Analiză de Creștere
Royal Automatic - Royal Queen Seeds

De Steve & Sexy Dawn

Royal Automatic este un soi 'autoflorant' feminizat de la RQS, iar acestă analiză acoperă perioada de creștere/înflorire uluitor de rapidă a acestei tulpini.

Patru semințe Royal Automatic au fost puse în blocuri de "Root riot" și așezate în zona de vegetație, cu dimensiunile de 1 metru x 1 metru x 2,1/2 metri înălțime, unde tocmai am pus niște Mylar strălucitor pe pereți. Le-am așezat sub o lampă de 400 W M/Halid, fixată pe un reflector din aliaj curbat, la o distanță de 60 de centimetri. Aceasta va fi casa lor pentru următoarele 63 de zile (împreună cu diverși butași, care vor fi mutați în următoarele două luni).

Planul de creștere a fost următorul: trei plante urmau să fie cultivate într-o bază de B'Cuzz (kilomix) și una să crească într-un mediu normal "ieftin", amestecat cu perlit, într-un raport de 70/30. În ziua a treia, toate răsadurile erau deja încolțite, așa că le-am mutat în ghivece de 9 cm, umplute cu amestecul de bază, și le-am udat bine.

Pe parcursul următoarelor zece zile, lucrurile au decurs fără probleme și am început să mut în următoarele zile micuțele plante tot mai aproape de lampă, până când au ajuns la o distanță de aproximativ 25-30 cm. În a 14-a zi, am administrat o doză de 2 ml de Nitrozyme (un supliment organic pentru creștere) la două dintre plantele la care am folosit amestecul B'Cuzz.

În a 16-a zi, am ciupit vârful uneia dintre plante (din amestecul B'Cuzz) și am mutat toate cele patru plante în ghivece de 13 cm. De asemenea, plantei căreia i-am ciupit vârful i-am mai administrat 2 ml de Nitrozyme. Motivul pentru care nu am plantat semințele direct în ghivecele lor finale de 25 cm este din cauza dimensiunii reduse a zonei de vegetație și a faptului că, în acel moment, eram plini de clone care urmau să fie mutate în curând.

Ziua 22, primele flori apar la planta cu vârful ciupit; nu suntem siguri dacă acest lucru se datorează sau nu celor două doze de Nitrozyme. Cealaltă plantă căreia i-am administrat suplimente nu înflorea, ci doar se înălța! Cea de-a treia, căreia nu i-am administrat nimic, avea cea mai sexy structură de creștere, iar cea care se afla în amestecul ieftin nu se dezvolta prea bine, dacă e să fim sinceri.

În a 25-a zi planta cea mai înaltă a început să înflorească. În a 27-a zi planta "sexy", cea de-a treia, a început să înflorească și ea. Cea din mixul ieftin stagna la o înălțime de 10 centimetri, fără să a se dezvolta în vreo direcție, dar era totuși încă vie.

Până în ziua 30, temperatura din încăpere era destul de ridicată. Când s-a apropiat de 30 de grade, a trebuit să adăugăm încă un ventilator de 30 de cm, pe lângă cele două pe care le aveam deja, și încă un ventilator de 60 de cm, care sufla aerul (mai rece) dintr-o altă cameră. Acest lucru a ajutat la scăderea temperaturii cu 1 grad! Așa că am mutat lampa din camera de vegetație cu 15 centimetri mai sus, iar acest lucru a creat o temperatură de aproximativ 27-28 de grade în partea superioară a plantelor: mult mai bine!

În ziua 35, toate cele patru plante erau înflorite, două dintre ele (cele cărora le-am administrat Nitrozyme) au înflorit foarte bine, iar a treia a fost puțin mai lentă. Cea de-a patra plantă, cea de 10 cm, din mixul ieftin, arăta de-a dreptul bizar! O plantă înfloritoare în miniatură foarte ciudată! În această perioadă, plantele încep să miroasă destul de puternic, mai ales atunci când lumina este oprită.

În a 36-a zi am mutat trei din cele patru plante într-un amestec proaspăt de B'Cuzz ", în vase de 25 de cm. În ziua 38 ne-am dat seama că aceste plante ne vor da bătăi de cap din cauza mirosului lor - au un miros cu adevărat puternic. Am mai avut de-a lungul timpului plante care miroseau puternic, dar acestea au atins un nou nivel! Nu avem filtre în camera mea de vegetație deoarece ... ca să fim sinceri, nu am avut niciodată nevoie de ele. Chiar dacă unele plante emană puțin miros în perioada de vegetație, acest lucru nu a fost o problemă. Nu este vorba numai de faptul că avem 4 plante pline de muguri într-un loc care nu este potrivit pentru înmuguriri; problema este că aceste patru plante miros ca 40!

Ziua 43, mirosul a scăpat de sub control. Toate cele patru plante se descurcă foarte bine (chiar dacă una este un mugure pe un baston de 10 cm!). Frunzele plantelor au început să aibă o ușoară tentă de galben/verde deschis, (așa cum te-ai aștepta să vezi la sfârșitul perioadei de înflorire, cu excepția faptului că încă nu am ajuns în acea perioadă!)

Deoarece nu știam ce regim de hrană trebuie să administrăm acestor plante, ne-am hotărât de la început să le hrănim doar dacă ni se pare că este necesar, și așa am și făcut, administrându-le o doză de 10 ml de Cannon Terra Flores. Din punctul nostru de vedere, atunci când nu cunoști planta/tulpina ar trebui să fii mai zgârcit cu nutrienții și să alegi doze mai mari atunci când ajungi să cunoști planta/tulpina mai bine.

În ziua 47, mirosul era atât de puternic încât îl puteam simți de afară, din grădină - la naiba! Fiecare cameră din casă duhnește, mirosul este, de fapt, delicios; un miros foarte greu de cafea/mirodenii/hash/skunk. Dacă ai de gând să crești această tulpină, trebuie să îți achiziționezi sistem de filtrare de primă clasă.

Ziua 50, toate plantele înfloresc într-un mod nebunesc (inclusiv "bonsaiul"). Producția de rășină nu a fost prea mare la început, dar acum pare să fie pe drumul cel bun. Și mirosul este mai puternic ca niciodată. Ziua 52, frunzele de pe toate plantele sugerează că ar fi trebuit să le hrănim mai mult, dar în această fază târzie am decis să continuăm doar cu apă, fără nutrienți.

Ziua 54, toate plantele se află în etapa de "îngrășare". "Agitația" florală din ultimele săptămâni s-a domolit, iar acum bazele florilor se umflă și poți vedea cum se răspândește rășina strălucitoare. Acum este apogeul mirosului. Cu sinceritate îți spunem că nu am mirosit niciodată ceva atât de puternic și ne întrebăm dacă nu cumva M/Halide contribuie la producerea "mirosului". Știm că diferite spectre de culori sunt responsabile, printre altele, pentru producția de rășină și, probabil, pentru mirosul pe care plantele îl emană. Ar fi interesant să vedem dacă mirosul este la fel de puternic și atunci când sunt crescute sub o lampă Sodium.

Ziua 57, toate plantele se umflă bine. Mugurii inferiori de la două plante (cele alimentate cu Nitrozyme) încep deja să capete ușor o culoare brună. Deoarece aceasta este o tulpină nouă pentru noi, verificăm ocazional rădăcinile plantelor. Se pare că această tulpină "auto" nu produce foarte multe rădăcini groase "păroase", așa că vasele de 25 de cm au fost suficient de mari pentru a acomoda aceste minunății cu înflorire rapidă!

Ziua 60, toate cele patru plante par a fi aproape gata pentru recoltare. Frunzele mai mari (și unele dintre cele mai mici) de pe toate plantele au căpătat o culoare galbenă/verde deschis, așa că le-am îndepărtat pe majoritatea. Mirosul plantelor nu mai este așa de puternic acum (în sfârșit!)

Ziua 63, toate plantele sunt gata pentru recoltare. Au fost acoperite cu fire "maronii" doar 1/3 - 1/2, dar atunci când ne-am uitat cu o lupă, care mărește de 10x, am putut observa că majoritatea glandelor de rășină au început să fie lăptoase/culoare de chihlimbar.

Tunderea plantelor a fost floare la ureche, deoarece deja am îndepărtat o mare parte din frunze. Le-am agățat într-un dulap închis, cu un ventilator mic care sufla aer pe ele; era evident că nu va dura mult timp până se vor usca, deoarece le puteam simți tari, grele și uscate. După 5 zile în dulap, le-am pus într-un borcan (fără capac) și le-am așezat într-un alt dulap uscat, aerisit și întunecat. După încă cinci zile, au fost pregătite pentru a fi fumate.

Pe măsură ce Royal Automatic se usucă, vei simți acel miros super-înțepător, care se estompează după cinci sau șase zile. Atunci când mugurele este uscat, nu prea miroase, până când nu începi să îl desfaci. Wow! Mirosul are o aromă înțepătoare de cafea, mirodenii/ciocolată. Atunci când îl desfaci, întregul miros se va răspândi în toată casa în doar câteva minute, și asta e chiar înainte de a începe să-l fumezi! Când aprinzi un Royal Automatic, te vei scufunda instantaneu într-un morman de fum albastru, gros, care miroase asemenea trabucurilor foarte scumpe, amestecate cu un Afghan Black, având mirosul acela de mirodenii/cafea.

La început, moleșeala este puternică, transformându-se ușor într-o stare sociabilă. Cu cât fumezi mai mult, cu atât devii mai sociabil și moleșit, în același timp! După câteva joint-uri, vei avea sindromul "ochiului uscat". Per ansamblu, moleșeala are o durată îndelungată și cu caracteristici înălțătoare. Nu îți lasă senzația de cap greu atunci când te trezești dimineața, după o noapte de fumat.

Randamentul a fost surprinzător, deoarece întreg procesul s-a încheiat în doar 63 de zile. Cel mai mare randament l-a dat cea mai înaltă plantă; nu părea a fi o cantitate prea mare, dar mugurii erau foarte denși și cântăreau puțin peste 21 de grame, materie uscată. Următoarea a fost planta cu vârful tăiat care a produs puțin sub 19 grame, apoi planta de dimensiuni medii, care a avut o structură a mugurilor puțin mai diferită, și care a produs, de asemenea, puțin peste 19 de grame. În ceea ce privește micul nostru bonsai, acesta a produs o cantitate magnifică de 1,5 grame! Deci, lăsând bonsaiul la o parte, toate cele trei plante au produs 59 de grame uscate, în 63 de zile. De asemenea, acestea nu ocupă mult spațiu, astfel încât poți crește mai multe plante deodată.

Deci: ar trebui să le dai o șansă plantelor autoflorante? Păi, ele îți vor oferi muguri într-un timp foarte scurt, de bună calitate, cu un randament echitabil (având în vedere perioada scurtă de timp) și le poți achiziționa și feminizate și, de asemenea, există un număr din ce în ce mai mare de soiuri disponibile, ceea ce este bine. DAR, ești limitat atunci când crești plante autoflorante în interior. Dacă ai o plantă care dă, probabil, randamente mari, de obicei, poți lua butași (chiar și în perioada de înflorire), sau atunci când este pregătită pentru recoltare îi poți schimba ciclul de lumină la 18/6 sau 20/4 pentru a mai prelungi creșterea. Dar acest lucru nu este posibil cu plantele autoflorante, deoarece o dată ce le-ai plantat, acestea sunt setate pe ciclul automatic.

De asemenea, dacă, de exemplu, vrei un randament mai mare, vei dori probabil să ții plantele în etapa de vegetație un timp mai îndelungat. Acest lucru nu este posibil cu plantele Auto, deoarece acestea vor înflori, indiferent de regimul de lumină. De asemenea, trebuie să iei în considerare faptul că dacă ai un spațiu limitat, având la dispoziție doar o zonă pe care o folosești pentru perioada de vegetație, cu un ciclu de lumină de 18/6, pe care mai apoi îl schimbi la 12/12 pentru înflorire, poți crește numai soiuri auto, deoarece regimul de lumină trebuie să rămână (pentru un efect maxim) la un minim de 18/6. Și orice soiuri "non-auto" vor rămâne în etapa de vegetație (bun pentru mame!).

Nu spunem că plantele auto nu sunt în regulă; chiar deloc. Adică, 60 de zile de la cumpărarea semințelor până la fumarea plantei, este un lucru uimitor. Și chiar dacă ții luminile, ventilatoarele, etc. pe un minim de 18/6 tot timpul (în loc de 12/12), mărimea plantei nu este niciodată uriașă, așa că poți să le înghesui, bucurându-te de o mulțime de muguri într-un timp foarte scurt. Suntem siguri că ai putea îngrămădi 16 ghivece x 9 cm într-un spațiu de 1 metru x 1 metru. Cu o lampă de 400 de watt, vei obține cel puțin 300 de grame (pe baza acestei creșteri) la fiecare 60 de zile! În trecut, am așteptat peste 90 de zile pentru ca o cameră de Sative să poată fi recoltate și să dea un randament puțin mai mare!

Deși există un control mult mai mic asupra creșterii și a rezultatelor lor, cu plantele Auto, în comparație cu soiurile non-Auto, trebuie spus că uneori rezultatul (cu plantele non-Auto) nu este întotdeauna ceea ce am sperat, în timp ce plantele Auto (și mai ales, după cum se pare, Royal Automatic) sunt plante robuste, rezistente (mirositoare), care fac exact ceea ce este scris pe pachet.

În ceea ce privește regimul alimentar al plantelor Auto, se pare că Royal Automatic trebuie hrănit cu un amestec pentru înflorire din momentul în care primele flori își fac apariția (aproximativ 21-22 zile pe sol, poate doar jumătate de doză în prima săptămână sau cam așa) și poate fi hrănită, cel puțin săptămânal, (dacă nu, cu grijă, mai mult) până în ziua 50.

Nu suntem siguri în ceea ce privește suplimentele P/K; întreaga creștere este atât de rapidă, încât nu suntem siguri când ar trebui administrate și în ce cantitate. Un lucru ce l-am face ar fi să le alimentăm cu un supliment pentru creștere cât mai repede posibil, când sunt tinere, pentru a încerca să maximizăm scurta perioadă de vegetație. De asemenea, au nevoie de cât mai multă lumină posibilă în primele săptămâni, din nou pentru a încerca să maximizăm perioada scurtă de vegetație. În cazul în care te întrebi dacă merită ciupirea vârfurilor sau nu, îți putem spune că va avea doar un efect marginal.

Deci, dacă vrei să experimentezi o creștere diferită, cu un rezultat în mare parte garantat (cu puțin peste 1500 de ore), atunci Royal Automatic (sau oricare dintre celelalte plante Auto pe care Royal Queen Seeds le furnizează) este alegerea perfectă. Dar dacă o faci, nu clipi sau vei rata totul!

Ne auzim curând!

Steve & Sexy Dawn

Ai împlinit 18 ani?

Conținutul ce se regăsește pe site-ul RoyalQueenSeeds.com este potrivit numai adulților și este destinat persoanelor majore.

Asigură-te că ai luat la cunoștință legile țării în care trăiești.

Dacă apeși INTRĂ, confirmi
că ai împlinit
18 ani.