de unde crește ramura, coboară 10 centimetri (sau cel puțin de la vârful de creștere și trei sau patru noduri în jos), îndepărtează toate frunzele din zonă, cu excepția vârfului de creștere și a următorului set de frunze în jos. Taie frunzele aproape de tulpină, având grijă să nu deteriorezi tulpina.

Acum, la 10 centimetri în jos (sau cel puțin trei sau patru noduri), taie aproximativ doi sau (mai bine) cinci centimetri sub nodul ales și pune imediat butașul în paharul cu apă călduță. Acum, cu cuțitul sub apă, fă o tăietură de 45 de grade sub nodul cel mai de jos (nici să nu te gândești să scoți butașul deja tăiat din apă). Momentan te poți relaxa, deoarece butașii de genul acesta pot fi lăsați zile întregi și tot vor prinde rădăcini. În orice caz, lasă-l în pahar timp de cel puțin două minute. Acest lucru va permite butașului să asimileze apă și să nu-și aereze tulpina, după șocul tăierii, ceea ce ar fi, de obicei, fatal pentru butaș.

Acum, cu soluția de clonare pregătită și un bloc pentru semințe, care are un orificiu mic pregătit, butașul este luat rapid din paharul cu apă și înmuiat în soluția de clonare. În mod normal, înmuiem două treimi din butaș timp de aproximativ 20 de secunde. Butașul este apoi împins cu atenție în blocul pentru semințe, pe care trebuie să îl apeși ușor de jur împrejur, pentru a proteja butașul. Ține minte că butașul trebuie manevrat cu o atenție deosebită (chiar și atunci când este încă parte din plantă). Orice bruscare sau strângere a butașului va reduce șansele ca acesta să prindă rădăcini.

Acum, blocul este așezat în tava sa și introdus direct în propagator, cu orificiile de aerisire închise. După ce toți butașii sunt puși în propagator, pulverizează agent de creștere Nitrozyme peste butași, deoarece acesta le dă butașilor un bun start, alimentând frunzele cu enzime nutritive. Propagatorul are nevoie de o lumină bună, dar - acest lucru este deosebit de important - nu necesită prea multă căldură suplimentară. În cazul tulpinii Critical, am așezat propagatorul la aproximativ 45 de centimetri de lampa de 400W M/Halide, și am avut un ventilator care sufla peste partea superioară a unității în permanență. După patru zile, am pulverizat din nou Nitrozyme peste butași.

După șapte zile, am început să deschidem orificiile de aerisire ale propagatorului. După nouă zile, toți cei patru butași au început să aibă rădăcini bune, așa că i-am plantat în vase de 7.5 cm (în același amestec pe care l-am folosit pentru semințele Critical) și i-am așezat la aproximativ 45 de centimetri distanță de lampă. În următoarele 24 de ore, am fost foarte atent la butași și, în primul lor ciclu de noapte "expus", i-am stropit din nou cu Nitrozyme. A doua zi, am tăiat toate vârfurile și i-am mutat mai aproape de lampă (30-35 cm).

În ziua a 14-a de când au fost plantați în vase mici (ziua 23 de la tăiere), i-am mutat în vase de 25 de cm și i-am hrănit imediat cu o jumătate de doză de Canna Terra Vega și, în noaptea aceea am pulverizat spray pentru amplificarea creșterii peste ei și i-am udat cu o doză de 2 ml de potențiator într-un litru de apă.

În următoarele șapte zile butașii și-au dat drumul și au început să crească foarte repede. În a 21-a zi de la plantare am mutat două dintre plante în camera de înflorire, le-am pus în cel mai bun loc și le-am hrănit o doză completă de Canna, Terra Flores. În ziua a 7-a (12/12), ambele au început să înflorească. În ziua 15, producția de flori și rășini era în plină desfășurare. În plus față de hrănirea cu doze duble (de Terra Flores) la fiecare udare, am decis (din cauza puterii lor) să le dăm un amestec întreg de PK13/14 (5 ml pe litru) din ziua 17-20 (12/12).

Până în ziua 30, cele două plante arătau foarte bine. Una era mai scurtă decât cealaltă și o moștenea pe mama ei: mugurii aveau o distanță internodală scurtă de-a lungul întregii tulpini, într-o structură de flori densă. Sora sa mai înaltă se comporta și ea asemenea mamei: crea muguri cu o distanță destul de mare între ei, masivi, denși, bombați și plini de rășină.

Ziua 31 - le-am dat încă trei zile de stimulent PK 13/14, la 3 ml pe litru. În ziua 35 (12/12), din cauza tăierii timpurii și a utilizării agenților de stimulare a creșterii, ambele plante depășiseră producția de muguri a mamelor lor. Cea mai înaltă plantă dintre cele două a avut muguri așa de solizi și grei, că a avut nevoie de suporturi pentru ramuri. De asemena, am redus hrana la o singură doză la fiecare udare.

Ziua 42, iar mugurii au terminat "invazia" lor florală și acum se umflă și se înalță. Producția de rășină pe ambele plante a atins cote maxime. Din acest moment, ambele plante vor primi doar apă pură la cină până când va veni momentul recoltării. Ziua 46, ambele plante au muguri bombați și plini de rășină. Cea mai mică avea, de fapt, niște pistili care deveneau deja maro. Trebuie spus că, în acest caz, plantele au fost plantate în ghivece cu o adâncime de 25 de cm și ar fi fost mai indicată alegerea unor ghivece de 35-40 cm adâncime, deoarece Critical, atunci când este crescută în condiții bune este o plantă lacomă și produce un sistem rădăcinos complex pentru a-și putea satisface pofta de hrană.

Ziua 48, ambele plante începuseră să "se stingă", dar glandele de rășină erau încă limpezi. Două zile mai târziu, aproximativ 1/8 din pistilii florilor ambelor plante erau maronii, iar la cea mai mică plantă, atunci când am studiat-o cu o lupă care mărește imaginea de 8x, am observat că glandele de rășină erau ușor "tulburi". Este timpul pentru recoltare!

După tăierea, tunderea și agățarea mugurilor pentru a se usca, un lucru era foarte evident: aceste două plante au dat un randament mai mare, într-un timp mai scurt (71 de zile din momentul în care au prins rădăcini) decât toți cei patru predecesori ai lor împreună. De fapt, cele patru semințe de Critical au produs 13 g, 18 g, 21 g, 24 g, având o cantitate totală = 76 g de plantă uscată, în 79 de zile. În timp ce doar două clone au produs 32 g (cea înaltă) și 49 g (cea mică), având o cantitate totală de 81 g de plantă uscată, în 71 de zile de când au prins rădăcini (80 de zile de la tăiere). Cele două clone au avut mai mult decât dublul randamentului celor patru plante obținute din sămânță!

Trebuie remarcat faptul că această tulpină (în special fenotipul mic) prezintă o structură de creștere a mugurilor care este predispusă la mucegai! Așa că ar fi o idee bună să o ventilezi bine și să o muți într-un mediu lipsit de umiditate în ultima jumătate a perioadei de înmugurire. Oricum, cel mai bine este să fii atent la plantele tale!

CONCLUZIE

Ceea ce credem noi despre Critical este că dacă ai ales semințele bune, ai rupt vârfurile de câteva ori la început, ai lăsat-o o perioadă mai lungă de timp în etapa vegetativă, i-ai dat hrană din abundență și suplimente, ai plantat-o în ghivece mari, într-un mediu foarte ușor, cu lămpi de 2x600w Son's (în loc de 2x400w), această tulpină are un mare potențial.

Când planta Critical este uscată și nu este atinsă, nu are un miros prea puternic. Dar atunci când începi să o dezmembrezi, va emana un miros distinct de calitate; foarte "pământiu" - cu o aromă de migdale arse și condimente - cu o tentă subtilă de combustibil. Acest miros se estompează pe măsură ce conservi planta, dar nu dispare complet și nu afectează, în niciun caz, minunatul gust al fumului. Cu o tulpină ca și Critical nu vei avea probleme pe perioada etapei de creștere, cea de uscare sau atunci când o clonezi ci, mai degrabă, atunci când o dezmembrezi! Este atât de îmbibată cu rășină, că odată ce ai atins-o, vei rămâne numai cu foițele și tutunul (dacă folosești) în mână, restul va fi pe podea.

În ceea ce privește fumul, ambele variante Critical sunt foarte asemănătoare. Gustul este surprinzător de asemănător "hash-ului" și "cărnos", cu probabilitatea ca mugurii mai denși și solizi să aibă un gust un pic mai înțepător. Moleșeala este foarte plăcută, o moleșeală fizică foarte puternică (dar nu exagerată), însoțită de un sentiment înălțător minunat. După câteva fumuri, ai senzația că vei fi imobilizat pe canapea, dar nu ești. În schimb, o să descoperi că poți face destul de multe, cu un zâmbet continuu pe față. Considerăm că moleșeala este puțin întârziată, și poți lua cu ușurință două sau trei fumuri înainte ca primul să te fi lovit cu adevărat. Nu este o moleșeală care durează foarte mult, dar ăsta este un lucru bun, pentru că seara te poți face complet varză, și dimineața vei fi complet funcțional!

Deci, Critical pare să bifeze toate atributele potrivite; este o nebunie să o crești și să o clonezi, dă randamente bune, într-un timp foarte scurt, iar fumul este de primă clasă. Se pare că, încă o dată, Royal Queen Seeds poate livra gene de cea mai bună calitate (feminizate) la un preț pe și-l poate permite oricine! Dacă ești tipul de persoană care (din orice motiv) are probleme cu clonarea, atunci îți recomandăm cu tărie tulpina Critical pentru a-ți perfecționa abilitățile.

Ne mai auzim!
Steve & Dawn

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.